دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

نخستین نانو موتور جهان ساخته شد



اخبار ,اخبار علمی , نانو موتور

اخبار علمی - نخستین نانو موتور جهان ساخته شد

پژوهشگران دانشگاه تگزاس کوچک ترین و سریع ترین نانوموتور جهان را ساخته و آزمایش کردند.

پژوهشگران دانشگاه تگزاس کوچک ترین و سریع ترین نانوموتور جهان را ساخته و آزمایش کردند.
این نانوموتور آن قدر کوچک است که می توان آن را در یک سلول تعبیه کرد.
این پیشرفت می تواند برای تامین انرژی مورد نیاز نانوروبات هایی که داروهای خاصی را به سلول های زنده درون بدن می رسانند، استفاده شود.

در آینده دور، وقتی سرطان تشخیص داده شد، می توان یک "قرص سحرآمیز" را خورد که تعدادی از نانوروبات های بسیار ریز درون آن قرار گرفته اند. این نانوروبات ها می توانند سلول های سرطانی را با دارو هدف قرار داده و کاری به سلول های سالم نداشته باشند.

برای ساخت این روبات ها به یک  موتور نانومقیاس نیاز است که برای گستره وسیعی از کاربردها با دوام، توانا و بسیار انعطاف پذیر باشد.

 

اخبار ,اخبار علمی , نانو موتور

 

گروهی از محققان به سرپرستی پروفسور "دونگلی فان" نانوموتوری ساخته اند که می تواند به این نیازمندی ها پاسخ دهد.

ساختار این دستگاه بسیار ساده است و فقط از سه مولفه تشکیل شده که بر اساس فناوری برپایه میدانهای الکتریکی AC  و DC به یکدیگر متصل شده اند.

 

نانو دستگاه به دست آمده، در ابعاد سه بعدی، کمتر از یک میکرومتر اندازه دارد؛ یعنی آنقدر کوچک است که می تواند درون یک تک سلول قرار داده شود. این دستگاه جدید از طراحی های پیشین طول عمر بیشتری داشته و توانایی تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی را دارد.

این موتور سرعت 18 هزار دور در دقیقه که با سرعت موتور جت برای 15 ساعت عملیات مداوم و موثر قابل مقایسه است حفظ می کند.

این محققان همچنین می توانند کنترل بسیار مطلوبی بر این موتور داشته باشند : این موتور قابل روشن و خاموش شدن است، می تواند در جهت عقربه های ساعت و یا خلاف آن بگردد  و حتی به طور همزمان با دیگر موتورها کار کند تا خروجی قدرتمندتری داشته باشد.

 

اخبار ,اخبار علمی , نانو موتور

 
وقتی سطح این نانوموتور با مواد شیمیایی زیستی پوشانده شود امکان آزاد سازی آنها با نیروی متناسب با سرعت کنونی اش وجود دارد. از این رو در اصل این موتور به خودی خود می تواند یک سازوکار موثر دارو رسانی در سطح نانومقیاس باشد.


این محققان توانسته اند سرعت آزاد سازی مولکول را بر روی این موتور با گردش مکانیکی کنترل کنند یعنی این نانوموتور نخستین مورد از این نوع برای کنترل آزاد سازی داروها از سطح یک نانوذره است.

 

فان می گوید: معتقدیم این شیوه می تواند مطالعه دارورسانی و ارتباطات سلول به سلول را بهبود بخشد.
گام بعدی برای این گروه از دانش پژوهان آزمایش چگونگی دارو رسانی دقیق این نانوموتور به سلول های نزدیکش است.

 

در نهایت محققان امیدوارند بتوانند از این دستگاه برای روشن کردن نانوروبات هایی استفاده کنند که سلول های بیمار درون بدن انسان را برای انتقال هدفمند دارو، بیابند.
نتایج این تحقیقات در نشریه ارتباطات نیچر منتشر شده است.

اخبار علمی - مهر


ویدیو مرتبط :
چرخ (جهان نانو)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ساخت کوچکترین موتور جهان/نانو ربات‌ها به زودی در بدن‌تان رفت و آمد می‌کنند



  گروهی از فیزیکدانان در دانشکده فنی مهندسی مونیخ مولکول به مولکول اجزای مختلف یک موتور را کنار هم قرار داده و کوچکترین موتور چرخانی را که تاکنون توسط بشر تولید شده است ساخته‌اند.

 اخبار علمی ,خبرهای  علمی,ساخت کوچکترین موتور جهان

این ابزار بسیار کوچک تنها 40 نانومتر طول دارد و از سه قسمت مجزا ساخته شده است که به هم متصل می‌شوند و یک موتور کامل با اجزا اهرم مانند آن را می‌سازند. این ابزار با الهام از "فلاژله" که پروانه‌های شلاق مانندی هستند که از سوی بسیاری از باکتری‌ها به منظور حرکت مورد استفاده قرار می‌گیرند طراحی شده و شبیه به تیغه هلی‌کوپتر به نظر می‌رسد. موتور با حرکت چرخشی تیغه‌ها نیروی لازم برای حرکت رو به جلو را تامین می‌کند. این ابزار جدید در مقاله‌ای که به تازگی در Science Advances به چاپ رسیده به طور کامل توضیح داده شده است.

این ابزار در راستای اهداف طولانی مدت دانشمندان برای ساخت نانو ربات‌ها ساخته شده است. می‌توان به سادگی تصور کرد که در آینده موتورهای این چنینی برای به راه انداختن نانوربات‌ها در بدن مورد استفاده قرار بگیرند. طرز کار این موتورها شبیه روشی است که باکتری‌ها به طور طبیعی برای حرکت در پیش می‌گیرند.

با این حال این ابزار به طور منفعلانه به کار می‌افتد و انرژی مورد نیاز برای حرکت خود را از انرژی حاصل از برخورد و تصادف نامنظم مولکول‌های اطراف خود می‌گیرد و این به آن معناست که محققان نمی‌توانند این موتورها را خاموش و روشن کرده یا مسیر حرکت آن را کنترل کنند.

محققان به دنبال راه‌هایی برای به راه انداختن این موتورها و کنترل چرخش آن‌ها هستند. یک ایده استفاده از نور لیزر برای انتقال پالس‌های انرژی به موتور چرخان از طریق امواج است. با این حال یک دیدگاه دیگر استفاده از جریانی از مولکول‌های غنی از انرژی مثل ATP برای به راه انداختن این موتورهاست. این فرآیندی است که باکتری‌ها و بیشتر سلول‌ها برای به حرکت در آوردن یک "فلاژله" شلاقی از آن استفاده می‌کنند.

این ابزارها هنوز در حال رشد و پیشرفت هستند و اگر محققان بتوانند منبعی برای انرژی مورد نیاز آن پیدا کرده و جهت حرکت آن را کنترل کنند، رویای موتورهایی برای ساخت ربات‌های بسیار بسیار کوچک محقق خواهد شد.


  اخبار  علمی  -  ایسنا