دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چرا شیر سر میرود؟



شیر,سر رفتن شیر,چرا شیر سر میرود

 چرا شیر سر میرود؟
اگر مایكروفر داشته باشید، احتمالاً دیده‌اید كه شیر درون مایكروفر، با آن كه ممكن است دمایش خیلی زیاد شده باشد، سر نمی‌رود. برای دانستن علت این ماجرا كمی به عقب بر‌می‌گردیم.
اصلاً چرا شیر سر می‌رود؟ اگر به گرم شدن شیر دقت كنید، معنای فیزیكی سر رفتن را خواهید فهمید. وقتی شیر را روی حرارت گاز یا هر وسیله حرارتی كه شیر را از بیرون گرم می‌كند قرار می‌دهید.

تا آستانه نقطه‌جوش، هیچ اتفاقی‌نمی‌افتد؛ اما مسأله با آزاد شدن اولین حباب‌های حاوی بخار شیر آغاز می‌شود؛ هر چه دما بالاتر برود، این حباب‌ها هم با سرعت بشتری شكل می‌گیرند و بالاخره وقتی سرعت ایجاد این حباب‌ها از سرعت تركیدنشان بیشتر شود، حباب‌ها روی هم جمع می‌شوند و پس از مدتی از ظرف بیرون می‌ریزند. این حباب‌ها در آب هم ایجاد می‌شوند، اما با رسیدن به سطح آب می‌تركند. كشش سطحی شیر به خاطر وجود چربی‌ها و تركیبات هیدروكربنی از آب بیشتر است. و همین باعث مقاومت حباب‌ها در برابر فشار بخار داخلی و افزایش عمر آن‌ها می‌شود. برای جلوگیری از سر رفتن شیر، حباب‌ها را با هم‌زدن از بین می‌برند.
اما مایكرو همان‌طور كه احتمالاً می‌دانید، با تولید امواج مایكرویو در فركانسی خاص باعث حركت نوسانی مولكول‌های آب موجود در جسم، ایجاد اصطكاك و گرم شدن همگن و درونی آن می‌شود. (یعنی در هر لحظه، همه نقاط مایع درون درون مایكروفر همدما هستند). بنابراین آب یا شیری كه درون مایكروفر قرار می‌گیرد، بی‌ سر و صدا و به طور درونی شروع به گرم شدن می‌كند.

این گرم شدن می‌تواند تا چندین درجه بالاتر از نقطه جوش مایع ادامه پیدا كند، بدون اینكه آب از آب تكان بخورد و هیچ حبابی در آن ظاهر شود! تعجب نكنید، این پدیده كه ابر گرمایش نام دارد، ویژه مایكروفر نیست و از یك واقعیت فیزیكی عمیق‌تر نتیجه می‌شود.

در واقع از نظر فیزیكی، هیچ دلیلی برای ایجاد حباب بخار در یك سیال داغ وجود ندارد و یك عامل خارجی باید این‌ كار را بكند. به عبارت دیگر اگر محیط سیال همگن باشد و هیچ ناهمگونی و عارضه غیریكنواختی در آن وجود نداشته باشد كه «بهانه» ایجاد حباب شود، حبابی در كار نخواهد بود و سیال بدون جوشیدن، داغ و داغ‌تر می‌شود.

منبع:fa.parsiteb.com

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
عجیبه :میمون سر به سر شیر میزاره leono=شیر-marleono=

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چه كار كنیم شیر سر نرود



 

چه كار كنیم شیر سر نرود

 

برای آنكه شیر شما هنگام جوشیدن سر نرود،می توانید از شیر جوشهای مخصوص استفاده و اگرچنین ظرفی در اختیار ندارید، لبه ظرف یعنی قسمت بالای آن را با كمی روغن یا كره چرب كنید. كف شیر بالاتر از آن نخواهد آمد.

 

قاشق بزرگ و تمیزی مانند قاشق های بزرگ چوبی و یا ملاقه داخل شیر بگذارید به طوری كه دسته آن روی لبه ظرف قرار بگیرد.

 

در پوش های توری یا مشبك نیز از سر رفتن شیر جلوگیری خواهد كرد. در گذشته ، از اینگونه در پوش ها و ظرف دو طبقه برای گرفتن سر شیر نیزاستفاده می كردند. به این معنی كه وقتی شیر كف می كرد، سرشیر آن در محفظه ای واقع در طبقه بالا جمع می شد.

 

و بالاخره اگر شعله چراغ را پایین بكشید وشیر را به آرامی و با حرارت ملایم بجوشانید،احتمال سررفتن آن اندك خواهد شد.

 


منبع : خانواده سبز