دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چگونه از سلامت باتری موبایل خود مطمئن شویم


گاهی اوقات شارژ گوشی ما به صورت غیر عادی تمام می شود و در این موارد همیشه این سوال برایمان به وجود می آید که آیا باتری گوشی سالم است؟

گجت نیوز - عرفان انبار: یکی از مهمترین فاکتورها در استفاده از تلفن همراه، عمر باتری آن است و گوشی هایی با عمر باتری بالا عموما مورد استقبال بیشتری از سمت کاربران روبرو خواهند شد.اما در کل ، اسمارت فون های امروزی با توجه به مصرف بالای انرژی که دارند ، از عمر پایین باتری برخوردار بوده و همیشه کاربران از این مورد گلایه مند بوده اند. اما گاهی اوقات شارژ گوشی ما به صورت غیر عادی تمام می شود و در این موارد همیشه این سوال برایمان به وجود می آید که آیا باتری گوشی سالم است؟ از کجا باید مطمئن شویم که باتری موبایل ما خراب نشده است ؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش در ادامه با ما همراه باشید.

چگونه از سلامت باتری موبایل خود مطمئن شویم

گوشی های موبایل سالهاست که تکیه گاه خود را باتری های لیتیوم یون/پلیمر قرار داده اند و اگر چه این تکیه گاه ارزش های وجودی بسیاری دارد، اما گاهی زیر موبایل را خالی می کند! باتری ها هم عمری دارند که با پایان آن دیگر به مانند گذشته سرویس نمی دهند. خوشبختانه این پایان علائمی دارد که با آگاهی از آن به سرعت و سهولت می توانیم سلامت باتری را بسنجیم.

بررسی چشمی

چگونه از سلامت باتری موبایل خود مطمئن شویم

 باتری را از گوشی خارج نموده و به دقت سطح آن را بررسی کنید. اگر بدنه باتری برآمدگی داشته باشد و یا ترمینال های اتصال به گوشی دارای زنگ زدگی و تغییر رنگ به سفید و سبز باشند، معنای آن دردسر است. هرگز باتری باد کرده را به داخل گوشی باز نگردانید، چرا که در صورت نشت مواد شیمیایی، دستگاه آسیب جدی می بیند و حتی فراتر از آن و به دلیل وجود ترکیبات لیتیوم درون الکترولیت، گوشی ممکن است شعله ور شود.

تست چرخش

 چگونه از سلامت باتری موبایل خود مطمئن شویم

سرما و گرما بلای جان باتری هاست. در کنار آن یکی از بدترین موارد تخلیه شارژ باتری و رها نمودن آن به مدت طولانی در همین حال است. به طور کلی بد رفتاری با این منبع انرژی عمر آن را به تدریج می کاهد و گاهی باعث شکل گیری برآمدگی بر روی آن در یک روند آهسته و تدریجی می شود. برای آزمودن سلامت باتری آن را روی سطحی صاف قرار داده و سعی کنید آن را به دور خود بچرخانید. اگر باتری درجا چرخید، احتمال عیب و ایراد آن بالاست.

سرعت تخلیه

همیشه هم علائم ظاهری به سادگی قابل تشخیص نیستند و یا اصلا وجود خارجی ندارند. غالب گوشی ها قادرند درصد باتری را نمایش دهند. اگر دیدید درصد باتری به یکباره ۲ رقم و یا بیش از آن کاهش یافت و یا در عرض چند ساعت و بدون آنکه استفاده خاصی داشته باشید از ۱۰۰ درصد به صفر میل نمود، باید فکری به حال آن بکنید.

موارد نهایی

چگونه از سلامت باتری موبایل خود مطمئن شویم


چگونه از سلامت باتری موبایل خود مطمئن شویم

موردی هست که شاید برخی از کاربران آیفون ندانند؛ این گوشی عادت دارد تعداد دفعات شارژ و ظرفیت واقعی باتری را زیر نظر بگیرد. البته به طور معمول بخش پشتیبانی اپل به این داده ها دسترسی داشته و جایی در iOS برای نمایش آنها وجود ندارد. خوشبختانه هم برای Mac OS و هم ویندوز برنامه ای هست به نام iBackupBot که می توانید آن را دریافت نموده و با اولین اتصال آیفون به کامپیوتر خود وضعیت باتری را بررسی نمایید. کافی است پس از انتخاب آیفون از لیست Devices روی More Information کلیک کنید. برای کاربران اندروید نیز کد *#*#۴۶۳۶#*#* اطلاعات کلی خوبی از سلامت باتری می دهد.

چگونه از سلامت باتری موبایل خود مطمئن شویم


ویدیو مرتبط :
چگونه از اصالت نماد اعتماد سایت های فروشگاهی مطمئن شویم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چطور از سلامت کلیه ها مطمئن شویم؟



بیماری کلیوی, نارسایی مزمن کلیوی

دو عضو کوچک لوبیایی‌شکل در دو طرف ستون مهره‌ها و کمی پایین‌تر از قفسه سینه قرار دارند که جزو اعضای حیاتی بدن هستند که وظایف متعددی بر عهده دارند از جمله دفع مواد زائد و مایعات اضافی از بدن، تصفیه خون، تنظیم فشار خون و...

 

گاهی امکان دارد بدون این‌که متوجه باشیم این عضوها دچار اشکالاتی بشوند. در نتیجه بدن با علائمی مانند خستگی، نیاز زیاد به دستشویی رفتن و بی‌اشتهایی اطلاع‌رسانی می‌کند. اگر علائمی که در این مطلب ارائه می‌شوند در خود دیدید به سلامت کلیه‌هایتان بیشتر اهمیت بدهید.

 

احساس نیاز مکرر به دستشویی در شب
وقتی کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند و مشکلی دارند، نیاز بیشتری به دفع ادرار پیدا می‌کنید. در این صورت ادرار بیش از اندازه رقیق، کمرنگ (مانند آب) می‌شود و حجم آن نیز افزایش می‌یابد.

 

این افزایش حجم ادرار و نیاز مکرر به توالت بخصوص در شب‌هنگام اتفاق می‌افتد، طوری که فرد از خواب برمی‌خیزد و نیاز به دفع ادرار پیدا می‌کند. این مشکل حتی با کاهش مصرف مایعات نیز برطرف نمی‌شود و در عین حال تشنگی فرد را بیشتر می‌کند.

 

افزایش حجم ادرار و نیاز مکرر به دفع آن، نشان‌دهنده نارسایی کلیوی است که نیاز به بررسی و درمان دارد. با مشاهده این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایش خون و ادرار میزان کراتینین، اوره و آلبومین‌ بررسی شود.

 

احساس خستگی زیاد
خستگی زیاد و دائمی را بی‌اهمیت ندانید؛ چون به دو دلیل ممکن است از علائم اختلال در عملکرد کلیه‌ها باشد. اولا زمانی که کلیه‌ها نتوانند به‌درستی مواد زائد ناشی از هضم غذاها را دفع کنند، این مواد زائد در خون جمع می‌شوند و آن را اسیدی می‌کنند؛ در نتیجه بدن احساس خستگی می‌کند. ثانیا این‌که مغز استخوان به اندازه کافی گلبول سفید (که برای حمل اکسیژن به خون لازم است) تولید نمی‌کند؛ در نتیجه بدن دچار کم‌خونی و در پی آن خستگی زیاد می‌شود.

 

اگر مدام دچار ضعف عمومی و رنگ‌پریدگی هستید به پزشک مراجعه کنید و آزمایش خون و ادرار بدهید. در این صورت پزشک معالج کراتینین، اوره و آلبومین و همچنین علائم کم‌خونی‌تان را بررسی می‌کند.

 

پف‌کردگی پلک‌ها و پاها
پف و ورم در پلک‌ها، قوزک پاها و خود پاها ممکن است نشان‌دهنده اختلال در عملکرد کلیه‌ها باشد.
کلیه‌هایی که بدرستی به وظایف خود عمل می‌کنند به حفظ تعادل میزان سرم خون و بافت‌ها کمک زیادی می‌کنند، اما وقتی اختلالی در عملکرد این اعضای حیاتی رخ می‌دهد، راه عبور پروتئین‌ها از خون به ادرار باز می‌شود. در نتیجه عدم تعادل رخ می‌دهد و سرم داخل خون به سمت بافت‌های پیرامون نفوذ می‌کند و باعث پف‌کردگی می‌شود. اگر صبح‌ها با چشم‌هایی پف‌کرده از خواب بیدار می‌شوید و شب‌ها پاها و قوزک پاهایتان ورم می‌کنند، احتمال این‌که دچار بیماری کلیوی شده باشید دور از ذهن نیست.

 

این مشکلات در برخی موارد با مشکلات دیگری مانند اضافه‌وزن و افزایش فشار خون نیز همراه است. حتما به پزشک مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم را برای تشخیص سلامت کلیه‌هایتان انجام دهد.

 

تمایل نداشتن به مصرف گوشت
وقتی کلیه‌ها بدرستی کار نمی‌کنند، اوره (همان ضایعات پروتئین‌ها) کامل از بدن دفع نمی‌شود. در نتیجه میزان آن در خون بالا می‌رود و مشکل نارسایی کلیوی بتدریج پیشرفت می‌کند.

 

یکی از علائم نشان‌دهنده این مشکل بیزاری از گوشت قرمز به همراه بی‌اشتهایی و لاغری است. این علائم بعد از اولین نشانه‌های اشاره ‌شده یعنی پف‌کردگی و کم‌خونی خود را نشان می‌دهند. توجه داشته باشید که حالت تهوع و استفراغ نیز در مراحل جدی نارسایی مزمن کلیوی و افزایش بیش از اندازه اوره دیده می‌شود. در این صورت نیاز به درمان‌های تکمیلی کلیه از طریق دیالیز خواهد بود. با بروز این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید و آزمایش ادرار و خون بدهید.

 

خارش‌های عضلانی
وقتی بیماری نارسایی کلیوی پیشرفته باشد، خارش و کرامپ‌ها یا گرفتگی‌های عضلانی نیز خود را نشان می‌دهند. این مشکلات ناشی از احتباس فسفر و پتاسیم در خون هستند که به طور عادی از طریق کلیه‌ها دفع نشده‌اند.

 

اگر در تمام بدن‌تان احساس خارش می‌کنید و جوش‌هایی در پوست‌تان ایجاد شده است و اگر دچار گرفتگی عضلانی بخصوص در پاها و بازوها شده‌اید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم انجام شود.


نارسایی مزمن کلیوی
ممکن است افرادی که دچار مشکل نارسایی کلیوی می‌شوند در ظاهر کاملا سالم به نظر برسند، اما برخی از افراد بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند مانند افراد دیابتی یا مبتلایان به پرفشاری خون. این دو بیماری آسیب‌های جدی به کلیه‌ها وارد می‌کنند.

 

افراد بالای 60 سال نیز بیشتر در معرض این بیماری هستند. در این سن 30 درصد افراد، حداقل یک سوم عملکرد کلیوی خود را به دلیل پیری کلیه‌ها از دست می‌دهند.
افرادی که دچار یک بیماری کلیوی ژنتیکی هستند، مبتلایان به پیلونفریت (عفونت باکتریایی شایع کلیه) و مبتلایان به انسداد مجاری ادراری (سنگ کلیه، تومورهای مثانه یا پروستات و...) نیز بیشتر در معرض نارسایی مزمن کلیوی قرار می‌گیرند. توجه داشته باشید که مصرف برخی از داروها مانند ادویل و نروفن نیز ممکن است برای سلامت کلیه‌ها خطرساز باشد.

 

پیشگیری
بیماری‌های کلیوی گریبان میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان گرفته است. باید بدانید وقتی کلیه آسیب ببیند و از کار بیفتد ترمیم‌پذیر نخواهد بود. به همین دلیل تشخیص و درمان زودهنگام هر نوع بیماری و اختلال در عملکرد کلیه‌ها و همچنین بیماری‌های زمینه‌ساز مانند دیابت و فشار خون بالا و... از پیشرفت بیماری‌های کلیوی و تبدیل‌شدن آن به نارسایی جدی پیشگیری می‌کند. برای تشخیص بیماری‌های کلیوی و سنجش سلامت این اعضای حیاتی آزمایش‌های ساده مانند آزمایش خون و ادرار کافیست.
منبع:salamatnews.com