دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ماساژ بدن نوزاد سبب افزایش ارتباط عاطفی می‌شود



ماساژ بدن نوزاد , چگونگی افزایش ارتباط عاطفی با نوزاد

ماساژ بدن نوزاد سبب افزایش ارتباط عاطفی می‌شود

مدیر گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ماساژ بدن نوزاد، عامل افزایش ارتباط عاطفی است و بهبود تکامل عصبی و وضعیت ایمنی را به دنبال دارد.

 بهناز گنابادی اظهار داشت: ماساژ علم و هنری است که آرامش و نوازش را برای نوزاد یا شیرخوار به شکل جدید فراهم می‌کند.

وی افزود :ماساژ باعث تنظیم سیستم گوارشی و تنفس، کاهش ناراحتی نوزاد به خاطر قولنج یا کولیک شکم، گرفتگی بینی، کاهش اضطراب و نگرانی، تمرین آرامش و آسودگی، کاهش تولید هورمون‌های استرس، کاهش گریه و لجبازی و عمیق‌تر و طولانی کردن خواب نوازد می‌شود.

به گفته گنابادی، ماساژ ارتباط عاطفی والدین و نوزاد را از طریق لمس و نوازش افزایش می‌دهد و علاوه بر جنبه‌های آرامش بخش و تکامل رشد، کاربردهای درمانی و تسکین دهنده نیز دارد.

وی با بیان این موضوع که ماساژ انواع بسیار و کاربردهای گوناگونی دارد، ادامه داد: از زمان بارداری مادر، حرکات ماساژ می‌تواند برای تقویت ارتباط با جنین شروع و مرحله به مرحله با توجه به تولد و گروه سنی متفاوت شود.

گنابادی بیان کرد: در چهار هفته اول زندگی که به آن دوران نوزادی می‌گویند حرکات ماساژ روی بدن نوزاد شکلی کلی داشته و کمتر به جزئیات پرداخته می‌شود و میزان فشار و ضربه بسیار ملایم، نوازشی و با سر انگشتان خواهد بود تا باعث آزردگی نوزاد نشود و مدت زمان آن نیز معمولا بین هفت تا پانزده دقیقه است.

وی خاطرنشان کرد: در ماساژ شیرخواران که از ماه دوم شروع و تا بیست و چهار ماهگی ادامه می‌یابد فشار ماساژ می‌تواند بر حسب سن شیرخوار به مرور قوی‌تر شود و مدت آن بین 15 تا 25 دقیقه خواهد بود.

گنابادی یادآور شد: حرکات ماساژ باید با آرامش، ریتمیک و به آهستگی باشد و هرگز حالت قلقلک پیدا نکند و پوست نباید در اثر فشار زیاد قرمز شود.

وی افزود: نوزادانی که تجربه ماساژ مناسب و مداومی را داشته‌اند از خواب راحتی برخوردار بوده، هنگام بیداری نیز هوشیاری بیشتری دارند و این نوع ارتباط باعث شادی و آرامش، بهبود تکامل جسمی و عاطفی، اعتماد به نفس و ارتباط اجتماعی آنان می‌شود.

به گفته وی، بهترین زمان انجام ماساژ زمانی است که کودک بیدار و خوشحال است و یک ساعت از تغذیه او گذشته است.

وی تاکید کرد: تداوم ماساژ در دوران نوزادی و کودکی باعث تغییرات مثبت در زندگی و آینده کودک از جمله احساس امنیت و مهارت اجتماعی خواهد شد./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
ارتباط حس لامسه نوزاد و پیوند عاطفی با مادر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارتباط ماساژ 6 نقطه پا و سلامتی بدن



ماساژ پا,ارتباط ماساژ پا و سلامتی بدن,نحوه ماساژ پا

تحریک نقاط حساس کف پا، تأثیر مثبتی روی گردش خون، فشارخون و ... می گذارد

 

ارتباط ماساژ 6 نقطه پا و سلامتی بدن
در بدن انسان میلیاردها پایانه عصبی وجود دارد که تحریک آن ها روی وضعیت جسمی، تأثیر مثبتی می گذارد. این کار را می توان با ماساژ دادن یا فشار وارد آوردن روی پایانه عصبی، انجام داد.
تحریک نقاط حساس روی کف پا، تأثیر مثبتی روی گردش خون، فشارخون و میزان هورمون می گذارد که برای کاهش میزان استرس و رهایی از بی خوابی مفید است و در رفع دردهای بدن، دفع سنگ کلیه، درمان دیابت و رفع التهاب استخوان و مفصل موثر است.

 

اما ۶ نقطه حساس عبارتند از:
- شست پا: آیا دوست دارید لاغر باشید؟ کافی است هر بار که هوس خوردن ماده غذایی چاق کننده می کنید، شست پای خود را ماساژ دهید.

 

- قسمت وسط کف پا: در این قسمت پایانه عصبی متعددی وجود دارد؛ با ماساژ دادن این قسمت می توان استرس را از بین برد و به بهتر شدن تنفس کمک کرد. ماساژ دادن این قسمت، تأثیر مثبتی روی دیافراگم می گذارد. دیافراگم نوعی عضله گنبدی شکل است که هنگام نفس کشیدن به ریه کمک می کند تا روند پر و خالی شدن آن بهتر انجام شود.
 
- بندهای انگشت شست پا: با ماساژ دادن انتهایی ترین قسمت شست پا «نزدیک به کف پا »می توان فشار و استرس وارد شده به بدن را کاهش داد. این کار همچنین باعث سلامت غده تیروئید نیز می شود. اگر فرد به صورت مداوم در معرض استرس قرار گیرد، عملکرد غده تیروئید نیز دچار مشکل می شود.

 

ماساژ پا,فواید ماساژ کف پا,نحوه ماساژ پا

با ماساژ قسمت وسط کف پا می توان استرس را کاهش داد

 

 - قسمت مرکزی شست پا: ماساژ دادن این قسمت از پا، تأثیر مثبتی روی غده هیپوفیز می گذارد. این ساختار در مغز، عملکرد غدد دیگر بدن را کنترل می کند. راه ساده برای تنظیم میزان هورمون در بدن، فشار دادن یا ماساژ دادن قسمت وسط شست است.

 

- لبه داخلی کف پا: آیا همیشه احساس خستگی و بی حالی می کنید؟ شاید لازم است که غدد آدرنال را تحریک کنید. برای این که بدن انرژی بگیرد، قسمت لبه های داخلی کف پا را ماساژ دهید زیرا اعصاب موجود در این قسمت به غدد آدرنال ارتباط دارد.

 

 - قسمت کنار پاشنه پا: متخصصان می گویند ماساژ دادن این قسمت از پا، در دفع سمومی که در بدن تراکم پیدا کرده، موثر است. با ماساژ دادن این قسمت، سیستم دفع بدن فعال تر می شود. این حرکت را به طور منظم انجام دهید، میوه و سبزی فراوان نیز مصرف کنید تا از بدن سم زدایی شود.
منبع: salamatnews.com