دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

شیشه فوق باریک دو اتمی گینسی شد



شیشه فوق باریک دو اتمی , دانشگاه کورنل

شیشه فوق باریک دو اتمی گینسی شد

دانشمندان دانشگاه کورنل و دانشگاه اولم آلمان در کشفی تصادفی توانسته‌اند رکورد جدیدی برای نازکترین ورق شیشه‌ای جهان ثبت کنند که تنها دو اتم ضخامت دارد.

 این دانشمندان که در حال کار بر روی تولید گرافت خالص بودند، متوجه شکل‌گیری یک تکه آشغال شدند اما تحلیلهای بیشتر نشان داد که در حقیقت یک لایه شیشه از سیلیکون و اکسیژن است.

این دستاورد در حقیقت بطور اتفاقی بوده و دانشمندان بر این تصورند که یک نشت هوا باعث واکنش میان ورقه‌های مسی مورد استفاده برای کار گرافن و یک کوره کوارتز شده است.

علیرغم اندازه بسیار کوچک این قاب شیشه‌ای، دانشمندان توانسته‌اند درک بهتری از ساختار هسته شیشه پیدا کنند. آنها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی یک تصویر تولید کرده‌اند که چیدمان دقیق اتمها در شیشه را نشسان می‌دهد. خود این فرآیند یک رکورد دیگر را ثبت کرده است.

دانشمندان با برخورداری از این فرصت تحلیل نزدیک دریافتند که ویلیام هولدر زاخاریاسن، فیزیکدان نروژی در سال 1932 از فاصله بسیار کمی تا نقشه‌برداری چیدمان صحیح برخوردار بود.

با توجه به پیامدهایی که این شیشه دوبعدی می‌تواند برای جهان واقعی به همراه داشته باشد، کارشناسان بر این باورند که این دستاورد می‌تواند در آینده در ترازیستورها مورد استفاده قرار گرفته و در نهایت به افزایش سرعت پردازش در رایانه‌ها و تلفنهای همراه هوشمند منجر شود.

این رکورد شیشه‌ای جدید در نسخه 2014 کتاب گینس منتشر خواهد شد. /ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
رکوردهای گینسی در سال 2016 - به روایت تصویر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دانشمندان نازک‌ترین شیشه گینسی جهان را خم کردند



اخبار,اخبارعلمی,نازک‌ترین شیشه گینسی جهان

 

اخبار علمی - دانشمندان نازک‌ترین شیشه گینسی جهان را خم کردند

یک تیم تحقیقات بین‌المللی موفق شد با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) به مطالعه و تصویربرداری از رفتار اتم‌های سازنده شیشه در حین خم شدن بپردازد.

به گزارش ایسنا، شاید تا کنون این پرسش را مطرح کرده باشید که اگر نازک‌ترین شیشه جهان خم شود و بشکند، چه اتفاقی می‌افتد؟

چندی قبل یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه کرنل و دانشگاه اولم موفق به ساخت نازک‌ترین شیشه جهان شدند به طوری که این محصول در کتاب گینس به عنوان یک رکورد ثبت شد.

اکنون یک گروه تحقیقاتی به رهبری دیوید مولر از موسسه کاولی دانشگاه کرنل و اوت قیصر از دانشگاه اولم تصمیم گرفتند که این شیشه را تا حد امکان خم کنند و تا مرز شکستن، خم شدن را پیش ببرند.

آنها از میکروسکوپ الکترونی برای حرارت دادن، خم کردن و تغییر شکل دادن این شیشه استفاده کردند.

این گروه تحقیقاتی با استفاده از میکروسکوپ الکترونی، برای اولین بار، به صورت مستقیم از تغییر شکل شیشه و رقص اتم‌های سازنده شیشه تصویربرداری کردند. نتایج این پژوهش در نشریه Science به چاپ رسیده است.

شیشه دارای ساختار آمورف است؛ آمورف به ترکیبی گفته می‌شود که اتم‌هایی صلب شبیه بلورها دارد در حالی که چیدمان اتم‌ها بی‌نظم است، بنابراین مطالعه آنها بسیار دشوار است.

مولر نویسنده اول این مقاله می‌گوید: ما به جای مطالعه و مشاهده ساختار شیشه، دینامیک و چگونگی خم شدن و شکستن را تصویربرداری کردیم. این نازک‌ترین شیشه‌ای است که تاکنون ساخته شده‌ است، به طوری که ضخامت آن در حد یک اتم است. هیچ‌کس پیش از این شانس مشاهده این تغییر اتم‌ها را در شیشه نداشته است.

نظریه‌های پیچیده می‌تواند چگونگی رفتار اتم‌ها را در حالت خم شدن و شکستن توضیح دهد، اما این کار تنها با استفاده از شبیه‌سازی کامپیوتری قابل اجرا است. شبیه‌سازی امری است که هر کس می‌تواند انجام دهد اما ما به صورت عملی این موضوع را نمایش دادیم و چیزی را که مدت‌هاست پژوهشگران به دنبالش بودند ارائه کردیم.

برای انجام این پروژه دو نوع میکروسکوپ الکترونی عبوری مورد استفاده قرار گرفت. از پرتو الکترونی برای گرم کردن شیشه استفاده شد، با گرم کردن امکان مشاهده شیشه زیر میکروسکوپ فراهم می‌شود. این گروه از تئوری‌های مختلفی برای تحقیق روی این موضوع استفاده کردند. 

اخبار علمی - ایسنا