دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

شترها در قطب سکونت داشتند!



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

شترها در قطب سکونت داشتند!

شترها به عنوان کشتی‌های صحرا شناخته شده‌اند و اکنون دانشمندان موزه طبیعت کانادا در نهایت شگفتی بقایای یک شتر غول‌پیکر را در قطب شمال کشف کرده‌اند.

به گزارش ایسنا , قطعات استخوان این موجود پشمالو در جزیره السمیر کانادا کشف شده که شمالی‌ترین منطقه‌ای است که این موجود در آن دیده شده است.

به گفته دانشمندان، این موجود باید حدود 3.5 میلیون سال قبل در جنگلهای منجمد شمالی سکونت داشته و 30 درصد از همتایان امروزی خود بزرگتر بوده است.

اگرچه منطقه‌ای که امروزه این استخوانها در آن کشف شده، در آن زمان بین 14 درجه تا 22 درجه سانتیگراد گرمتر از حال حاضر بوده، زمین آن در 9 ماه سال با برف پوشیده شده بود.

دانشمندان مدعی شده‌اند که این کشف احتمالا تفکر انسان امروز در مورد شترها را تغییر داده و نشان می‌دهد که آنها در اصل برای زندگی در محیط جنگلی قطبی بجای سکونتگاه کنونی آنها در بیابانها سازگار بوده‌اند.

ویژگیهای شناسایی شده در شترهای مدرن مانند کوهان آنها که ذخیره چربی است، احتمالا به اجداد آنها در زمستانهای طولانی که غذا بندرت وجود داشته، کمک می کرده است.

ویژگیهای دیگر شتر مانند پاهای مسطح بزرگ آنها که در آب‌وهوای قطبی از سر خوردن حیوان جلوگیری می‌کرده، در شرایط بیابانی نیز بر روی شنهای روان به حرکت شتر کمک می‌کند.

چشمان بزرگ شترها نیز به شترهای پیش از تاریخ در کاوش در ماههای تاریکی قطب کمک می‌کرده است.

در کل 30 قطعه استخوان از یک استخوان درشت نی در فاصله 1200 کیلومتر بالاتر از محلی که پیش از آن دیده شده بود، شناسایی شده‌اند.

شترها حدود 45 میلیون سال قبل در آمریکای شمالی تکامل یافتند و هفت میلیون سال قبل با استفاده از پل زمینی برینگ که آلاسکای امروزی را به روسیه وصل کرده، به منطقه اوراسیا وارد شدند.

ویژگیهای فیزیکی نشان داده که این قطعات فسیلی به گروهی از حیوانات سم شکافته موسوم به «جفت‌سمان» تعلق داشته که شامل گاوها، خوکها و شترها هستند.

دانشمندان دانشگاه منچستر کلاژن را از این قطعات استخوان استخراج کرده و با 37 گونه مدرن آنرا مقایسه کردند. از آنجایی که دی‌ان‌ای زودتر از کلاژن از بین می‌رود، در شناسایی بقایای پیش از تاریخ از آن استفاده نمی‌شود.

نتایج این آزمایش که در مجله Nature Communications منتشر شده، یک مطابقت یکسان را بین حیوان منقرض شده و شتر یک کوهانه امروزی شناسایی کرده است. همچنین شباهتهایی میان این استخوانها با شتر غول‌پیکر یوکان عصریخی کشف شده است./ایسنا

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

کشف 30 قطعه از قطعات استخوان درشت نی شتر ماقبل تاریخ در قطب شمال

 


ویدیو مرتبط :
پرش از شترها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نشت نگران كننده متان از قطب شمال



 

نشت نگران كننده متان از قطب شمال

 

متان دومين گاز گلخانه عمده‌اي است كه بشر توليد مي‌كند (پس از دي‌اكسيد كربن). اين گاز با سرعتي بيشتر از حد پيش‌بيني، از منطقه يخ زده قطب شمال نشت كرده است و راهي اتمسفر زمين مي‌شود.


پژوهشگراني كه اين مطالعه جديد را انجام داده‌اند معتقدند با اين شرايط بايد گاز متان را داراي نقشي پررنگ‌تر از تصورات قبلي در بر هم خوردن تعادل زيست محيطي زمين به شمار آورد.


پژوهشگران دانشگاه فيربنكس در آلاسكا در تحقيقات خود نشان داده‌اند در گذر زمان، گاز متان قابل توجهي در لايه يخ‌زده دائمي زمين به دام افتاده است و سالانه بالغ بر ? ميليون تن از آن به دليل گرمايش زمين كه عمدتا ناشي از فعاليت‌هاي بشري است، رها شده و راهي اتمسفر مي‌شود.


به عقيده پژوهشگران اين مطالعه، شدت انتشار اين گاز تا به آن حد نگران‌كننده است كه رها شدن كسر كمي از آن مي‌تواند تبعات نگران‌كننده زيست‌محيطي را براي زمين و ساكنان آن به همراه داشته باشد.


اين مطالعه نشان مي‌دهد لايه يخ‌زده دائمي زمين بتدريج در حال از دست دادن توانايي خود به عنوان دامي نفوذناپذير در نگه داشتن مقادير عظيمي از متان است.


بخشي از نتايج اين مطالعه نشان مي‌دهد حجم گاز متاني كه هم‌اكنون از صفحه يخي شرق سيبري نشت پيدا مي‌كند، قابل مقايسه با گازي است كه از اقيانوس‌هاي سراسر زمين منتشر مي‌شود. اين محققان هشدار مي‌دهند بايد هرچه سريع‌تر براي توقف اين فرآيند دست به كار شد.


البته در كنار اين محققان، دانشمنداني نيز هستند كه شرايط را چندان نگران كننده و حاد توصيف نمي‌كنند. پژوهشگران انستيتوي ماكس پلانك آلمان از جمله اين افراد هستند.


به عقيده آنها، دليل روشني وجود ندارد مبني بر اين‌كه وضعيت به مرحله بحران نزديك شده است. آنها مي‌گويند اين احتمال وجود دارد كه نشت گاز متان در قالب يك فرآيند هميشگي و از آخرين دوران عصر يخ يعني زماني حدود ??هزار سال پيش در زمين وجود داشته است.


برخي پژوهشگران بر اين عقيده هستند كه انتشار سالانه ? ميليون تن گاز متان در برابر آلايندگي جهاني ???ميليون تن گاز متان رقم قابل توجهي نيست!


در حال حاضر حدود ?? درصد از گاز متان موجود در اتمسفر زمين ناشي از فعاليت‌هاي انساني است و منابع طبيعي نظير تالاب‌ها سهم باقيمانده را به خود اختصاص داده‌اند.


از سوي ديگر، حجم گاز متاني كه در منطقه قطب شمال وجود دارد، بيشترين ميزاني است كه در ??? هزار سال گذشته بوده است.... / یادداشت : جام‌جم آنلاین