دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

نخستین پنگوئنی که با اسپرم مصنوعی متولد شد



اخبار ,اخبار علمی ,تولد پنگوئن با اسپرم مصنوعی

 

اخبار علمی - نخستین پنگوئنی که با اسپرم مصنوعی متولد شد

یک پرنده نوزاد در کالیفرنیا نخستین پنگوئن در جهان لقب گرفته که با استفاده از لقاح مصنوعی متولد شده است.

این ماده پنگوئن ماژلانی (Magellanic) در ماه مه (اردبیهشت و خرداد) با استفاده از یک اسپرم منجمدشده که حرارت دیده بود، فرآیند لقاح را طی کرد و در شیرخوارگاه SeaWorld کالیفرنیا سر از تخم بیرون آورد. این پنگوئن که هم‌اکنون 12 هفته عمر دارد، در شیرخوارگاه Penguin Encounter بزرگ شده و از ماهی تغذیه می‌کند.

پس از این که جوجه پنگوئن سر از تخم بیرون آورد، پنج بار در روز و برای چهار هفته نخست، با فرمول ویژه کریل، فیله شاه‌ماهی، مواد معدنی، ویتامین‌ها و آب تغذیه شد. گرچه پنگوئن مزبور فاقد هر گونه نام رسمی است، به عنوان 184 از آن نام برده می‌شود و در حال حاضر به دیگر جوجه‌ پنگوئن‌های ماژلانی ملحق شده که به صورت طبیعی متولد شده‌اند.

محققان امیدوارند از تکنیک‌های لقاح مصنوعی برای افزایش تنوع ژنتیکی گونه پنگوئن‌ها استفاده کنند و درباره زیست‌شناسی آن‌ها آگاهی بیشتری کسب کنند. در واقع نتایج این تحقیق را می‌توان برای حفظ و ارتقای جمعیت‌های پنگوئن‌های سراسر جهان به کار کرد. دانشمندان همچنین از اطلاعات دریافتی برای طراحی فناوری‌های تولیدمثل مانند لقاح مصنوعی و حفظ مایع منی بهره خواهند برد.

این دستاورد علمی حاصل یک دهه تحقیق دکتر «تاد روبک»، نائب‌رئیس مرکز SeaWorld و دکتر «جاستین اوبرایان»، مدیر علمی آن، است. 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
اسپرم گیری از خروس و تلقیح مصنوعی مرغ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این بار تولید اسپرم مصنوعی در چین



اخبار علمی,خبرهای علمی,تولید اسپرم

محققان چینی برای نخستین بار موفق به تولید اسپرم کاربردی از موش در آزمایشگاه شده‌اند.

محققان موسسه جانورشناسی در آکادمی علوم چین و دانشگاه پزشکی نانجینگ با فریب سلول‌های بنیادی جنینی موش‌ها توانستند آن‌ها را به سلول‌های شبه‌اسپرم کاربردی تبدیل کنند که با تزریق به سلول‌های تخمک موفق به تولید جنین موش بارور شدند.
 
این تحقیق، بستری برای تولید سلول‌های اسپرم ارائه کرده که در آینده می‌تواند برای درمان مشکلات ناباروری مردان بکار گرفته شود.
 
به گفته محققان، بازسازی سلول‌های زایا در آزمایشگاه، هدف اصلی زیست‌شناسی تولیدمثل و پزشکی تولیدمثل است. آن‌ها اکنون یک رویکرد گام به گام و قوی ارائه کرده‌اند که شکل‌گیری سلول‌های شبه‌اسپرم کاربردی را در ظرف آزمایشگاهی تکرار می‌کند. روش محققان کاملا با استانداردهای طلایی که اخیرا توسط هیاتی از زیست‌شناسان باروری پیشنهاد شده، مطابق است.
 
گام نخست این محققان، قرار دادن سلول‌های بنیادی جنینی موش با یک ترکیب شیمیایی بود که این سلول‌ها را ترغیب به تبدیل شدن به سلول‌های زایای اولیه می‌کرد. آن‌ها سپس از محیط طبیعی بافت سلول‌های زایای پیش‌ساز با قرار دادن آن‌ها در معرض سلول‌های بیضه و همچنین هومورن‌های جنسی مانند تستوسترون تقلید کردند.
 
سلول‌های زایای اولیه تولید شده توسط این روش تحت تقسیم میوزی کامل قرار گرفته و در نتیجه، سلول‌های شبه‌اسپرم با دی‌ان‌ای هسته‌ای درست و محتویات کروموزومی تولید شدند.
 
محققان برای ارائه شواهد نهایی استاندارد طلایی تقسیم میوزی، این سلول‌ها را به سلول‌های تخمک موش تزریق کرده و جنین‌های تولید شده را در بدن موش‌های ماده کاشتند. این جنین‌ها بطور عادی متولد شده و به نوزادان سالم و بارور تبدیل شدند.
 
این بستر اگر بر روی انسان‌ها هم بطور ایمن و موثر عمل کند، می‌تواند بطور بالقوه‌ای اسپرم کاملا کاربردی را برای روشهای لقاح مصنوعی تولید کند.
 
این تحقیق در مجله Cell Stem Cell منتشر شده است.

 

اخبار علمی - ایسنا