دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

عشق فقط در یک پنجم ثانیه اتفاق می‌افتد



 

 

عشق

 

 

 

خبرآنلاین: محققان معتقدند عشق در نگاه اول کاملا ممکن است، چرا که بعد از دیدن شخصی که به نظر مورد پسند ماست، مواد شیمیایی با سرعت در مغز انسان ترشح می‌شوند.

نتایج تحقیقات در دانشگاه سیراکوس در نیویورک نشان داد، در زمان عاشق شدن ۱۲ قسمت مختلف از مغز تحریک شده و شروع به ترشح مواد شیمیایی خاصی می‌کند که احساس خوبی به انسان دست می‌دهد. از جمله این مواد شیمیایی می‌توان به دوپامین، اکسیتوسین، آدرنالین و واسپوپرسین اشاره کرد.

تقریبا همین مقدار از مواد شیمیایی در اثر مصرف کوکائین در مغز انسان ترشح می‌شوند. این بدان معناست که عاشق شدن اثری مانند مواد مخدر روی مغز انسان دارد.

پروفسور استفانی ارتیگ که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: این تحقیقات نشان می‌دهد عشق دارای یک پایه علمی است. اما نکته‌ای که در این جا توجه همه را به خود جلب می‌کند این است که آیا عشق قلبی است یا از مغز انسان سرچشمه می‌گیرد؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت که عشق در اصل از مغز انسان سرچشمه می‌گیرد، اما قلب انسان نیز در این میان بی‌تاثیر نیست. در حقیقت می‌توان گفت عشق یک جریان بالا به پایین و در عین حال پایین به بالاست که از مغز به سمت قلب و از قلب به سمت مغز در جریان است.

این مطالعات هم‌چنین نشان داد نمونه‌های مختلفی از عشق قسمت‌هایی مختلفی از مغز را درگیر می‌کند. عشق‌های غیر شرطی که معمولا بین مادر و فرزند وجود دارد توسط قسمت‌های میانی مغز به وجود می‌آیند.

اما عشق‌های بین همسران توسط قسمت‌های پاداش مغز به وجود می‌آیند و علاوه بر آن قسمت‌های ادراکی مغز را نیز درگیر خود می‌کنند.

پروفسور ارتیگ در این باره گفت: انجام این مطالعات بسیار لازم است. عشق اثرات عصبی و روحی بسیار مهمی روی سلامت ذهنی انسان می‌گذارد و افرادی که در عشق خود به نتیجه نرسیده‌‌اند ممکن است دچار افسردگی‌های و اضطراب‌های روحی بسیار عمیقی شوند.

اما اگر ما بتوانیم چگونگی فرآیند عشق را بررسی کنیم و متوجه شویم شکست عاطفی و عشقی چه اثراتی روی زندگی انسان ها دارند می‌توانیم روش‌های درمانی بهتری برای بهبود زندگی انسان‌ها پیدا کنیم. اگر ما بتوانیم به طور دقیق مشخص کنیم که چه قسمت‌هایی از مغز انسان‌ها درگیر عشق می‌شوند، می‌توان افرادی را که به این دلیل دچار افسردگی شده‌اند به سادگی شناسایی کرد و برای درمان آن‌ها اقدامات بهتری انجام داد.

علاوه بر آن عشق باعث فعال شدن همان قسمت‌هایی از مغز می‌شود که در هنگام مصرف داروهای مسکن تحریک شده و به کاهش احساس درد منجر می‌شود. زمانی که شما در مورد فرد مورد علاقه خود صحبت می‌کنید همان قسمت‌هایی از مغز شما فعال می‌شوند که در زمانی که شما یک جایزه بزرگ را می‌برید و یا مواد مخدر مصرف می‌کنید شروع به کار می‌کنند.

به همین دلیل است که انسان‌های تنها و افسرده معمولا آستانه تحمل درد پایینی دارند و با کوچک‌ترین ناملایمات روحیه خود را می‌بازند و یا در مقابل مشکلات مقاومت پایینی از خود نشان می‌دهند.

مطالعات قبلی نیز نشان داده بود عشق و علاقه در انسان اعتیاد آور است. دانشمندان معتقدند دلیل اصلی دشوار بودن جدایی و شکست عشقی نیز همین عامل است. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که دچار این حالت می‌شوند مشابه با اشخاصی هستند که برای ترک اعتیاد تلاش می‌کنند.

دکتر هلن فیشر از دانشگاه راتگرز که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: عشق مانند اعتیاد است. احساس علاقه می‌تواند مانند یک اعتیاد قدرتمند در بدن انسان شکل بگیرد و به این ترتیب جدایی تاثیرات بسیار مخربی روی ذهن و روان انسان‌ها دارد..../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
تیتراژ عشق به همین سادگی اتفاق نمی افتد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر اقتصاد: راه‌اندازى بورس نفت به تدریج اتفاق می‌افتد



 

 

راه‌اندازى بورس نفت به تدریج اتفاق می‌افتد

 

سیدشمس‌الدین حسینی گفت: شکل‌گیری نهادی به صورت بازار سرمایه و بورس نفت نیاز به طی مراحلی دارد. در مجموع امکان فنی راه‌اندازى بورس نفت با انجام تفاهم لازم بین وزارتخانه‌های ذی‌ربط از جمله وزارت اقتصاد و نفت کاملا فراهم است اما مانند بقیه کارها این اقدام باید به تدریج در یک زمان بندی مشخص انجام شود و مرحله به مرحله پیش خواهیم رفت.

 

به گزارش ایسنا، وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره وضعیت راه اندازی بورس نفت اظهار كرد: یکی از نکاتی که در دولت بحث شده و به ویژه رییس جمهوری به حق بر روی آن تاکید دارند، بحث بورس نفت است. ما باید به یک نکته توجه کنیم و آن این است که بازارهای مالی و نهادهای مالی حوزه سودآوری هستند و کشورهایی که دراین حوزه فعال هستند، سود بسیار می‌برند.

 

وی افزود: چه دلیلی دارد به رغم آنکه مرکز نفت و گاز دنیا همین منطقه ماست و کشور ما و همسایگان ما هستند، قیمت نفت و سود ناشی از انجام معاملات نفت در بورس‌های کشورهای اروپایی و غربی صورت ‌گیرد. طبیعی است وقتی که به این واقعیت پی می‌بریم انگیز‌ه ها در اجرای این کار زیاد می شود.

 

ارتقای چند پله‌ای بازار سرمایه ایران

 

حسینی تصریح کرد: از طرفی اگر احیانا مقابله‌ها و تشکیک‌هایی هم صورت می‌گیرد ناشی از این است که ما می‌خواهیم این انحصار را بشکنیم ولی شکل‌گیری یک نهادی عین بازار سرمایه و بورس نفت نیاز به طی مراحلی دارد. نکته‌ای که باید اعلام کرد این است که بازار سرمایه ایران چند پله ارتقا پیدا کرده است.

 

وی افزود: در سال 84 با آمدن قانون جدید، نهادهای جدیدی را در بازار سرمایه بصورت تدریجی راه‌اندازی کردیم. سال گذشته فرا بورس راه‌اندازی شد و الان هم رونق بسیاری دارد. امروز بزرگترین عرضه سهام به صورت تدریجی در فرابورس صورت می‌گیرد.

 

گام به گام تا رسیدن به بورس نفت

 

وزیر اقتصاد به راه اندازی بورس نفت اشاره کرد و گفت: درخصوص بورس نفت هم ما یک کار کارشناسی با همکاری وزارت نفت و در واقع تحت مدیریت شورای عالی بورس انجام دادیم. به این ترتیب که ابتدا گفتیم؛ محصولات پتروشیمی‌ها را در بورس پذیرش می‌کنیم که این کار اتفاق افتاد. رینگ صادراتی پتروشیمی در کیش سال قبل راه‌اندازی شد الان به این سمت داریم حرکت می‌کنیم که برخی دیگر از فرآورده‌ها را به طور مثال نفت کوره را پذیرش کنیم و به این سمت برویم که برخی گونه‌های نفتی را هم وارد بورس کنیم.

 

وی تصریح کرد: در مجموع امکان فنی برای راه اندازی بورس نفت در کشور کاملا فراهم است. تفاهم لازم بین وزارتخانه‌های ذی‌ربط از جمله وزارت اقتصاد و نفت انجام شده است. منتهی مانند سایر کارها نیازمند این هستیم تا به تدریج و در یک زمان بندی مشخص این اتفاق صورت بگیرد و مرحله به مرحله پیش خواهیم رفت.

 

سرمایه خارجی که وارد کشور می‌شود، بیشتر از آمار رسمی است

 

حسینی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت در پاسخ به سوالی درباره میران جذب سرمایه‌گذاری خارجی اظهار كرد: رقمی که ما اعلام کرده بودیم رقمی بود که در نشریات خارجی چاپ شده بود. اعتقاد خود من این است که سرمایه خارجی که وارد کشور می شود بیشتر از رقمی است که اعلام شده است.

 

وی افزود: به طور مثال سال گذشته بالغ بر 3 میلیارد دلار بوده، اصلا 3 میلیارد دلار در مقایسه با ظرفیت‌های کشور و حجم مراوداتی که کشور ما با سایر کشورها دارد به هیچ وجه عدد زیاد و بالایی نیست که برخی می گویند در اعلام ارقام میزان جذب سرمایه خارجی اغراق می شود! به عنوان مثال حجم تجارت خارجی ما به طورمتوسط چیزی حدود 150 میلیارد دلار است. لذا 3 میلیارد دلار سرمایه خارجی اصلا محل مناقشه و تشکیک نیست. اما باید به نکته مهمی اشاره کرد و آن هم این است که بخش عمده‌ای از منابعی که سال گذشته جذب کشور شده است و امسال هم جذب می‌شود؛ توسط هموطنانی صورت می‌گیرد که ملیت و تابعیت ایرانی دارند اما در کشورهای دیگری به ویژه در کشورهای اطراف سرمایه‌گذاری و مراوده دارند. اما در ایران هم سرمایه گذاری می کنند ولی اقدامات آنها چه بسا به عنوان سرمایه خارجی ثبت نشود یعنی بگوید من ایرانی هستم به عنوان یک ایرانی سرمایه‌ام را از خارج کشور می‌آورم و در ایران هم سرمایه‌گذاری می کنم. این از نظر تعریف ورود سرمایه خارجی به کشور است.

 

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: زیرا در واقع این سرمایه گذاری مازادی است که از خارج جذب کشور شده است اما ممکن است ثبت هم نشود. لذا من اعتقاد دارم سال گذشته، امسال و حتی سال های گذشته حجم سرمایه‌ای که وارد کشور شده بیش از آمار رسمی است، آن آمار رسمی حداقلی است که در واقع سازمان سرمایه‌گذاری به عنوان متولی این بخش و نشریات خارجی به عنوان متولی بین المللی بر روی آن صحه گذاشته‌اند.

 

حسینی افزود: تأکید می‌کنم ظرفیت کشور خیلی بالاتر از این سرمایه ای است که جذب کشور می شود. تأمین مالی که در کشور صورت می‌گیرد به مراتب بیشتر از اینهاست. اگر کسی بخواهد در این آمار تشکیک کند، هیچ اتفاقی نمی‌افتد./ایسنا