دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

قابلیت تغییر رنگ در پنجره‌های مبتنی بر نانوذرات



پژوهشگران دانشگاه رایس کشف کرده اند ما می توانیم با ارسال ولتاژ از طریق جفت های نانوذرات طلا و نقره رنگی که از شیشه عبور می کند را تغییر دهیم و دیگر نیازی به شیشه رنگی نداشته باشیم.

ممکن است روزی فرا برسد که دیگر به لامپ هایی ویژه برای ایجاد نورهای رنگی مختلف نیاز نداشته باشیم و تنها به پنجره ها بگوییم رنگ خود را تغییر دهند. پژوهشگران دانشگاه رایس کشف کرده اند ما می توانیم با ارسال ولتاژ از طریق جفت های نانوذرات طلا و نقره رنگی که از شیشه عبور می کند را تغییر دهیم و دیگر نیازی به شیشه رنگی نداشته باشیم.

 

اخبار , اخبار علمی , پنجره های رنگی

 

تمام کاری که باید انجام دهیم شکل‌دهی یا حذف پل های شیمیایی بین ذرات است. البته این فناوری هنوز فاصله بسیاری با تولید نبوه دارد از این رو نباید انتظار داشته باشید در آینده نزدیک خانه خود را نوسازی کنید. با این وجود، تنها چیزی که نیاز داریم مقدار بسیار کمی از فلزات گران‌بها برای دستیابی به آثاری چشمگیر و جالب توجه است. بر همین اساس، ممکن است در آینده با پنجره های هوشمند تغییر رنگ دهنده در کل خانه خود و نه فقط یک اتاق مواجه شویم.

اخبار علمی - عصر ایران


ویدیو مرتبط :
تغییر رنگ دیوار با قابلیت تولید 16 میلیون رنگ مختلف

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ساخت گل رز سایبری با قابلیت تغییر رنگ



دانشمندان گل رزی ساخته‌اند که درون آن مدارهای الکترونیکی خاص تعبیه شده است که می‌تواند رنگ آن را با فضار یک دکمه تغییر دهند.

دانشمندان سوئدی یک رز سایبری درست کردند؛ به این معنا که آنها سیستم عروقی معمولی مورد استفاده برای توزیع آب و مواد مغذی گل رز را با مدارهای الکتریکی جایگزین کردند.

 

اخبار,اخبار علمی,رز سایبری

 

دانشمندان معتقدند که ساخت این رز سایبری آنها را به ساخت نسل جدیدی از «گیاهان سایبری» که دو برابر گیاهان طبیعی حسگر زیستی دارند و حتی می‌توانند در صورت نیاز، تغییر رنگ دهند، نزدیک می‌کند. به طور معمول، گیاهان در انتقال یون‌ها و هورمون‌های رشد به پلیمرهای نیمه‌رسانا وابسته هستند. در یک سیستم آلی، این فرآیند به آرامی انجام می‌شود. محققان آزمایشگاه دانشگاه لینکوپینگ به رهبری پروفسور مگنوس برگرن امیدوارند که این یافته‌ها در نهایت به آنها برای تنظیم فیزیولوژی گیاهان کمک کند.


اووه نیلسون (Ove Nilsson)، پروفسور زیست‌شناسی تولید مثل گیاهی در این مورد گفت: «پیش از این، ما هیچ ابزار خوبی برای اندازه‌گیری غلظت مولکول‌های مختلف در گیاهان زنده نداشتیم اما از این پس قادریم با دستکاری روی غلظت مواد مختلف در گیاهان، رشد و گسترش آن را تنظیم کنیم.

 

اخبار,اخبار علمی,رز سایبری

 

برگرن از دهه 1990 تاکنون تحقیقات بسیاری روی مدار الکترونیکی چاپ شده روی کاغذ داشته است اما ایده‌های قبلی او برای استفاده از این متدها روی گیاهان به دلیل ایجاد نکردن علاقه در تامین‌کنندگان مالی تاکنون منتفی شده بود. در این پروژه، راجرگابریلسون دریافت که زمانی که گل رز پلیمر PEDOT-S را جذب می‌کند، می‌تواند به هیدروژل تبدیل شود. در داخل گیاه، این پلیمر به شکل یک فیلم نازک درمی‌آید و در طول سیستم عروقی قرار می‌گیرد.


دانشمندان سپس با ایجاد یک ترانزیستور آنالوگ، غشاهای ضخیمی از پلیمر رسانا را در گیاه تولید کردند. پس از آن، با استفاده از نفوذ در خلاء و با کمک الیاف نانوسلولز، نوع دیگری از PEDOT را وارد ساختار گل رز کردند. این الیاف با ساختمان سه‌بعدی و اسفنج‌مانندش، حفره‌های کوچکی دارد که سپس با پلیمر پر می‌شوند. با اعمال ولتاژ، پلیمر با یون‌ها سر گل فعل و انفعال نشان می‌دهد و باعث تغییر رنگ پلیمر می‌شود. دانشمندان می‌گویند که هم‌اکنون می‌توانیم حسگرهایی را در گیاهان تعبیه کنیم و از انرژی تولید شده در کلروفیل یا تولید مواد جدید استفاده کنیم.

اخبار علمی - آنا