دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

شایع ترین سرطان های ایران اعلام شد



 

شایع ترین سرطان های ایران اعلام شد

 

رئیس بخش جراحی انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی(ره) گفت: سرطانهای شایع در ایران نظیر سایر کشورهای آسیایی پس از سرطان پوست به ترتیب سرطان پستان در زنان، سرطان معده در مردان، سرطان مثانه، کولون و رکتوم و سرطان مری است.

به گزارش مهر، دکتر محمدرضا میر از غربالگری سرطان مری در استانهای گلستان و اردبیل خبر داد و افزود: سرطان مری در شمال شرق و خطه شمال کشور و در شهرهایی چون اردبیل، تالش و گنبد شایع تر است.

وی با بیان اینکه هم اکنون سرطان مری جزو 4 سرطان شایع در زنان و مردان استانهای شمالی است، گفت: سرطان مری در برخی مناطق کشور حتی جزو نخستین سرطان در زنان است.

میر ادامه داد: پراگندگی جغرافیایی سرطان مری حتی در یک استان متفاوت است به عنوان مثال میزان شیوع آن در گنبد بیش از گرگان (هر 2 در استان گلستان) است.

وی با بیان اینکه روشهای درمانی سرطانها در آینده شاهد تغییرات بزرگی است، از Personalized Medicine به عنوان مدل درمانی سرطانها در آینده خبر داد و در این مورد اظهار داشت: در این روش، علی رغم داشتن یک نوع سرطان در 2 نفر شیوع درمانی آنها متفاوت خواهد بود به طوری که درمانها متناسب با وضعیت بیمار انجام خواهد شد.

دبیر علمی ششمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی گیر کردن غذا در گلو و یا اشکال در بلع (دیسفاژی) را مهمترین و شایعترین علامت سرطان مری برشمرد و افزود: بیمار در مراحل نخست بیماری به اشکال در بلع غذاهای جامد سپس مایعات دچار می شود که بر حسب شدت گرفتاری دیسفاژی درجه 1، 2، 3 و یا 4 می گویند.

به گفته میر، درد در پشت جناغ سینه (استرنوم) و کاهش وزن از دیگر علائم سرطان مری است.

وی با بیان اینکه امروز دانشمندان، ژنتیک را مهمترین عامل در بروز سرطان می دانند، ادامه داد: هم اکنون اکثر ژنوم سرطانها شناخته شده است اما از عوامل پر خطری که سبب بروز سرطان می شود استعمال دخانیات، تنباکو و مصرف الکل را می توان نام برد به نحوی که در بروز نوعی از سرطان مری SCC (سرطان با منشا سلولهای سنگفرشی) استعمال دخانیات به همراه مصرف الکل به خوبی ثابت شده است.

دبیر علمی ششمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی با بیان اینکه برخی بیماری های زمینه ای هم در بروز سرطان مری موثر هستند، افزود: در بیمارانی که به ریفلاکس (برگشت اسید معده به مری) دچار هستند، این عارضه سبب ایجاد بارت در بخش انتهایی مری می شود که امکان تبدیل شدن آن به سرطان مری وجود دارد.

میر گفت: آشالازی مری، اسکلرودرمی و پایلوزیس هرچند بیماریهای خوش خیمی هستند اما ابتلا به آنها با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری همراه است.

رئیس بخش جراحی انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی(ره) ادامه داد: کاهش برخی مواد غذایی نظیر انواع ویتامین ها (B1، C)، استفاده نکردن از میوه و سبزیجات تازه، کم تحرکی، چاقی، استفاده از فست فودها، استفاده از غذای مانده و کپک زده، و چندین بار گرم و سرد کردن غذا در افزایش شیوع سرطان مری موثر هستند.

وی افزود: چنانچه سرطان مری زود تشخیص داده و درمان به هنگام و خوبی انجام شود، باعث عوارض عمل جراحی کمتر، طول عمر بیشتر و زندگی با کیفیت تری خواهد شد.

میر، غربالگری سرطان مری را از طریق آندوسکوپی، رادیوگرافی از مری و یا بلعیدن ماده حاجب و عکسبرداری برای شناسایی مناطق رنگ نگرفته برای نمونه برداری برشمرد و یادآور شد: اگر مردم به این باور برسند که با غربالگری و تشخیص و درمان زودهنگام عوارض درمان جراحی کمتر و کیفیت زندگی بیشتر خواهند  داشت، در برابر غربالگری مقاومت نمی کنند.

ششمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی با عنوان "مدیریت عود و عوارض سرطانهای شایع پس از درمان در ایران 11 تا 13 آبان 90 در مرکز همایشهای بین‌المللی رازی برگزار می‌شود.... / تحلیل : عصر ایران



ویدیو مرتبط :
سرطان دهانه ی رحم، دومین سرطان شایع در خانم ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرطان معده شایع ترین سرطان در ایران است



 سرطان معده, سرطان, سرطان در ایران,

تهران - رییس مركز تحقیقات سرطان ایران گفت :شایع ترین سرطان در ایران سرطان معده است. سرطان به عنوان سومین علت مرگ ومیر پس از بیماری قلبی و عروقی و حوادث در ایران شناخته شده است .

دكتر محمد اسماعیل اكبری روز شنبه در گفت و گو افزود: سرطان یك بیماری قابل پیشگیری و علاج است .

وی اظهار داشت : 40 درصد از سرطان ها قابل پیشگیری هستند و 40 درصد دیگر از سرطان ها قابل معالجه اند و با 20 درصد دیگر سرطان ها می توان زندگی كرد .

اكبری خاطر نشان كرد : سالانه حدود 85 هزار مورد جدید سرطان در ایران شناسایی می شود كه شایعترین سرطان در مردان معده و در زنان ایرانی سینه محسوب می شود.

به گفته وی سرطان معده ، مثانه ،پروستات ، روده ، ركتوم ، خون ، غددلنفاوی ، چشم ، مغز در مردان ایرانی به ترتیب به عنوان 10 سرطان شایع محسوب می شود.

اكبری خاطر نشان كرد : در زنان سرطان سینه ،روده ،ركتوم ، معده ، مری ، خون ، تیروئید ، تخمدان ،ریه ، و سرطان دهانه رحم نیز به عنوان 10 سرطان شایع در این گروه وجود دارد .

رییس مركز تحقیقات سرطان ایران اظهار داشت : سرطان معده قابل پیشگیری است به طوری كه رفتار غذایی و طرز پخت نامناسب در میان خانواده های ایرانی زمینه سرطان معده را بروز می دهد.

وی گفت : كشورهای شرقی الگوی غذایی شبیه به هم دارند و سرطان معده نیز در این كشورها مانند هم است در كشور ژاپن غربالگری سرطان معده اجرا شده است و این در حالی است كه این غربالگری در كشورهای دیگر اتفاق نیفتاده است . در كشورهای آمریكا و اروپا سرطان معده خوب پیشگیری شده است و در حال حاضر این نوع سرطان در این كشورها بسیار كم است .

اكبری با بیان اینكه نقش دولت ها در امر پیشگیری و غربالگری سرطان از اهمیت ویژه ای برخوردار است اظهار داشت : اجرای برنامه های غربالگری از سوی دستگاه های دولتی باید كاملا استاندارد باشد و غربالگری مساله ای حاكمیتی است .

وی گفت : سازمان های بیمه گر برای غربالگری و پیشگیری و اجرای طرح اعتبارهایی را اختصاص می دهند كه این مقدار كافی نیست و دولت ها باید دراین امر دخالت داشته باشند .

رییس مركز تحقیقات سرطان ایران گفت :سرطان در ایران سومین عامل مرگ و میر و در استانهای اصفهان و یزد به عنوان دومین عامل مرگ و میر محسوب می شود./ایرنا