دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

نگاهی نزدیک به Nokia Lumia 930



نگاهی نزدیک به Nokia Lumia 930
نوکیا دوباره وارد مرحله تازه‌ای شده است و گامی دیگر در جهت پیشرفت برداشته است. اما این تغییر چندان هم بزرگ نیست و این شرکت همچنان باید در روند طراحی و تولیدات خود تغییرات مثبت بیشتری ایجاد کند. پس از خرید مایکروسافت، این شرکت فنلاندی گزینه‌های خوبی برای رقابت با گوشی‌های هوشمند موجود در بازار ارائه داده است و دوباره نام خود را بر سر زبان‌ها انداخته است. خانواده لومیا نوکیا همیشه اعضای قابل تحسینی داشته است و لومیا 930 نیز با حضور خود مهر تایید دیگری بر این ادعا است.

لومیا 930، با ویندوزفون 8.1 آمده است تا همه قابلیت‌های خوب خود را در اختیار کاربرانش قرار دهد.


لومیا 930 با پشتیبانی از باندهای مختلف LTE یکی از گوشی‌های بسیار ارزشمند به شمار می‌رود. این گوشی هوشمند فنلاندی امکانات بیشتری نسبت به گوشی‌های چیش از خود دارد که قابل توجه هستند. از جمله باید به آداپتور A/C برای شارژ بی‌سیم اشاره کرد. اما برای آشنایی بیشتر با این گوشی هوشمند و زیبا، بهتر است در ادامه مطلب همراه ما باشید.


طراحی و کیفیت ساخت
گوشی هوشمند نوکیا لومیا 930، قاب فلزی در اطراف بدنه دارد که بدنه پلی‌کربناتی آن را محافظت می‌کند. این گوشی هوشمند در رنگ‌های بسیار متنوع و زیبا همچون نارنجی، سبز، سیاه و سفید عرضه می‌شود. یعنی هر فردی با هر سلیقه‌ای می‌تواند رنگ دلخواهش را انتخاب کند. جلوی این گوشی یک نمایشگر بزرگ قرار دارد که با گوریلا گلاس 3 پوشانده و در نتیجه ضد خش شده است. لبه‌های نمایشگر فرم مخروطی دارند. این انحنا بسیار ظریف و زیبا طراحی شده و به زیبایی گوشی افزوده است.

 

 

گوشی نوکیا,گوشی لومیا 930,گوشی نوکیا لومیا

 

جنس قاب پشت بدنه نیز از پلی‌کربنات است و در چهار رنگ که قبلا اشاره کردیم موجود است. در پشت نیز حالت انحنای بدنه را شاهد هستیم که در دست گرفتن گوشی را برای کاربر آسان‌تر کرده است. وقتی به قاب پشت نگاه می‌کنید این تصور ایجاد می‌شود که می‌توان آن را باز کرد و در زیر آن به امکانات مختلف دسترسی داشت. اما واقعیت این است که چنین امکانی وجود ندارد. پلاستیکی بودن قاب پشت نیز در مقایسه با لومیا 925 که بدنه آن آلومینیومی بود، شاید کمی موجب ناامیدی باشد. اما جای خوشبختی است که جنس پلاستیک مصرفی بسیار خوب و دوام و استحکام آن بالا است.


البته آلومینیومی بودن همیشه هم مزیت به شمار نمی‌رود زیرا به طور مثال، گوشی هوشمند لومیا 1020 که فلزی است به صورت منحنی طراحی شده است اما لبه‌های آن ممکن است کاربر را کمی اذیت کند. در ضمن اینکه، پلاستیک وزن سبک‌تری هم دارد.


صفحه‌نمایش
نوکیا لومیا 930، صفحه‌نمایش 5 اینچ از نوع ClearBlack AMOLED با رزولوشن 1080p دارد. تراکم تصویر این نمایشگر 441 پیکسل در هر اینچ است. این تراکم تصویر را در هیچ کدام از گوشی‌های هوشمند خانواده لومیا شاهد نیستیم و این مزیت 930 به نسل‌های پیش از خود به‌شمار می‌رود.

 

گوشی نوکیا,گوشی لومیا 930,گوشی نوکیا لومیا

 

نخستین چیزی که در نمایشگر این گوشی به چشم می‌آید، نور بنفش خفیفی است که در حاشیه نمایشگر به چشم می‌خورد. البته خوشبختانه این مشکل غیرقابل حلی نیست. مایکروسافت این مشکل را به خوبی می‌شناسد و در بخش تنظیمات صفحه‌نمایش گزینه‌ای به نام «تنظیم رنگ» دارد که این بنفشی را از بین می‌برد.


پس از تنظیم رنگ، متوجه خواهید شد که کیفیت و وضوح تصویر در نمایشگر بسیار دقیق و خوب است. زاویه دید آن نیز کاملا راضی‌کننده به نظر می‌رسد. نمایشگرهای AMOLED مایکروسافت فرمت ثابتی برای ماتریکس RGB دارند. در مقایسه با نمایشگر AMOLED گوشی لومیا 1020، این گوشی کنتراست و نسبت تصویر مشابه دارد اما از نظر نوری در تنظیمات 50 و 100 درصد، کمی تیره‌تر است و نور کمتری دارد. از نظر نوری از گوشی هوشمند و کارآمدی همچون گلکسی S5 سامسونگ نیز بسیار ضعیف‌تر است.


عمر باتری
نوکیا لومیا 930، باتیر غیر قابل تعویض و جابه‌جایی 2420 میلی آمپر ساعتی دارد. خود نوکیا اعلام کرده است این باتری تا 15 ساعت مکالمه و 18 روز استندبای را پشتیبانی می‌کند. در آزمایش‌های انجام شده نیز این ادعا ثابت شده است و این گوشی واقعا همین‌قدر شارژدهی دارد که بسیار خوب به نظر می‌رسد.

 

گوشی نوکیا,گوشی لومیا 930,گوشی نوکیا لومیا

 
البته، در قسمت باتری وقتی به بحث نمایشگر AMOLED می‌رسیم، اعداد و نتیجه کمی ناامیدکننده به نظر می‌رسند. به‌ویژه در مورد تماشای ویدئو و وب‌گردی در اینترنت، عمر باتری کوتاه‌تر از تصور است. باتری، برای هر کدام از این کارها فقط 6 ساعت دوام می‌آورد. البته وجود شارژ بی‌سیم در این بخش مزیتی است که می‌توانید استفاده بیشتری از گوشی هوشمند خود داشته باشید.


باتری لومیا 930، 17 ساعت مکالمه 3G را نیز پشتیبانی می‌کند که عدد بدی نیست. اگر استفاده از گوشی به فعالیت‌هایی همچون یک ساعت تماشای ویدئو، تماس از طریق شبکه  3G و وب‌گردی کوتاه محدود شود، می‌توانید دو روز کامل شارژ داسته باشید. یعنی باتری تا 46 استفاده را پشتیبانی می‌کند و دوام می‌آورد.


ویندوزفون 8.1 و رابط‌کاربری
نوکیا لومیا 930 جدیدترین نسخه سیستم‌عامل ویندوزفون یعنی 8.1 را در خود دارد. ویندوزفون 8.1 مایکروسافت، امکانات و ویژگی‌های بسیار جدید و زیاد در خود دارد و رابط‌کاربری آن نیز به‌روزرسانی شده است. به طور مثال، Lumia Cyan به طور پیش‌فرض روی گوشی نصب است و امکاناتی همچون دوربین نوکیا، Creative Studio، Storyteller و امکانات جانبی دیگری که مخصوص گوشی‌های لومیا هستند همانند پشتیبانی از نمایشگر بی‌سیم Miracast  و ضبط صدای دالبی دیجیتالِ فراگیر در اختیار کاربر قرار می‌دهد. تغییرات رابط‌کاربری کاملا محسوس و کاربردی هستند.

 

گوشی نوکیا,گوشی لومیا 930,گوشی نوکیا لومیا


بنچ‌مارک
نوکیا لومیا 930 تراشه کوالکام MSM8974 اسنپ‌دراگون 800 با چهار هسته Cortex-A7 Krait 400 با سرعت 2.2 گیگاهرتز در خود دارد. پردازنده گرافیکی آن Adreno 330 است و دو گیگابایت نیز رم دارد. به این حساب، باید گفت لومیا 930 یکی از قدرتمندترین گوشی‌های خانواده لومیا نوکیا پس از لومیا 1520 است که سخت‌افزار قوی دارد. نوکیا از این نظر می‌تواند به خودش ببالد.


در تست تک‌هسته‌ای پردازنده این گوشی، با محاسبه Number Pi، به این نتیجه رسیدیم که نوکیا لومیا 930 بهترین و قدرتمندترین – از نظر محاسبه Pi - گوشی هوشمند در میان دیگر لومیاها است. لومیا 1520 نیز در همین حد قرار دارد.

 

گوشی نوکیا,گوشی لومیا 930,گوشی نوکیا لومیا

 
کیفیت صدا
نمی‌توان ادعا کرد کیفیت و بلندی صدای گوشی هوشمند لومیا 930، بهترین است. صدای این گوشی با وصل به آمپلی‌فایر، در حد متوسط قرار دارد و با اتصال گوشی‌ها (هدفون)، کیفیت کمتر از متوسط دارد. البته از نظر وضوح صدای خروجی این گوشی بد نیست و همچون دیگر هوشمندهای نوکیا می‌توان آن را با پرچم‌داران موجود در بازار مقایسه کرد. اما با اتصال هدفون، صدای استریویی که تولید می‌شود نوعی تلفیق‌های درونی دارد که تا اندازه‌ای از وضوح و کیفیت صدا می‌کاهد.

 

گوشی نوکیا,گوشی لومیا 930,گوشی نوکیا لومیا


دوربین 20 مگاپیکسل با لنز کارل‌زایس نوری
نوکیا لومیا 930، دوربین 20 مگاپیکسل PureView با لنز نوری کارل‌زایس دارد. اگر فناوری PureView نوکیا را نمی‌شناسید، باید بگوییم این قابلیت عمق تصویر را با کاهش اندازه حسگر به 5 مگاپیکسل افزایس می‌دهد و به‌صورت پیش‌فرض، عکس‌ها را در فرمت JPEG ثبت می‌کند.


رابط کاربری این دوربین‌ همانند بقیه گوشی‌های نوکیا است و تنظیمات بالانس نور سفید، فوکوس، حساسیت نوری (ISO)، سرعت شاتر تا یک ثانیه و نوردهی و اندازه دیافراگم را شامل می‌شود. در کنار این تنظیمات، گزینه Pro نیز دارد که به صورت خودکار همه ویژگی‌های یک تصویر خوب همچون حساسیت نوری، نوردهی، سرعت شاتر و بالانس نور سفید را خودس تنظیم و یک عکس خوب در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این گزینه به صورت کشویی در سمت راست رابط‌کاربری گنجانده شده است.

 

گوشی نوکیا,گوشی لومیا 930,گوشی نوکیا لومیا

 

با این امکانات می‌توانید همچون حرفه‌ای‌ها عکاسی کنید. نوکیا لومیا 930، عکس‌هایی با کیفیت 19 مگاپیکسل با رنگ خالص و نور طبیعی در اختیار شما قرار می‌دهد. عکس‌ها کمترین نویز ممکن را دارند زیرا این دوربین سیستم کاهش نویز نیز در خود دارد. همه جزئیات تصویر در هر گوشه و کنار آن با وضوح کامل و درست نمایش داده می‌شوند. بالانس نور سفید نیز خوب است و به طور کلی باید گفت، کاربر به طور کامل از عکس‌هایی که بر می‌دارد بسیار راضی خواهد بود.

 

فیلم‌برداری با کیفیت فول اچ‌دی
لومیا 930 می‌تواند با کیفیت 1080p و سرعت 30 فریم در ثانیه فیلم‌برداری کند. نرخ بیت تصاویر 19 مگاپیکسل هستند. به طور پیش‌فرض، دوربین، تصاویر را با صدای دو کاناله AAC و 256 کیلوبایت در هر ثانیه ضبط می‌کند. اما کاربر این امکان را دارد تا آن را به دالبی دیجیتال پلاس 5 به یک تغییر دهد. در این حالت، نرخ بیت به 384 کیلوبایت در هر ثانیه تغییر می‌کند و صدا در 6 کانال مجزا تحت کُد صوتی AC3 ضبط می‌شوند.

 

گوشی نوکیا,گوشی لومیا 930,گوشی نوکیا لومیا

 
رابط‌کاربری دوربین فیلم‌برداری نیز دقیقا مشابه رابط‌کاربیر دوربین عکاسی است. تنظیمات دستی فوکوس و نور سفید در اختیار کاربر هستند و می‌توان از میان فیلترهای صوتی صدای باس (خاموش، 100 یا 200 هرتز) یکی را انتخاب کند. در حالت صدای باس 200 هرتزی (بالاترین حد)، کیفیت و وضوح صدا از گزینه‌های دیگر بهتر خواهد بود.


فیلم‌برداری با دوربین لومیا 930 همانند عکاسی آن نیست. جزئیات تصویر در ویدئوهای 1080p و عمق تصویر با حالت عکاسی قابل مقایسه نیستند. رنگ و نور و بالانی نور سفید در ویدئها نیز بسیار عالی هستند و کنتراست نیز کاملا راضی‌کننده است. اما در مسایل همچون فوکوس خودکار، دوربین فیلم‌برداری کمی ضعیف‌تر آنچه در عکاسی شاهد آن هستیم، کار می‌کند.


کلام آخر
نوکیا لومیا 930، نسبت به گوشی پیش از خود یعنی 925 تغییرات مثبتی را شاهد بوده است. از همه بارزتر، به‌روزشدن سیستم‌عامل آن و داشتن جدیدیترین نسخه ویندوزفون یعنی 8.1 است. اما پیشرفت 930 به این مقوله محدود نمی‌شود. اندازه خوب بدنه گوشی که به راحتی در جیب جا می‎شود، طراحی تجاری زیبا، رنگ‌های متنوع و سخت‌‌افزار بسیار قدرتمند را نیز باید نام برد. شاید بتوان گفت نمایشگر آن نیز در میان دیگر لومیاها از همه بهتر است.

 

گوشی نوکیا,گوشی لومیا 930,گوشی نوکیا لومیا

 
اما در مقایسه با گوشی‌های هوشمند و پرچم‌دار بازار که برندهایی همچون سامسونگ، سونی، ال‌جی یا حتی Oppo ارائه می‌کنند، این گوشی نقص‌هایی دارد. برندهای دیگر تراشه اسنپ‌دراگون 801، باتری قابل تعویض، کارت حافظه میکرو اس‌دی، نمایشگر QHD  و حتی فیلم‌برداری با کیفیت بسیار بالای 2160p ارائه کرده‌اند که لومیا 930 از همه آنها محروم است. از طرف دیگر، با کم‌کاری‌هایی که نوکیا در سال‌های اخیر داشته است، حتی نام این برند نیز کمی جای تامل دارد، اینکه آیا نوکیا با برندهای مطرح اندرویدی توان رقابت دارد؟


البته ویندوزفون 8.1 موجود در این گوشی هوشمند قابلیت‌های قابل ذکر بسیاری دارد. از جمله باید به مرکز فعالیت‌ها، دستیار مجازی، بهبودهای بصری و .. اشاره کرد. اما باز اندرویدی‌های سرشناس هم امکاناتی مشابه و حتی شاید بهتر در خود دارند.
نوکیا با عرضه لومیا 1020 به کاربران ثابت کرد که نوکیا هم می‌تواند در میان اندرویدی‎ها و آی‌فون خودی نشان دهد و امکانات قابل تقدیری داشته باشید. با طراحی و تولید لومیا 930 نیز نشان داد این کمپانی در مسیر درست قرار گرفته است و روز‌به‌روز بیشتر پیشرفت می‌کند. اما همچنان راه درازی در پیش است.

منبع : bartarinha.ir


ویدیو مرتبط :
Nokia Lumia 930 vs Nokia Lumia 1520_ Display and camera

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مسابقه‌ی زوم Nokia Lumia 1020 و دوربین Canon


گوشی Nokia Lumia 1020 با دوربین فوق‌العاده قوی ۴۱ مگاپیکسلی‌اش خیلی در دنیای گجت‌ها و فناوری‌های دیجیتال سروصدا کرده است.

یک پزشک: گوشی Nokia Lumia 1020 با دوربین فوق‌العاده قوی ۴۱ مگاپیکسلی‌اش خیلی در دنیای گجت‌ها و فناوری‌های دیجیتال سروصدا کرده است. یکی از ادعاهای نوکیا در مورد این گوشی این است که «زوم» را مجدداً اختراع کرده است. احتمالاً تبلیغی که نوکیا درباره‌ی قابلیت زوم در این گوشی ساخته است را دیده‌اید. در این تبلیغ دانش‌آموزان یک مدرسه در حال اجرای یک نمایش هستند و والدینشان می‌خواهند از آن‌ها عکس بگیرند. ولی وقتی عکس می‌گیرند تصویر فرزندانشان واضح نیست به خاطر اینکه به وسیله‌ی این گوشی‌ها نمی‌توان خیلی روی تصویر زوم کرد. در صورتی که شخصی با گوشی Lumia 1020 در آخر سالن نشسته است و به راحتی از اجرای فرزندش عکس می‌گیرد.



زوم در گوشی‌های موبایل با زوم در دوربین‌های حرفه‌ای چه فرقی باهم دارند؟

زوم در گوشی‌های موبایل به زوم دیجیتال، و در دوربین‌های حرفه‌ای به زوم اپتیکال معروف است. در دوربین‌های حرفه‌ای عمل زوم با تغییر فاصله‌ی کانونی لنز (همان حرکت لنز به عقب و جلو) انجام می‌شود که هیچ تأثیری بر کیفیت تصویر ندارد.



در گوشی‌های موبایل امکان حرکت لنز وجود ندارد برای همین زوم با بزرگ نمایش دادن یک قسمت از تصویر انجام می‌شود. یعنی پیکسل‌ها بزرگ‌تر نمایش داده می‌شوند تا جزئیات ثبت‌شده واضح‌تر و بزرگ‌تر به نظر برسد. در زوم اپتیکی جزئیات بیشتری از آن قسمت خاص از صحنه به ثبت می‌رسد در صورتی که در زوم دیجیتال تغییری در جزئیات  به وجود نمی‌آید بلکه همان جزئیات بزرگ‌تر نمایش داده می‌شوند. در این صورت طبیعتاً کیفیت تصویر پایین می‌آید.

نوکیا سعی کرده با زیاد کردن عدد مگاپیکسل، کاهش کیفیت در هنگام زوم را جبران کند. Lumia 1020 در حالت عادی تصویر ۳۸ مگاپیکسلی با نسبت طول و عرض ۴:۳ می‌اندازد. یعنی اگر ۲.۷ برابر زوم کنید، یک تصویر ۵ مگاپیکسلی خواهید داشت که هنوز هم از کیفیت خوبی برخوردار است.

در این مقاله می‌خواهیم زوم دیجیتال دوربین ۴۱ مگاپیکسلی Lumia 1020 را با زوم اپتیکال دوربین ۱۲ مگاپیکسلی Canon PowerShot S120 مقایسه کنیم.

Canon PowerShot S120 بافاصلهٔ کانونی معادل ۲۴ الی ۱۲۰ میلی‌متر می‌تواند تا ۵ برابر زوم اپتیکال انجام دهد. سنسور این دوربین ۱۲ مگاپیکسل با اندازه‌ی ۱.۷/۱ اینچ است. Lumia 1020 دارای فاصله‌ی کانونی معادل ۲۷ میلی‌متر و سنسور ۴۱ مگاپیکسلی با اندازه‌ی ۱.۵/۱ اینچ است.

صحنه‌ای که از آن عکس گرفته‌شده را مشاهده می‌کنید. تصویر گرفته‌شده توسط Lumia 1020 در سمت چپ و Canon S120 در سمت راست قرار دارد. برای دیدن اندازه‌ی کامل تصاویر، بر روی آن‌ها کلیک کنید.

  

با توجه به حاشیه‌ی سمت چپ و راست تصویر متوجه می‌شویم که Canon تصویر عریض‌تری نسبت به Lumia 1020 ارائه می‌دهد. علاوه بر این بعد از دیدن سایز اصلی عکس متوجه می‌شویم نویز کمتری نیز در تصویر Canon وجود دارد.

در این دو تصویر، هر دو دوربین آخرین توانایی زوم خود را نشان می‌دهند. می‌بینید که زوم دوربین Canon در فاصله‌ی کانونی ۱۲۰ میلی‌متر قوی‌تر از زوم دیجیتال Lumia 1020 است. می‌توان گفت Lumia 1020 حداکثر می‌تواند معادل فاصله‌ی کانونی ۷۴ میلی‌متر زوم کند.

  

بیایید دقیق‌تر به نتایج هر دو دوربین نگاه کنیم. تصاویر سمت چپ متعلق به Lumia 1020 است که قسمتی از وسط آن جدا کردیم تا با Canon PowerShot مقایسه کنیم. تصویر نوکیا در هر مقایسه دقیقاً یکسان است در صورتی که تصویر Canon در زوم‌های مختلف گرفته شده است. هر کدام از تصاویر Canon دقیقاً ۱۲ مگاپیکسل است که با زوم کردن هیچ تغییری در عدد مگاپیکسل به وجود نمی‌آید.

در اولین مقایسه برشی از تصویر Lumia 1020 را در سایز ۱۰۰٪ (سمت چپ) با برشی تصویر Canon بدون زوم (۲۴ میلی‌متر) در سایز ۱۰۰٪ مقایسه می‌کنیم. همان طور که انتظار داشتیم تصویر Lumia دارای جزئیات بیشتری است چون سنسور آن ۴۱ مگاپیکسل است. در صورتی که سنسور دوربین Canon تنها ۱۲ مگاپیکسل است.

  

در این مرحله زوم دوربین Canon را به ۲۸ میلی‌متر افزایش دادیم. هنوز هم Lumia 1020 جزئیات بیشتری نمایش می‌دهد.

  

در زوم ۵۰ میلی‌متر هر دو تصویر دارای بزرگنمایی مشابه هستند. کیفیت هردو هم حدوداً مشابه است. نکته‌ی جالبی که اینجا مشاهده می‌شود تفاوت رنگ آبی زمینه در دو تصویر است که در تصویر Lumia دارای اشباع زیاد است که باعث زیبایی تصویر می‌شود ولی احتمالاً رنگ‌های تصویر Canon دقیق‌تر و نزدیک‌تر به واقعیت هستند.

  

در زوم ۷۰ میلی‌متر، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی Canon با زوم اپتیکال از دوربین ۴۱ مگاپیکسلی نوکیا جلو می‌زند. البته در تصویر Canon در حواشی حروف کمی درخشندگی ناخواسته (Lens flare) مشاهده می‌کنیم که در تصویر Lumia وجود ندارد. این درخشندگی از ورود ناخواسته‌ی پرتوهای نور به لنز به وجود می‌آید.

   

در تصویر آخر می‌بینید که چگونه زوم اپتیکی بهتر از زوم دیجیتال عمل می‌کند. تصویر Canon PowerShot S120 جزئیات بسیار بیشتری نسبت به Lumia 1020 نشان می‌دهد. البته پدیده‌ی ناخواسته‌ی Lens flare هم در این تصویر وجود دارد.

  

یکی از مزایای زوم دیجیتال توسط Lumia 1020 که در زوم اپتیکال وجود ندارد این است که می‌توانیم بعد از گرفتن تصویر بر روی هر کجای آن که خواستیم زوم کنیم. ولی در زوم اپتیکال ابتدا زوم می‌کنیم و سپس عکس می‌گیریم. یعنی زوم بعد از عکاسی برگشت‌پذیر نیست.