دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

هوشمندتر شدن افراد با یک قاشق مایع مغزی کاشتنی



اخبار ,اخبار علمی , هوشمندتر شدن افراد

اخبار علمی - هوشمندتر شدن افراد با یک قاشق مایع مغزی کاشتنی

محققان آمریکایی معتقدند که در آینده، ذخیره‌سازی حجم بالایی از داده‌ها در نانوذرات معلق در مایع امکانپذیر خواهد شد.

 با ابداع روش جدید ذخیره‌سازی داده‌ها در مایعات، ایده کاشت مغزی که مانند موتور جستجوی داخلی عمل می‌کند، یک گام به واقعیت نزدیک‌تر شد.

محققان دانشگاه میشیگان مدعی توسعه روشی نوین برای ذخیره‌سازی تصاویر، فیلم‌ها و سایر اطلاعات در ذرات ریز معلق در آب شده‌اند؛ اطلاعات در نسخه‌ای موسوم به خوشه‌های کلوئیدی (colloidal clusters) - ذرات ریز که با قرار گرفتن در مایع دچار تغییر حالت می‌شوند - ذخیره می‌شوند.

این فناوری انقلابی که wet computing (محاسبه مرطوب) نام دارد، از قابلیت احتمالی استفاده در مغز انسان برای انجام محاسبات سریع یا فراخواندن اطلاعات برخوردار است.

محققان بر این باورند که یک قاشق غذاخوری مایع حاوی این نانوذرات قادر به ذخیره‌سازی یک ترابایت داده معادل 2000 ساعت صوت است.

پروفسور «شارون گلوتسر» از محققان این پروژه تأکید کرد: ذخیره‌سازی اطلاعات با استفاده از نانوذرات کاملا متفاوت از ذخیره‌سازی بر روی تراشه‌های سیلیکونی متداول است.

«گلوتسر» این نانوذرات را مانند نوعی از مکعب روبریک توصیف می کند که در اطراف یک هسته مرکزی قرار دارند؛ یک خوشه 12 ذره‌ای به یک کره مرکزی متصل است که حاوی هشت میلیون حالت منحصربفرد است.

محققان موفق به ساخت خوشه‌ای شامل چهار ذره بر روی یک کره مرکزی شدند که با گرم‌ کردن مایع، رشد کرده و ذرات در روش های مورد انتظار، بار دیگر خود را مرتب‌سازی می‌کنند.

با این حال استفاده از این فناوری ذخیره‌سازی اطلاعات و توسعه کاشت مغزی مایع برای هوشمندتر کردن انسان، بزودی محقق نخواهد شد و در ابتدا باید بر روی ربات‌های نرم مورد آزمایش قرار بگیرد.

نتایج این مطالعه در مجله Soft Matter منتشر شده است. 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
قاشق هوشمند برای استفاده کودکان و افراد معلول

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تشخیص شادی و غم افراد با اسکن مغزی!



درمان بیماری‌های روانی,تشخیص شادی و غم افراد با اسکن مغزی,اسکنهای مغزی

گام بلند دانشمندان در درمان بیماری‌های روانی

تشخیص شادی و غم افراد با اسکن مغزی!

دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون اکنون می‌توانند با استفاده از یک نرم‌افزار رایانه‌یی با پردازش اسکنهای مغزی حالت شادی، ناراحتی، عصبانیت و حتی حسادت فرد را شناسایی کنند.

به گزارش ایسنا، این برنامه، شادی را به عنوان راحت‌ترین احساس و حسادت را به عنوان سخت‌ترین احساس شناسایی می‌کند.

محققان بر این باورند که این یافته‌ها می‌تواند به درمان افراد مبتلا به بیماری‌های روانی کمک کرده و حتی یک تشخیص اثبات شده علمی از اختلالات شخصیتی ارائه کند.

در این پژوهش از بازیگران خواسته شد تا احساسات اصلی را هنگامی که فعالیت مغزی آنها مورد بررسی بود، اجرا کنند. سپس یک برنامه رایانه‌یی، اسکنهای مغزی را که فعالیت یک بخش مغزی را در زمان اجرای یک احساس نمایش می‌داد، پردازش کرد.

به گفته محققان، این شیوه می‌تواند برای ارزیابی واکنش احساسی افراد در برابر هرگونه محرک خارجی مانند پرچم، نام تجاری یا یک کاندیدای سیاسی مورد استفاده قرار بگیرد.

محققان از بازیگران خواستند تا 9 حالت احساسی عصبانیت، تنفر، حسادت، ترس، شادی، هوس، غرور،‌ غم و شرمندگی را ابراز کنند.

سپس هر بازیگر برای هر احساس شش بار تحت اسکن fMRI قرار گرفت و بعد از آن از یک برنامه رایانه‌یی برای ارزیابی احساس تجربه شده، استفاده شد.

این برنامه 50 درصد موارد احساسات را درست تشخیص داده و همچنین در زمان طبقه‌بندی احساسات به ترتیب بیشترین احتمال می‌توانست تا 80 درصد حدس صحیح داشته باشد.

این پژوهش که در مجله PloS ONE منتشر شده، نشان داد که رایانه در شناسایی شادی بهترین حدس را داشته و در تشخیص حسادت از دقت کمتری برخوردار بود.

همچنین این رایانه به ندرت احساسات منفی و مثبت را با هم اشتباه می‌گرفت که نشان‌دهنده برخورداری آنها از علائم خاص عصبی است./ایسنا