دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

مچ‌بندی که از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری می‌کند



اخبار ,اخبار علمی ,جلوگیری از سرطان پوست

 

اخار علمی - مچ‌بندی که از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری می‌کند

نوعی مچ‌بند ضدآب افراد را از قرارگرفتن بیش از اندازه در معرض نور خورشید آگاه کرده و به آن‌ها در ممانعت از ابتلا به سرطان پوست کمک می‌کند.

 این مچ‌بند بر اساس میزان نور فرابنفش خورشید از زرد به صورتی تغییر رنگ می‌دهد و به کاربران درباره قرارگرفتن در سایه هشدار می‌دهد. بهای این سامانه 1.7 دلار گزارش شده و دانشمندان اسکاتلندی آن را به عنوان شیوه‌ای ارزان‌تر و کارآمدتر برای کاهش ابتلا به سرطان پوست ارائه داده‌اند.

حساسیت این مچ‌بند به نور فرابنفش به معنای آن است که این سامانه پیش از ظهور این بیماری روی پوست به کاربر هشدار می‌دهد.

نمایشگر Smartsun دارای عاملی اسیدی است که توسط نور خورشید تجزیه می‌شود و این امر منجر به تغییر رنگ سریع مچ‌بند می‌شود. سامانه ابداعی برای انواع مختلف پوست و بنا بر سطوح تحملی که افراد نسبت به نور خورشید دارند، ارائه شده است. به طور مثال، مچ‌بند متعلق به فردی با مو و پوست روشن سریع‌تر از مچ‌بند شخص دارای پوست و موی تیره تغییر رنگ می‌دهد.

این فناوری در گروه شیمی محض و کاربردی دانشگاه استراتکلاید اسکاتلند ارائه شده و هم‌اکنون شرکت سوئدی فناوری‌های Intellego در حال بازاریابی آن است.

کشنده‌ترین شکل سرطان پوست ملانوم بدخیم است که هم‌اکنون نرخ آن پنج برابر بالاتر از 40 سال گذشته است. گفته می‌شود سالانه از هر 100 هزار نفر، 17 تن مبتلا به این سرطان می‌شوند در حالی که در دهه 1970 از همین تعداد فقط سه نفر به آن مبتلا می‌شدند. ملانوم بدخیم مسئول مرگ بیش از 2200 نفر در بریتانیا در سال 2011 بوده است. 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
زنگ خطر ابتلا به سرطان در یزد و ابتلای سالانه 1500 نفر به سرطان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پوست سالمندان و خطر ابتلا به سرطان و عفونت



 

پوست سالمندان وخطر ابتلا به سرطان وعفونت

 

پژوهشگران می گویند، سالمندان بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست و عفونت پوستی هستند.

 

پژوهشگران انگلیسی افزودند: زیرا پوست سالمند، قادر به بسیج كردن سیستم ایمنی، برای دفاع از خود نیست.ناتوانی پوست در جذب سلول های مربوطه ، عامل این عارضه است.

 

دانشمندان می گویند: كاهش ایمنی در سالمندان موضوع شناخته شده، اما علت و چگونگی آن تاكنون به درستی مشخص نشده است.

 

طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه فلوریدا، بعضی از انواع آنتی اکسیدانها در پوست میوه ها وجود دارد. شاید به همین دلیل است که مصرف میوه ها با پوست می توانند مفیدتر باشد از جمله این میوه ها سیب است که مواد فیتوشیمیایی موجود در سیب که اثرات ضد سرطان دارد، در پوست سیب درختی ۸۷% بیشتر از مغز میوه است. خیار میوه ای است که دارای سیلیکا بوده و مصرف یک خیار با پوست میزان ۵ میلی گرم سیلیکا به بدن اضافه می کند. این ترکیب خاصیت کلاژن دارد.

 

البته لازم به ذکر است که نتایج تحقیقات جدید، آنتی اکسیدانها نقشی در کند کردن روند پیری ندارند. براساس تحقیقات دانشگاه کالج لندن در تحقیقاتی که با دستکاری نماتد که از نظر ژنتیکی شباهتهایی با انسان دارد متوجه شدند رادیکالهای آزاد تأثیر چندانی در فرسایش سلولی و تسریع روند پیری ندارند.

 

در واقع عامل اصلی پیری پوست تخریب ایجاد شده بوسیله رادیکالهای آزاد نیست.

 

تغذیه سالم می تواند در کاهش خطر بسیاری از بیماریهای ناشی از افزایش سن مانند سرطان، دیابت و پوکی استخوان موثر باشد ولی هیچ مدرکی که بیانگر نقش آنتی اکسیدان موجود در کرمها در پیشگیری از پیری باشد، موجود ندارد.

 

همچنین مشکلات پوستی سالمندی به دلیل تماس طولانی با نور خورشید شامل موارد زیر است :

 

 

۱- کراتوز آفتابی:

 

این مشکل به صورت لکه های پوسته دار قرمز- قهوه ای در مناطق در معرض نور مثل سر و صورت و گوش است که در صورت غفلت در درمان می تواند منجر به بروز سرطان پوستی شود. بنابراین درمان این ضایعات توسط متخصص پوست الزامی است.

 

 

۲- سرطان سلولی پوشش (SCC):

 

که غالبا در لبه های گوش، صورت، لب و پشت دست ایجاد می شود. این سرطان ها می تواند بزرگتر شده و به اندام داخلی بدن نیز منتشر شود.

 


۳- سرطان سلولی قاعده ای (BCC):

 

شایعترین نوع سرطان پوست است که معمولا به صورت یک برآمدگی کوچک و براق روی سر و گردن پدیدار می گردد. اگر درمان نشود ممکن است خونریزی کرده و روی آن دلمه سطحی به وجود بیاید. رشد این سرطان آهسته بوده و بندرت به سایر قسمتها منتشرمی شود.

 


۴- اتصال مویرگها یا تلانژ کتازی:

 

این ضایعات معمولا در ناحیه صورت و ناشی از آثار مخرب نور خورشید است. این ضایعات نیز توسط لیزر قابل درمان است.

 

پوست سالمندان وخطر ابتلا به سرطان وعفونت


۵- زونا:

 

ناشی از التهاب یک رشته عصب به دلیل ویروس آبله مرغان است. علائم بصورت درد در محل درگیری عصب، سردرد یا خستگی و بی حالی است. در افراد مسن شایعتر و نیز دردناک تر است.

 


۶- اگزمای شوره ای (درماتیت سبورئیک):

 

علائم شامل قرمزی و وجود پوسته های چرب در ناحیه سر، ابروها و کناره های بینی و پشت گوش ها می باشد.

 

 

۷- ملانوم بدخیم:

 

یک سرطان پوستی بسیار مهم اما نادر است. مردان بالای ۵۰ سال در معرض خطر بیشتری هستند. این سرطان پوستی معمولا به صورت یک برآمدگی خال مانند قهوه ای تیره یا سیاه با لبه نامنظم و رنگ غیر یکنواخت خود را نشان می دهد. ملانوم می تواند به سایر بافتهای بدن دست اندازی کرده و موجب مرگ شود.

 

 

۸- لکه های سنی یا آفتابی:

 

این لکه ها هیچ ارتباطی به بیماری کبدی نداشته و ناشی از افزایش سن و نور خورشید است و معمولا روی صورت و پشت دست و پا ایجاد می گردد. معمولا تنها از نظر زیبایی اهمیت دارد.

 

 

۹- توده های عروقی گیلاسی:

 

این ضایعات توده های کوچک و بر جسته و به رنگ قرمز روشن و در اثر گشاد شدن عروق سطحی به وجود آمده و هیچ ضرری ندارند.

 

 

۱۰- کبودی یا خون مردگی:

 

به دلیل کاهش چربی زیر جلدی و نیز کاهش حمایت بافت همبندی از عروق خون، پوست افراد مسن مستعد آسیب و کبودی ناشی از ضربه های معمولی است. گاهی دلیل آن مصرف داروهای رقیق کننده خون یا بیماریهای داخلی است.