دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

محققان موفق به تولید پوست دوم برای انسان شدند



اخبارعلمی,خبرهای علمی,پوست دوم

محققان موفق به تولید یک پوست از جنس پلیمر شدند که قوی، چسبنده و دقیقا مانند پوست واقعی بوده و اصطلاحا به آن "پوست دوم" می‌گویند.

به گزارش ایسنا، رابرت لانگر، استاد مهندسی زیستی در موسسه فناوری ماساچوست و یکی از نویسندگان این پژوهش اظهارکرد: این پوست جدید مانند یک لباس نامرئی بوده که شما می‌توانید آن را بر روی پوست خود قرار دهید.

لانگر اظهارکرد: ما موفق به ایجاد ماده ای شدیم که بسیار ایمن بوده و این فناوری جدید را بر روی انسان آزمایش کردیم و دریافتیم که این پوست جدید چسبنده بوده و از قدرت بالایی برخوردار است و همچنین استفاده از آن آسان است.

لانگر یکی دیگر از بنیانگذاران شرکت OLIVO در این پروژه با همکاران خود در هشت سال گذشته همکاری کرده است.

این فیلم مبتنی بر سیلیکون از دو کرم مختلف تشکیل شده که یکی پس از دیگری اعمال می شود. این ترکیب یک لایه پلیمری نامرئی را تشکیل می‌دهد که پوست زیرین را تقویت کرده و همچنین یک لایه تنفسی در بالا فراهم میکند.

به گفته لانگر،چالش بزرگ آنها در این چند سال پیدا کردن ماده‌ای با تمامی این خواص(خاصیت کشسانی، نامرئی بودن، با دوام بودن، مرطوب کنندگی و چسبندگی بالا) بوده است. راه کلیدی برای رسیدن به آن از طریق ترکیب مواد شیمیایی ترکیبی است. ما صدها پلیمر را مورد بررسی قرار داده و در نهایت بهترین نوع آن را انتخاب کردیم.

پوست انسان در طول زمان و در نتیجه بیماری، پیری و شرایط محیطی تغییر می‌کند. که این امر به از بین رفتن عملکرد پوست و تغییر ظاهری آن منجر می‌شود. به همین منظور این پوست دوم برای حفظ و بهبود پوست و همچنین مبارزه با بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس استفاده می‌شود .

لازم به ذکر است که این محصول جدید برای هر دو جنبه پزشکی و آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

محققان این پژوهش بر این باورند که اگر این پوست تجاری سازی شود، مطمئنا از فروش بسیار بالایی مخصوصا در زمینه آرایشی و بهداشتی برخوردار خواهد شد. آنها همچنین معتقدند که این پوست جدید می‌تواند به درمان بیماریهای بسیار جدی در آینده کمک کند و همچنین در عملهای جراحی و برای درمان مصدومان سوانح سوختگی نیز استفاده شود.

این پژوهش در مجله Nature Materials به چاپ رسیده است.

 


ویدیو مرتبط :
تولید پوست انسان با پرینتر سه بعدی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محققان ایرانی پوست مصنوعی با قابلیت رگ‌زایی تولید کردند



اخبار , اخبار علمی , پوست مصنوعی

پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با همکاری مرکز تحقیقات پوست بیمارستان شهدای تجریش، پوست مصنوعی تولید کردند که با استفاده از سلول‌های بنیادی قادر به ایجاد رگ‌زایی و درمان زخم‌های دیابتی است.

پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با همکاری مرکز تحقیقات پوست بیمارستان شهدای تجریش، پوست مصنوعی تولید کردند که با استفاده از سلول‌های بنیادی قادر به ایجاد رگ‌زایی و درمان زخم‌های دیابتی است.

 

دکتر امیر شاملو استاد دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا در این باره گفت: بر اساس نیازهای کشور در زمینه ترمیم زخم‌های عمیق، سوختگی‌ها و زخم‌های دیابتی پروژه تحقیقاتی در زمینه ساخت پوست مصنوعی را با همکاری مرکز تحقیقات پوست بیمارستان شهدای تجریش اجرایی کردیم.

 

وی با بیان این که در تولید این پوست مصنوعی از روش مهندسی بافت استفاده شده است، اظهار داشت: مهندسی بافت فناوری است که با استفاده از پلیمرهایی با قابلیت درمان به صورت مهندسی و بهینه شده ، به ترمیم بافت و درمان انواع بیماری‌ها کمک می‌کند.

 

شاملو، با تاکید بر این که در این مطالعات با ساخت داربست‌های پلیمری اقدام به تولید پوست مصنوعی به منظور ترمیم زخم‌های عمیق کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: پایه و اساس این داربست‌، پلیمرها هستند و بسته به شرایط زخم ،این داربست‌ها همراه سلول‌های بنیادی و یا سلول‌های غیر بنیادی برای ترمیم بخش آسیب‌دیده پوست استفاده می‌شود.

 

مجری طرح، اضافه کرد: در برخی از بیماران زخم ایجاد شده به گونه‌ای است که قابلیت ترمیم بافت به همراه این داربست‌ها وجود دارد ولی در برخی از بیماران که نیاز به رگ‌زایی احساس می‌شود، لازم است به همراه داربست، از سلول‌های بنیادی استفاده شود.

 

وی با تاکید بر این که سلول‌های بنیادی به تنهایی قادر به رگ‌زایی نیستند، خاطرنشان کرد: در صورتی که سلول‌های بنیادی به تنهایی استفاده شوند، 95 درصد آنها در مرحله تزریق به بافت از بین می‌روند؛ از این رو این داربست‌ها به دلیل حمایت بیوشیمیایی و بیومکانیکی از سلول‌های بنیادی، موجب زنده ماندن این سلول‌ها خواهند شد.

 

این محقق دانشگاه صنعتی شریف، اجرای این مطالعات را در فاز حیوانی اعلام کرد و گفت: در فاز حیوانی که بر روی موش و خرگوش اجرا شد، اقدام به ایجاد زخم‌های مصنوعی سوختگی و دیابتی با عمق‌های مختلف کردیم و پوست مصنوعی تولید شده به صورت پانسمان همراه و یا بدون سلول‌های بنیادی بر روی زخم قرار داده شد.

 

به گفته وی در فاز حیوانی از سلول‌های فیبروبلاست و کرایتینوساید به عنوان سلول‌های غیر بنیادی و سلول‌های استخراج شده از مغز استخوان به عنوان سلول‌های بنیادی برای درمان زخم‌های دیابتی استفاده شد.

 

شاملو با تاکید بر ضرورت رگ‌زایی در ضایعات پوستی، افزود: ضایعات پوستی ناشی از عدم رگ زایی می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری ایجاد کند؛ از این رو در فاز حیوانی از سلول‌های بنیادی که توانایی تمایز به سلول‌های اندوتلیال را برای رگ‌زایی دارند، استفاده شد.

 

وی به نحوه اعمال پوست مصنوعی تولید شده بر روی زخم اشاره و اظهار کرد: این پوست به صورت پانسمان به مدت 2 روز تا 2 هفته بر روی زخم گذاشته می‌شود تا بستر لازم برای ترمیم زخم فراهم شود.

 

مجری طرح با تاکید بر این که محصول تولید شده قادر به درمان زخم‌های عمیق و دیابتی است که با روش‌های رایج قابل ترمیم نیستند اظهار داشت: نمونه‌های خارجی این محصول محدود و گران است و با توجه به نتایج به دست آمده در فاز حیوانی، در حال اخذ مجوزها برای ورود به فاز کلینیکی هستیم.
اخبار علمی - ایسنا