دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

مدیاپلیر ویندوز را شخصی‌سازی كنید



 

مدیاپلیر ویندوز را شخصی‌سازی كنید

 

اگر مدیاپلیر در حالت Now playing قرار دارد، روی پنجره كلیك راست كرده و گزینه More options را انتخاب كنید. در حالت Library هم می‌توانید با انتخاب گزینه در سمت راست و بالای پنجره‌ مدیاپلیر و زدن Options، به این قسمت دسترسی پیدا كنید. علاوه بر این اگر Menubar را فعال كرده‌اید، می‌توانید از منوی Tools پنجره را باز كنید.

با باز شدن این پنجره ‌به صورت پیشفرض به برگه هدایت می‌شوید كه در آن برخی تنظیمات مربوط به پلیر و نیز تنظیمات Update وجود دارد. می‌توانید از میان 3 گزینه‌موجود در قسمت Update، مشخص كنید هرروز، هفته یا ماه برای بررسی Updateهای مربوط به مدیاپلیر جستجو صورت گیرد كه البته این مورد منوط به اتصال سیستم شما به اینترنت است!تا الان كه به نگارش این مطلب می پردازیم،هنوز Updateای برای مدیاپلیر ورژن 12 ارائه نشده است!

در قسمت Player settings گزینه‌های متنوعی وجود دارد ؛ اگر می‌خواهید حین كار با نرم‌افزارهای مختلف و هنگامی كه پنجره‌های مختلفی را باز كرده‌اید، پنجرهplaying روی تمامی آنها قرار گیرد، گزینه ... keep now playing on top را در حالت انتخاب قرار دهید. در این صورت تا هنگامی كه مدیاپلیر باز باشد، صرف نظر از این كه در حال حاضر كدام پنجره را انتخاب كرده‌و با آن كار می‌كنید، روی تمامی آنها قرار خواهد داشت.

بهتر است همیشه گزینه Allow screen saver during playback از حالت انتخاب خارج باشد. در این صورت در زمان پخش توسط مدیاپلیر، Screen saver فعال نخواهد شد.

اگر مایل نیستید فایل‌هایی كه به وسیله مدیاپلیر ویندوز باز می‌كنید به صورت اتوماتیك در Library پلیر قرار گیرد، گزینه‌های سوم و چهارم یعنی ...Add local‌/‌remote media files را از حالت انتخاب خارج كنید. Remote file ها، فایل‌هایی هستند كه به روی هارد سیستم‌تان قرار ندارند. مثلا ممكن است این فایل‌ها در فایل‌سرور یا یكی از سیستم‌های متصل به شبكه‌تان باشد كه شما به صورت Remote و بدون منتقل كردن آن به سیستم‌تان به وسیله‌مدیاپلیر ویندوز آن را اجرا كرده‌اید. اگر از سیستم‌های عمومی (!) استفاده می‌كنید یا به غیر از شما افراد دیگری با حساب كاربری‌تان از سیستم استفاده می‌كنند، بهتر است این دو گزینه از حالت انتخاب خارج باشد. گزینه Connect to the internet را نیز غیرفعال كنید تا مدیاپلیر به صورت خودكار به اینترنت وصل نشود! همان طور كه می‌دانید، در صورت وجود چند حساب كاربری در ویندوز 7، بدون آن كه حساب كاربری جاری Logoff شود، می‌توانید با انتخاب گزینه switch user از منوی استارت، با یك حساب كاربری دیگر وارد سیستم شوید. در این صورت اگر گزینه ...‌Stop playback when switching در حالت انتخاب باشد، پخش مدیاپلیر به صورت خودكار متوقف خواهد شد. توجه داشته باشید اگر این گزینه غیرفعال باشد، صدای فایلی كه در حال پخش است، در حساب‌های كاربری فعال دیگر نیز شنیده خواهد شد!

حتما تاكنون توجه كرده‌اید كه هنگام پخش فیلم و... درحالت فول‌اسكرین، نوار كنترل پس از چند ثانیه از پایین صفحه حذف می‌شود.

اگر می‌خواهید این نوار را همواره در پایین صفحه در اختیار داشته باشید، گزینهAllow autohide را از حالت انتخاب خارج كنید. انتخاب گزینه‌آخر یعنی ...Save recently used to the jumplist نیز به این معناست كه فهرست آخرین فایل‌های پخش شده توسط مدیاپلیر ویندوز، به جای آن كه در فهرست Frequently used قرار گیرد، در Jumplist مشاهده شود. یادآوری می‌شود با كلیك راست روی آیكون نرم‌افزارهای Pin شده در Taskbar ویندوز می‌توانید Frequent list برای آن نرم‌افزار را ببینید. برای مشاهده Jumplist نیز كافی است ماوس را روی آیكون آن نرم‌افزار در منوی استارت نگه دارید!

در برگه Devices می‌توانید به تنظیمات همه درایوهای نوری، دستگاه‌های پلیر جانبی كه به سیستم متصل كرده‌اید، مانیتور و نیز اسپیكر سیستم‌تان دسترسی داشته باشید. در این برگه با كلیك روی دكمه Advanced به پنجره File conversation options هدایت خواهید شد. در این صفحه می‌توانید تنظیماتی را اعمال كنید كه به سبب آن، فایل‌های صوتی و تصویری، قبل از Sync با دستگاه پلیر، Convert شوند یا به عبارت دیگر فرمت شان تبدیل شود. با انتخاب 2 گزینه‌اول ...Allow video‌/‌audio file فرمت تمامی فایل‌های نامتعارف قبل از Sync تبدیل خواهد شد. در این پنجره می‌توانید با انتخاب دكمه مسیر فایل‌های موقتی را كه به سبب عملیات Convert روی سیستم ذخیره می‌شود تغییر دهید یا فایل‌های قدیمی ذخیره شده را با استفاده از دكمه حذف كنید.‌حداكثر حجمی را كه این فایل‌های موقت در سیستم‌تان اشغال می‌كنند نیز می‌توانید در فیلد مورد نظر برحسب مگابایت وارد كنید.

در برگه Library شاید 2 گزینه‌كاربردی را بتوان نام برد. می‌توانید برای اعمال Volume leveling به فایل‌های جدید، گزینه ... volume leveling را در حالت انتخاب قرار دهید. توضیحات Volume leveling در شماره‌های گذشته عنوان شده‌است.

گزینه‌دیگر، Delete files from computer when deleted from library است كه در صورت فعال بودن، باعث می‌شود كه با حذف یك فایل از Libraryهای مدیاپلیر، آن فایل به‌كلی از سیستم حذف شود! در صورتی كه مدیریت تمامی فایل‌های مولتی مدیا را از طریق مدیاپلیر انجام می‌دهید، بهتر است این گزینه را در حالت انتخاب قرار دهید تا فایل اضافی روی سیستم‌تان باقی نماند!

در تب Privacy بهتر است گزینه‌های ... Send unique player ID و ... I want to help make Microsoft را از حالت انتخاب خارج كنید تا اطلاعاتی از سیستم‌تان به فروشگاه‌های تولیدكننده‌محتوا كه از محصولاتشان استفاده می‌كنید و نیز مایكروسافت ارسال نشود! از برخی اطلاعات استانداردی كه ممكن است به صورت خودكار از طریق مدیاپلیر ویندوز برای مایكروسافت ارسال شود در شماره‌گذشته نام برده شد. مایكروسافت از این اطلاعات برای بهبود كارایی نرم‌افزارهای خود براساس شناسایی نیازهای كاربران و... بهره می‌برد.

اگر می‌خواهید ردپای شما در سیستم باقی نماند، در قسمت History از برگه privancy، گزینه‌های Music، Video، Picture، Playlist را از حالت انتخاب خارج كنید تا فهرست آخرین فایل‌هایی كه از طریق مدیاپلیر ویندوز پخش می‌كنید، در پلیر باقی نماند. این فهرست را می‌توانید با كلیك روی دكمه clear history پاك كنید. فایل‌های Cache شده را نیز می‌توانید از طریق دكمهcache حذف كنید.

 

نصب Codec روی مدیاپلیر ویندوز

همان طور كه می‌دانید و در شماره‌اول این بخش نیز عنوان شد، مدیاپلیر ویندوز 7 همچون دیگر پلیرها قادر به پخش تمامی فرمت‌های صوتی و تصویری نیست. برای افزودن قابلیت پخش انواع بیشتری از فایل‌ها به این نرم‌افزار، باید Codec pack مناسب را روی سیستم نصب كرد.

Codec از حروف ابتدایی دو كلمه Compressor-Decomperessor تشكیل شده و به معنای افزونه‌ای است كه به سیستم امكان Encode كردن و Decode كردن فایل‌های Video و Audio با فرمت‌ها و متدهای Compression مختلف را می‌دهد. Codec مربوط به مدیاپلیر ویندوز 7 را می‌توانید از سایت معتبر CNET دانلود كنید. با نصب این افزونه، مدیاپلیر قادر به پخش فایل‌هایی با فرمت mkv،.avi،.flv،.mp4. و... خواهد شد.

http://download.cnet.com/Windows-7-Codec-Pack/3000-13632_4-10965840.html

http://www.windows7codecs.com/

 

منبع: windows.microsoft.com



ویدیو مرتبط :
آموزش ساخت ویندوز سفارشی یا شخصی سازی ویندوز 7

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رایت با ویندوز مدیاپلیر



 

رایت با ویندوز مدیاپلیر

 

مدیاپلیر ویندوز ۷ علاوه بر امکان پخش فرمت‌های مختلف صوتی و تصویری، قابلیت‌های دیگری را نظیر امکان ایجاد یک Audio CD به شما می‌دهد.

برای ایجاد یک Audio CD، ویندوز مدیاپلیر را باز کنید و آن‌را در حالت Library قرار دهید. سپس از مجموعه پنل‌های سمت راست، تب Burn را انتخاب کنید. علاوه بر این می‌توانید پس از قرار دادن یک CD خام در درایو، از پنجره‌ Auto Play گزینه‌ Burn an audio CD را انتخاب کنید تا پنل مورد نظر باز شود. نکته مهم این که دیسک‌تان باید حتما خام باشد.

حال هر فایل صوتی را که می‌خواهید با ماوس بگیرید و در Burn list رها کنید. می‌توانید فایل‌های موجود در پلی‌لیست‌های مدیاپلیر را به فهرست‌تان اضافه کنید یا مستقیما از یک پنجره‌ Windows Explorer فایل‌های مدنظرتان را به فهرست بکشانید! حجم مجموع فایل‌های موجود در فهرست، در بالای آن قابل مشاهده است؛ مراقب باشید که حجم مجموع، از ظرفیت یک CD تجاوز نکند. اگرچه در صورتی که مجموع حجم یا زمان فایل‌های Burn list بیش از ظرفیت یک CD باشد، بعد از پر شدن CD اول، گزینه‌ای به شما داده می‌شود که با انتخاب آن می‌توانید بخش‌‌های باقیمانده را با قرار دادن یک CD خام دیگر در درایو، روی آن رایت کنید.

بخش‌های موجود در فهرست را با ماوس جابه‌جا کنید تا ترتیب دلخواهتان شکل گیرد. برای حذف هریک از قسمت‌ها نیز روی آن کلیک راست کرده و گزینه‌ Remove from list را انتخاب کنید. با این کار بخش مورد نظر فقط از فهرست حذف می‌شود نه از روی رایانه‌تان (انتخاب گزینه‌ Open file location نیز محل قرارگیری فایل انتخاب شده را به شما نشان می‌دهد) پس از آن، با کلیک روی دکمه‌ Start burn که در بالای پنل قرار دارد، عملیات ایجاد Audio CD آغاز می‌شود.

از منوی کشویی Burn options که در سمت راست و بالای پنل Burn قرار گرفته، می‌توانید برخی تنظیمات این قسمت را تغییر دهید.

به عنوان مثال می‌توانید با انتخاب گزینه‌ Eject disc after burning تعیین کنید که پس از پایان یافتن عملیات رایت، دیسک از درایو خارج شود. با کلیک روی گزینه‌ Name dick به فیلد مربوط به نام دیسک هدایت خواهید شد و می‌توانید نام موردنظرتان را در آن بنویسید. در این منوی کشویی همچنین می‌توانید 2 گزینه‌ Data CD ، DVD یا
Audio CD را به عنوان نوع دیسک موردنظرتان انتخاب کنید. با توجه به این که چه نوع فایلی را می‌خواهید روی دیسک کپی کنید (به عنوان مثال فقط فایل‌های صوتی یا مجموعه‌ای از فایل‌های صوتی و تصویری به همراه عکس و... )، چه تعداد فایل باید روی دیسک کپی شود و این که از چه دستگاهی برای اجرای دیسک خروجی می‌خواهید استفاده کنید (رایانه یا CD player و...) می‌توانید یکی از این دو گزینه را برگزینید.

روی یک Audio CD تنها می‌توانید تا هشتاد دقیقه فایل صوتی ذخیره کنید و می‌توانید آن‌ را تقریبا با تمامی دستگاه‌های CD Player اجرا کنید. اما روی یک Data CD/DVD می‌توانید علاوه بر فایل‌های صوتی، فایل‌های تصویری، عکس و... را نیز ذخیره کنید. این نوع دیسک‌ها را فقط می‌توانید روی رایانه و پلیرهایی که فرمت‌هایی نظیر WMA MP3 ،WMV و JPEG را پشتیبانی می‌کنند اجرا کنید. تفاوت این دو دیسک فقط در حجم ذخیره‌سازی اطلاعات روی آنهاست که برای Data CD حدود MB 700 و برای Data DVD حدود GB 4.7 خواهد بود.

توجه داشته باشید برخلاف Audio CD می‌توانید چند ساعت فایل صوتی را بدون آن که نیاز به تغییر فرمت آن باشد، روی یک Data CD/DVD ذخیره کنید. این اقدام امکان افت کیفیت فایل صوتی را به دلیل عدم تغییر فرمت آن به حداقل می‌رساند. شاید بتوان تنها مزیت Audio CD نسبت به Data CD/DVD را امکان اجرای آن روی انواع مختلفPlayer ها دانست.

 

رایت با ویندوز مدیاپلیر

 

اگر از منوی کشویی Burn options، گزینه‌ More burn options را انتخاب کنید، تب مربوط به تنظیمات این قسمت باز می‌شود. می‌توانید سرعت رایت CD یا DVD را از منوی کشویی Burn Speed تغییر دهید. ممکن است برخی دستگاه‌های پلیر قادر به اجرای دیسک‌هایی که با حداکثر سرعت رایت شده، نباشند. بهتر است برای جلوگیری از بروز این مشکل، در این قسمت Medium یا Slow را انتخاب کنید. در این حالت زمان رایت CD شما بیشتر از حالت پیشفرض خواهد شد، اما می‌توانید مطمئن باشید که برای اجرای آن در دستگاه‌های Player قدیمی با مشکل مواجه نمی‌شوید. در نظر داشته باشید سرعتی که در اینجا تعیین می‌کنید برای تمامی عملیات‌ رایت در ویندوز درنظر گرفته می‌شود.

اگر بخش‌هایی که در Burn list قرار داده‌اید از آلبوم‌های مختلف هستند و به صورت Original سطح صدا (Volume Level) های متفاوتی دارند، بهتر است گزینه‌ Apply volume leveling را در حالت انتخاب قرار دهید تا تفاوت سطح صدای آیتم‌ها هنگام رایت روی دیسک به حداقل برسد. با این کار دیگر به تنظیم صدا هنگام اجرای Audio CD نیازی نخواهید داشت.

در قسمت Data Discs می‌توانید فرمت‌های WPL و M3U را برای Playlist انتخاب کنید. هنگامی که یک Data disk ایجاد می‌کنید، یک Playlist ایجاد شده و تمامی فایل‌هایی که قرار است روی دیسک رایت شوند، در آن فهرست می‌شوند سپس روی دیسک قرار می‌گیرد. اگر دستگاه پلیر، Playlist را پشتیبانی کند، قسمت‌های مختلف براساس آن فهرست یک به یک پخش خواهد شد. به صورت پیشفرض این فهرست از جنس WPL است، اما اگر پلیر شما این نوع فایل را نمی‌فهمد، می‌توانید فرمت M3U را برای آن در نظر بگیرید.

اگر گزینه‌ Use media information ... را در حالت انتخاب قرار ندهید، تمامی فایل‌هایی که روی دیسک رایت می‌شوند، در فولدر روت (Root) آن قرار می‌گیرند.

برای این که فایل‌ها مدیریت شده و در فولدرهایی در مسیر
music\artist\album , \TV , \video , \picture قرار گیرند، ‌باید این گزینه‌ در حالت انتخاب قرار گیرد و علاوه بر این، اطلاعات مربوط به Album ها و Album Artist Media نیز در دسترس باشد. در غیر این صورت فایل‌ها در فولدر Unknown Artist\Unknown Album ذخیره می‌شوند.

در مجموع بهتر است غیر از تغییر سرعت رایت دیسک، بقیه گزینه‌های این قسمت به حالت پیشفرض باقی بمانند.

اگرچه برای رایت CD و DVD در قالب‌های مختلف از جمله Audio و... نرم‌افزارهای قدرتمندی مانند Nero، Ashampoo و... در دسترس هستند اما اگر زمانی برای به کارگیری آنها ملزم به پرداخت هزینه باشید، قطعا استفاده از این نوع امکانات ویندوز را به خرید دیگر نرم‌افزارها ترجیح خواهید داد.

منبع:windows.microsoft.com