دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

مجموعه نكات كلیدی برای طراحان وب



 

طراحی وب


به نظر شما چه تعداد از وب سایتهای موجود، اصول طراحی حرفه ای را رعایت كرده اند؟ به جرات می توان گفت در بیش از ۷۰ درصد وب سایتها چنین اصولی مورد توجه قرار نگرفته است.

در این مقاله به نكاتی اشاره می شود كه توجه به آنها در بالا بردن كیفیت سایتهای اینترنتی نقش بسزایی دارند.

 

▪ سرعت بارگذاری (load) صفحات :

از مهمترین نكات در طراحی وب توجه به سرعت بارگذاری (load) صفحات سایت است كه علی رغم این اهمیت، كمتر به آن توجه می شود. با استفاده از تكنیكهای برنامه نویسی و طراحی وب، سرعت بارگذاری صفحات را تا حد امكان افزایش دهید. دقت داشته باشید كه اكثر كاربران، تحمل زیادی ندارند.

 

▪ پر رنگ كردن كلمات كلیدی :

در مقالات و متون طولانی قرار گرفته در سایت، كلمات و عبارات كلیدی را پر رنگ كنید. با این كار به كاربران اجازه می دهید بدون مطالعه ی كل مطلب، یك طرح كلی در مورد آن در ذهن خود ترسیم كند.

 

▪ استفاده از متدهای جدید :

همیشه سعی كنید از جدیدترین متدهای طراحی سایت استفاده كنید. بسیاری از روشهای قدیمی ساخت سایت دیگر مناسب نیست. برای مثال استفاده از فریم ها (Frames) ، اكتیوایس ها (ActiveX) ، اپلتهای جاوا (JAVA Applets) و ... اگرچه در بسیاری از مواقع جوابگوی نیازهای برنامه نویسان (طراحان) سایتها است ولی استفاده از آنها دیگر توصیه نمی شود.

 

▪ كد نویسی بدون اشتباه‌ :

در نوشتن كدهای html از نرم افزارهای ساخته شده برای این منظور استفاده كنید. استفاده از نرم افزارهایی چون Macromedia Dreamweaver باعث كاهش تعداد خطاهای احتمالی در كدهای یاد شده می گردند.

 

▪ اعتبار سنجی سایت :

پس از كد نویسی و طراحی سایت، معتبر بودن كدهای نوشته شده را با استفاده از نرم افزارهای مربوط به آن بررسی كنید. برای مثال برای اعتبار سنجی كدهای HTML و CSS به ترتیب از نرم افزارهای آنلاین HTML-Validator و CSS-Validator استفاده نمایید.

 

▪ استفاده كمتر از فایلهای فلش :

انیمیشن های فلش بسیار جذاب و زیبا هستند ولی زیبایی آنها همیشه نمایان نمی شود. بعضی از كاربران سایت شما ممكن است به علت نصب نبودن flash player امكان مشاهده ی تمامی بخش های سایت را نداشته باشند و در این صورت در اغلب مواقع با یك كلیك از سایتتان خارج می شوند. علاوه بر این استفاده بیش از حد از این انیمیشنها عملیات شناسایی سایت توسط موتورهای جستجو را با مشكلاتی روبرو می كند.

 

▪ استفاده كمتر از تصاویر حاوی عبارات كلیدی :

در سایت خود هیچ وقت از نوشته هایی كه به فرمت تصویری (عكس) ذخیره شده اند استفاده نكنید. موتورهای جستجو قابلیت استخراج این متون را ندارند.

 

▪ اطلاعات منحصر به فرد :

از میان معیارهای موفقیت یك وب سایت، داشتن مطالب و اطلاعات مفید از مهمترین این معیارها به شمار می رود. داشتن سایتی با اطلاعات منحصر به فرد بهترین برگ برنده است. لذا سعی كنید در وب سایت خود مطالب سودمند و غیر تكراری قرار دهید. منبع مطلب بودن بهتر از انبار مطالب سایتهای دیگر بودن است.

 

▪ عدم استفاده از موسیقی :

استفاده از موسیقی تنها در وب سایتهای مرتبط با علم موسیقی و شاخه های مرتبط با آن توصیه می شود.

 

▪ عدم استفاده از پنجره های popup :

استفاده از پنجره های popup نه تنها مفید نیست بلكه باعث كم شدن تعداد بازدید كنندگان سایتتان می شود. لذا از استفاده بی رویه از چنین پنجره هایی، جدا پرهیز كنید.

 

▪ عدم استفاده مستقیم از فایلهای pdf :

درصورت ارائه مقالات و موارد مشابه آن، بطور مستقیم از فایلهای pdf برای نمایش اطلاعات استفاده نكنید. به علت پایین بودن سرعت اینترنت در ایران، توصیه می شود مطالب مورد نظر خود را به صورت متون عادی (مشابه همین مقاله) سایت قرار دهید. در صورت تمایل می توانید فایل pdf مربوط به مقاله ی مورد نظر خود را به صورت جداگانه برای دریافت (download) توسط كاربران، قرار دهید.

 

▪ قالب و طرح واحد :

استفاده از قالبها و طرح های متفاوت برای قسمتهای مختلف سایت ایده جالبی نیست. در طراحی صفحات مختلف، بخشهای مشترك بین همه صفحات (مانند منوی اصلی و ...) را در محل ثابتی قرار دهید.

 

▪ سازگاری با همه مرورگرها :

اطمینان حاصل كنید كه سایت شما در همه مرورگرهای معروف همچون Internet Explorer ، FireFox و ... به درستی به نمایش در می آید. همه كاربران از نرم افزار یكسانی استفاده نمی كنند.

 

▪ سازگاری با هر رزولوشن :

طراحی صفحات سایت را طوری انجام دهید كه با هر رزولوشنی به درستی كار كند. برای رسیدن به این مقصود یا از مقدار دهی درصدی برای جداول استفاده كنید و یا از عرض ثابت ۷۸۰ پیكسل برای جدول اصلی صفحات سایت استفاده كنید. كاربران علاقه ای به استفاده از ابزارهای scroll افقی ندارند.

 

▪ تمایز بین لینكها و متون عادی :

با استفاده از تكنیكهای طراحی، بین لینكها و متون دیگر تمایز ایجاد كنید. بدین منظور می توانید از كدهای CSS استفاده كنید.

 

▪ لینكهای صحیح :

همیشه سعی كنید از سالم بودن لینكهای موجود در وب سایتتان اطمینان حاصل كنید. وجود لینكهای خراب از نقطه ضعف های سایت به شمار می آید.

 

 

طراحی وب

 

▪ استفاده مناسب از رنگها :

به هنگام طراحی سایت از تركیب رنگهای روشن استفاده كنید. رنگهای تیره خسته كننده هستند.

 

▪ توضیح برای تصاویر‌ :

برای همه تصاویر موجود در سایت خود توضیح قرار دهید (با استفاده از مشخصه alt). بعضی مواقع به علل مختلف تصاویر استفاده شده در سایت، بارگذاری (load) نمی شوند. در این حالت بازدیدكننده سایت می تواند با خواندن توضیحات، بدون مشاهده تصویر، از موضوع آن مطلع گردد.

 

▪ انتخاب عنوان مناسب :

عناوین مناسب برای صفحات وب از مهمترین فاكتورها برای بهینه سازی نتایج جستجو در موتورهای جستجو به شمار می آید. عنوان هر صفحه را با توجه به موضوع آن صفحه تعیین كنید.

 

▪ به روز رسانی (زنده بودن سایت) :

از دیگر عوامل موفقیت یك سایت به روز رسانی آن است. برای حفظ بازدید كنندگان سایت خود سعی كنید سایت خود را به محلی متروكه تبدیل نكنید. حتی اگر مطلب مهمی برای ارائه كردن در سایت ندارید، با اضافه كردن یك خط نوشته به كاربران اطلاع می دهید كه این سایت هنوز زنده است.

 

▪ عدم استفاده از علائم و عباراتی همچون "در دست ساخت" :

در صورتی كه بخشی از وب سایتتان آماده نیست دلیلی بر استفاده از علائم و نوشته هایی با مضمون "در دست ساخت" وجود ندارد. اكثر كاربران با مشاهده چنین پیغامها و علائمی، تصویر نامناسبی از سایت شما در ذهن خود می سازند كه از بازدید مجدد آنها از وب سایت شما جلوگیری می كند.

 

▪ ارتباط بین صفحات سایت :

اگر سایتی با بیش از یك صفحه دارید (۹۹ درصد مواقع همینطور هست) ، آنها را طوری طراحی كنید كه كاربران با حداقل تعداد كلیك بتوانند به دیگر صفحات مورد نظرشان منتقل شوند. به عبارت دیگر لینك صفحات اصلی و مرتبط را در همه صفحات سایت بگنجانید.

 

▪ ارتباط با سایتهای مرتبط :

با سایتهای مرتبط با زمینه ی فعالیت سایت خود ارتباط برقرار كنید. در چنین ارتباطاتی نتایج سودمندی پنهان است.

 

▪ امكان جستجو :

در صورت امكان قابلیت جستجو در مطالب سایت را در همه صفحات قرار دهید.

 

▪ خلاقیت داشته باشید :

كارها و ابتكارات نو در اغلب موارد نتیجه ی خوبی به دنبال دارند.

 

▪ استفاده از تجربیات دیگران :

از سایتهای مرتبط با موضوع سایت خود ایده بگیرید. اگرچه ابتكار و نوآوری بهتر است ولی استفاده از تجربیات دیگران كار اشتباهی نیست. ضمنا توجه داشته باشید كه نظر شما همیشه بهترین نظر نیست.

 

▪ انتخاب مناسب قلم :

برای متون فارسی بهترین قلم (فونت) Tahoma بوده و اندازه مناسب برای آن ۱۰pt می باشد. استفاده از متون با اندازه بزرگتر توصیه نمی شود.

 


ویدیو مرتبط :
آشنایی با خدمات گروه طراحان اسپادان وب!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحت جمشید،مجموعه ای از کاخهای با شکوه



تخت جمشید ،مجموعه ای از کاخهای بسیار باشکوهی است که ساخت آنها در سال ب512 قبل از میلاد آغاز شد و اتمام آن 150 سال به طول انجامید.


تخت جمشید در محوطة وسیعی واقع شده که از یک طرف به کوه رحمت و از طرف دیگر به مرودشت محدود است . این کاخهای عظیم سلطنتی در کنار شهر پارسه که یونانیان آن را پرسپولیس خوانده اند ساخته شده است .

تخت جمشید

تخت جمشید نام امروزی «پارسه» است. «پارسه» از زبان پارسی باستان است و یونانیان آن را پِرسپولیس (به یونانی یعنی «پارسه شهر») خوانده‌اند.این بنا را تخت جمشید یا قصر شاهی جمشید پادشاه اسطوره‌ای ایران مینامند که در شاهنامه فردوسی آمده است.

ساختمان تخت جمشید در زمان داریوش اول در حدود 518 ق . م ، آغاز شد. نخست صفه یاتختگاه بلندی را آماده کردند و روی آن تالار آپادان و پله های اصلی و کاخ تچرا را ساختند .

پس از داریوش ، پسرش خشایارشا تالار دیگری را بنام تالار هدیش را بنا نمود و طرح بنای تالار صد ستون را ریخت . اردشیر اول تالار صد ستون را تمام کرد . اردشیر سوم ساختمان دیگری را آغاز کرد که ناتمام ماند . این ساختمانها بر روی پایه هایی ساخته شــده که قسمتـی از آنها صخره های عظیم و یکپارچه بوده و یا آنها را در کوه تراشیده اند .

تخت جمشید

اسناد تخت جمشید و کارگران مزد بگیر


در اواخر سال 1312 شمسی براثر خاکبرداری در گوشة شمال غربی صفه تخت جمشید قریب چهل هزار لوحه های گلی به شکل و قطع مهرهای نماز بدست آمد .

بر روی این الواح کلماتی به خط عیلامی نوشته شده بود . پس از خواندن معلوم شد که این الواح عیلامی اسناد خرج ساختمان قصرهای تخت جمشید می باشد . از میان الواح بعضی به زبان پارسی و خط عیلامی است .

از کشف این الواح شهرت نابجایی را که می گفتند قصرهای تخت جمشید مانند اهرام مصر با ظلم و جور و بیگار گرفتن رعایا ساخته شده باطل گشت .زیرا این اسناد عیلامی حکایت از آن دارد که به تمام کارگران این قصرهای زیبا ، اعم از عمله و بنا و نجار و سنگتراش و معمار و مهندس مزد می دادند و هر کدام از این الواح سند هزینة یک یا چند نفر است .

کارگرانی که در بنای تخت جمشید دست اندرکار بودند ، از ملتهای مختلف چون ایرانی و بابلی و مصری و یونانی و عیلامی و آشوری تشکیل می شدند که همة آنان رعیت دولت شاهنشاهی ایران بشمار می رفتند .

گذشته از مردان ، زنان و دختران نیز به کار گل مشغول بودند . مزدی که به این کارگران می دادند غالباً جنسی بود نه نقدی ، که آنرا با یک واحــد پـول بابلی به نام « شکــل » سنجیده و برابر آن را به جنس پرداخت می کردند . اجناسی را که بیشتر به کارگران می دادند و مزد آن محسوب می شدعبارت از : گندم و گوشت .

تخت جمشید

اسکندر مقدونی در یورش خود به ایران در سال 331 قبل از میلاد، آنرا به آتش کشید.

تاریخنگاران در مورد علت این آتش سوزی اتفاق رای ندارند. عده ای آنرا ناشی از یک حادثه غیر عمدی میدانند ولی برخی کینه توزی و انتقام گیری اسکندر را تلافی ویرانی شهر آتن بدست خشایار شاه علت واقعی این آتش سوزی مهیب میدانند.

تصویری از عظمت کاخها


ازآنچه امروز از تخت جمشید بر جای مانده تنها می توان تصویر بسیار مبهمی از شکوه و عظمت کاخها در ذهن مجسم کرد. با این همه می توان به مدد یک نقشه تاریخی که جزئیات معماری ساختمان کاخه در آن آمده باشد و اندکی بهره از قوه تخیل، به اهمیت و بزرگی این کاخه پی برد.

تخت جمشید

نکته ای که سخت غیر قابل باور می نماید این واقعیت است که این مجموعه عظیم و ارزشمند هزاران سال زیر خاک مدفون بوده تا اینکه در اواخر دهه1310خورشیدی کشف شد.

چیزی که در نگاه اول در تخت جمشید نظر بیننده را به خود جلب می کند، کتیبه ها و سنگ نو شته های گذر خشایارشاه است که به زبان عیلامی و دیگر زبانهای باستانی تحریر شده است. از این گذر به مجموعه کاخهای آپادانا می رسیم، جائی که در آن پادشاهان بار میدادند و مراسم و جشنهای دولتی در آن برگذار می شد.

مقادیر عمده ای طلا و جواهرات در این کاخها وجود داشته که بدیهی است در جریان تهاجم اسکندر به غارت رفته باشد.

تعداد محدودی از این جواهرات در موزه ملی ایران نگهداری می شود. بزرگترین کاخ در مجموعه تخت جمشید کاخ مشهور به "صد ستون" است که احتمالا یکی از بزرگترین آثار معماری دوره هخامنشیان بوده و داریوش اول از آن به عنوان سالن بارعام خود استفاده می کرده است.

تخت جمشید در 57 کیلومتری شیراز در جاده اصفهان و شیراز واقع شده است.