دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

قاتلان بازی کلش آف کلنز


در بین بازی های استراتژی موبایلی ساخته محبوب «سوپرسل» یعنی «Clash of Clans» (در این متن به اختصار «کلش»)، بین عموم مالکان تلفن های هوشمند به محبوبیت رسید.

مجله دانستنیها - امیر گلخانی: ژانر «استراتژی مدرن» پستی و بلندی های بسیاری را پشت سر گذاشته است. از شکل گیری زیرشاخه های «نوبتی» و «هم زمان» و تلفیق این دو با هم گرفته تا پر رنگ تر شدن المان های نقش آفرینی دست به دست هم دادند تا آنچه امروز تحت عنوان استراتژی مدرن می شناسیم به وجود آید.

محبوبیت بالای این ژانر، با ظهور کنسول های خانگی و قدرت گرفتن آنها کمتر شد و به تدریج بازی های استراتژی موبایلی، به عنوان پرچمدارانش وارد عمل شدند. پرچمدارانی که از دید بسیاری از گیمرهای حرفه ای، آن گونه که باید معرف سبک خود نیستند؛ اما باز هم می توان آنها را کورسوی امیدی برای این ژانر دانست.

در بین بازی های استراتژی موبایلی ساخته محبوب «سوپرسل» یعنی «Clash of Clans» (در این متن به اختصار «کلش»)، بین عموم مالکان تلفن های هوشمند به محبوبیت رسید و این مسئله سبب شد تا «کلش کلون ها» و عناوینی که ماهیت وجودی خود را وام دار المان های مشابه عنوان مذکور هستند، یکی پس از دیگری عرضه شوند. در فهرست پیش رو، سعی کرده ایم به مرور ویژگی های کلیدی عناوینی بپردازیم که تنها در دسته بازی های مشابه کلش قرار می گیرند و کلش کلون نیستند.

اگر از هواداران بازی های استراتژی موبایلی هستید و به بازی های مشابه کلش هم تمایل دارید، تجربه هر یک از این بازی ها، ساعات خوشی را برای تان رقم خواهد زد.

Domi Nations

9 رقیب اصلی «کلش آو کلنز» در دنیای بازی های موبایلی

آمار دانلود:
بیش از پنج میلیون نسخه

میزان رضایت کاربران:
4.3 از 5

پس از موفقیت ژانر استراتژی مدرن روی تلفن های هوشمند، نکسون، ناشر قدرتمند و نام آشنای عناوین آنلاین تصمیم گرفت تا به این بازی بزرگ وارد شود و سهمی از بازار فروش را در اختیار بگیرد. این شرکت برخلاف دیگر کمپانی ها که به سراغ تیم های کوچک و مستقل می رفتن، دست روی یک استودیوی بزرگ گذاشت و «بیگ هیوج گیمز» را با خود همراه کرد.

استودیوی مذکور پیش از این روی عناوین محبوبی چون Rise of Nations کار کرده بود و حتی ساخت بازی های نقش آفرینی متفاوت چون Kingdoms of Amalur را نیز در کارنامه داشت. «بیگ هیوج گیمز» برخلاف بسیاری از شرکت های هم رده خود به دنبال ایده های بکر بود و به همین دلیل پروژه Domi Nations را آغاز کرد. این عنوان نزدیک به 10 ماه پیش به صورت همزمان برای هر دو سیستم عامل همراه اندروید و iOS عرضه شد و بسیاری از مراجع دنیای بازی لقب «قاتل کلش» (Clash Killer) را برای آن برگزیدند.

نکته ای که سبب می شود تا ساخته این استودیو با وجود قدمت کم خود به چنین لقبی برسد، ساختار صحیح و مبتنی بر استراتژی های کلاسیک است. اگر از دوستداران ژانر استراتژی روی رایانه های شخصی باشید و عناوین کلاسیک این سبک را بشناسید، بی شک تجربه کم نظیری را روی تلفن های هوشمند خود خواهید داشت.

بازی از نظر ساختاری، شبیه به «کلش» است و در جریان آن هدف نهایی شما حفاظت از مقر خودی و فتح مقر دیگر گیمرها خواهد بود اما همانطور که اشاره کردیم استراتژی هایی که در این مسیر برمی گزینید بسیار تکنیکی تر از بازی های هم سبک است.



Call of Duty Heroes

9 رقیب اصلی «کلش آو کلنز» در دنیای بازی های موبایلی

آمار دانلود:
بیش از 10 میلیون نسخه

میزان رضایت کاربران:
4.4 از 5

سری بازی های «Call of Duty» به واسطه محبوبیت بالایی که نزد گیمرها دارند، همواره به عنوان یکی از سودآورترین عناوین هنر هشتم شناخته می شوند. با افزایش تقاضا برای تجربه بازی های استراتژی موبایلی، «کتیویژن» تصمیم گرفت تا با همکاری مستقیم استودیو «فیس رول گیمز» و استفاده از نام «CoD»، عنوانی از جنس جهان این بازی خلق کند.

 در «Heroes»، گیمر در سه بخش داستانی، بقا و البته رقابت با دیگر گیمرها سرگرم خواهد شد. بخش داستانی، یادآور خاطرات خوبی برای هواداران این سری بازی است و دیدار مجدد با قهرمانانی چون «کاپیتان پرایس»، «سپ مک تاویش» و «هارپر»، سبب می شود تا گیمرهای بیشتری جذبش شوند.

در مجموع مراحل و پس از پایان قسمت آموزشی، گیمر در پنج منطقه مختلف – از آسیای جنوبی تا آمریکای شمالی – به ماجراجویی می پردازد. سیستم ترازبندی و همچنین ارتقای هر یک از نیروها نسبت به عناوین مشابه، شکل مدرن تری دارد که تغییرات این بخش، از حیث بصری هم برای مخاطب به خوبی قابل مشاهده است. به طور کلی می توان گفت که «هیروز» برای آن دسته از گیمرهایی ساخته شده که کلش و بازی های مشابه آن را برای مدت زمانی طولانی تجربه کرده و حال به دنبال تجربه ای جدید و مدرن هستند.



Game of War: Fire Age

9 رقیب اصلی «کلش آو کلنز» در دنیای بازی های موبایلی

آمار دانلود:
بیش از 50 میلیون نسخه

میزان رضایت کاربران:
3.9 از 5

وضعیت کلش و «Game of War»، مشابه «DOTA» و «League of Legends» در دنیای عناوین پی سی است. هر یک هواداران خاص خود را دارند که معتقدند بازی رقیب کم و کاستی هایی دارد. استودیوی توسعه دهنده بازی «Game of Wars» برخلاف سوپرسل ترجیح می دهد تا ساخته خود را یک عنوان «چند نفره کلان» (MMO) بنامد. کمپین های تبلیغاتی بازی از چهره های مطرح دنیای مد و سینما استفاده کرده اند و به همین دلیل، خیل عظیمی از مردم دنیا این بازی را به عنوان یک اثر موبایلی بزرگ می شناسند.

طراحی محیطی و به طور کلی تمام عناصر تصویری در GoW، شباهت فراوانی به بازی های موفق سال های نه چندان دور سبک استراتژی (همچون «Age of Empires») دارند. این فضاسازی رئال، گیمرهای سختگیری را که نسبت به ظاهر کامیک گونه بازی های سوپرسل اعتراض می کردند راضی خواهد کرد. سیر پیشرفت و استفاده از نیروهای جدید نیز تفاوت بسیاری با کلش و عناوین مشابه آن دارد.

ترجمه متنی و صوتی درون بازی، با همکاری مستقیم تیم های گوگل و مایکروسافت صورت گرفته اما گیمرها می توانند به بهتر شدن آن، کمک و بازی را به زبان بومی خود نزدیکتر کنند. در حال حاضر GoW، جزو معدود عناوین آنلاین پرطرفدار موبایل محسوب می شود که از 32 زبان زنده دنیا پشتیبانی می کند.



رقیب ساده

Hay Day

9 رقیب اصلی «کلش آو کلنز» در دنیای بازی های موبایلی

آمار دانلود: بیش از 100 میلیون نسخه

میزان رضایت کاربران: 4.4 از 5

گر به دنبال یک تجربه کم دردسر و صلح آمیز هستید، «Hay Day» انتخاب بسیار خوبی خواهد بود. بازی به عنوان یکی از پروژه های موفق تیم سوپرسل، از آن حال و هوای خشن و پر استرس کلش و عناوین مشابه آن، فاصله گرفته و گیمر را به یک تجربه بی دغدغه و خوش رنگ و لعاب دعوت می کند.

گیمرهایی که تجربه بازی هایی مثل «Harvest Moon» یا نمونه های ساده تری همچون «Farm Ville» را داشته اند، به خوبی با این عنوان و جلوه های بصری اش کنار خواهند آمد. تنها وظیفه گیمر در جریان «هِی دِی»، مدیریت یک مزرعه کوچک و تبدیل آن به مزارع بزرگتر و کسب درآمد از این طریق است. سیستم دوستان و همچنین تعامل با دیگر گیمرها به جذابیت بازی می افزاید و سبب می شود تا تمام اقشار و سنین بتوانند جذب ساخته سوپرسل و جادوی مزرعه داری به شکل مدرن شوند. جالب است بدانید که از عرضه رسمی بازی، نزدیک به چهار سال می گذرد و همچنان جزو عناوین محبوب به حساب می آید.

رمز محبوبیت «Hay Day» این است که در جریان گیم پلی، هرگز گیمر را مجبور به کاری نمی کند. ماهیت کلی بازی را سیستم های مدیریتی و مزرعه داری تشکیل می دهند؛ با این حال اگر اندکی در آن پیشرفت کنید، می توانید به راحتی از طریق تجارت داخلی با دیگر مزرعه داران، به اهداف بازی دست یابید.

 تلفیق چنین المان هایی با استراتژی های رایج بازی، سبب می شود تا «هی دی» همواره تازه به نظر برسد و روندش برای گیمر تکراری نشود. جالب است که این نکته، مورد توجه اعضای ارشد سوپرسل هم قرار دارد و به همین دلیل، آنها سعی می کنند تا در به روز رسانی های خود برای هی دی، روی جنبه های تجاری و تعامل های درون بازی تمرکز بیشتری داشته باشند.



Castle Clash: Age of Legends

9 رقیب اصلی «کلش آو کلنز» در دنیای بازی های موبایلی

آمار دانلود:
بیش از 50 میلیون نسخه

میزان رضایت کاربران:
4.6 از 5

احتمالا اولین موردی که پس از جستجوی نام «Castle Clash» نظرتان را جلب خواهد کرد. حجم نسبتا بالای بازی است. عنوان مذکور در شرایطی بیش از صد مگابایت روی تلفن های همراه حجم دارد که نمونه های مشابهش با نیمی از این حجم هم با انتقادات بسیار کاربران روبرو می شوند.

تازه به این مسئله، به روزرسانی های نسبتا حجیمش را هم اضافه کنید تا مشکل برای دوستداران بازی بیش از قبل شود. ضمن این که اگر به جزییات بازی در «کَسِل کلش» بپردازید، بی شک ادامه آن برای تان دشوار خواهد بود زیرا بسیاری از المان های کلی این اثر به طور کامل از کلش وام گرفته شده اند.

تیم توسعه دهنده حتی در نام گذاری بازی هم ریسک نکرده و با استفاده از واژه کلش در آن، موفقیتش را پیش از عرضه تضمین کرده است. با این حال، اگر عینک بدبینی را از چشم تان بردارید و از این موارد حاشیه ای بگذرید و به خود بازی بپردازید، تجربه روندش برای تان لذتبخش خواهد بود. تنوع قهرمانان حاضر در بازی و کلاس های هر کدام، باعث شده تا گیم پلی و روند بازی، متنوع تر از عناوین مشابهش باشد. علاوه بر این، سرعت بالای بازی در ارتقای واحدهای خودی و نیروهای دفاع و حمله، باعث می شود تا گیمر زمان کمتری را از دست بدهد و تجربه ساعات مفید همراه با این عنوان، بسیار بیشتر از کلش یا دیگر عناوین هم ژانر باشد.



Plunder Pirates

9 رقیب اصلی «کلش آو کلنز» در دنیای بازی های موبایلی

آمار دانلود:
بیش از یک میلیون نسخه

میزان رضایت کاربران:
4.3 از 5

مهمترین تفاوت بین «Boom Beach» و KPlunder Pirates»، تمرکز ساخته «رویو» روی نبردهای دزدان دریایی است. اگر هوادار نبردهای دریایی و استفاده از نیروهای دریا به خشکی (یا برعکس) باشید، قطعا تجربه هر دو عنوان برای تان ضروری است؛ با این حال، «پلاتِدر پایرتس» از همان ابتدای عرضه اش به دنبال طیف محدودتری از مخاطبان بود اما با وجود تعداد بسیار کمتر هواداران، باز هم می توان از این بازی به عنوان یک اثر موفق در بازار شلوغ بازی های موبایلی یاد کرد.

تیم رویو که پیش از این، سری بازی های محبوب و جریان ساز «انگری بردز» را هم در کارنامه خود به ثبت رسانده، در پلاندر پایرتسیک استراتژی دریایی نسبتا دشوار ارائه می دهد. البته بازی برای دوستداران قدیمی ژانر استراتژی با چالش چندانی همراه نیست اما باز هم به عنوان یک بازی موبایلی، حرف های زیادی برای گفتن دارد. علاوه بر این، نباید از یاد برد که در پلاندر پایرتس، بخش قابل توجهی از اشیای محیطی و نقشه ها به صورت سه بعدی طراحی شده اند و بازی از این حیث، سرآمد عناوین موبایلی محسوب می شود.

هدف کلی گیمر در جریان گیم پلی نیز مشخص است؛ «رسیدن به مقر دشمن و تسخیر آن». با وجود ناشری چون رویو، بازی همچنان از نظر آمار دانلود، عنوان چندان شاخصی محسوب نمی شود و مخاطبانش ریزشی نسبی را در بازه های زمانی مشخص، تجربه می کنند.



Boom Beach

9 رقیب اصلی «کلش آو کلنز» در دنیای بازی های موبایلی

آمار دانلود:
بیش از 10 میلیون نسخه

میزان رضایت کاربران: 4.4 از 5

«خالق عنوان محبوب «کلش آو گلنز» جدیدترین ساخته خود را روانه فروشگاه های آنلاین موبایلی کرد»؛ همین تیتر کافی بود تا موفقیت بازی «Boom Beach» در روزهای اول عرضه اش تضمین شده به نظر برسد. سیستم کلی گیم پلی و مکانیک ها در عنوان مذکور، شباهت بسیاری به دیگر ساخته موفق سوپرسل یعنی کلش دارد؛ اما با وجود این شباهت، باز هم تجربه بازی برای گیمرهایی که صدها ساعت از زندگی خود را وقف کلش کرده اند، جذاب به نظر می رسد.

در «بوم بیچ» نیروهای دریایی و شناخت مناسب آنها حرف اول را می زند. تیم توسعه دهنده بازی برخلاف تجربه پیشین خود تصمیم گرفتند تا حتی نبردهای زمینی را هم وابسته به نیروهای دریایی کنند و به همین دلیل، گیمرهای بیشتری جذب بازی شدند. فقدان نیروهای دریایی در کلش، سوپرسل را ترغیب کرد تا حتی نقشه بوم بیچ را شبیه یک مجمع الجزایر بزرگ طراحی کند.

اگر پیش از این کلش را تجربه کرده باشید، تعیین استراتژی در بوم بیچ برایتان بسیار راحت تر خواهد بود. تمامی نیروهای حاضر در بازی، باید از طریق کشتی به مقر دشمن برسند و به همین دلیل، استراتژی های آغاز هر نبرد در طول زمان تکراری خواهند شد. با این حال و با وجود ساده تر شدن روند کلی بازی، در سطوح بالاتر و پس از گذشت چند ساعت از تجربه آن، با اثری طرف خواهید بود که روندی سریع دارد و همچون دیگر عناوین استراتژی، هر دقیقه آن حائز اهمیت است.



Star Wars: Commander

9 رقیب اصلی «کلش آو کلنز» در دنیای بازی های موبایلی

آمار دانلود:
بیش از 10 میلیون نسخه

میزان رضایت کاربران: 4.4 از 5

مگر می شود حرفی از دنیای سرگرمی بزنیم و نامی از «جنگ ستارگان» به میان نیاید؟ عنوان استراتژی این مجموعه با نام «Commander» نزدیک به یک سال و نیم پیش، ابتدا برای آی او اس و سپس دیگر سیستم های عامل همراه در دسترس قرار گرفت.

دیزنی تصمیم گرفته بود تا در این عنوان نیز مثل بازی های دیگر این مجموعه، این حق را به گیمر بدهد تا بین دو جبهه خیر و شر، یکی را برگزیند و در جریان گیم پلی، در نقش قهرمانان مجموعه یا ضد قهرمان های نام آشنایش قرار بگیرد. سیستم نبردها و فهرست دوستان نیز (نسبت به کلش) حالتی دینامیک تر دارد و به همین سبب، گیمرهایی که به رقابت با دوستان خود علاقه مند هستند، امکانات بیشتری در این عنوان در اختیار خواهند داشت.

علاوه بر این، تنوع محیطی بازی سبب می شود تا هواداران قدیمی مجموعه، حضور در محیط های سه گانه اولیه جنگ ستارگان را بار دیگر تجربه کنند.

البته با وجود تمام این زیبایی های بصری و امکانات جانبی، ماهیت کلی بازی تفاوتی با کلش و عناوین مشابه ندارد. در «کامندر»، وظیفه شما ساخت مستحکم ترین مقر ممکن است تا دیگر گیمرها نتوانند با حمله به آن، منابع تان را غارت کنند.

علاوه بر این، همانطور که اشاره شد، درست مثل «CoD Heroes»، این امکان به گیمرها داده شده تا قهرمانان نام آشنای سری را در میان نیروهای خود داشته باشند یا در مقابل هر یک قرار بگیرند.



Clash Royale

9 رقیب اصلی «کلش آو کلنز» در دنیای بازی های موبایلی

آمار دانلود:
نامشخص

میزان رضایت کاربران:
4.5 از 5

«کلش رویال» جدیدترین معجون خالقان کلش و حاصل ترکیب المان های دو سبک کاملا متفاوت است. عنوان مذکور با تلفیق «بازی های تخته ای» (Board Games) و عناوین استراتژی کلش، به ترکیبی جدید و البته جالب توجه رسیده.

بعد از موفقیت ساخته تحسین شده تیم «بلیزارد» یعنی «Hearth stone»، استفاده از «المان های کارتی» به مکانیک محبوب بازی سازان موبایل تبدیل شد و سوپرسل هم از موقعیت ایجاد شده به نفع خودش استفاده کرد.

ساز و کار کلی بازی شبیه کلش است و هدف نهایی شما رسیدن به مقر دشمن و نابود کردن آن خواهد بود. در حال حاضر، کارت هایی از قهرمانان کلش طراحی شده که قدرت ها و امکانات ویژه ای را برای چینش استراتژی در اختیار گیمر می گذارد.

هم اکنون بازی به صورت «سافت – لانچ» (عرضه محدود در چند منطقه مشخص) برای سیستم همراه آی او اس در دسترس است اما گفته می شود که در آینده ای نه چندان دور نسخه کامل آن روانه بازار خواهد شد و کاربران اندروید نیز جزیی از جامعه هدف این نسخه هستند. از همین حالا و حتی پیش از عرضه عمومی بازی برای پلت فرم های همراه، نظرات درباره این عنوان و آینده اش متناقض است.

عده ای از کارشناسان صنعت بازی معتقدند که ترکیب المان های سبک استراتژی با بازی های کارتی، نتیجه مثبتی نخواهد داشت و «کلش رویال» بعد از جذب مخاطب، با مشکلات اساسی در بالانس قدرت هر یک از نیروها، دست و پنجه نرم خواهد کرد.

در سوی مقابل اما کارشناسانی هستند که از ایده های جدید تیم سوپر سل استقبال می کنند و اعتقاد دارند رویال این توان را دارد تا به نسخه ای حرفه ای تر و گیمرپسندتر از عنوان اصلی بدل شود. به هر حال، تا بازی به صورت رسمی عرضه نشود و گیمرهای بیشتری آن را تجربه نکنند، نمی توان هیچ یک از این دو نظر را رد کرد یا پذیرفت.


ویدیو مرتبط :
بازی هک شده کلش آف کلنز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

20 آسیب جدی بازی کلش آف کلنز



در «کلش آف کلنز» همه کاربران باید تخریب کنند و بی‌رحم باشند به همین دلیل است که در روند این بازی ضعیف ترها، زودتر مورد آسیب قرار می‌گیرند (همان اصلی که در قانون جنگل حکمفرما است) از این رو افراد وارد شده به فضای بازی، مدام نگران این هستند که قلعه شان مورد دستبرد قرار نگیرد.

«کلش آف کلنز» که به یکی از پرطرفدار‌ترین بازی‌های رایانه‌ای در میان جوانان و خانواده‌های ایرانی تبدیل شده است، علاوه بر ایجاد حداقل 20 آسیب مخرب در حوزه روانشناسی یک بازی اعتیاد آور و مخرب شناخته شده است.

به عقیده صاحبنظران، سیاستگذاران و روانشناسان بازی «جنگ قبایل» نه تنها با آموزه‌های اخلاقی، دینی و فرهنگی سرزمین ایران سنخیتی ندارد، بلکه روحیه تخریب گری را تقویت کرده و زمینه بی‌قراری و استرس را در افراد به‌وجود می‌آورد. روانشناسان ضمن هشدار جدی به خانواده‌ها «جنگ قبایل» را جنگ با تمام مفاهیم متعالی و زیبای انسانی در زندگی بر شمردند.

به عقیده دکتر علی اکبر ارجمند نیا – روانشناس تربیتی و دانشیار دانشگاه تهران، این بازی برخلاف بازی‌های رایانه‌ای که تا پیش از این معمول بود و به صورت انفرادی انجام می‌شد، معمولاً به صورت اشتراکی انجام می‌شود اگرچه که می‌توان به صورت انفرادی نیز به بازی کلش آف کلنز پرداخت. از این رو این بازی هم مضرات بازی‌های رایانه‌ای فردی و هم مضرات بازی‌های رایانه‌ای گروهی را به همراه خواهد داشت.

 

اخبار,اخباراجتماعی ,کلش آف کلنز


گذشته از این افراد از گروه‌های سنی مختلف همبازی یکدیگر می‌شوند در حالی که امکان دارد یک کودک نداند همبازی یک فرد بزرگسال شده که از لحاظ سنی اختلاف فاحشی با او دارد به همین دلیل احتمال بروز آسیب در افراد افزایش پیدا می‌کند. ارجمند نیا با اشاره به این موضوع افزود: این بازی که در بین کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و زن و مرد به محبوبیت رسیده است، به داخل خانواده‌ها نفوذ و به همین دلیل در اکثر موارد، زمینه مشکلات و ناراحتی‌های بی‌شماری را پدیدار کرده است.

جالب این است که در طراحی این بازی فنون روانشناسی بخوبی رعایت شده است تا به این ترتیب افراد بیشتری مجذوب آن شوند، به گونه‌ای که افراد با غرق شدن در این بازی، با تقویت کننده‌های کاذب و غیرانسانی روبه رو می‌شوند و آن دسته از افرادی که نمی‌توانند این نیازها را در عالم واقع برآورده کنند بهترین فرصت را پیدا می‌کنند تا به این واسطه امتیاز بگیرند.

وی در ادامه به امکان ارسال پیام در این بازی اشاره کرد و گفت: «کلش آف کلنز» در قالب یک شبکه اجتماعی نیز ایفای نقش می‌کند چراکه امکان ارسال پیام در فرآیند این بازی فراهم شده است تا بازی‌کنندگان در خصوص بازی تبادل نظر کرده یا به گفت‌و‌گو بپردازند این در حالی است که در اکثر موارد مشاهده شده افراد از این امکانات برای صحبت کردن در مورد مسائل خارج از بازی استفاده می‌کنند به گونه‌ای که پیام‌های غیر مرتبط با بازی رد و بدل شده و باعث می‌شود این ویژگی از بازی به یک تهدید تبدیل و از این طریق احتمال آسیب‌های متعدد افزایش پیدا کند.

آسیب‌های پنهان
اخبار و مطالعات حکایت از این دارد، یک پنجم کاربران بازی‌های رایانه‌ای در تمام دنیا، ایرانیان هستند. به این معنا که کشور ایران با وجود سهیم بودن یک درصد از جمعیت دنیا، 20 درصد از کاربران بازی‌های رایانه‌ای را به خود اختصاص داده است که البته بخش عمده‌ای از این جمعیت مشغول بازی کلش آف کلنز هستند.

دکتر ارجمند نیا ضمن بیان این نکته مهم و قابل تأمل، خاطرنشان کرد: متأسفانه در این بازی فردی موفق‌تر است که توانایی تخریب بیشتر داشته باشد، درست نقطه مقابل آن خصوصیتی که می‌توان برای یک انسان موفق و سالم از لحاظ روحی و جسمی در نظر گرفت. در این بازی روحیه برتری‌جویی و تخریب گری به گونه‌ای قوت می‌گیرد که جان سایرین بی‌ارزش خواهدشد زیرا فرد اجازه کشتن سربازان خود را پیدا می‌کند.

ضمن اینکه تخریب کردن مساوی با کسب غنیمت و امتیاز بیشتر است، موفقیت مساوی با بالا رفتن سطح بازی و پذیرفتن سطح بالاتر مساوی با تخریب بیشتر است.

علاوه بر این تأسف بیشتر آنجا است که هر چه سطح موفقیت فرد بازی‌کننده بالاتر می‌رود بر میزان استرس و اضطراب او افزوده می‌شود زیرا ولع و هیجان بیشتری برای ادامه بازی و رسیدن به مراحل بالاتر پیدا می‌کند به گونه‌ای که اکثر فعالان بازی «کلش آف کلنز» معتقدند در مراحل پایین‌تر راحت‌تر می‌توان از این بازی صرف نظر کرد، اما هرچه به مراحل بالاتر نزدیک می‌شوند، قدرت انصراف از ادامه بازی را از دست خواهند داد.

در طول این بازی مخرب، فرد تلاش می‌کند از قلعه خود محافظت کرده ضمن اینکه به تخریب قلعه‌های اطراف خود بپردازد و با تخریب بیشتر به غنایم بیشتری دست پیدا کند در حالی که در جامعه انسانی و به دور از فضای مجازی، نوعدوستی شرط موفقیت و پیشرفت و کسب آرامش در زندگی خواهد بود.

 یکی دیگر از ویژگی‌های بازی «کلش آف کلنز» این است که علاوه بر سپری کردن وقت و زمان برای رسیدن به مراحل بالاتر، می‌توان با پرداخت هزینه‌ای مشخص، در مدت زمان کوتاهی به مرحله مد نظر کاربر، راه پیدا کرد که به عقیده دکتر ارجمند نیا، در هر دو مورد،  فرد بازنده است چراکه در انتخاب اول وقت گران قیمت خود را از دست می‌دهد و در انتخاب دوم، پولی که برای به دست آمدن آن زحمت کشیده، به هدر می‌دهد. ضمن اینکه متأسفانه فرد هنگام بازی متوجه آسیب‌هایی که به جان می‌خرد نیست و در این توهم به سر می‌برد که در حال پیشرفت است و همین نیاز به پیشرفت است که باعث می‌شود، این بازی پر آسیب را ادامه دهد.

در این بازی بشدت اعتیاد آور و وقت گیر، سطح خودآگاهی کاهش پیدا کرده و به همین دلیل متوجه گذر زمان و کاری که انجام داده نیست، (معمولاً خطاهای افراد در نتیجه بی‌قراری، خستگی و نداشتن خود آگاهی سر می‌زند) چراکه بواسطه بازی کلش آف کلنز بی‌قرار، خسته و دچار نبود خود آگاهی می‌شود. به همین دلیل است که بسیاری از والدین اظهار می‌کنند، فرزند شان با اینکه ساعت‌ها مشغول بازی بوده است ولی تصور می‌کند کمتر از 30 دقیقه سرگرم بوده است.

همچنین آنچه در سایر بازی‌ها وجود نداشته و جز و  مضرات بازی «جنگ قبایل» به حساب می‌آید این است که در سایر بازی‌های رایانه‌ای، شروع و شروع مجدد بازی در اختیار کاربر است در حالی که در این بازی شروع مجدد بازی به اختیار فرد نیست زیرا بازی از سوی سایرین در حال انجام است و هر لحظه امکان حمله آنها وجود دارد به همین دلیل است که گلایه بسیاری از مراجعه‌کنندگان به مراکز مشاوره، بیدار شدن ناگهانی همسرشان در نیمه‌های شب برای شروع مجدد بازی است.

در «کلش آف کلنز» همه کاربران باید تخریب کنند و بی‌رحم باشند به همین دلیل است که در روند این بازی ضعیف ترها، زودتر مورد آسیب قرار می‌گیرند (همان اصلی که در قانون جنگل حکمفرما است) از این رو افراد وارد شده به فضای بازی، مدام نگران این هستند که قلعه شان مورد دستبرد قرار نگیرد. به همین دلیل نمی‌توان پذیرفت این بازی مخرب و نگران‌کننده که برای آن هیچ محدودیتی وجود ندارد با تمام ابعاد منفی، بی‌نظمی‌ها و مشکلاتی که بواسطه آن ایجاد می‌شود،

برای پر کردن اوقات فراغت افراد طراحی شده است. از این رو روابط اجتماعی افراد بویژه کودکان و نوجوانان را مختل می‌کند، به گونه‌ای که در دوست‌یابی هایشان چندان موفق نخواهند بود، ضمن اینکه دانش‌آموزان و حتی دانشجویان با افت تحصیلی فاحش مواجه شده‌اند.

شعاع نگرانی‌ها
هر فرد در هر گروه سنی باید یکسری ویژگی‌ها را در خود نهادینه کند و از پس مسئولیت‌های مختلف بر آید، در حالی که این قبیل بازی‌ها افراد را از آموزش مهارت‌ها و انجام مسئولیت‌ها باز می‌دارد.

به گفته دکتر علی اکبر ارجمند نیا، «کلش آف کلنز» نمونه بارزی از این بازی‌ها است که تنها به گروه خاصی از افراد آسیب وارد نمی‌کند زیرا همه گروه‌های سنی در شمار طرفداران آن هستند و به همین واسطه هر کدام از این گروه‌ها با آسیب‌های خاص خود مواجه می‌شوند، به عنوان مثال کودکان در مرحله رشد قرار دارند و لازم است به مهارت‌های اجتماعی تجهیز شوند و بازی‌های انفرادی، گروهی و حرکتی و فیزیکی انجام دهند، چراکه کودک سرشار از انرژی است و باید این انرژی را تخلیه کند و همواره شاد و پر نشاط باشد، در حالی که با آلوده شدن به بازی «کلش آف کلنز» از سپری کردن وقت به منظور آموزش مفاهیم پایه‌ای و اصولی باز می‌ماند و به جای تجربه عینی، تجربه مجازی کسب می‌کند که آسیب رسان است و جنبه‌های رشدیافتگی کودک را مختل می‌کند.

وی در خصوص آسیب‌های ناشی از بازی «جنگ قبایل» در سنین نوجوانی گفت: عمده‌ترین انتظار از یک نوجوان هویت‌یابی و شناخت خود است. نسل جدید که به هیج عنوان هویت عاریه‌ای را نمی‌طلبد، به دنبال یافتن هویتی است که با تعامل و جست و جو به دست آمده باشد و بدیهی است در رویارویی با یک محصول وارداتی که در شرایط حساس هویت‌یابی به او عرضه شده است، تبعاتی بسیار منفی را دریافت و هدفی غیراز آن چیزی که در نظر داشت رصد خواهد کرد زیرا بواسطه این بازی پر آسیب، بر اغتشاش، حواس پرتی، نگرانی، بی‌حوصلگی، آشفتگی‌های هیجانی و تمام فاکتورهایی که خاص دوره بحرانی نوجوانی است، افزوده می‌شود.

وی اظهار کرد: بزرگسالان سالم هم آنهایی خواهند بود که از عهده تکالیف فردی و اجتماعی خود بخوبی برآیند و به نوعی باری از دوش جامعه بردارند در حالی که با کمال تأسف، محبوبیت این بازی مخرب در ادارات هم نفوذ کرده است و بسیاری از کارمندان مشغول این بازی هستند که بی‌قراری و اضطراب حاصل از آن وظایف کاری ‌آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

کانون متزلزل شده بسیاری از خانواده‌ها بواسطه این بازی نگران‌کننده نیز حائز اهمیت است چراکه نهاد خانواده برای به آرامش رسیدن و فراهم‌سازی فضای روانی مناسب نیازمند وقت گذاشتن همه اعضا است در حالی که این بازی از اعضای خانواده، شخصیت‌هایی در خود تنیده می‌سازد، به ساختار خانواده و دایره مسئولیت‌های پدر ومادر خدشه وارد می‌کند و در نهایت به سردی روابط میان زوجین می‌انجامد. متأسفانه در پاره‌ای از موارد دیده شده تمام اعضای خانواده به انجام این بازی می‌پردازند که دور از انتظار نیست آسیب‌های کلش آف‌کلنز که هم معلول و هم علت است به پیکره خانواده تزریق شود.

راهکارها
این بازی به گونه‌ای طراحی شده که در صورت حمله قبایل دیگر، به کاربران هشدار داده می‌شود بسرعت خود را در جریان بازی قرار دهند و به تخریب بپردازند. دکتر علی اکبر ارجمند نیا توصیه کرد: امکان هشدار دهنده را غیر فعال کنند و یقین داشته باشند هر زمان مانع ضرر شوند، منفعت کسب می‌کنند.

وی به والدین پیشنهاد کرد از کنار این بازی مخرب به سادگی عبور نکنند و به هر ترتیبی شده سعی کنند فرزندان خود را از آن دور کنند. البته انتظار این را داشته باشند که نتوانند به سادگی از پس این کار برآیند، زیرا باید به خاطر داشته باشند اعتیاد به این بازی درست مانند اعتیاد به مواد مخدر عمل می‌کند و فرد معتاد به تنهایی قادر به نجات و بیرون کشیدن خود از ورطه تباهی نیست و نیاز‌مند کمک اطرافیان خواهد بود.

تهیه و تنظیم: سهیلا نوری
 اخباراجتماعی  -  عصرخبر