دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

همه چیز درباره Task Manager ویندوز



سیستم عامل,برنامه,task manager,سیستم

 

Ctrl+Alt+Delete ؛ عملی که روزانه همگی ما بارها انجام میدهیم تا خود را از دست مشکلات پیش آمده برای ویندوز خلاص کنیم. اما آیا تمامی توانایی Task Manager این است؟ Task Manager ابزار بسیار سودمندی است که اطلاعاتی درباره برنامه ها و فرایندهای اجرا شده بر روی سیستم و میزان مصرف منابع توسط این برنامه ها و فرایندها ارائه میدهد. از این ابزار بسیاری از مواقع برای عیب یابی سیستم استفاده میشود و این امکان را میدهد تا برنامه های را متوقف و یا اجرا کنیم. در این ترفند قصد داریم به معرفی بخش های مختلف این ابزار بپردازیم.

دو روشی که برای اجرای Task Manager بکار میرود به قرار زیر است:

1- Right-Click کردن بر روی یک قسمت خالی از Task Bar و انتخابTask Manager از این بخش.

 

2- فشردن سه کلید Ctrl+Shift+Esc (ابتدا Ctrl و Shift را نگاه دارید و سپس Esc را بزنید) و یا همان دستور معروف Ctrl+Alt+Del.

 

در همه سیستم ها بعد از اجرای Task Manager باید حداقل سه تب Applications ،Processes و Performance نمایش داده شوند.

تب Applications برنامه های اجرا شده بعد از ورود به سیستم را نمایش میدهد ؛ بسیاری از مواقع که برنامه ای در کار خود دچار مشکل میشود و قادر به پاسخگویی به فرامین شما نیست این پنجره شما را قادر میسازد برنامه را با انتخاب آن و زدن دکمه End Task متوقف کنید.

تب Processes کلیه فرایندهای اجرا شده را با ذکر کاربر، مقدار مصرف CPU و Memory نمایش میدهد و این قابلیت را داراست تا مقادیر دیگری را نیز نمایش دهد که از منوی View قابل تنظیم است ؛ شاید بسیار پیش آمده که بعد از نصب یک برنامه و درایور جدید متوجه میشوید که سرعت سیستم بصورت قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرده است. برای شناسایی مشکل اولین کاری که باید انجام داد مراجعه به این قسمت و اطمینان از این که هیچ فرایندی به غیر از System idle process به طور ثابت مقداری بالاتر از 80 درصد ندارد. اگر با چنین مساله ای برخورد کردید باید حتما آن فرایند بخصوص را خاتمه دهید و مطمئن شوید که بعد از راه اندازی مجدد سیستم آن فرایند بخصوص مجدداً اجرا نمیشود.

تب Performance بصورت شماتیک تغییرات سیستم را در استفاده از منابعی نظیر CPU و Memory نمایش میدهد.

 

برای استفاده از اطلاعات ارائه شده در این پنجره استفاده از اطلاعات زیر برای آشنایی با برخی گزینه ها لازم میباشد:

CPU Usage: درصد زمانی که پردازشگر مشغول به کار است (ثابت ماندن این مقدار در بالای 80 درصد نشاندهنده ضعف سخت افزار و یا مشکل نرم افزاری است و نیاز به تحقیق و جستجوی بیشتر جهت کشف منبع مشکل است).

 

CPU Usage History: یک نمای گرافیکی که میزان فعالیت پردازشگر را در طول زمان نشان میدهد.

 

PF Usage: مقدار مصرف Page File و یا همان حافظه مجازی بر روی دیسک را نمایش میدهد و اگر مقدار آن به انتها رسیده باشد بهتر است فضای بیشتری به آن اختصاص بدهیم.

 

PF Usage History: نموداری که تغییرات در مصرف Page File را نمایش میدهد و تغییرات زیاد این نمودار نشان دهنده نوعی ضعف یا مشکل در قسمتی از سیستم است.

 

Commit Charge: مقدار حافظه اختصاص داده شده به برنامه ها و سیستم عامل را نمایش میدهد.

 

Physical Memory: مقدار حافظه فیزیکی نصب شده بر روی سیستم ( RAM ) را نمایش میدهد.

 

Kernel Memory: مقدار حافظه اختصاص داده شده به هسته سیستم عامل (Kernel) و درایورهای موجود را نمایش میدهد.

مرور زمان و کار با این ابزار بسیار سودمند تعبیه شده در ویندوز شما را هر چه بیشتر با قابلیت های بسیار جالب آن در ردیابی و شناسایی مشکلات آشنا میسازد. بنابراین سعی کنید کمی بیشتر به آن توجه داشته باشید.

منبع:tarfandstan.com


ویدیو مرتبط :
در Task Manager ویندوز چه خبره؟ "آموزشی"

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دسترسی به Task Manager قدیمی در ویندوز 8



 

task manager, ویندوز 8, آموزش کامپیوتر

 یکی از به‌روزرسانی‌هایی که در ویندوز 8 انجام شده است تغییراتی است که در Task Manager ویندوز رخ داده است. در صورتی که کلیدهای ترکیبی Ctrl+Alt+Delete و یا Ctrl+Shift+Esc را بزنید، می‌توانید به این Task Manager جدید دسترسی داشته باشید. اما در صورتی که علاقه‌ای به این Task Manager جدید ندارید، جای نگرانی نیست. چرا که Task Manager قدیمی از ویندوز 8 حذف نشده است بلکه تنها نحوه دسترسی به آن متفاوت شده است. در این ترفند به معرفی نحوه دسترسی به Task Manager قدیمی در ویندوز 8 خواهیم پرداخت.

بدین منظور:
ابتدا کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید تا پنجره Run نمایان شود.
سپس عبارت taskmgr را وارد کرده و Enter بزنید.
خواهید دید که Task Manager قدیمی باز خواهد شد.
شما می‌توانید در همین حین نیز با فشردن Ctrl+Shift+Esc به Task Manager جدید ویندوز 8 دسترسی داشته باشید.

دقت کنید در صورتی که به C:\Windows\System32 بروید، با راست کلیک بر روی فایل taskmgr.exe و انتخاب Send to > Desktop می‌توانید یک شورتکات از Task Manager قدیمی در صفحه دسکتاپ خود ایجاد کنید.

منبع:tarfandstan.com