دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چه لپ‌تاپی بخریم؟



 

 

 

چه لپ‌تاپی بخریم؟

 

اگر از رایانه‌های دسكتاپ PC خسته شده‌اید و پول كافی هم دارید، لپ‌تاپ‌های سنتی برای شما بهترین انتخاب هستند. برخلاف نت‌بوك‌ها (Netbook)‌، اندازه صفحه نمایش و صفحه كلیدهای این رایانه‌های قابل‌حمل، كامل بوده و می‌توانید یك روز كامل كاری را با آنها بدون هیچ گونه احساس خستگی و ناراحتی سپری كنید. تفكیك‌پذیری (رزولوشن) صفحه نمایش لپ‌تاپ‌های عادی از نت‌بوك‌ها بیشتر است و به شما اجازه می‌دهد تا در یك زمان، محتوای بصری بیشتری را یكجا روی صفحه داشته باشید و این امر امكان استفاده آسان‌تر از بسیاری از برنامه‌های نرم‌افزاری را برای شما فراهم می‌كند.


تنها نكته منفی آنها این است كه قیمت و وزن لپ‌تاپ‌ها از نت‌بوك‌ها بیشتر است، اما به هر حال با بودجه‌ای در حدود 500 هزار تومان، می‌توانید لپ‌تاپ‌هایی را از اندازه صفحه نمایش 3/13 تا 6/15 اینچ انتخاب كنید كه صفحه كلیدهای شكیل و خوبی داشته باشند و در عین این كه از قدرت كافی برای پاسخگویی به نیازهای روزمره و اجرای نرم‌افزاری شما برخوردارند، زمان دوام باتری در حد 3 ساعت یا بیشتر را نیز ارائه می‌دهند. به همین علت برای افرادی كه به طور مداوم آنها را برای استفاده در كارها و ارجای وظایف گوناگون به‌كار می‌برند، همراهی ایده‌آل است.

 

انواع لپ‌تاپ

1ـ‌ لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی (Gaming laptop)‌

معرفی این لپ‌تاپ‌ها به این معنا نیست كه شما تنها قادر به بازی روی این رایانه‌های خاص هستید و امكان اجرای این بازی‌ها را روی انواع دیگر لپ‌تاپ‌ها ندارید. با آن كه بیشتر تولیدكنندگان لپ‌تاپ‌های معمولی در ساخت آنها چندان تاكیدی بر قدرت اجرای بازی آنها ندارند، اما با كمال تعجب، برخی مدل‌های نه‌چندان گرانقیمت مانند
Acer Aspire 5741 با آن كه اصلا به ظاهر آنها نمی‌خورد كه قادر به اجرای بازی‌های رایانه‌ای باشند و برای این كار، ساخته نشده‌اند، اما در زمینه اجرای بازی‌ها قدرتمند هستند. شاید قدرت این نوع سیستم بیشتر مربوط به تراشه (چیپ) گرافیكی ATI Radeon HD 5470 آن باشد كه قادر است از عهده جدیدترین بازی‌های رایانه‌ای موجود برآید. اگر به دنبال یك لپ‌تاپ بازی واقعی هستید كه بتواند براحتی به‌درد همه بازی‌ها بخورد، لپ‌تاپ گرانقیمت Alienware M17x كه 2 عدد كارت گرافیكی را در قالب یك بسته در خود جا داده است و فضای دیسك سختی معادل 2/1 ترابایت دارد، یكی از بهترین گزینه‌هاست. لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی مزیت‌های دیگری را نیز بجز اجرای بازی‌های با گرافیك بالا و سه‌بعدی دارند، از قبیل غول‌پیكر بودن كه اگر صفحه نمایش آنها 17 اینچ نباشد، می‌توانید صفحه حداقل 15 اینچی را از آنها انتظار داشته باشید. به همراه فضای كافی برای كار و بازی و همچنین فضای ذخیره داده زیادی كه در اختیار شما قرار می‌دهند. شما باید به این نكته در مورد این لپ‌تاپ‌ها توجه داشته باشید كه با داشتن صفحه نمایشی اینچنین بزرگ و قطعات سخت‌افزاری با كارایی بالا، زمان دوام باتری 5/1 یا 2 ساعته برای یك چنین سیستم‌های بازیخوری به هیچ وجه غیرعادی نیست. در ضمن باید آماده دست و پنجه نرم كردن با وزن زیاد آنها نیز باشید. شما می‌توانید آنها را برای زمان‌های نه‌چندان طولانی در یك كوله پشتی به آسانی حمل كنید.

 

2 ـ لپ‌تاپ‌های فرا ـ قابل حمل (Ultraportable)‌ و نت‌بوك‌ها

اگر به دنبال لپ‌تاپی باشید كه شانه و كتف شما را از كار نیندازد، باید به دنبال یك لپ‌تاپ فرا ـ قابل حمل یا نت‌بوك باشید. این لپ‌تاپ‌ها از جهت كوچكی و سبكی، براحتی در سفر و در راه منزل و كار در كیف دستی جا می‌گیرند و در اولین نظر، بسیار شبیه هم هستند. همچنین شما، زمان دوام باتری شگفت‌انگیز بیش از 8 ساعت را نیز می‌توانید از آنها انتظار داشته باشید. لپ‌تاپ‌های فرا ـ قابل حمل در برخی مواقع كمتر از 5/1 كیلوگرم وزن دارند كه می‌توانند به آسانی به همه جا حمل شوند.

لپ‌تاپ‌های فرا ـ قابل حمل در مقابل لپ‌تاپ‌های معمولی بسیار لوكس به نظر می‌رسند. اندازه‌های 5/11 و 12 اینچی صفحه نمایش‌های آنها بسیار به درد بخورتر از اندازه 10 اینچی صفحه نمایش نت‌بوك‌ها بوده و همچنین سیستم‌هایی بسیار مفید و قابل استفاده‌تر و دارای كارایی بیشتری از آنها هستند كه از قطعات بسیار مرغوب و گران‌تری ساخته شده‌اند كه در این امر در مقابل نت بوك‌ها جذابیت بیشتری به آنها می‌بخشد. لپ‌تاپ‌های سری X سونی كه از فیبر كربن (Carbo Fibre)‌ و آلومینیوم ساخته شده و بهره‌مند از فضای ذخیره‌سازی از نوع وضعیت جامد (SSD)‌ یا Solid-state disk هستند، با دوام طولانی‌تر شارژ باتری و كارآیی بالا و طراحی مناسب، در راس دیگر لپ‌تاپ‌های این دسته قرار دارند. یك ایراد بزرگ لپ‌تاپ‌های فرا ـ قابل حمل قیمت بالای آنها است به طوری كه یك لپ‌تاپ فرا ـ قابل حمل سونی بیش از 000/000/1 تومان گران‌تر از یك نت‌بوك است و این در حالی است كه حتی از قدرت لپ‌تاپ‌های معمولی ارزان‌تر از خود هم برخوردار نیست.

 

3 ـ لپ‌تاپ‌های تبلت یا لوحه‌ای (Tablet PC)‌

رایانه‌های لوحه‌ای سال‌هاست كه كم و بیش در بین لپ‌تاپ‌ها حضور دارند. تا به امروز كاربردهای آنها اختصاصا جهت مصارف تخصصی و تجاری بوده است، اما با ورود آیپد اپل (Apple iPad)‌ كه رایانه‌ای است طراحی شده برای مصارف خانگی، این روال كاملا به هم خورد. آیپد سیستم‌عامل iOS را روی خود در حال اجرا دارد و برخی از رقیبان آن نیز از سیستم‌عامل آندروید گوگل (Google Android)‌ استفاده می‌كنند كه هر دوی این سیستم‌ها با فراهم ساختن امكان گشت‌و‌گذار شما در وب (web surf)‌، دانلود بازی‌ها و برنامه‌های نرم‌افزاری ساده كه برنامه‌های كاربردی (apps)‌ نامیده می‌شوند، كاملا كارآمد و خوب روی صفحه نمایش‌های صفحه لمسی (touchscreen)‌ تقریبا كوچك آنها عمل می‌كنند. اگر به دنبال رایانه‌ای هستید كه با سیستم عامل ویندوز كار كند، ما مطمئن نیستیم كه لپ‌تاپ‌های تبلت گزینه‌ای مناسب برای شما باشند. البته ویندوز با تنظیمات و كنترل‌های صفحه لمسی كار می‌كند و رایانه‌های لمسی هوشمند (Touchsmart)‌ در اجرای برنامه‌ها به‌وسیله كنترل انگشتان بسیار خوب عمل می‌كنند، اما حتما باید در كنار آنها صفحه كلید و ماوس نیز در دسترس باشد. این رایانه‌های لوحه‌ای به عنوان یك راه و گزینه قابل حمل برای گشت و گذار در وب بسیار مناسب هستند و انواع گوناگونی از آنها با اندازه‌های صفحه نمایش بزرگ و كوچك در بازار یافت می‌شوند.

منبع: techmagnews.com


ویدیو مرتبط :
چه لپ تاپی بخریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه لپ‌تاپی متناسب با نیازمان بخریم؟


هر روز در بازار لپ‌تاپ‌ها شاهد محصولات جدید و متنوعی هستیم که رفته‌رفته تشخیص آن‌ها از یکدیگر دشوار می‌شود.

وب سایت مجله دیجی کالا - نیما طاهری: هر روز در بازار لپ‌تاپ‌ها شاهد محصولات جدید و متنوعی هستیم که رفته‌رفته تشخیص آن‌ها از یکدیگر دشوار می‌شود.

در این میان، انتخاب لپ‌تاپ برای افرادی که اطلاع چندانی از تفاوت‌ها و نوع کاربری آن‌ها ندارند، مشکل بزرگی محسوب می‌شود.

فرض کنید که شما یک دانشجوی رشته مهندسی عمران هستید و برای شروع کار خود نیاز به یک دستگاه دارید که هم بتوانید به‌راحتی آن را جابه‌جا کنید و هم برای حفظ و نگهداری اطلاعات مهم خود به آن اعتماد داشته باشید.

مسلما این دستگاه باید توقعات شما را برای اجرای نرم‌افزار‌های مهندسی برآورده کند؛ یا شاید برای فرزندتان یک لپ‌تاپ ارزان‌قیمت نیاز دارید که بتواند تا حدودی بازی‌های کامپیوتری را هم اجرا کند.

چگونه لپ‌تاپی متناسب با نیازمان بخریم؟

هر روز تولیدکنندگان لپ‌تاپ، مدل جدیدی را به بازار عرضه می‌کنند که قابلیت‌های متفاوتی دارند. حالا در میان این تنوع عظیم، چگونه می‌توانید لپ‌تاپی متناسب با نیازهای‌تان را پیدا کنید؟

ما لپ‌تاپ‌ها را به چهار دسته‌ی اصلی «صنعتی»، «مخصوص بازی»، «رده‌ی کاربری عمومی» و «مالتی‌مدیا» تقسیم می‌کنیم. در ادامه با جزییات بیشتری به هر یک از این دسته‌ها خواهیم پرداخت.

لپ‌تاپ‌های صنعتی

این دسته از لپ‌تاپ‌ها معمولا ضخامت و وزن زیادی دارند و مختص استفاده‌ی روزانه برای حفظ اطلاعات و همچنین مقاومت در شرایط سخت هستند.

 دارندگان این‌گونه لپ‌تاپ‌ها معمولا کارمندان یا صاحبان کارخانه‌ها، تولیدی‌ها و شرکت‌ها هستند که حفاظت از اطلاعات برای آن‌ها مهم‌ترین شاخص برای انتخاب یک لپ‌تاپ است.

همچنین این دستگاه‌ها معمولا دارای پردازنده گرافیکی قدرتمندی مانند سری Nvidia Quadro یا AMD FirePro هستند و طراحان و گرافیست‌های صنعتی از آن‌ها استفاده می‌کنند.

دیگر مشخصات لپ‌تاپ‌های صنعتی در تعدد درگاه‌ها و قفل‌های امنیتی مانند حسگر اثر انگشت است. مقاومت بدنه نیز یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که در لپ‌تاپ‌های صنعتی وجود دارد.

همچنین، تاچ‌پد این نوع لپ‌تاپ‌ها معمولا از فرمان‌های بیشتری پشتیبانی می‌کند. این دستگاه‌ها دارای کلیدهای بیشتری هستند. برای نمونه می‌توان به لپ‌تاپ‌های سری ThinkPad لنوو اشاره کرد.

 البته جدا از مشخصات گفته شده، معمولا صفحه‌ی نمایش آن‌ها به روکش مات مجهز است تا در محیط‌های خارجی و زیر تابش آفتاب، بتوان از انعکاس نور جلوگیری کرد.


چگونه لپ‌تاپی متناسب با نیازمان بخریم؟


لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی

شما همیشه وقتی یک لپ‌تاپ مخصوص بازی را ببینید، به‌راحتی آن را شناسایی می‌کنید. اندازه‌ی بزرگ و ضخامت زیاد، چراغ‌های LED متعدد، رنگ‌های متفاوت و زنده و سیستم خنک‌کننده‌ای با خروجی‌های بزرگ هوای گرم، جزو مشخصات ظاهری اصلی این لپ‌تاپ‌ها محسوب می‌شوند. طراحی و خاص بودن ظاهر، ویژگی بارز این دسته از لپ‌تاپ‌ها است.

محصولاتی نظیر «ریزر بلید» (Razer Blade)، سری Y50 لنوو و سری G ایسوس، نمونه‌های بارز این دستگاه‌ها هستند.

 از لحاظ سخت‌افزاری هم، لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی مجهز به آخرین و به‌روزترین پردازنده‌های گرافیکی شرکت‌های Nvidia و AMD هستند تا به‌وسیله‌ی آن‌ها بتوان بازی‌های جدید را با حداکثر توان گرافیکی به‌خوبی اجرا کرد.

برخی از این‌ لپ‌تاپ‌ها مانند Alienware M18 آن‌قدر از لحاظ سخت‌افزاری قدرتمندند که می‌توان آن‌ها را جایگزین کامپیوترهای دسکتاپ کرد. بسیاری از طراحان گرافیکی هم از قدرت این دستگاه‌ها برای طراحی‌های سه‌بعدی استفاده می‌کنند.

 می‌توان دسته‌ی لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی را جزو محبوب‌ترین نوع این دستگاه‌ها دانست؛ به همین جهت، شرکت‌های سازنده توجه ویژه‌ای به آن‌ها دارند.

 این لپ‌تاپ‌ها هم معمولا به صفحه‌‌های نمایش بزرگ با دقت تصویر بالا و روکش مات مجهز هستند؛ البته وزن بالایی که دارند مانع از راحتی در حمل‌ونقل آن‌ها می‌شود. همچنین این دستگاه‌ها برای کسانی که برای کامپیوترهای دسکتاپ فضای کمی دارند مناسب است.


چگونه لپ‌تاپی متناسب با نیازمان بخریم؟


لپ‌تاپ‌های رده‌ی کاربری عمومی

این دسته از لپ‌تاپ‌ها هنوز از استانداردها و تعاریفی که از یک لپ‌تاپ در دهه‌های پیش تعیین شده پیروی می‌کنند و به‌صورت کلی دسته‌بندی شده‌اند.

در حال حاضر، بیشتر، لپ‌تاپ‌های این دسته را با نام «لپ‌تاپ‌های اقتصادی» یا میان‌رده می‌شناسند. تنوع سخت‌افزاری در این دستگاه‌ها بسیار زیاد است. بسته به نوع کاربری، کاربر می‌تواند لپ‌تاپی را انتخاب کند که سخت‌افزار آن برای نوع استفاده‌ی او مناسب باشد.

اندازه‌ی صفحات ‌نمایش در این لپ‌تاپ‌ها از ۱۱ تا ۱۵ اینچ متغیر است؛ اما در کل، مشخصه‌ی منحصربه‌فردی ندارند و معمولا بدنه‌ی آن‌ها از جنس پلاستیک است تا قیمت تمام‌شده در آن‌ها مناسب‌تر شود و خریدار قدرت بیشتری برای تهیه‌شان داشته باشد.

 این‌گونه از لپ‌تاپ‌ها در تمامی برندهای موجود در بازار به‌راحتی قابل شناسایی هستند. از لحاظ سخت‌افزاری، لپ‌تاپ‌های میان‌رده، از قطعات متوسطی بهره برده‌اند و تنها برای رفع نیازهای روزانه‌ی کاربر مانند مرورگری اینترنت و کار با نرم‌افزارهایی مانند آفیس مناسب هستند.

وزن میانگین لپ‌تاپ‌های رده‌ی کاربری عمومی، معمولا به ۲/۵ کیلوگرم می‌رسد. این‌گونه دستگاه‌ها مناسب دانش‌آموزان، دانشجویان و افرادی است که از قدرت سخت‌افزاری لپ‌تاپ انتظار عجیب‌و‌غریبی ندارند.


چگونه لپ‌تاپی متناسب با نیازمان بخریم؟


لپ‌تاپ‌های مالتی‌مدیا

لپ‌تاپ‌های مالتی‌مدیا استانداردهای متفاوتی دارند. مهم‌ترین عنصر در یک لپ‌تاپ مالتی‌مدیا، صفحه‌ی نمایش آن است. صفحات نمایش این دستگاه‌ها معمولا از رزولوشن‌های Full HD ،HD و حتی بیشتر بهره‌مند هستند.

 همان‌طور که از اسم این دستگاه‌ها پیداست، از یک لپ‌تاپ مالتی مدیا برای مصارف خانگی، تماشای فیلم و گوش دادن به موسیقی استفاده می‌شود. بنابراین، این دستگاه‌ها باید دارای بلندگوهای قوی و رسایی باشند.

بعضی از این لپ‌تاپ‌ها مانند «ایسوس N550» دارای یک ساب ووفر جداگانه هم هستند تا میزان و عمق صدا و بیس تولیدی توسط دستگاه را افزایش دهند.

در طراحی بدنه‌ی لپ‌تاپ‌های مالتی مدیا، از فلزاتی نظیر آلومینیوم یا پلاستیک مرغوب استفاده می‌شود. معمولا سخت‌افزار داخلی استفاده شده در آن‌ها کانفیگ‌های بالایی دارند تا بتوانند نیازهای هر نوع کاربری را پوشش دهند.

 بدنه هم در مقایسه با لپ‌تاپ‌های رده‌های کاربری دیگر، کمی تفاوت دارد. در طراحی این نوع از لپ‌تاپ‌ها تلاش شده تا ظاهر آن‌ها کمی شیک‌تر و لوکس‌تر به نظر برسد. به همین خاطر معمولا شاسی از جنس فلز و غالبا آلومینیوم ساخته می‌شود.

وزن لپ‌تاپ‌های مالتی‌مدیا کمی بیشتر از دیگر لپ‌تاپ‌های عادی است و به‌صورت میانگین به ۲/۷ کیلوگرم هم می‌رسد.

چگونه لپ‌تاپی متناسب با نیازمان بخریم؟