دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چگونه در فضای آنلاین ناشناس باقی بمانیم؟


حفظ ناشناسی در فضای مجازی برخط را ناممکن خوانده اند، اما کاربران وب با اقداماتی چند می توانند از حریم خود حفاظت کنند. سایه دامن گستر افشاگری هایی که ادوارد استودن کارمند شورشی سازمان سیا در سال 2013 راجع به برنامه های وسیع نظارت گری ایالات متحده و سایر دولت ها انجام داد هنوز برقرار است.





هفته نامه عصر ارتباط: حفظ ناشناسی در فضای مجازی برخط را ناممکن خوانده اند، اما کاربران وب با اقداماتی چند می توانند از حریم خود حفاظت کنند. سایه دامن گستر افشاگری هایی که ادوارد استودن کارمند شورشی سازمان سیا در سال 2013 راجع به برنامه های وسیع نظارت گری ایالات متحده و سایر دولت ها انجام داد هنوز برقرار است.

بسیاری احساس می کنند که دیگر ناشناسی در فضای برخط میسر نیست و هرآنچه بگویند یا انجام دهند تحت پایشگری است و شرکت های بزرگی مانند گوگل، فیس بوک و مایکروسافت برای آنکه بتوانند تبلیغات هدفمند انجام دهند، اطلاعات آن ها را جمع آوری می کنند. اما کاربران وب هم می توانند اقداماتی انجام دهند و از ناشناسی خود حفاظت کنند و خطر جاسوسی و تبلیغات هدفمند را به حداقل برسانند. هیچ کدام از این اقدامات نوشدارو نیست. ولی می تواند به نوعی کار نظارت گران برخط را دشوارتر کند.

وی پی ان


شبکه خصوصی مجازی (وی پی ان) نقش واسط میان افزاره کاربر و رایانه های خدمات دهنده اینترنت را ایفا می کند و تمام فعالیت های کاربر را در حلقه کوچک و اختصاصی خودش در اینترنت مسیردهی می کند که رمزبندی شده است. یعنی برای مزاحمان خیلی دشوار خواهدبود تا اطلاعات ربایی کنند یا ببینند کاربر یا تلفن همراه، رایانک یا رایانه سرگرم چه کاری است.

چگونه در فضای آنلاین ناشناس باقی بمانیم؟

خدمات دهنده های پیشکار (پروکسی) درواقع ابزارهایی هستند که نشانه های آی پی خاص خودشان را دارند. بنابراین وقتی وارد وبگاهی می شویم به جای آنکه نشانی آی پی خومان برملا شود، نشانی آی پی پیشکار نمایان می شود. البته این روشی کاملا مصون برای حفظ ناشناسی در فضای برخط نیست. برای مثال، اگر مرتکب کارهای خلاف یا غیراخلاقی شویم فراهم ساز پیشکار نشانی واقعی آی پی را برملا می کند.

ماشین مجازی

اگر نگران هستید که مبادا آنچه درفضای برخط می خوانید، زیر نگاه رخنه گران باشد یک راه رفع نگرانی، بازگذاری فایل ها در ماشین مجازی و سپس قطع کردن دسترسی آن ماشین به اینترنت است. با این کار می توان با خیال راحت و آسوده خاطر از چشم چرانی، میهمان های ناخوانده، فایل های خود را باز کرد، خواند و بر آنها حاشیه نوشت.

تور (Tor)

اگر کاربران برای وب گردی از مرورگرهای اینترنت اکسپلورر (مایکروسافت)، فایرفاکس (موزیلا)، کروم (گوگل)، یا سافاری (اپل) استفاده می کنند، ولی اگر خواهان ناشناسی در فضای برخط هستیم باید به سراغ مرورگر تور (آنیون روتر) برویم که با استفاده از شبکه وسیع رایانه های گذر کردهای کاربر را از لایه های رمزبندی شده مسیردهی می کند تا منشأشان معلوم نشود.

چگونه در فضای آنلاین ناشناس باقی بمانیم؟

مسدودساز آی پی


برخی برنامه ها می توانند از دسترسی سایر نشانی های آی پی به رایانه کاربر جلوگیری کنند. این برنامه ها درواقع نشانی آی پی کاربر را ناشناس نمی کنند، بلکه می گذارند دیگران فعالیت های اینترنتی کاربر را زیرنظر بگیرند. عیب این رهیافت هم این است که مسدودسازی نشانی های آی پی سبب می شود دسترسی کاربر به اینترنت محدود شود.

مسدودسازی ردنماها

ردنماهای طرف ثالث یکی از رایج ترین ابزارهای مورد استفاده تبلیغات کنندگان برای ردگیری عادات وب گردی مردم است. ولی اکنون اکثر مرورگرهای مهم دارای قابلیت مسدودسازی ردنماها هستند و تمام وبگاه های اتحادیه اروپا اختیار را به دست کاربران داده اند تا تبلیغات کنندگان نتوانند به راحتی دریابند که کاربران به سراغ چه صفحاتی در وب می روند.

مدیر گذرواژه

استفاده از یک گذرواژه در چند وبگاه از کارهایی است که بسیاری از کاربران انجام می دهند، اما چنین کاری خیلی امنیت شان را به خطر می اندازد. چون اگر یکی از آن وبگاه ها مورد رخنه قرار گیرد تمام وبگاه های دیگر هم لو می روند. برنامه مدیر گذرواژه تمام گذرواژه هایی که برای وبگاه های مختلف به کار می بریم به خاطر می سپارد؛ بنابراین می توان بدون نگرانی از فراموش کردن گذرواژه از گذرواژه های دشوار استفاده کرد.


ویدیو مرتبط :
بیوگرافی عمر خیام ، نابغه ای که ناشناس باقی ماند !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار درباره خرید بازی آنلاین از فضای مجازی


پلیس فضای تبادل اطلاعات در مورد خرید بازیهای آنلاین از شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل، به کودکان و نوجوانان هشدار داد.

خبرگزاری مهر: پلیس فضای تبادل اطلاعات در مورد خرید بازیهای آنلاین از شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل، به کودکان و نوجوانان هشدار داد.

پلیس فتا اعلام کرد: امروزه خرید و فروش اکانت بازی های رایانه ای در دنیای مجازی با اقبال زیادی مواجه و به امری عادی تبدیل شده است، به طوری که برخی از کاربران با ایجاد اکانت کاربری و رساندن بازی به مرحله ای که برای کاربران جذابیت لازم را داشته باشد، مبادرت به فروش اکانت کاربری خود می کنند و کاربران علاقمند زیادی وجود دارند که حاضر اند با خرید اکانت های مراحل بالاتر سریعتر به مرحله پایانی بازی برسند؛ به همین دلیل برخی افراد سودجو و فرصت طلب با انتشار موارد خلاف واقع و انجام تبلیغات فریبنده از خریداران اکانت های بازی ها که معمولاً کودکان و نوجوانان هستند، سوءاستفاده کرده و از آنان کلاهبرداری می کنند.

پلیس فتا به خانواده ها توصیه کرد : نظارت کافی بر فعالیتهای سایبری کودکان و نوجوانان خود اعمال کنند تا فرزندانشان در دام مجرمان سایبر ، گرفتار نشوند؛ همچنین به کاربران نوجوان توصیه می شود که مراقب افراد شیاد و کلاهبردار، هنگام خرید و فروش امکانات و تجهیزات مجازی در بازی رایانه ای باشند.

براساس این اعلام، پلیس فتا از کاربران خواست: برای خرید اکانت های بالاتر بازی ها، از فروشگاه های دارای نماد اعتماد الکترونیک استفاده کنند و از خرید اکانت ها از کاربران شبکه های اجتماعی پرهیز کنند چرا که فروشندگان شبکه های اجتماعی قابل اعتماد نیستند و احتمال اینکه جزء مجرمان سایبری باشند دور از انتظار نیست.

پلیس فتا درباره دانلود این بازی ها نیز اعلام کرد: بعضی هکرها با انتشار نسخه های جعلی بازی که حاوی ویروس و بدافزار است بر روی اینترنت قصد آسیب رساندن به کاربرانی را دارند که برای دریافت این بازی ها پولی پرداخت نمی کنند و به صورت غیر مجاز این بازی ها را دانلود می کنند که این امر می تواند زمینه سرقت اطلاعات مهم کابران را فراهم کند.

کاربران در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیام رسان های موبایلی می توانند موضوع را از طریق نشانی پلیس فتا www.Cyberpolice.ir گزارش کنند.