دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

طراحی ساعت بدون زنگ برای بیدار کردن افراد+تصاویر



اخبار علمی - طراحی ساعت بدون زنگ برای بیدار کردن افراد+تصاویر

طراحان ساعتی ارائه داده‌اند تا کاربر بدون هیچ آلارمی و با بوی قهوه از خواب بیدار می‌شود.

 طراحان ساعتی طراحی کرده‌اند که با بو و حس قهوه، شما را از خواب بیدار می‌کند؛ این ساعت هیچ آلارمی ندارد و سرساعتی که تنظیم شده کاربر را با آماده کردن قهوه به آرامی و با بوی قهوه بیدار می‌کند.

 

اخبار,اخبار علمی,ساعت بدون زنگ

 

اخبار,اخبار علمی,ساعت بدون زنگ

 

اخبار,اخبار علمی,ساعت بدون زنگ

 

اخبار,اخبار علمی,ساعت بدون زنگ

 

اخبار,اخبار علمی,ساعت بدون زنگ

 

اخبار علمی - فارس


ویدیو مرتبط :
به جای زنگ ساعت با بوی مورد علاقه تان بیدار شوید!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دوران زنگ ساعت برای بیدار شدن به پایان می‌رسد؟ / گجت‌هایی که مهربان‌تر بیدارتان می‌کنند!



اخبارعلمی,خبرهای علمی,گجت‌ها

از سال ۱۸۷۶ که ساعت زنگ‌دار مکانیکی ابداع شد، تا به امروز نوآوری چندانی در زمینه تکنیک‌های بیدارشدن از خواب ایجاد نشده‌است، درست است که این ساعت‌ها نسبت به صدای خروس پیشرفتی قابل توجه به شمار می‌رفتند اما ایده اصلی یکسان بود: ایجاد صدایی ناگهانی و بلند برای بیدار کردن افراد.

براساس گزارش سی‌ان‌ان، با این‌همه طی سال‌های اخیر شركت‌های بزرگ با ابداع مجموعه‌ای از گجت‌های جدید در تلاشند این روند پراسترس و ناخوشایند را متحول سازند. این تجهیزات با استفاده از فناوری‌هایی از قبیل حسگرها و نور تلاش دارند انسان‌ها را به سبكی مهربان‌تر و آرامتر از دنیای خواب به دنیای بیداری بكشانند.

مطالعات نشان داده‌اند كه نور آبی از تولید هورمون ملاتونین، هورمونی كه فرارسیدن زمان خواب را به بدن اعلام می‌كند، جلوگیری می‌كند. شركت‌هایی مانند اپل و گوگل برهمین مبنا حذف كردن نور آبی از نمایشگر اسمارت‌فون‌های خود را آغاز كرده‌اند تا به كاربرانشان اجازه دهند راحت‌تر بخوابند.

گجت‌های بیداری نیز از همین تكنیك برای بیدار كردن افراد بهره می‌برند. ساعت زنگ‌دار آئورا به آرامی اتاق را با نور آبی روشن پر می‌كند تا طلوع خورشید را برای افرادی كه به نور مستقیم خورشید دسترسی ندارند، شبیه‌سازی كند.

این ساعت همچنین حسگر همراهی نیز دارد كه زیر ملحفه قرار گرفته و چرخه و الگوی خواب فرد را تعقیب می‌كند، این حوزه مهم دیگری است كه گجت‌های بیداری روی آن متمركز شده‌اند. انسان دارای سه چرخه خواب است: سبك، عمیق و REM، مرحله‌ای كه انسان در آن خواب می‌بیند. این ابداع جدید می‌تواند فرد را در مرحله‌ای از خواب سبك بیدار كند تا فرد پس از بیداری كمتر دچار اضطراب و سرگشتگی شود.

BEDDIT حسگری مشابه آئورا است كه می‌تواند اطلاعاتی از قبیل مدت زمانی كه طول می‌كشد تا فرد به خواب رود،‌ خروپف كردن فرد و تعداد دم و بازدم‌های فرد در هر دقیقه را ثبت می‌كند. این حسگر با همكاری یك اپلیكیشن همراه فرد را در سبك‌ترین مرحله از خوابش بیدار می‌كند. مانند بسیاری از دیگر اپلیكیشن‌های نظارتی، این اپلیكیشن نیز خوابیدن را با دادن امتیاز به كیفیت خواب به یك بازی تبدیل می‌كند و فرد می‌تواند با یك چرت نیمروزی امتیاز خود را افزایش دهد.

Sleep Cycle اپلیكیشن دقیق‌تری است كه با استفاده از شتاب‌سنج یا میكروفن اسمارت‌فون فرد حركات وی را در حین خواب زیر نظر می‌گیرد. هرچه فرد در حین خواب كمتر حركت كند، خواب او عمیق‌تر است.

الكترونیك‌های پوشیدنی از قبیل Fitbit نیز تجهیزات نظارت بر خواب را ارائه می‌دهند،‌به شرطی كه با به تن داشتن این تجهیزات در طول شب مشكلی نداشته‌باشید. كی از پیشرفته‌ترین آنها The It Bed نام دارد،‌ ملحفه‌ای كه مشابه یك آزمایشگاه خواب عمل می‌كند و به حسگرهای زیستی مجهز است كه حركات فرد خواب را دنبال كرده و نشانه‌های حیاتی وی را هر ثانیه برای چند‌صد بار بررسی می‌كند. این ملحفه حتی می‌تواند دیگر پوشیدنی‌ها و اپلیكیشن‌ها متصل شود تا كوچكترین تغییرات در بدن فرد درخواب را با دقت ردیابی كند.

این ابزار با استفاده از این حجم از اطلاعات الگوهایی را كشف كرده و پیشنهاداتی می‌دهد. شاید فردی در دمای كمتر از 18 درجه بهتر به خواب برود. از آنجایی كه تخت‌خواب در این سیستم نظارتی قابل تنظیم است، سیستم می‌تواند براساس اطلاعات جامعی كه از فرد جمع‌آوری كرده‌است، بهترین زاویه سطح تشك را برای راحتی را پیشنهاد دهد. این سیستم در نمایشگاه الكترونیك‌های مصرفی سال 2016 معرفی شد و قرار است در تابستان درپیش رو عرضه شود.

با این‌همه به گفته پروفسور جری سیگل از دانشگاه كالیفرنیا لس‌آنجلس تاكنون اطلاعات دقیق و جامعی روی این نوع از تجهیزات و خدمات انجام نگرفته‌است. از این رو اگرچه شركت‌های تولید كننده این اپلیكیشن‌ها و تجهیزات ادعا دارند خواب و بیداری بهتری را برای افراد رقم می‌زنند، اما هیچ مدركی بر اثبات این ادعا وجود ندارد. علاوه‌براین وابستگی بیش از اندازه به این تجهیزات نظارت بر روند خواب و بیداری می‌تواند منجر به افزایش اضطراب درباره خواب شده و شب‌های ناآرامی را برای افراد ایجاد كند.

اخبار علمی - همشهری