دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

مریخ نورد کنجکاوی به هدفش رسید + تصاویر



اخبار علمی - پس از دو سال؛
مریخ نورد کنجکاوی به هدفش رسید + تصاویر

مریخ‌نورد کنجکاوی (Curiosity) پس از دو سال تحقیق و جستجو در سیاره سرخ به پای کوه شارپ رسید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران ، ‌ مریخ‌نورد کنجکاوی (Curiosity) پس از دو سال تحقیق و جست‌وجو در سیاره سرخ به پای کوه شارپ رسید.
 
این کاوشگر در پیامی روی توئی‌تر نوشته: من به کوهپایه قله شارپ رسیدم و تحقیقات جدید در حال آغاز است.

 

اخبار,اخبار علمی , مریخ نوردان

نقشه مسیر طی شدهٔ مریخ نورد کنجکاوی تا روز ۷۴۳ مریخی


محققان این طرح گفتند اکنون کاوشگر کنجکاوی ناسا بعد از دو سال مأموریت در مریخ و پیمودن بیش از هشت کیلومتر مسافت در این سیاره، توانست به یکی از اهداف خود، یعنی پایه کوهستان شارپ در میانه حفره‌ای عمیق و وسیع برسد. پس از فرود آمدن در دهانه گیل در آگوست ۲۰۱۲، کنجکاوی نخستین سال ماموریتش را با دستیابی به این کشف علمی انجام داد که مریخ زمانی شرایط محیطی ایده‌آل برای حیات میکروبی داشته است.

اخبار,اخبار علمی , مریخ نوردان

 
این تصویر بخشی از موزاییک عکسی از محل جدید مریخ نورد کنجکاوی است که در امتداد دره «پاهرامپ هیلز» گرفته است.
 
دانشمندان معتقدند لایه‌های مختلف کوه شارپ آرشیوی از دوره‌های مختلف تحولات محیطی مریخ به شمار می‌رود. این کاوشگر که اکنون در نقطه‌ای در نزدیکی پاهرامپ هیلز (Pahrump Hills) قرار دارد، بزودی طی سفرش به سوی کوه شارپ، بستر حفره‌ای که کوه در میان آن واقع شده را به دقت مورد بررسی قرار خواهد داد.
 

اخبار,اخبار علمی , مریخ نوردان

 
این عکسی است که کنجکاوی در تاریخ ۲۲ آگوست ۲۰۱۲ از چشم انداز کوه شارپ گرفته است، حال پس از گذشت ۲ سال این کاوشگر در منطقهٔ بوتس (buttes) در محدودهٔ ۶. ۶ کیلومتری از آغاز سفرش در پای کوه رسیده است.

این مریخ‌نورد به عنوان پیچیده‌ترین کاوشگر ناسا است که ۹۰۰ کیلوگرم وزن دارد، این خودروی شش چرخه با ۹. ۲ متر طول و ارتفاعی بیش از ۵. ۱ متر دارد. کوه شارپ که ارتفاعی بالغ بر ۵ کیلومتر دارد هدف نهایی پروژه کنجکاوی عنوان شده، البته طی کردن این مسیر برای کنجکاوی چندان آسان هم نبود، چون این مسیر کوهستانی و توام با سنگ لاخ است که به تعدادی از چرخ‌های کنجکاوی آسیب ناچیزی رسانده است، اما این آسیب چندان جدی نیست و این کاوشگر اگر مشکل خاصی برایش پیش نیاید می‌تواند ماموریت خود را با موفقیت به اتمام برساند.

 

اخبار,اخبار علمی , مریخ نوردان

 
تصویری از یکی از چرخ‌های کنجکاوی که در این مسیر سنگ لاخ و خشن دچار پارگی و آسیب شده است.

البته اعضای تیم هدایت کنجکاوی مجبور شدند مسیر این روبات را چندین بار تغییر دهند تا از سوراخ شدن بیشتر چرخ‌های آن توسط سنگ‌های تیز مریخی ممانعت کنند. هدف پیش روی کنجکاوی در مسیر پیش رو به سمت کوه شارپ رسیدن به شواهدی از وجود آب و شرایط حیات در گذشته مریخ است.

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران

 


ویدیو مرتبط :
گجت نیوز : لحظه فرود مریخ نورد کنجکاوی بر روی سیاره مریخ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

/فرود تاریخی مریخ‌نورد ناسا در سیاره سرخ/ نخستین تصاویر ارسالی از مریخ نورد «كنجكاوی» به زمین رسید



/فرود تاریخی مریخ‌نورد ناسا در سیاره سرخ/نخستین تصاویر ارسالی از مریخ نورد «كنجكاوی» به زمین رسید

ناسا دقایقی پیش نخستین تصاویر ارسالی از مریخ نورد «كنجكاوی» را منتشر كرد.

 مریخ نورد «كنجكاوی» ناسا پس از هشت ماه سفر در اعماق فضا، صبح امروز دوشنبه ششم آگوست با موفقیت بر سطح سیاره سرخ فرود آمد. بدین ترتیب مأموریت 2.5 میلیارد دلاری ناسا با فرود موفقیت آمیز مریخ نورد «كنجكاوی» تكمیل شد.

«كنجكاوی» با فرود موفق خود كه در ساعت 05:30 دقیقه به وقت گرینویچ (10:01 دقیقه به وقت تهران) رخ داد، مأموریت اكتشافی را به همراه Opportunity دیگر مریخ نورد مستقر در سیاره سرخ آغاز خواهد كرد.

كنجكاوی مجهز به سیستم ارتباطی با فركانس بالا و پر سرعت (UHF) است كه امكان ارسال سیگنال به مدارگردهای مریخ را فراهم می كند؛ همچنین مریخ نورد از طریق شبكه اعماق فضا ناسا (Deep Space Network) با مركز زمینی ارتباط برقرار می‌كند./ایسنا

/فرود تاریخی مریخ‌نورد ناسا در سیاره سرخ/نخستین تصاویر ارسالی از مریخ نورد «كنجكاوی» به زمین رسید