دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

مخترعانی که فدای اختراع خود شدند



 

مخترعانی که فدای اختراع خود شدند

 

نام مخترع موتور دو چرخ Segway که در هفته جاری طی راندن یکی از اختراعات خود دچار سانحه شده و کشته شد به لیست دانشمندان و مخترعانی که به دست اختراعات خود کشته شده اند افزوده شد.

 

یک اختراع خوب می تواند برایتان چندان مفید نباشد، همانطور که برای مدیر شرکت تولید کننده وسایل نقلیه موسوم به Segway خوب نبود زیرا وی هنگام راندن یکی از این نقلیه های دو چرخ ابداعی خودش، تصادف کرد و جانش را از دست داد.

 

اما این تنها اختراعی نیست که با کشتن مخترع خود موجب شگفتی شده است. صنعت هوانوردی لیستی از اختراعات دارد که طی سالهای گذشته نتایج وارونه ای از خود نشان داده اند و نه تنها مفید واقع نشده اند بلکه خسارات مالی و جانی به جا گذاشته اند.

 

دانشمند مسلمان اسماعیل ابن جوهری در حدود هزار سال پیش تقریبا از اینکه اختراع وسیله پرنده ای متشکل از بالهای چوبی و چند قطعه طناب می تواند وی را به پرواز درآورد مطمئن بود. اما در واقع نتوانست پرواز کند و این نکته را به سرعت و پس از اینکه از بام یک مسجد به پایین پرید، دریافت.

 

این سنت ایکاروسی (افسانه ای یونانی درباره پرواز) برای قرنها ادامه داشت: اوتو لیلینتال یکی از پیشگامان پرواز انسان در قرن نوزدهم در اثر سقوط هواپیما و شکستن ستون فقرات جان خود را در سال 1896 از دست داد و فرانتز ریچلت، خیاط فرانسوی که فکر می کرد چترنجات کاربردی را اختراع کرده است، درخواست دوستانش را برای استفاده از آدمکی مصنوعی برای آزمایش این چتر نپذیرفت و در سال 1912 چتر خود را با بالا رفتن از برج ایفل و پریدن از بالای این برج به آزمایش گذاشت و جان خود را از دست داد.

 

البته قربانیان اختراعات جدید به صنعت هوانوردی ختم نمی شوند: ویلیام بولاک دستگاه چاپ چرخشی ابداع کرد که در آن از رولهای متوالی کاغذ استفاده می شد و سرعت چاپ را افزایش می داد. زمانی که وی در سال 1867 در فیلادلفیا در حال نصب این ماشین جدید بود، پایش آسیب دیده و دچار شکستگی شدید شد که این جراحت شدید وی به قانقاریا تبدیل شده و در نهایت هنگامی که تحت جراحی قطع عضو قرار گرفته بود، جان خود را از دست داد.

 

ماری کوری دانشمند لهستانی که مطالعاتش منجر به کشف پولونیوم و رادیوم شد، در طول حیات خود توانست دو جایزه نوبل دریافت کند، اما در سال 1934 سرطان پوست ناشی از قرار گیری در معرض پرتوهای مضر مواد مختلف در طول تحقیقاتش، وی را به کام مرگ کشاند.

 

ریگنت جیمز داگلاس، چهارمین کنت مورتون، که به خاطر اختراع کشنده اش، نوعی گیوتین، شهرت دارد نیز از دسته مخترعینی است که به دست اختراع خودش کشته شد.

 

"هنری وینستنلی" مخترع فانوس دریایی در سال 1703 در دریا گم شد و هرگز پیدا نشد، و جیم فیکس که برای فرهنگ سازی ورزش دو همگانی تلاش بسیاری کرده بود نیز در هنگام دویدن جان خود را از دست داد.


ویدیو مرتبط :
انیمیشن اختراع بده اختراع ببین قسمت ٢ (ساخت خودم)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ثبت ۴۰۰ مورد اختراع در سال۸۸



 

 

رشد ۶۵ درصدی ثبت اختراع در کشور/ ثبت ۴۰۰ مورد اختراع در سال۸۸

 

 

ثبت ۴۰۰ مورد اختراع در سال۸۸

 

 

مدیرکل نظارت و ارزیابی فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ثبت ۴۰۰ مورد اختراع در کشور در سال ۸۸ خبر داد و گفت: این رقم نسبت به سال ۸۷ که ۲۴۲ مورد بود با رشد ۶۵ درصدی همراه است.

 


هادی نظرپور یکشنبه شب در نشست مسئولان پارکهای علم و فناوری به بررسی جزئیات بانک اطلاعاتی مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در سال گذشته پرداخت و گفت: میزان اعتبارات پرداخت شده به این مراکز در سال ۸۷ حدود ۵۲ هزار میلیون ریال بوده که این رقم در سال ۸۸ به ۱۳۹ هزار میلیون ریال افزایش یافته است که در این بخش با رشد ۱۶۶ درصدی مواجه بودیم.

 


وی تعداد افراد شاغل در شرکتهای فناور در سال ۸۸ را ۱۲۰هزار نفر با رشد حدود چهار درصد نسبت به سال ۸۷ عنوان کرد و گفت: تعداد واحدهای فناور در سال ۸۷ حدود ۱۶۵۰ شرکت بود که این آمار در سال ۸۸ به ۱۹۶۸ واحد رسید.

 


نظرپور با بیان اینکه طرحهای در دست اجرا در این حوزه در بخش دولتی، تعاونی و خصوصی به ترتیب ۱۰۸ ، ۱۶و ۳۴۳ طرح است گفت: تعداد خروجی های موفق از واحدهای فناور پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در سال ۸۸ حدود ۲۸۷ طرح بوده که این آمار در سال ۸۷ حدود ۱۸۹ طرح اعلام شده است و در این مورد شاهد رشد مثبت ۵۲ درصد هستیم.

 


اما تعداد خروجی های ناموفق از ۵۲ طرح در سال ۸۷ به ۱۷۵ طرح در سال ۸۸ رسیده که در این مورد با رشد منفی ۱۶ درصد مواجه شده ایم.

 


وی با اعلام پیشنهادات برای ارتقاء زمینه های رشد واحدهای فناور و برنامه های اجرایی وزارت علوم در این خصوص گفت: نوسازی ساختار و سازمان کارآمد برای توسعه فناوری، ترویج و فرهنگ سازی، ایجاد وحدت رویه در اتخاذ سیاست ها، بهره مندی از تجارب موفق جهانی و توسعه روابط بین الملل می تواند در این خصوص مهم باشد.

 


نظرپور بر بهره گیری از تجارب پارکهای علم و فناوری در کشور تاکید کرد و ادامه داد: با تعدیل وابستگی پارکها و مراکز رشد به بودجه های دولتی می توان شاهد رشد و ارتقای این بخش بود.

 


وی از پیگیری تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان در مجلس خبر داد و گفت: از دیگر برنامه های در دست اجرا راه اندازی پارکهای علم و فناوری مجازی است.

 


مدیرکل نظارت و ارزیابی فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با تاکید بر صدور مجوز موافقت اصولی با تاسیس پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد گفت: سیاست این وزارتخانه آن است که در هر استان یک پارک علم و فناوری مستقل ایجاد شود.

 


با این رویکرد باید پارکهایی مجوز فعالیت گیرند که مستقل باشند و ردیف بودجه مستقلی نیز به آنها تخصیص یابد تا عملکرد بهتری نسبت به پارکهای دانشگاهی داشته باشند.

 


به این ترتیب می توان پارکهای دانشگاهی را به سمت پارکهای مستقل سوق داد.

 


نظرپور بر آموزش مهارتهای کسب و کار مبتنی بر دانش با کارگاههای آموزشی و تدوین بسته های آموزشی تاکید کرد و گفت: دسترسی آسان به منابع و تسهیلات در ارتقای پارکهای علم و فناوری می تواند موثر واقع شود چرا که این موسسات نوپا پشتوانه مای نداشته و بانکها نیز ایده های فناوران را به عنوان ضمانت به رسمیت نمی شناسند.... /  گزارش : خبرگزارى مهر