دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

نگهداری صحیح از کامپیوتر



 

 

نگهداری صحیح از کامپیوتر

 


دستگاه کامپیوتر بنا به نحوه نگهداری و استفاده از آن می تواند با طول عمرهای متفاوتی انجام وظیفه کند. در صورتی که مایلید به طول عمر دستگاه کامپیوتر خود بیفزایید بد نیست توصیه های زیر را مطالعه کرده و آنها را بکار گیرید: بزرگ ترین دشمن کامپیوتر گرماست که باعث می شود چیپ ها و دیگر اجزای داخلی کامپیوتر گرم شوند و از کارایی آن کاسته شود. قبل از هر چیز باید از جریان هوا در اطراف کامپیوتر خود مطمئن شوید.

اگر کامپیوتر را داخل محفظه ای قرار می دهید، حداقل تا فضای ۱۰ سانتیمتری پشت کیس نباید هیچ مانعی وجود داشته باشد تا جریان هوا برقرار شود. کتاب ها، ورق های کاغذ، جعبه ها و سایر اشیا را روی مانیتور خود قرار ندهید. همیشه به شکاف های بالای مانیتور توجه کافی داشته باشید تا گرمای اضافی به راحتی دفع شود. اگر این گرما دفع نشود گرمای اضافی به قطعات الکترونیکی مانیتور سرایت کرده که نتیجه آن بهم ریختگی رنگ، لرزش تصویر و مشکلات دیگری برای مانیتور است.

حداقل دو بار در سال اقدام به پاک کردن گرد و غبار از سطوح داخلی کامپیوتر کنید. به گرد و غبار همانند یک پتو نگاه کنید که چیپ های کامپیوتر را داغ نگه می دارند، هر چه گرد و خاک بیشتری روی آنها نشسته باشد، بیشتر داغ می شوند. تجمع گرد و خاک فقط به اندازه ای که قابل مشاهده باشد می تواند دمای داخلی چیپ ها را پنج درصد افزایش دهد. این مقدار می تواند سال ها از عمر کامپیوتر شما بکاهد. راحت ترین راه برای نظافت داخل کامپیوتر استفاده از یک جاروبرقی خانگی است. بعد از اینکه با یک مکنده مانند جاروبرقی آن را تمیز کردید، می توانید از هوای فشرده (با فشار کم طوری که به قطعات کامپیوتر صدمه وارد نشود) برای بیرون راندن گرد و غبار باقیمانده استفاده کنید. مطمئن شوید که پره های فن های خنک کننده را کاملاً تمیز کرده اید. فن منبع تغذیه برق و سی پی یو و کیس را تمیز کنید. همانطور که می دانید هارددیسک نیز از اجزای بسیار مهم کامپیوتر محسوب می شود. توجه داشته باشید که هارددیسک به گونه ای طراحی شده است که به صورت افقی نصب شود بنابراین نمی توانید هارد دیسک را به پهلو نصب کنید و از آن انتظار کار بیش از دو سال را داشته باشید. ۹۰ درصد هارددیسک ها که به پهلو در کیس نصب می شوند بعد از دو سال مشکل پیدا می کنند و احتیاج به تعویض دارند. این شیوه نصب باعث فشار وارد شدن به هارد می شود و آن را خراب می کند.

با نصب افقی هارد وزن آن به طور یکنواخت در کل سطح تقسیم می شود و هارد دچار خرابی پیش از موعد نمی شود. معمولاً هارددیسک هایی که روی قطعاتی که تولید گرما می کنند قرار می گیرند یا بین قطعات دیگر ساندویچ شده اند و برای تبادل حرارت و جریان هوا فضای کافی وجود ندارد زودتر دچار مشکل می شوند. در ضمن هارد نسبت به لرزش و تکان های شدید به خصوص در حال کار حساس است پس مراقب هارددیسک خود باشید و کامپیوتر خود را روی میزی قرار دهید که محکم و ثابت است.


روزنامه سرمایه


ویدیو مرتبط :
نگهداری صحیح طوطیسانان در منزل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نشستن صحیح پشت کامپیوتر



 

 

 

نشستن صحیح پشت کامپیوتر

 

طرز نشستن و شیوه قرار گرفتن بدن هنگام کار با کامپیوتر اهمیت ویژه ای دارد. شما ممکن است ساعت ها پشت کامپیوتر مشغول به کار باشید، پس خوب است بدانید چگونگی قرارگیری در این وضعیت بر سلامت و کارآیی شما تاثیر بسیاری خواهد داشت.

اگر درد در ناحیه گردن، شانه ها، پشت و چشم شما را می آزارد، خوب است به این نکته بیشتر دقت کنید. زیرا تمام این موارد می تواند به چگونگی نشستن شما پشت کامپیوتر برای مدتی طولانی مربوط شود. شاید به دلیل عادت کردن به شیوه های نادرست نشستن، در ابتدا برای ما سخت باشد که درست بنشینیم؛ ولی برای حفظ سلامت خودمان، خوب است کمی بیشتر دقت کنیم.

در قدم نخست محیط کار خود را حتی الامکان طوری انتخاب کنید که راحت باشید؛ فضای کافی برای خود در نظر بگیرید؛ شما نباید قوز کرده یا با سر و کمر خمیده کار کنید.

 


● صندلی

از راحتی صندلی کار خود مطمئن باشید و ارتفاع میز و صندلی را تنظیم کنید. در حالت ایده آل میز کار چند سانتی متر بالاتر از ران بوده و صفحه کلید کامپیوتر درست مقابل شما قرار می گیرد.

تا جایی که می توانید، در قسمت انتهایی صندلی بنشینید، به این معنی که باسن به تکیه گاه صندلی نزدیک باشد. ارتفاع صندلی نیز باید به نحوی تنظیم شود که کف پاها روی زمین قرار گیرد و زانوها نیز در راستای ران ها و کمی پایین تر از باسن باشند. زاویه پشتی صندلی با نشیمنگاه باید حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ درجه باشد. مطمئن باشید که پایین و بالای کمر شما توسط صندلی تکیه گاه دارد و اگر لازم است از بالشی کوچک یا کوسن استفاده کنید.

بهتر است صندلی دسته هم داشته باشد و دسته های صندلی نیز باید به گونه ای تنظیم شوند که شانه ها شل و رها باشند.

 

 

● صفحه کلید

صفحه کلید کامپیوتر باید دقیقاً روبه روی بدن قرار گیرد. همچنین باید نزدیک به آن بنشینید.

محل قرار گرفتن صفحه کلید نیز باید به گونه ای باشد که شانه ها رها بوده، آرنج ها براحتی کار کنند و مچ و دستان شما صاف و مستقیم قرار گیرند.

 

 

● صفحه نمایش

صفحه نمایش را به گونه ای قرار دهید که گردن شما راحت و صاف قرارگیرد. برای این منظور صفحه نمایش باید دقیقا جلوی شما و بالای صفحه کلید باشد.

هنگام کار، حداقل یک طول دست از صفحه نمایش فاصله بگیرید تا به چشمان شما آسیبی نرسد.

صفحه نمایش باید در مکانی قرار گیرد که تابش نور مستقیم آفتاب به آن حداقل است. برای این کار می توان از پرده های مناسب نیز استفاده کرد.

در ضمن حتماً در فواصل زمانی معین (هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه) به خودتان (یک تا ۲ دقیقه) استراحت دهید، از جایتان بلند شوید و کمی راه بروید تا گرفتگی عضلات را بهبود بخشید. زمان ناهار نیز بهتر است از پشت کامپیوتر بلند شوید.

 

 

● مراقبت از چشم ها

چشم ها نیز پس از کار طولانی مدت با کامپیوتر خسته می شوند و به استراحت احتیاج دارند. پس هر از چند گاهی چشم از مانیتور بردارید و به نقطه ای در فاصله ای دور نگاه کنید.

همچنین می توانید با پوشاندن چشم ها توسط کف دست به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه، به آنها استراحت دهید.