دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

لامپی که با آب شور کار می‌کند



لامپی که با آب شور کار می‌کند

مهندسان فیلیپینی لامپی ارائه داده‌اند که در هر بار هشت ساعت کار می‌کند و برای فعالیت فقط به یک لیوان آب و دو قاشق چای‌خوری نمک نیاز دارد.

مهندسان فیلیپینی لامپی ارائه داده‌اند که در هر بار هشت ساعت کار می‌کند و برای فعالیت فقط به یک لیوان آب و دو قاشق چای‌خوری نمک نیاز دارد.

این لامپ ال‌ای‌دی «روشنایی جایگزینی پایدار» (SALt) نام گرفته و به نوعی باتری سلولی متکی است که در آن محلول الکترولیت متشکل از فقط آب شور است و در درون آن دو الکترود کار گذاشته شده است.

درست مانند باتری‌های دیگر، الکترودهایی که بار را حمل می‌کنند برای همیشه دوام نخواهند داشت و گفته می‌شود می‌توان این لامپ را برای هشت ساعت در روز و در مجموع به مدت شش ماه پیش از جایگزین‌کردن آند به کار برد.

گفته می‌شود لامپ ابداعی با استفاده از نوعی پورت‌ یو‌اس‌بی قادر به نیرودهی‌کردن گوشی‌های هوشمند نیز است.

فیلیپینی‌ها به دنبال عرضه 600 مورد از این لامپ به قبایل بومی فیلیپین هستند و همچنین اوایل سال 2016 آن را وارد بازار خواهند کرد.

هنوز بهای دقیق محصول ابداعی اعلام نشده است.

اخبارعلمی آموزشی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
لامپی که انرژی خود را با آب شور تامین می کند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لامپ‌های که با آب‌شور کار می‌کنند + تصاویر



آیسا میجنو لامپی با انرژی پایا و بی‌ضرر برای طبیعت، ساخته است که به‌جای باتری با آب‌شور کار می‌کند.

 اخبار,اخبار گوناگون,لامپ,انواع لامپ

 

 با آیسا میجنو، معمار و دانشمند فیلیپینی آشنا شوید. وی لامپی با انرژی پایا و بی‌ضرر برای طبیعت، ساخته است که به‌جای باتری با آب‌شور کار می‌کند. هدف اولیه وی از این کار کمک به ساکنین مناطق ساحلی فیلیپین بود. ایده‌ی این طرح در طی مدت‌زمانی که او با قبیله‌ی باثبات گذراند، به ذهنش رسید. این قبیله در استان کالیجای فیلیپین زندگی می‌کند و از انرژی برق بی‌بهره است.

ظاهراً این لامپ‌ها می‌توانند با دو قاشق غذاخوری نمک و یک لیوان آب تا 8 ساعت روشن بمانند. میجِنو درباره اختراع خود می‌گوید: لامپ‌ها از یک سری ترکیبات شیمیایی آزمایشی پیشرفته، کاتالیزور و آلیاژهای فلزی ساخته‌شده‌اند و زمانی که در کنار آب قرار بگیرند، نیروی برق تولید می‌کنند. هدف از این کار تبدیل شیمیایی انرژی است اما تا زمانی که کار طبق اصول علمیِ سلول‌های گالوانی پیش برود، به‌جای الکترولیت‌های خطرناک در این لامپ‌ها از محلول نمکی، غیر سمی و بی‌خطر استفاده می‌شود.

«لامپ‌های آب‌شور» نه‌تنها بسیار ارزان‌تر از چراغ‌های نفتی و الکتریکی معمولی‌اند که مردم دورافتاده‌ترین نقاط کشور نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. به‌علاوه این لامپ‌ها عاری از ترکیبات و مواد آتش‌زا هستند، هیچ گاز سمی متصاعد نمی‌کنند و تنها اندکی کربن از خود برجای می‌گذارند.


هرچند این چراغ‌ هنوز به تولید انبوه نرسیده‌ اما توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است. ناگفته نماند تاکنون جوایز بسیاری از کشورهای فیلیپین، ژاپن، سنگاپور و کره جنوبی به این دانشمند فیلیپینی اعطاشده است.

 

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران جوان