دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

نگاهی نزدیک به کیا سراتو 2014


نسل اول کیا سراتو، که در بعضی از بازارها مانند بازار آمریکا به آن فورته (Forte) نیز می‌گویند، برای اولین بار در سال 2003 معرفی شد.

خودروبانک - محسن آل‌طه: نسل اول کیا سراتو، که در بعضی از بازارها مانند بازار آمریکا به آن فورته (Forte) نیز می‌گویند، برای اولین بار در سال 2003 معرفی شد. نسلی که به بازار کشور ما نیز راه پیدا کرد و به لطف چهره متفاوت و به روز خود توانست به خوبی خود را نشان دهد. اما در سال 2008 بود که نسل دوم از این خودرو با چهره و سطح امکاناتی کاملاً متفاوت راهی بازارهای جهانی شد و اطلس خودرو، نماینده رسمی شرکت کیا در ایران، این خودرو را همزمان به بازار داخل نیز عرضه کرد. این نسل از سراتو توانست به سرعت به یکی از محبوب‌ترین محصولات کیا در ایران تبدیل شود و بااستقبال گسترده‌ای روبرو شد.

اما همانطورکه کیا قبلاً نیز نشان داده بود، این خودروساز کره‌ای قصد نداشت تا یک خودرو را هرچند پرفروش، بیش از 5 سال متوالی تولید کند و در سال 2013 میلادی نسل جدید و کاملاً دگرگون شده آن را معرفی کرد. نسلی که این روزها با مدل‌های 2014 به سرعت در حال فتح بازار است و چهره بسیار مدرن و سطح امکانات بسیار بالای آن، مشتریان زیادی را به خود جلب کرده است. ما نیز به سراغ این خودرو رفته تا از نزدیک به بررسی آن بپردازیم و تفاوت‌های آن را با نسل قبلی مقایسه کنیم.

نگاهی نزدیک به کیا سراتو 2014

طراحی

اولین چیزی که در نمای جلوی این خودرو جلب توجه می‌کند، جلو پنجره مشبک سراتو است که به فرم امضای جدید کیا می‌باشد و قبلاً نیز همین طرح را در خودروهایی مانند اپتیما و اسپورتج دیده بودیم. چراغ‌ها کشیده و برآمده هستند و نوار بلند LED مخصوص روز در بالای آن قرار دارد به طوریکه دیگر رانندگان به خوبی این خودرو را در روز می‌بینند. طرح مشبک جلو پنجره در پایین سپر هم وجود دارد و در دو طرف آن مه‌شکن‌ها قرار گرفته‌اند.

طرح پنج پره رینگ‌های 17 اینچی آلومینیومی سراتو، نمای کناری را کاملاً اسپرت کرده است. از کنار طرح آیرودینامیک و تخم‌مرغی شکل این خودرو مشخص است و باعث شده تا درپوش موتور کوچک و در ازای آن شیشه جلو بزرگ‌تر شود و دید راننده بهتر باشد. حتی در انتهای شیشه جلو و بعد از آینه‌های کناری نیز برای افزایش دید راننده شیشه بکار رفته که ما را به یاد هوندا سیویک می‌اندازد. اگر بیشتر به نمای جانبی سراتو نگاه کنید، خطی را مشاهده خواهید کرد که از درب جلو شروع و با گذشت از روی دستگیره‌های درب‌ها به چراغ عقب ختم می‌شود. همچنین خط دیگری از پایین درب جلو شروع و به صورت منحنی شکلی تا انتهای درب عقب امتداد پیدا کرده است.

نگاهی نزدیک به کیا سراتو 2014

نمای عقب نیز همانند دیگر قسمت‌های سراتو نسبت به نسل قبلی کاملاً تغییر کرده است. چراغ‌ها بزرگ‌تر و کشیده‌تر شده‌اند و در آن‌ها از چراغ‌های LED استفاده شده است. بالچه‌ی کوچکی در بالای درب صندوق عقب قرار دارد و در کنار چراغ‌های سفید رنگ پلاک، دکمه‌ای برای باز کردن آن قرار گرفته است. در پایین سپر نیز یک نوار مشکلی رنگ قرار دارد و همانند سراتوهای قبلی خروجی اگزوز به خوبی در سمت راست آن جای گرفته و نمای خوبی را به این قسمت داده است. درب صندوق عقب را باز می‌کنیم، صندوق دقیقاً 482 لیتر حجم دارد و برای یک خانواده کم جمعیت کاملاً کافی به نظر می‌رسد. همچنین دو دکمه در بالای صندوق قرار دارند که با کشیدن آن‌ها می‌توانید به راحتی صندلی‌های عقب را جمع کنید و از فضای بیشتری در این قسمت استفاده کنید. در کل باید نمای سراتوی 2014 را همانند دیگر برادران کره‌ای خود بسیار جذاب و گیرا دانست و از این نظر کیا توانسته به خوبی هنر خود را به نمایش گذاردکه مطمئناً می‌تواند در فروش این خودرو نیز تاثیر گذار باشد.

نگاهی نزدیک به کیا سراتو 2014

کابین و امکانات

بالاخره کلید را برداشته تا داخل خودرو شویم. با نزدیک شدن به خودرو دو چراغ سفید رنگ در پایین آینه‌های جانبی و همچنین در پشت دستگیره جلو روشن می‌شود و همزمان با آن‌ها آینه‌های جانبی نیز به صورت خودکار باز می‌شوند. سراتو به سیستم ورود بدون کلید مجهز است و تنها با در دست داشتن کلید می‌توانید وارد خودرو شوید و قفل‌ها به صورت خودکار باز می‌شوند. فرمان سه پره و خوش دست است و روی آن انبوهی از دکمه‌های کنترلی قرار دارند! طراحی کنسول میانی با وجود اینکه اسپرت است اما کماکان جذابیت کمتری نسبت به دیگر رقبای هموطن خود مانند الانترا دارد. دسته دنده کوچک و اسپرت‌گونه است و طرح آن از سراتوهای گذشته فاصله گرفته و همانند اپتیما شده است.

آینه‌های کناری به صورت برقی تنظیم و جمع می‌شوند. سیستم استارت دکمه‌ای است و چراغ‌ها به کمک سنسورهای نور با توجه به نور محیط به صورت خودکار روش و خاموش می‌شوند. سیستم تهویه مطبوع به صورت خودکار و دو گانه برای سرنشینان جلو تنظیم می‌شود و دو خروجی سیستم تهویه مطبوع نیز برای سرنشینان عقب وجود دارد. در بالای سیستم تهویه مطبوع، سیستم صوتی قرار دارد که می‌تواند MP3 هم پخش کند و ورودی‌های iPod و USB نیز روی آن قرار دارد. همچنین یک صفحه نمایش کوچک 4.2 اینچی روی آن نصب شده که روی این صفحه علاوه بر اطلاعات سیستم صوتی، تصویر دوربین عقب نیز نمایش داده می‌شود. در داخل کیا سراتو 10 عدد کیسه هوا وجود دارد که برای سرنشینان جلو، جانبی و پرده‌ای قرار گرفته‌اند.

نگاهی نزدیک به کیا سراتو 2014

روکش صندلی‌ها به صورت چرمی هستند و برای دو نفر می‌توان تنظیمات صندلی را ذخیره کرد. همچنین برای صندلی‌های جلو گرمکن و سردکن وجود دارد که به کمک دکمه‌های کنار دسته دنده می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. در کنار این قسمت، دکمه دیگری نیز قرار دارد که می‌توان سنسورهای پارک جلو و عقب را فعال و غیر فعال کرد. روی سقف یک سانروف ساده قرار دارد و خبری از سقف پانوراما نیست. همچنین آینه میانی این خودرو به صورت الکتروکرومیک است تا در هنگامی که خودرویی که در پشت قرار گرفته با نور بالا حرکت کند (که البته در کشور ما نیز زیاد اتفاق می‌افتد!) چشمان راننده را اذیت نکند.

اما می‌رسیم به انبوه دکمه‌هایی که روی غربالک فرمان گرفته‌اند! در سمت راست دکمه‌هایی برای کنترل سیستم کروز کنترل و همچنین یک دکمه برای تغییر عملکرد فرمان قرار دارد که در قسمت بعد به آن خواهیم پرداخت. در سمت چپ نیز چند دکمه برای کنترل سیستم صوتی و همچنین دو دکمه برای استفاده از تلفن قرار گرفته‌اند.

نگاهی نزدیک به کیا سراتو 2014

تجربه رانندگی

دکمه استارت را فشار داده و پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپه سراتو را روشن می‌کنیم. این پیشرانه می‌تواند حداکثر 161 اسب‌بخار در 6300 دور در دقیقه و 194 نیوتن‌متر در 4300 دور در دقیقه را تولید کند. البته لازم به ذکر است که نسل جدید سراتو با موتور 1.6 لیتری نیز وارد بازار شده که توانایی تولید 130 اسب‌بخار و 157 نیوتن‌متر را دارد. گیربکس 6 سرعته تیپ‌ترونیک را در حالت D قرار داده و شروع به حرکت می‌کنیم. اولین نکاتی که جلب توجه می‌کند صدای کم کابین در مقایسه با نسل قبلی سراتو است و دیگر از آن همه سر و صدایی که داخل کابین می‌آمد خبری نیست. نکته دیگر سیستم تعلیق این نسل است که کاملاً نرم‌تر از مدل‌های قبلی شده و با عبور از دست‌اندازهای بیشمار شهر می‌تواند به خوبی ضربات را جذب کرده و به راحتی از روی آن‌ها عبور کند.

از نظر ابعاد و اندازه، سراتوی جدید با 4560 میلیمتر طول، 1780 میلیمتر عرض و 1435 میلیمتر ارتفاع، دقیقاً 30 میلیمتر طویل‌تر، 5 میلیمتر عریض‌تر و 25 میلیمتر کم ارتفاع‌تر از نسل گذشته شده است.

نگاهی نزدیک به کیا سراتو 2014

حجم باک این خودرو 50 لیتر است و مصرف سوخت آن در شهر 10.4 لیتر، در خارج از شهر 5.7 لیتر و به صورت ترکیبی 7.9 لیتر در هر صد کیلومتر است. همچنین بین کیلومتر شمار و دور شمار موتور یک نوار افقی قرار دارد و مصرف سوخت لحظه‌ای را نشان می‌دهد تا راننده همیشه مراقب بنزین‌های 1000 تومانی که با استاندارد آلایندگی یورو 5 در حال سوختن هستند، باشد.

به غیر از دو شیفتری که در پشت فرمان قرار دارند و می‌توان با آن‌ها دنده را تعویض کرد، یک دکمه در سمت راست فرمان وجود دارد که می‌تواند عملکرد فرمان را به سه حالت Normal، Comfort و Sport تغییر دهد. هر یک را امتحان می‌کنیم، حالت Comfort فرمان را بسیار نرم می‌کند و می‌توان به راحتی آن را چرخاند، در مقابل نیز حالت Sport فرمان را به صورت محسوسی سفت می‌کند و برای جوانانی که قصد دارند کمی شیطنت کنند مناسب است! و در آخر حالت Normal می‌باشد که بین این دو حالت است و برای استفاده‌های روزمره و شهری کاملاً مناسب می باشد.

در آخر باید گفت که عملکرد پیشرانه و سیستم تعلیق نسبت به نسل گذشته کاملاً بهبود پیدا کرده و نه تنها از خشکی گذشته دیگر خبری نیست بلکه کابین نیز بهتر ایزوله شده و سر و صدای کمتری دارد.

نگاهی نزدیک به کیا سراتو 2014

نتیجه‌گیری

همانطورکه می‌دانید کره‌ای‌ها به صورت باورنکردنی در بازار ما طرفدار دارند و نه تنها کیا سراتو بلکه برادر هموطنی‌اش یعنی هیوندای الانترا نیز توانسته‌است به محض ورود به فروش خوبی دست یابد و حتی هوندا سیویک با کیفیت و اعتبار و تکنولوژی مدرن‌تر (و البته پیشرانه‌ای ضعیف‌تر و 1.8 لیتری) نتوانسته‌اند از پس کره‌ای‌ها برآیند. اما باید کمی بیشتر صبر کنیم و تا ورود تویوتا کرولای جدید منتظر بمانیم زیرا احتمالاً کرولا به لطف اعتبار برند، کیفیت ناب و همچنین موتور 2 لیتری خود می‌تواند رقیب سرسختی برای کره‌ای‌ها باشد.

نگاهی نزدیک به کیا سراتو 2014


ویدیو مرتبط :
نگاهی به کیا سراتو (فورت) K3 2014

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گزارش از تست رنو کولیوس 2014 در کاشان/ نگاهی به موارد ضعف و قوت



تصاویر رنو کولیوس,جدیدترین مدل کولیوس

 

گزارش از تست رنو کولیوس 2014 در کاشان/ نگاهی به موارد ضعف و قوت

شرکت پارس خودرو قرار است یکی از جدیدترین محصولات شاسی بلند شریک تجاری فرانسوی‌اش را به زودی در بازار خودروی ایران عرضه کند؛ محصولی با نام کولیوس (KOLEOS) که در سال 2006 در نمایشگاه بین‌المللی خودرو در پاریس رونمایی شد.

البته مدل‌های قدیمی‌تر این خودرو پیش از این توسط واردکننده محصولات لوکس رنو در ایران عرضه شده بود ولی پارس خودرو به عنوان شریک تجاری رنو براساس مذاکراتی که انجام داده قرار است جدیدترین مدل کولیوس یعنی مدل 2014 را در ایران عرضه کند.

به همین منظور این شرکت با دعوت از تعدادی از خبرنگاران حوزه خودرو از آنان خواست که این محصول را در پیست کارخانه سایپا کاشان تست کند و از نزدیک قابلیت‌های این خودرو را مورد آزمایش قرار دهند. رنو کولیوس روی پلت فرم "C" شرکت نیسان و موتور این خودروی Suv نیز برای کاربری‌های درون شهری و برون شهری طراحی شده است.

تصاویر رنو کولیوس,جدیدترین مدل کولیوس


در واقع می توان گفت که این خودرو برای استفاده در خیابان‌های متقاطع و پر ترافیک شهری، جاده‌های برون شهری و همین طور مسیرهای خاکی و ناهموار که خودروهای تک دیفرانسیلی در آن جا با مشکل انتقال قدرت مواجه می‌شوند ساخته شده است. به همین سبب برای کسانی که خواهان شتاب بالا در رانندگی هستند این خودرو نمی‌تواند گزینه چندان مناسبی باشد زیرا این خودرو در واقع خودروی خانواده است و امکانات قرار داده شده در آن نیز در جهت کسب آرامش سرنشینان و سهولت راننده در هنگام رانندگی با خودرو است. یکی از مواردی که در هنگام رانندگی با این خودرو به چشم می‌آید برآورده نشدن توقع مشتریان جوان از این لحاظ است. به هر حال باید توجه داشت که این خودرو شاسی‌بلند بوده و با توجه به وزن خود در مقام مقایسه با خودروهای سواری روز دنیا نظیر پورشه، مازراتی و انواع آنها نیست. ضمن این‌که خاصیت سی‌وی‌تی بودن گیربکس آن باعث می‌شود که راننده در هنگام تغییر انتقال قدرت خودرو و به عبارت دیگر همان تغییر اتوماتیک دنده با کمترین تکان مواجه شود و متوجه افزایش سرعت خودرو نشود و در نتیجه از هیجانات آنچنانی در هنگام رانندگی با خودرو خبری نیست.

تصاویر رنو کولیوس,جدیدترین مدل کولیوس


فضای داخلی این خودرو برای چهار نفر تعبیه شده ولی قسمت عقب خودرو از فضای کافی برای قرار دادن وسایل و بار برخوردار است. حتی سازندگان این خودرو برای تامین نظر مشتریان اروپایی خود امکان خوابانده شدن صندلی‌های عقب را مهیا کرده‌اند تا حجم بار بیشتری در اختیار صاحب خودرو باشد.

از دیگر امکانات این خودرو می‌توان به شش کیسه ایمنی هوا (ایربگ) اشاره کرد که در قسمت‌های جلو، جانبی و به صورت پرده‌ای در خودرو تبعیه شده‌اند.

زمانی که فرد پشت فرمان این خودرو می‌نشیند همانند سایر خودروهای روز دنیا بسته به قد و قواره خود می تواند از امکانات صندلی برقی استفاده کرده و در کوتاه‌ترین زمان به وضعیت دلخواهش برسد. صندلی‌های عقب خودرو طوری طراحی شده‌اند که افراد بلند قد نیز می توانند بدون احساس مشکل از ناحیه زانو به راحتی روی صندلی‌ها مستقر شوند. برای باز و بسته کردن درهای این خودرو کافی است که از کارت هوشمند آن استفاده کرد بدون آن که نیازی به وارد کردن نیرو برای این کار باشد.

کمربند ایمنی این خودرو در جلو قابلیت محدود کردن فشار وارده به سرنشین داشته و در دو مرحله به صورت پیش کشنده عمل می‌کند تا کمترین آسیب به سرنشین وارد شود.

تصاویر رنو کولیوس,جدیدترین مدل کولیوس


روشن کردن این خودرو مانند خودروهای جدید بدون نیاز به سوئیچ و تنها با فشار دادن دکمه هوشمند انجام می‌شود. حجم موتور این خودروی چهار سیلندر حدود 2500 سی.سی است که در هر6000 دور در دقیقه 171 اسب بخار قدرت تولید می‌کند. شاید یکی دیگر از ایرادهایی که به این خودرو وارد است نامتناسب بودن حجم موتور آن با اندازه و وزن خودرو است. شاید بهتر بود برای این خودرو از یک موتور 3500 سی‌سی بهره گرفته می‌شد تا انتظارات را برآورده کند ولی مسوولان رنو معتقدند با توجه به کلاس این خودرو امکان قرار دادن موتور با حجم بالاتر از 2500 سی‌سی روی آن ممکن نیست و ضمن این‌که قدرت 171 اسب بخاری نیز به خوبی جوابگوی این خودرو است.

این موتور 16 سوپاپه همانطور که گفته شد با سیستم انتقال قدرت cvt (انتقال قدرت متغیر پیوسته) با انتخاب دستی کار می‌کند. بر این اساس خودرو در هنگام تغییر دنده اتوماتیک با کمترین تکان و مکث عمل کرده و در نتیجه مصرف سوخت آن نیز کاهش می‌یابد. رانندگان جوان نیز می‌توانند برای ارضای حس هیجانی خود از قابلیت دنده دستی استفاده کنند و به اصطلاح قدرت مانور خودرو را از این طریق افزایش داده و از کسل شدن هنگام رانندگی یکنواخت دوری کنند.

سرعت این خودرو در زمان 9.3 ثانیه از صفر به 100 کیلومتر بر ساعت می‌رسد که با توجه به وزن و شاسی‌بلند بودن آن انتظار دیگری نمی‌توان از آن داشت. حداکثر سرعت این خودرو 185 کیلومتر بر ساعت است.

 

تصاویر رنو کولیوس,جدیدترین مدل کولیوس


سیستم انتقال قدرت سه حالته هوشمند ALL MODE 4×4-i system
این خودرو دارای اکسل AWD با سه حالت 4WD Lock و 2WD و Auto است که بسته به وضعیت جاده قابل تغییر است. سیستم 4×4 هوشمند intelligence دارای حالت قفل چرخ است که در برخی خودروهای امروزی موجود است. البته این سیستم در سایر خودروها مکانیکی بوده و راننده باید آن را به صورت دستی اجرا کند ولی در این خودرو این سیستم الکترونیکی بدون دخالت راننده فعال می‌شود. دکمه 4WD lock برای تنظیم خودرو در حالت‌های متفاوت از سطح زمین در سرعت‌های کمتر از 40 کیلومتر بر ساعت در نظر گرفته شده است.

حالت 2WD برای انتقال قدرت به دو چرخ جلو در نظر گرفته شده که معمولا در این موارد خودرو نیاز به اتقال قدرت به چهار چرخ مانند جاده‌های ناهموار ندارد. با انتخاب گزینه Auto نیز خودرو بدون نیاز به دخالت راننده کار انتقال قدرت و تقسیم گشتاور را انجام می‌دهد.

سیستم کنترل پایداری (ESP)
این سیستم در ترکیب با سیستم 4×4 باعث انتقال نیرو به چرخ‌های درگیر با سطح زمین و کنترل بهتر خودرو می‌شود. کارکرد این گزینه برای رانندگی در پیچ‌ها و مسیرهای پرپیچ و خم است. در مواجهه با این مسیرها بدون نیاز به فشار آنچنانی پدال ترمز می‌توان شاهد تعادل خودرو و به عبارت دیگر هندلینگ بالای آن در این مسیرها بود. در این لحظات نگرانی راننده از بابت انحراف از مسیر یا چپ کردن خودرو کاملا بی‌مورد است که به اصطلاح گفته می‌شود لاستیک‌ها به زمین چسبیده‌اند. در این شرایط انتقال نیرو به چرخ‌های درگیر با سطح زمین

بنا به درصد اصطکاک آنها با سطح زمین تقسیم می‌شود. ضمن این‌که سیستم ترمز نیز سبب وارد کردن نیروی ترمز به لاستیک‌ها بنا به وضعیت درگیری خود با سطح زمین می‌شود. بنابراین همانطور که گفته شد هندلینگ یا فرمان پذیری خودرو مناسب بوده و در عین سواری بودن دارای تعادل قوی در سرعت‌های بالاست.

این خودرو کروز کنترل (محدودکننده سرعت) دارد به این معنی که در صورت انتخاب سرعت خاص در صورت فشار دادن پدال گاز نیز خودرو از آن سرعت فراتر نمی‌رود. این خاصیت برای جاده‌هایی که محدودیت سرعت دارند و در اغلب موارد نیروهای پلیس با دوربین‌های سرعت‌سنج در کمین خودروهای پرسرعت هستند کاربرد فراوانی دارد. به‌ویژه که این روزها عبور از سرعت مطمئنه جریمه‌های سنگینی به همراه دارد.

تصاویر رنو کولیوس,جدیدترین مدل کولیوس


سیستم ترمز (BA (Braking Assistance
سیستم ترمز خودرو شامل ABS، EBD و TCS است. این خودرو دارای ترمز پارک الکترونیکی است. سیستم ترمز این خودرو نیز دارای سیستم کمکی الکترونیکی (BA (Braking Assistance است. به این معنی که در مواقع اضطراری که نیاز به ایستادن خودرو در کوتاه‌ترین زمان ممکن باشد این سیستم وارد عمل شده و بدون این که نیاز به افزایش فشار روی پدال ترمز باشد عمل می‌کند. به این صورت که سیستم 4×4 هوشمند نیروی گشتاور را تقسیم و سیستم ESP ترمزهای چرخ‌ها را کنترل و مسیر حرکت خود را تصحیح می‌کند.

سیستم (HSA (Hill Start Assist
این سیستم به راننده کمک می کند در سربالایی‌ها که نیاز به توقف کامل دارد بدون برگشت به عقب به مسیر خود ادامه دهد. به این صورت که راننده برای توقف در سربالایی‌ها پا را از روی پدال ترمز برداشته و برای حرکت دوباره تنها با فشار دادن پدال گاز خودرو تحت هر شیبی اقدام به حرکت می‌کند بدون این‌که حرکتی به عقب داشته باشد.

سیستم (HDC (Hill Descent Control
براین اساس خودرو در سراشیبی‌های تند بدون دخالت راننده در ترمزگیری و تنها با فشار دادن یک دکمه به صورت متعادل حرکت می‌کند. در این روش بدون نیاز به فشار دادن پدال ترمز یا گاز، خودرو با سرعت هفت کیلومتر بر ساعت مسیر سراشیبی را در هر سطحی چه آسفالت و چه مسیرهای دیگر طی می‌کند.

البته خودروهای دیگر مانند تویوتا لندکروز و رنج‌رور نیز از این سیستم بهره‌مند هستند با این تفاوت که رانندگان آن‌ها باید با فعال کردن دنده کرال یا همان دنده فوق سنگین این قابلیت را در خودرو فعال کنند.

چراغ FBL
این خودرو علاوه بر چراغ‌های جلو و عقب دارای چراغ FBL نیز است. این چراغ در سر پیچ‌ها که معمولا رانندگان با دشواری مواجه می‌شوند نقطه‌های کور مسیر یا جاده را بدون دخالت راننده روشن می‌کند. چراغ‌های جلو دارای خاصیت روشن شدن در شرایط تاریکی به صورت خودکار هستند.

سنسور هشداردهنده نقاط کور
این خودرو دارای هشداردهنده موانع جلو و عقب است که در مواقع پارک کردن خودرو یا از حالت پارک در آمدن کمک زیادی به راننده خود به‌ویژه بانوان می‌رساند تا بدون برخورد با خودروی جلو یا پشت اقدام به پارک یا خروج از آن کند. همچنین این خودرو این قابلیت را دارد که هنگام رانندگی و در مواقعی که در فضای جانبی پشت خودرو دید برای راننده به حداقل می‌رسد در صورت قرار گرفتن خودرو در این فضا با به صدا درآوردن آژیر راننده را از وجود خودرو در آن فضا آگاه کند.

برف‌پاک کن این خودرو نیز هوشمند بوده و نیازی به دخالت راننده برای فعال کردن آن نیست.

همچنین سقف این خودرو سانروف بوده و با مساحت 0.75 متر مربع دارای بزرگترین سقف شیشه‌ای سانروف در خودروها با خاصیت پانامورایی است.

تصاویر رنو کولیوس,جدیدترین مدل کولیوس


ترمز دستی الکترونیکی
این خودرو دارای ترمز دستی الکترونیکی است. به این صورت که در هنگام شروع حرکت حتی بدون غیر فعال کردن سیستم ترمز دستی خودرو به صورت اتوماتیک فعال شده و در هنگام پارک نیز در صورت فراموشی راننده به صورت خودکار سیستم ترمز دستی فعال می‌شود.

صندلی‌های عقب این خودرو با قابلیت پشتیبانی صندلی کودک بوده و صندلی سرنشین از نوع چرمی مجهز به گرم‌کن است و صندلی راننده نیز چرمی و با قابلیت تنظیم برقی در شش جهت و مجهز به گرمکن است. این خودرو که استاندارد آلایندگی یورو5 را گذرانده است دارای باک سوخت با ظرفیت 65 لیتر و همچنین جعبه داشبورد 15 لیتری مجهز به سیستم تهویه است. همچنین این خودرو دارای کامپیوتر سفری است.

آینه کنترل کودک
قابلیت دیگر تعبیه شده دراین خودرو سیستم آیینه کنترل کودک است. به این صورت که راننده برای اشراف بر فضای صندلی عقب می تواند با باز کردن یک آیینه کوچک در قسمت بالای سمت راست خودرو به خواسته‌اش برسد.

آیینه داخلی این خودرو از نوع الکتروکرومیک بوده که با تاریک شدن هوا و در نتیجه تابانده شدن نور چراغ خودروهای پشتی به تدریج خاصیت تیره شوندگی پیدا می‌کند تا از اذیت شدن چشمان راننده به هنگام رانندگی جلوگیری کند. آیینه‌های جانبی خودرو نیز برقی بوده و خاصیت گرم‌کنندگی نیز دارد. به این صورت که در هوای سرد مانع از مرطوب شدن آیینه و در نتیجه کاهش سطح دید راننده می‌شود.

تصاویر رنو کولیوس,جدیدترین مدل کولیوس


سیستم صوتی خودرو نیز از نوع Bose بوده که سازندگان آن این سیستم را با توجه به فضای داخلی خودرو طراحی کرده‌اند. بلوتوث و ورودی یو.اسی.بی نیز از تجهیزات جانبی خودرو در این بخش بوده و سیستم تهویه مطبوع آن نیز اتوماتیک با قابلیت تنظیم دو ناحیه هوایی است.

قیمت این خودرو برای عرضه در ایران حول و حوش 160 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. البته مدل های قبلی این خودرو که توسط یکی از شرکت‌های واردکننده رنو در ایران توزیع شده در گران ترین مدل حدود 15 تا 20 میلیون تومان ارزان‌تر از این مدل هستند که می‌توان گفت این اختلاف قیمت بیشتر به آپشن‌های به کار رفته در آن و همچنین تفاوت وضعیت خدمات پس از فروش آن مربوط می‌شود.

در نگاه کلی شاید نتوان به جز یکی دو مورد قابلیت شاخصی را برای این خودرو در مقایسه با محصولات روز خودروسازان اروپایی مثال زد. آپشن‌های بکار رفته در آن تقریبا در سایر خودروهای امروزی نیز دیده می‌شوند ولی نکته قابل توجه برای مشتریان ایرانی این است که در صورت خرید خودروهای اروپایی بر خلاف برخی خودروسازان آسیایی می‌توانند از نصب و کارایی آپشن‌های ذکر شده در کاتولوگ‌ خودروی خود کاملا مطمئن باشند..... / isna.ir