دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ماهی‌ها درد را احساس نمی‌کنند، اما...



ماهی‌ها درد را احساس نمی‌کنند، اما...

دانشمندان در جدیدترین مطالعاتشان مدعی‌اند که ماهی‌ها درد را احساس نمی‌کنند یا فاقد پایانه‌های عصبی ویژه برای تجربه چنین حسی هستند. مبارزه ماهی‌ها برای بقا بر روی تور یا قلاب به هنگام صید شدن واکنشی ناخودآگاه بوده و بر اثر تحمل عذاب نیست.

پروفسور «جیم رز» از دانشگاه ویسکونسین و همکارانش در آزمایشات خود سوزن‌هایی را به درون بدن ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان فرو بردند و همچنین سم و اسید را به درون آرواره‌های آن ریختند. به گفته این دانشمند، بر خلاف تزریقات حجیم اسید یا سم زنبور که موجب درد بزرگی در انسان می‌شوند، قزل‌آلا تاثیر بسیار ناچیزی را از خود بروز داد.

این ماهی در عرض چند دقیقه پس از فرایندهای جراحی فعالیت عادی خود را بازیافت و دوباره به آب انداخته شد. به گفته این محققان، ماهی‌ها از بخش neocortex واقع در مغز که برای احساس درد لازم است، بی‌بهره‌اند و بنابراین این حس را مانند انسان‌ها به طرز معناداری تجربه نمی‌کنند.

این موجودات همچنین فاقد پایانه‌هی سلولی موسوم به nociceptor که احساس درد را بنیان می‌نهند، بوده یا فقط تعداد بی‌نهایت اندکی از آن‌ها را دارا هستند. علی‌رغم چنین یافته‌هایی، با ماهی‌ها باز هم باید به طرزی انسانی برخورد کرد./ایسنا

 

 


ویدیو مرتبط :
ساخت رباتی که درد را احساس می‌کند و به آن واکنش نشان می دهد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جنین در چه ماهی درد را احساس می کند!



 

جنین در چه ماهی درد را احساس می کند!

 

آیا می دانید جنین از هفته چندم بارداری ، درد را احساس می کند؟جنین انسان در هفته سی وپنجم تا سی وهفتم بارداری می‌تواند احساس درد را از حس تماس عادی تشخیص دهد. مراقب عکس العمل های خود در این ماهها باشید !!

 

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، متخصصان در این آزمایشات دریافته‌اند كه از هفته سی وپنجم بارداری به بعد فعالیت عصبی سلول‌های مغزی به تدریج از وضعیت نابالغ به وضعیتی شبیه به بلوغ تبدیل می‌شود. این تغییر به مدار عصبی جنین امكان می‌دهد تا احساس درد را بعنوان یك حس جداگانه از لامسه درك و دریافت كند.

 

به گزارش شبكه خبری ای بی سی، ‌ربكا اسلاتر، ‌متخصص اعصاب در دانشگاه كالج لندن می‌گوید: نوزادان زودرس كه قبل از هفته سی وپنجم متولد می‌شوند در هنگام تجربه حس لامسه یا درد، واكنش‌های مغزی یكسانی دارند.

 

این متخصصان در آزمایش اخیر روی فعالیت مغزی 46 جنین در بیمارستان دانشگاه كالج مطالعه كرده و نتیجه مطالعات خود را در مجله «كرنت بیولوژی» به چاپ رسانده‌اند. به این ترتیب معلوم شد كه بین هفته 35 تا 37 بارداری، مغز جنین به طور مشخص می‌تواند محرك‌های درد را دریافت كند و تفاوت این محرك را از حس لامسه تشخیص دهد.