دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چگونه گوشی‌هوشمند به آب افتاده خود را نجات دهیم؟


اگر شما هم جزء آن دسته از کاربرانی هستید که حداقل یکبار گوشی‌هوشمند خود را درون دریا، استخر، سینک، توالت یا هر جای مشابهی انداخته‌اید، پس لحظاتی سخت همراه با ترس و دلهره را تجربه کرده‌اید.

zoomit.ir: اگر شما هم جزء آن دسته از کاربرانی هستید که حداقل یکبار گوشی‌هوشمند خود را درون دریا، استخر، سینک، توالت یا هر جای مشابهی انداخته‌اید، پس لحظاتی سخت همراه با ترس و دلهره را تجربه کرده‌اید؛ لحظاتی که احتمالاً نمی‌دانستید باید چه اقدامات صحیحی را برای نجات و احیای گوشی‌هوشمندتان از آسیب‌دیدگی در برابر آب، انجام دهید. پس با زومیت همراه شوید تا شما را با کارهایی که در چنین مواقعی لازم است انجام بدهید، آشنا کنیم.

چگونه گوشی‌هوشمند به آب افتاده خود را نجات دهیم؟

در سال‌های اخیر برخی از گجت‌ها و گوشی‌های هوشمند معرفی شده توسط کمپانی‌ها، از استانداردهای لازم برای مقاومت در برابر آب برخوردار بوده‌اند و این موضوع توانسته خیال کاربران زیادی را از بابت اتفاقات احتمالی که موجب خیس‌شدن تلفن‌شان می‌شود، راحت کند؛ خصوصاً افرادی که زیاد در محیط‌های پرآب رفت‌وآمد دارند یا کاربرانی که حواس‌پرتی و بی‌احتیاطی‌شان، بارها کار دست‌شان داده است.

اگر به هر دلیل گوشی‌هوشمند شما (که ضدآب هم نیست) درون آب افتاد، اولین کاری که می‌بایست انجام دهید خارج کردن آن از آب در سریع‌ترین زمان ممکن است؛ چرا که هر چه بیشتر درون آب و مایعات باقی بماند، احتمال نفوذ رطوبت از طریق منافذ و درزهای گوشی‌هوشمند، بیشتر و بیشتر خواهد شد. پس از خارج کردن گوشی از آب، کارهای خاصی وجود دارند که شما باید برای نجات آن، با دقت و حوصله انجام دهید.

چه کارهایی نباید انجام دهید
 
1. اگر گوشی خاموش است به هیچ وجه آن را روشن نکنید یا از آن استفاده ننمایید.

2.  هیچ دکمه یا کلیدی را فشار ندهید.

3. از لرزاندن، ضربه زدن یا انداختن گوشی بپرهیزید.

4. به هیچ وجه قطعات گوشی را جدا و باز نکنید؛ این کار می‌تواند گوشی شما را از شرایط گارانتی خارج کند. گوشی‌های هوشمند معمولاً با یک شاخص برای آسیب توسط مایعات (LDI) ارائه می‌شوند که در صورت فعال‌شدن با باز کردن قطعات، ممکن است گارانتی دستگاه شما را نقض کنند. اگر هم به هر دلیل مجبورید قطعات گوشی را جدا کنید، تنها در شرایطی که تجربه‌ی کافی در این زمینه دارید، این کار را انجام دهید.

5. سعی نکنید بر روی گوشی ضربه بزنید؛ چرا که این کار می‌تواند رطوبت را به قسمت‌هایی برساند که هنوز خیس نشده‌اند و با رسیدن مایعات به قطعات داخلی، موجب آسیب‌دیدگی بیشتر تلفن‌هوشند خود شوید.

6. از هیچ شیوه‌ای برای رساندن حرارت و گرما به گوشی‌هوشمند خود استفاده نکنید (چیزهایی مثل باد سشوار، گرمای بخاری یا حتی مایکرو ویو!). از طرفی از رساندن سرما و کارهایی مثل فریز کردن نیز بپرهیزید.
 
11 قدم برای نجات و احیای گوشی‌هوشمند شما
 
1. اگر گوشی شما هنوز روشن است آن را خاموش کرده و در حالت خوابیده قرار دهید.

2. اگر گوشی خود را درون قاب یا محافظ قرار داده‌اید، آن‌ها را جدا کرده و در صورتی‌که گوشی‌هوشمند شما از درگاه خارجی برای کارت حافظه و سیم‌کارت بهره می‌برد، این دو را نیز از گوشی خود خارج کنید.

3. قاب پشتی گوشی خود را جدا کرده و باتری را خارج نمایید. البته این کار در مورد برخی از گوشی‌ها مانند HTC One M8 که از باتری غیرقابل تعویض توسط کاربر استفاده می‌کنند، ممکن نیست.

چگونه گوشی‌هوشمند به آب افتاده خود را نجات دهیم؟

 4. یک پارچه نرم یا حوله‌ی ظریف تهیه کرده و به آرامی سعی کنید گوشی را خشک کنید. توجه داشته باشید که شما فقط می‌خواهید با این کار مانع از رسیدن رطوبت موجود بر روی سطح گوشی به داخل آن شوید.

5. آگر آسیب‌دیدگی گسترده‌تر است، می‌بایست از صبر و حوصله‌ی بیشتری برای بیرون کشیدن رطوبت نفوذ کرده از لا‌به‌لای درزها، برخوردار باشید.

 6. گوشی‌هوشمند خود را در یک کیسه‌ی زیپ‌دار پر از برنج نپخته پنهان کنید. شاید این مورد کمی عجیب به نظر برسد، ولی برنج قابلیت جذب رطوبت بالایی دارد و یک روش معمول و در دسترس برای خشک‌کردن تلفن‌هوشمند و تبلت در چنین مواقعی محسوب می‌شود.

7. اگر هم شما یه کیسه‌ی خشک‌کن مخصوص در دسترس دارید، از آن استفاده کنید. اگر زیاد از این دسته‌گل‌ها به آب می‌دهید، می‌توانید چند مورد را از قبل و برای چنین مواقعی تهیه کنید. این کیسه‌های مخصوص را معمولاً می‌توان از فروشگاه‌های لوازم اکترونیک تهیه کرد.

چگونه گوشی‌هوشمند به آب افتاده خود را نجات دهیم؟


 8. برای مدتی از یک تلفن دیگر استفاده کنید و اجازه دهید گوشی‌هوشمند آسیب دیده‌ی شما برای یک یا دو روز دست نخورده بماند تا خشک شود. مطمئناً یک گوشی قدیمی دمِ دست شما یا دوستانتان برای چنین مواقعی خواهد بود.

9. بعد از یک یا دو روز، شما می‌توانید باتری را سر جای خود گذاشته و گوشی‌هوشمندتان را روشن کنید. حالا شما باید مطمئن شوید که آیا همه چیز به درستی کار می‌کند یا نه؛ مثلاً سعی کنید آهنگی را پخش کنید تا مطمئن شوید که بلندگوهای گوشی سالم هستند یا با لمس صفحه‌نمایش، مطمئن شوید که گوشی و نمایشگر، واکنش لازم برای اجرای دستورات لمسی را از خود بروز می‌دهند.

 10. اگر گوشی شما به هیچ وجه روشن نمی‌شود، سعی کنید ابتدا آن را شارژ کنید تا مطمئن شوید که مشکل از خالی بودن شارژ باتری نیست. اگر باز هم روشن نشد، ممکن است باتری گوشی‌هوشمندتان آسیب دیده باشد؛ شاید نیاز به تعویض آن با یک باتری نو یا تلاش بیشتر برای خشک‌شدن کامل آن باشد. در حالات بدتر، ممکن است تلفن شما آسیب جدی‌تری دیده باشد و نیاز داشته باشید به یک تعمیرکار حرفه‌ای گوشی‌های همراه مراجعه کنید تا چکاپ دقیق‌تری را روی گوشی آسیب‌دیده‌ی شما انجام دهد.

11. اگر هم گوشی شما روشن شد و آن‌جور که باید، شروع به کار کرد، باز هم می‌بایست برای چند روز آن را تحت‌نظر بگیرید تا اگر چیز غیرعادی مشاهده شد، اقدام به موقعی انجام دهید.

چگونه گوشی‌هوشمند به آب افتاده خود را نجات دهیم؟

 البته برای برخی از مدل‌های گوشی‌هوشمند می‌توان محافظ‌های ضدآب نیز تهیه کرد.

چگونه گوشی‌هوشمند به آب افتاده خود را نجات دهیم؟

اما همانطور که در ابتدای این مقاله نیز ذکر شد، اگر آدم حواس‌پرتی هستید یا زیاد در محیط‌های پرخطر رفت‌و‌آمد می‌کنید، بهتر است گوشی‌های هوشمندی را خریداری کنید که از استانداردهای لازم برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گردوخاک برخوردارند. گوشی‌های هوشمندی مثل سونی اکسپریا زد 3، می‌توانند تا 30 دقیقه در عمق یک متری در زیر آب، بدون هیچ مشکلی به روند کار طبیعی خود ادامه دهند. گلکسی اس 5 اکتیو از سامسونگ، نسخه‌ی دوم از موتو جی،  موتو ایکس و نکسوس 6 موتورولا نیز از این استانداردها برخوردارند.

امیدواریم مراحل فوق در شرایطی که دستگاه شما نیاز به کمک و احیاء دارد، به کمکتان بیایند. مطمئناً در آینده تلاش بیشتری برای محافظت از گوشی‌هوشمند خود در محیط‌های پرخطرتر مثل استخر، حمام یا وقتی که در حال ظرف شستن هستید، خواهید کرد. آیا نکته یا ترفند دیگری هست که برای محافظت و احیای گوشی‌های هوشمند در چنین مواقعی بتوان استفاده کرد؟ تجربیات خود را با ما و کاربران زومیت به اشتراک بگذارید.


ویدیو مرتبط :
نجات کلاغی که در آب افتاده بود توسط خرس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه گوشی‌مان را از آب گرفتگی نجات دهیم؟


اصولا زمانی که گوشی‌تان در آب می‌افتد، حسابی دست و پای‌تان را گم می‌کنید و از اتفاق پیش آمده می‌ترسید.

مجله دیجی کالا: اصولا زمانی که گوشی‌تان در آب می‌افتد، حسابی دست و پای‌تان را گم می‌کنید و از اتفاق پیش آمده می‌ترسید. مهم نیست گوشی‌تان در استخر افتاده باشد یا جوی آب، در هر حال ممکن است دستگاه‌تان را از دست بدهید. اکثر ما هم گوشی‌های ضد آب درست و حسابی نداریم و باید به روش‌های دیگری روی بیاوریم.

چگونه گوشی‌های‌مان را از آب گرفتگی نجات دهیم؟

قبل از هر چیز بگذارید بگوییم که نجات یافتن گوشی‌ای که در آب افتاده، کاملا شانسی است. معلوم نیست که دستگاه‌تان دوباره به کار بیافتد. ممکن است حتی صدماتی ببیند که دیگر قابل درست شدن نباشد. با این حال، با چند روشی که در ادامه می‌گوییم، شاید گوشی‌تان از چنین مخمصه‌ای جان سالم بدر برد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

چگونه گوشی‌های‌مان را از آب گرفتگی نجات دهیم؟

گوشی را از آب در بیاورید و خاموش‌اش کنید

دستگاه‌تان هر چه بیشتر زیر آب بماند، شانس زنده ماندن‌اش کمتر می‌شود. سریع گوشی را از آب در بیاورید، خاموش‌اش کنید و نگذارید دیگر روشن شود. اگر امکان‌اش وجود دارد باطری را در بیاورید و گوشی را روی کاغذ یا حوله قرار دهید.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌چگونه گوشی‌های‌مان را از آب گرفتگی نجات دهیم؟

کارهایی که نباید انجام دهیم:

گوشی را روشن نکنید. اصولا آب با دستگاه‌های الکترونیکی سازش ندارد.

گوشی را به جایی هم (مثل کامپیوتر یا شارژر) متصل نکنید.

کلیدهای دستگاه را فشار ندهید، آب بیشتر وارد دستگاه می‌شود.

مخصوصا از سشوار استفاده نکنید، چون نه تنها آب را بیشتر وارد دستگاه می‌کند، بلکه داغ کردن گوشی خطرناک است.

دستگاه را زیاد تکان ندهید. مطمئنا نمی‌خواهید آب داخل آن حرکت کند.

‌‌‌‌‌‌‌‌چگونه گوشی‌های‌مان را از آب گرفتگی نجات دهیم؟

گوشی را باز کنید

منظورمان این نیست که دل و روده‌ی گوشی را به بیرون بریزید. تنها تا جایی که ممکن است گوشی را از هم باز کنید. یعنی اگر قاب پشت‌اش باز می‌شود، آن را باز کنید. اگر باطری جدا می‌شود، آن را هم در بیاورید. سیم کارت و کارت حافظه را هم خارج کنید. در نهایت تمام اجزا را روی یک حوله قرار دهید.

البته اگر چگونگی باز و بسته کردن گوشی را می‌دانید و گارانتی دستگاه هم برای‌تان مهم نیست، تمام گوشی را باز کنید و بگذارید قطعات خشک شوند.

‌‌‌‌‌‌‌

چگونه گوشی‌های‌مان را از آب گرفتگی نجات دهیم؟

قسمت‌های بیرون را با حوله خشک کنید

زیاد گو‌‌شی را تکان ندهید و به آرامی همه چیز را خشک کنید.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌چگونه گوشی‌های‌مان را از آب گرفتگی نجات دهیم؟

بگذارید گوشی خشک شود

سخت ترین مرحله اینجاست: برای مدت زیادی نباید به گوشی دست بزنید! می‌توانید آن در یک کشو قرار دهید. یا اینکه کاری را بکنید که همه می‌کنند: گوشی را در یک کیسه برنج برای ۲ تا ۳ روز قرار دهید. قرار دادن گوشی در بسته‌های ژل سیلیکا (همان‌هایی که در جعبه‌های کشف و دستگاه‌های الکترونیک می‌گذارند) هم ایده‌ی بدی نیست؛ البته اگر به ژل سیلیکا دسترسی داشته باشید.
‌‌
نهایتا

تمام کارهایی که می‌توانستید را انجام داده‌اید. زمان‌اش رسیده که گوشی را دوباره سرهم و آن را روشن کنید. اگر کار کرد، به شما تبریک می‌گوییم. با این حال، منتظر دیدن رفتارهای عجیب و غریب و کار نکردن قسمت‌های مختلف گوشی‌تان باشید. احتمالا آن‌ها را طی چند روز آینده به تدریج کشف می‌کنید.