دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

محل شکل گیری تخیل در مغز کشف شد



محل شکل گیری تخیل در مغز , شکل گیری تخیل در مغز

محل شکل گیری تخیل در مغز کشف شد

درحالی که دانشمندان و فلاسفه طی قرون متمادی به دنبال منبع تخیل انسان بوده اند، یک گروه از دانشمندان چگونگی کارکرد و محل شکل گیری تخیل را در مغز انسان شناسایی کرده اند.

همه کودکان هنگام بازیهای خود تظاهر می کنند که چوب در دستشان یک شمشیر و زمین بازی یک قصر است، توانایی استفاده از تخیل پس از کودکی از بین نمی رود بلکه هنگام خلق هنر، ساخت ابزار و تفکر علمی به صورت واضح مشاهده می شود. اکنون دانشمندان منبع تخیل انسان را در مغز و چگونگی انجام آن را کشف کرده اند.

در گذشته، محققان این نظریه را مطرح کرده بودند که تخیل انسان نیازمند یک شبکه گسترده عصبی در مغز است، اما ارائه شاهد یک فضای ذهنی برای تخیل با تکنیکهایی که عمدتا فعالیت مغز را به طور مجزا بررسی می کنند، دشوار بوده است.

محققان برای غلبه بر این مشکل، تصمیم گرفتند روی این مسئله تمرکز کنند که مغز چگونه به ما این امکان را می دهد که تصویرسازی ذهنی را دستکاری کنیم. یک مثال تصور یک چوب به جای شمشیر و تا تصور یک زنبور عسل به جای پروانه است.

محققان در تحقیق خود از 15 داوطلب خواستند اشکال بصری انتزاعی خاصی را تصور کرده و در ذهنشان آنها را به اشکال پیچیده تری تبدیل کرده و یا در ذهنشان آنها را به قطعات جداگانه تقسیم کنند. دانشمندان در این میان فعالیت مغزی داوطلبان را با fMRI (تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی) اندازه گیری کردند.

نتایج این تحقیقات نشان داد که یک شبکه قشایی و زیر قشایی روی بخش بزرگی از مغز عامل دستکاری تصویری است. این شبکه نسبتا شبیه یک فضای کاری ذهنی است که دانشمندان در نظریات خود آن را عامل تخیل دانسته اند.

الکس شلگل نویسنده اصلی این مقاله از دپارتمان روانشناسی و علوم مغزی دانشگاه دارتموث گفت: نتایج این تحقیقات ما را یک گام در درک چگونگی سازمان یابی مغز ما نسبت به گونه های دیگر نزدیک می کند، درک این تفاوتها به ما بینش لازم برای فهم این که خلاقیت انسان از کجا ناشی می شوند را می دهد و همچنین این امکان را فراهم می کند که همین فرآیندهای خلاق را در ماشینها بازسازی کنیم.

نتایج این تحقیقات برای درک این که چگونه مغز ما فرآیند تصویرسازی را انجام می دهد حائز اهمیت است. این تحقیقات همچنین نشان می دهد که این فضای کاری ذهنی وجود داشته و می تواند زمینه مهمی برای تحقیقات آینده باشد.

این تحقیقات در مجله مقالات آکادمی ملی علوم به صورت مشروح منتشر شده است./مهر


ویدیو مرتبط :
کتاب سالاد مغز با سس تخیل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف شکل جدیدی از انتقال اطلاعات در مغز



کشف شکل جدیدی از انتقال اطلاعات در مغز

در دستاوردی که می‌تواند منجر به ارتقای درک علمی از شکل‌گیری حافظه و بیماری صرع شود، دانشمندان دانشگاه کیس‌وسترن رزرو، شکل جدیدی از انتقال اطلاعات در مغز را کشف کرده‌اند.

محققان توانستند امواج مغزی با حرکت آهسته را شناسایی کنند که تنها توسط میدان الکتریکی ضعیف مغز هدایت می‌شوند. پیش از این تصور می‌شد که این مکانیسم بطور کلی قادر به انتشار سیگنال‌های عصبی نباشد اما اکنون بنظر می‌رسد که مغز از آن برای ارتباط‌گیری بدون انتقال سیناپسی، اتصالات شکاف‌دار و یا انتشار بهره می‌برد.

محققان با ثبت اسپایک‌های عصبی که با سرعت بسیار آهسته‌ای با ابزارهای متداول حرکت می‌کردند و حاکی از وجود یک عامل هدایتگر دیگر بودند، به این نتیجه رسیدند. آن‌ها مدعی هستند که تنها توضیح ممکن برای حمل اطلاعات به این شکل، ‌وجود یک میدان الکتریکی ضعیف است.

دانشمندان این نظریه را با مدلسازی رایانه‌ای و همچنین مشاهده فعالیت بخش هیپوکامپ مغز موشها که مسؤول حافظه و جهت‌یابی مکانی است،‌ مورد آزمایش قرار دادند. اگرچه میدان الکتریکی بسیار ضعیف و دارای دامنه حدود 2.6 میلی‌وولت/میلیمتر بود، اما دانشمندان دریافتند که این میدان پس از آغاز با یک سلول یا گروهی از سلول‌ها توانست نورون‌های همسایه را تحریک کند که در مقابل، آن‌ها نیز نورون‌های همسایه را تحریک کردند.

این امر منجر به گسترش سیگنال‌ها در کل مغز با سرعت حدود 10 سانتیمتر در ثاینه شد.

محققان با متوقف کردن میدان مغناطیسی و همچنین افزایش فاصله بین سلول‌ها در مدل رایانه‌ای دریافتند که می‌توان سرعت این موج را کاهش داد. این یافته‌ها باور آن‌ها در مورد تاثیرگذاری میدان الکتریکی ملایم بر انتشار این گونه از سیگنال‌های مغزی را تقویت کرد.

به گفته دانشمندان، مکانیسم جدید می‌تواند در انتشار سیگنال‌های عصبی مانند خواب و امواج بتا و همچنین امواج تشنج صرع موثر باشد. آن‌ها اکنون در حال بررسی نقش این مکانیسم در صرع و عملکرد عادی مغز هستند.

این یافته‌ها در مجله Neuroscience منتشر شده است.

 

اخبار علمی - ایسنا