دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کاشت ایمپلنت روی عصب گردن برای کاهش فشار خون



اخبار,اخبار علمی ,کاشت ایمپلنت

 

اخبار علمی - کاشت ایمپلنت روی عصب گردن برای کاهش فشار خون

محققان یک چسب کوچک قابل کاشت را رونمایی کرده اند که می تواند به طور خودکار فشار خون فرد را نظارت و کنترل کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این ابتکار دانش پژوهان آلمانی، سیگنال های ارسالی از طریق یک عصب گردن را برای تنظیم فشار خون نظارت می کند.

اگر این ایمپلنت فشار خون بالا را تشخیص دهد، می تواند با نوشتن یک پیام، فشار خون را بدون استفاده از دارو کاهش دهد.

67 میلیون شهروند آمریکایی(31 درصد) دارای فشار خون بالا هستند یعنی از هر سه بزرگسال آمریکایی یک نفر به این بیماری مبتلاست.

معمولان پزشکان برای کاهش فشار خون بالا به دارو متوسل می شوند.

با این حال، مصرف قرص و دارو در بلند مدت تاثیری در کاهش فشار خون 35 درصد از بیماران ندارد.

فشار خون بالای مزمن موجب آسیب دیدگی به عضوهای بدن از جمله چشم، کلیه،  قلب و بویژه سیستم عصبی مرکزی می شود.

پژوهشگران دانشکده مهندسی میکروسیستم ها (IMTEK) و جراحان مغز و اعصاب دانشکده پزشکی دانشگاه فرایبورگ دستگاهی ساخته اند که در آن الکترودهایی تعبیه شده است که فشار خون را بدون عوارض جانبی کاهش می دهد.

این دستگاه که دارای 24 الکترود است بر روی عصب موسوم به واگال در گردن قرار داده  می شود. این دستگاه کار خود را با تعیین اینکه کدام الکترود به رشته های عصبی انتقال دهنده سیگنال فشار خون نزدیک تر است آغاز می کند.

سپس از تحریک الکتریکی برای نوشتن اطلاعات در این رشته ها با دقت زیادی استفاده می کند این دقت آن قدر زیاد است که دیگر رشته ها که عملکردهای دیگری را در دست دارند ، تحت تاثیر قرار نمی گیرند.

این محققان این فرایند را به خاطر تحلیل، انتخاب و تحریک های تکی و منفرد 'BaroLoop نام گذاری کرده اند.

دانشمندان این دستگاه را بر روی موش ها آزمایش کرده و موفق شده اند بدون بروز هیچگونه عوارض جانبی مانند کاهش ضربان قلب یا افزایش شدید تنفس متوسط فشار خون آنها را 30 درصد کاهش دهند.

اکنون که دانشمندان عملکرد یک دستگاه کوچک مجهز به الکترودها را امکان پذیر دیده اند ساخت یک سیستم کاملا قابل کاشت در بدن را آغاز کرده اند.

با این حال انتظار نمی رود چنین دستگاهی که به عنوان یک ایمپلنت فعال طبقه بندی می شود و باید بالاترین سطح استاندارد ایمنی را بر اساس قوانین محصولات پزشکی به دست آورد، تا 10 سال آینده مجوز تولید تجاری و عرضه عمومی را به دست آورد.

این یافته ها در نشریه Neural Engineering منتشر شده است.
اخبار علمی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
کاهش فشار خون با رژیم غذایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش 30 درصدی فشار خون بالا با کاشت جدید



اخبار ,اخبار علمی ,کاشت جدید برای کاهش فشار خون بالا

 

اخبار علمی - کاهش 30 درصدی فشار خون بالا با کاشت جدید

محققان دانشگاه فرایبورگ آلمان کاشت جدیدی را تولید کرده‌اند که با ارسال سیگنالهای الکتریکی به مغز، فشار خون را کاهش می‌دهد.

 این کاشت در آزمایشات انجام شده بر روی موشها تا تا 30 درصد فشار خون را بدون هیچ گونه عوارض جانبی مهمی کاهش داد.

این دستاورد می‌تواند برای میلیونها بیماری که به درمانهای موجود برای فشار خون بالا جواب نمی‌دهند، نویدبخش باشد.

کاشت مزبور شامل 24 الکترود است که در یک دستبند کوچک یکپارچه شده‌اند.

این دستبند برای پیچیده شدن اطراف عصب واگ که از ساقه مغز تا شکم گسترش یافته، طراحی شده است و اندام مختلف بدن از قلب گرفته تا رگهای خونی اصلی را تامین و تحریک می‌کند.

دستگاه فوق با دریافت سیگنالها از حسگرهای که با کشیده شدن رگهای خونی فعال می‌شوند، کار می‌کند. این حالت بدین معنی است که فشار خون بسیار بالا رفته است.

برخی از حسگرها با یکدیگر در مناطق متمرکزی در قوس آئورت گروهبندی شده و اطلاعات خود را از طریق الیافی در عصب واگ به ساقه مغز گزارش می‌کنند.

عملکرد این حسگرها شامل کنترل نوسانات کوتاه‌مدت در فشار خون است.

کاشت مزبور برای شناسایی الیافی طراحی شده که بر فشار خون تاثیر می‌گذارند و از آن دسته الیافی که مسئول ضربان قلب، قدرت نبض، تهویه و دیگر عملکردهای حیاتی هستند، اجتناب می‌کنند.

هنگامی که کاشت، الیاف کنترل‌کننده فشار خون را شناسایی کرد، سیگنالهای آن را رونویسی کرده و پالسهای الکتریکی خود را به مغز به منظور کاهش فشار خون ارسال می‌کند.

محققان در پژوهش خود یک دستگاه پیش‌ساخت را بر روی پنج موش نر آزمایش کردند. این دستگاه دو سانتیمتر طول داشته و قطر آن 0.8 میلیمتر است که می‌تواند 40 پالس در ثانیه به الیاف حسگرها در عصب واگ ارسال کند.

به گفته آنها، این دستگاه هیچگونه عوارض جانبی مانند کاهش قابل توجه در ضربان قلب و سرعت تنفس ندارد.

نتایج این پژوهش در مجله Neural Engineering منتشر شده است. 

اخبار علمی - ایسنا