دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

علت ازدست دادن دندان دربزرگسالی



 

 

بیماریهای لثه

 

 

بيماري هاي لثه مهمترين علت از دست دادن دندانها در بزرگسالي است.

 

 

دبير علمي نهمين کنگره ساليانه انجمن علمي پريودنتولوژي گفت: بيماري هاي لثه و تحليل لثه مهمترين علت لق شدن و از دست دادن دندان ها در دوران بزرگسالي است.

 

 

دکتر "سعيد سادات‌منصور" روز چهارشنبه در جريان برگزاري نهمين کنگره ساليانه انجمن علمي پريودنتولوژي در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: بيماري هاي لثه و پوسيدگي هاي دنداني مهمترين علل از دست دادن دندان ها به شمار مي رود که عامل پوسيدگي دندان بيشتر در سنين پايين تر باعث از دست دادن دندان ها مي شود.

 

 

وي اضافه کرد: علاوه بر پوسيدگي هاي دنداني، عواملي همچون تصادفات و وارد آمدن ضربه به دهان از عوامل از دست دادن دندان ها در سنين پايين است، اما هر چه سن بالا مي رود بيماري هاي لثه و تحليل بافت هاي لثه هم بيشتر مي شود.

 

 

وي با اشاره به اينکه ايجاد پلاک هاي ميکروبي دندان يکي از مهمترين علل ايجاد بيماري هاي لثه است گفت: پلاک هاي ميکروبي به صورت يک لايه نازک روي دندان ها است که به مرور زمان سفت مي شود، در حالي که با مسواک زدن به صورت دوبار در روز و استفاده از نخ دندان مي توان از ايجاد اين پلاک هاي ميکروبي جلوگيري کرد.

 

 

وي اضافه کرد: شست و شوي دهان با آب ‌نمک راه خوبي است؛ اما از نمک خالي براي مسواک‌زدن بايد پرهيز کرد زيرا باعث ساييدگي دندان و بيماري‌هاي لثه مي‌شود.

 

 

سادات منصور يادآور شد: بيماري هاي لثه در ابتدا به صورت التهاب هاي لثه اي بروز مي کنند که پيشرفت اين التهاب هاي لثه اي با تحليل استخوان و ايجاد بيماري هاي بافت لثه اي همراه مي شود.

 

 

وي با اشاره به اينکه بيماري‌هاي پريودنتال با بسياري از بيماري‌هاي ديگر بدن ارتباط دارد گفت: به عنوان مثال اين بيماري‌ها با بيماري‌هاي قلبي به دليل داشتن فاکتور مشترک ارتباط زيادي دارد، همچنين بيماري‌هاي لثه به عنوان ششمين علامت بيماري ديابت شناخته شده است.

 

 

دبير علمي نهمين کنگره پريودنتولوژي گفت: علت ارتباط تنگاتنگ بيماري‌هاي لثه با ساير بيماري‌ها اين است که بافت اطراف دندان خون‌رساني بالايي دارد و مي‌تواند در صورت عفونت آن را به داخل خون وارد کند.

 

 

وي در خصوص علم پريودنتولوژي با اشاره به اينکه ، اين علم به شناسايي نسوج در برگيرنده دندان ها مي پردازد گفت: مي توان به ظاهر دندان هاي سالمي داشت، اما به علت مشکلات لثه اين دندان ها لق مي شوند و کارايي لازم را از دست مي دهند.

 

 

وي با اشاره به برگزاري نهمين کنگره انجمن علمي پريودنتولوژي ايران گفت: دراين کنگره به پيشرفت هاي جديد در زمينه پيشگيري و درمان بيماري هاي لثه با حضور متخصصان ايراني و متخصصاني از کشورهاي آمريکا، فرانسه، اردن، ايتاليا، سوييس مورد بررسي قرار مي گيرد.

 

 

دبير علمي نهمين کنگره پريودنتولوژي ايران يادآور شد: در اين کنگره سه روزه انواع تکنيک‌هاي جراحي، روش‌هاي بازسازي فک و درمان و ايمپلنت مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

 

 

در اين کنگره 150 مقاله براي ارايه به صورت سخنراني و پوستر مورد پذيرش واقع شده که از اين بين حدود 65 مقاله به صورت سخنراني در ميزگردهاي تخصصي ارايه مي شود.

 

 

نهمين کنگره ساليانه انجمن علمي پريودنتولوژي ايران از 18 تا 20 آذر ماه در هتل المپيک تهران برپا است.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
دو آیه از قرآن کریم به علت بز خوردگی از بین رفت !!! (جوابی دندان شکن به وهابی ها...)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علت و درمان دندان قروچه کودک !



دندان قروچه کودکان,دندان قروچه,علت دندان قروچه

 چرا برخی افراد دچار دندان‌قروچه هستند؟
اگر چه دندان‌قروچه می تواند در اثر استرس یا اضطراب باشد، ولی اغلب اوقات در طی خواب اتفاق می افتد و به علت کج بودن دندان، نبودن دندان و دندان اضافی به وجود می آید.
 
چگونه بفهمیم دندان‌قروچه داریم؟
چون دندان‌قروچه اغلب در طی خواب رخ می دهد، بیشتر افراد متوجه آن نمی شوند، اما سردرد مداوم یا آرواره (فک) زخمی نشان دهنده ی دندان‌قروچه است.


بیشتر اوقات، فرد مبتلا به دندان‌قروچه توسط فرد دیگری (مثل همسر) که شب ها کنار او می خوابد از مشکل خود آگاه می شود.


اگر احتمال می دهید در خواب دچار دندان‌قروچه هستید، به یک دندانپزشک مراجعه کنید و مشکل خود را با او در میان بگذارید.


دندانپزشک، داخل دهان و آرواره های شما را بررسی می کند تا علامتی از دندان‌قروچه مثل ساییدگی و زخمی شدن آرواره و دندان های غیر عادی را ببیند.

چرا دندان‌قروچه مضر است؟
برخی موارد، دندان‌قروچه باعث شکستگی، شل شدن و افتادن دندان می شود. دندان‌قروچه باعث پوسیدگی دندان تا ریشه می شود. در چنین شرایطی، اعمال دندانپزشکی مثل بریج (پل گذاشتن)، روکش دندان، عصب کشی، ایمپلنت و دندان مصنوعی مورد نیاز است.


دندان‌قروچه نه تنها باعث خرابی و از دست دادن دندان ها می شود، بلکه باعث کاهش شنوایی، مشکلات فک صورت و مفاصل و عضلات آن و حتی تغییر شکل ظاهری صورت شما می گردد.
 
چطور می توانم جلوی دندان‌قروچه را بگیرم؟
دندانپزشک وسیله ای مخصوص به نام محافظ دهان به شما می دهد که موقع خواب مانع از سایش دندان ها به هم شود.(تصویر زیر)

دندان‌قروچ

اگر استرس و ترس باعث ایجاد دندان‌قروچه در شما می شود، با دندانپزشک یا روان پزشک در مورد راه های کاهش استرس صحبت کنید. از جمله راه های کاهش استرس، انجام ورزش است.
 
سایر راه هایی که باعث توقف دندان‌قروچه در شما می شوند شامل موارد زیر است:
- از مصرف مواد حاوی کافئین مثل قهوه، کاکائو و نوشابه سیاه خودداری کنید یا آنها را کم مصرف کنید.
- هرگز الکل ننوشید، زیرا دندان قروچه را بدتر می کند.
- مداد، قلم  یا هر وسیله غیر خوراکی را نجوید. هرگز آدامس نجوید، زیرا جویدن آدامس باعث می شود عضلات آرواره شما عادت به تکان خوردن کنند و احتمال بروز دندان‌قروچه در شما زیاد شود.
- دقت کنید که دندان هایتان را به هم نمالید. برای جلوگیری از این کار می توانید زبان خود را بین دندان هایتان نگه دارید. به این ترتیب عضلات آرواره شما استراحت می کنند و تکان نمی خورند.
- شب ها یک پارچه گرم روی گونه های خود (جلوی لاله گوش) قرار دهید تا عضلات آرواره شما آرام باشند.

آیا بچه ها هم دندان‌قروچه دارند؟
مشکل دندان‌قروچه فقط مختص افراد بزرگسال نیست. مطالعات نشان داده است که 15 تا 33 درصد کودکان نیز دچار این مشکل هستند.
کودکان بیشتر در دو مرحله از زندگی خود دندان‌قروچه می کنند: یکی موقع بیرون آمدن دندان های شیری و دیگری موقع بیرون آمدن دندان های دائمی.
بیشتر بچه ها بعد از بیرون آمدن کامل دندان های شیری یا دائمی، عادت دندان‌قروچه را ترک می کنند.
معمولاً کودکان در خواب دندان‌قروچه می کنند.
دلیل دندان‌قروچه کودکان مشخص نیست، ولی می توان گفت نامنظم قرار گرفتن دندان ها، تماس نامناسب بین دندان های بالایی و پایینی و بیماری هایی مثل سوء تغذیه، آلرژی و اختلالات غدد و نیز عوامل روحی مثل استرس و اضطراب می تواند باعث دندان‌قروچه در کودکان شود.
سایش دندان های شیری به هم به ندرت مشکلی به وجود می آورد. اما دندان‌قروچه باعث درد آرواره، سردرد، تحریک و دندان درد و نیز مشکلات مفصل و عضلات فک می شود.
اگر دندان کودک شما پوسیده به نظر می رسید، یا دچار درد و حساسیت دندانی بود، او را نزد دندانپزشک ببرید.
 
توصیه های خاص برای توقف دندان‌قروچه کودک
- استرس کودک را کم کنید، خصوصاً قبل از خواب.
- ماساژ بدن و ورزش های کششی را برای آرامش عضلات کودک انجام دهید.
- دقت کنید که کودکتان به مقدار کافی آب بنوشد، زیرا کم آبی بدن ممکن است باعث دندان‌قروچه شود.
- اگر کودک شما دندان هایش را به هم می ساید، او را نزد دندانپزشک ببرید تا از سلامت دندان هایش مطمئن شوید.
- معمولاً دندان‌قروچه در کودکان پیش دبستانی نیاز به اقدامی ندارد، ولی کودکان بزرگ تر نیاز به روکش موقتی دندان یا محافظ دهان در شب (هنگام خواب) دارند تا از دندان‌قروچه آنها جلوگیری شود.

منبع:tebyan.net