دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چاقی، کم تحرکی و کاهش مصرف لبنیات عامل افزایش شکستگی استخوان!



 

 

چاقی، کم تحرکی و کاهش مصرف لبنیات عامل افزایش شکستگی استخوان!

 

 

یک فوق تخصص روماتولوژی با اعلام این که ۲۷ تا ۵۱ درصد كودكان در دوران رشد حداقل یك بار دچار شكستگی استخوان می شوند، گفت: این شكستگی ها به دلیل چاقی، كاهش مصرف لبنیات و كم تحركی رو به افزایش است.

دكتر احمد سلیم زاده، در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشكی تهران، با استناد به مطالعات انجام شده اظهار داشت: ۲۷ تا ۵۱ درصد كودكان در دوره رشد خود حداقل یكبار دچار شكستگی می شوند كه شایعترین این شكستگی ها در ناحیه ساعد، انگشتان، مچ دست و ترقوه است که درصد این شكستگی ها در سنین كودكی و میانسالی رو به افزایش است.

دانشیار مركز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران در ادامه با اشاره به اینكه بروز این عارضه در دختران ۱۱ تا ۱۲ سال و در پسران در ۱۳ تا ۱۴ سالگی شایع تر است، یادآور شد: در این دوران استخوان ها به خوبی مینرالیزه (معدنی) نشده، عمدتا چند ماه پس از حداكثر رشد معدنی شدن استخوان اتفاق می افتد.

این فوق تخصص روماتولوژی با ابراز تاسف از این كه كاهش مصرف لبنیات، روند رو به افزایش چاقی و كاهش فعالیت های بدنی در كودكان موجب افزایش شكستگی در كودكان شده است، گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده در افرادی كه یك بار دچار شكستگی شده اند، ۳ برابر بیشتر از افراد سالم شكستگی جدید اتفاق می افتد.

دکتر سلیم زاده در پایان یادآور شد: در صورتی كه بیماری هایی نظیر سلیاك، كاهش فعالیت غدد جنسی و اختلالات تغذیه ای وجود نداشته باشد می توان طبق نظر پزشك با مصرف كلسیم و ویتامین د در كودكانی كه دچار كمبود این مواد هستند تا حد زیادی از بروز مجدد شكستگی پیشگیری کرد.... /  خبرگزارى ایسنا


ویدیو مرتبط :
انیمیشن نشان دهنده عواقب کم تحرکی و چاقی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مصرف ویتامین D خطر شکستگی استخوان را در دختران کاهش می دهد



 

ویتامین D, شکستگی استخوان

 

محققان دریافتند: خطر شکستگی فشار در دختران نوجوانی که رژیم غذایی غنی از ویتامین D دارند و به ویژه دارای فعالیت شدید بدنی هستند، کمتر است.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشگران از بیمارستان کودکان بوستون بیش از شش هزار و ۷۰۰ دختر در محدوده سنی ۹ تا ۱۵ سال در شروع مطالعه را طی هفت سال تحت بررسی قرار دادند. محققان دریافتند در این مدت حدود چهار درصد از آنها دچار شکستگی شدند.

محققان بر اساس یافته های این پژوهش اظهار كردند: مصرف ویتامین D با کاهش خطر برای شکستگی همراه بود و این ارتباط در میان دخترانی که روزانه حداقل یک ساعت فعالیت بالا انجام می دهند، قوی تر است.

نتایج این مطالعه نشان داد: اگرچه اغلب توصیه می شود که برای قوی شدن استخوان ها کلسیم زیاد مصرف کنید، اما مصرف کلسیم و مواد لبنی با این شکستگی مرتبط نیست.

بر اساس این گزارش، شکستگی فشار، یک نوع شکستگی ناکامل در استخوان است که به علت فشارهای غیرمعمول و یا مکرر و همچنین تحمل وزن های سنگین و مداوم بر روی مچ پا یا ساق پا ایجاد می شود.

«کندرین سونویل» از بیمارستان کودکان بوستون و همکارانش بر اساس یافته های این پژوهش می گویند: هیچ شواهدی وجود ندارد که مصرف کلسیم و فراورده های لبنی، در برابر شکستگی فشار از استخوان محافظت کنند. منابع ویتامین D، در معرض نور خورشید قرار گرفتن و مواد غذایی از جمله ماهی قزل آلا، ماهی تن، تخم مرغ و شیر غنی شده است.

این تیم اشاره کرد با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، برای تعیین این که آیا قرص مکمل ویتامین D همان نتایج رژیم غذایی غنی از ویتامین D را فراهم می کند یا خیر.

این پژوهش در مجله «Archives of Pediatrics & Adolescent» منتشر شد....../   خبرگزارى ایسنا