دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

شادی دارای بو است!



عرق تولید شده انسان هنگامی که فردی خوشحال است موجب شکل گیری حالتی مشابه با شادی در فردی می شود که آن بو را استشمام کرده است. این یافته ای جالب توجه محسوب می شود زیرا نه تنها به معنای رایحه‌دار بودن شادی است بلکه آن رایحه توانایی انتقال احساسات به دیگران را نیز دارد.

  به طور معمول هنگامی که لبخند یک نفر را می بینید، صدای خندیدن فردی را می شنوید و یا حتی زمانی که در آغوش کشیده می شوید می توانید بگویید آن فرد شاد و خوشحال است. اما آیا می توانید شادی را بو کنید؟ پاسخ مثبت است زیرا نتایج پژوهشی جدیدی به این نکته اشاره داشته است که تجربه شادی می تواند از طریق بو نیز منتقل شود.

اخبار,اخبارعلمی, تحقیقات  علمی


به گزارش  عصرایران، تیمی از پژوهشگران اروپایی طی این مطالعه که با حضور 12 مرد جوان انجام شده است چندین ویدیو را به نمایش گذاشته اند تا احساسات مختلفی را در آنها ایجاد کنند. طی مدت زمان تماشای این ویدیوها پژوهشگران نمونه عرق شرکت کنندگان را جمع آوری می کردند. تمامی مردان شرکت کننده در این مطالعه از سلامت کامل برخوردار بوده و سیگار یا مواد مخدر مصرف نمی کردند. همچنین از آنها خواسته شده بود تا از مصرف نوشیدنی و خوردن غذاهای بودار طی مدت زمان مطالعه پرهیز کنند.

سپس نمونه های عرق جمع آوری شده به 36 زن جوان سالم ارائه شد تا آنها را بو کنند و این در شرایطی بود که پژوهشگران واکنش های آنها را زیر نظر داشتند. زنان از آن جهت برای این کار انتخاب شدند که پژوهش های پیشن به حس بویایی بهتر زنان نسبت به مردان اشاره داشته و همچنین نسبت به علامت‌دهی احساسی حساس‌تر هستند.

پژوهشگران دریافتند رفتار زنان پس از بو کردن نمونه های عرق - به ویژه حرکات صورت و حالت چهره - رابطه ای بین وضعیت احساسی مردانی که نمونه از آنها گرفته شده با زنانی که آنها را استشمام می کنند، نشان می دهد.

به گفته "گان سمین"، یکی از مولفان مطالعه اخیر، عرق تولید شده انسان هنگامی که فردی خوشحال است موجب شکل گیری حالتی مشابه با شادی در فردی می شود که آن بو را استشمام کرده است. این یافته ای جالب توجه محسوب می شود زیرا نه تنها به معنای رایحه‌دار بودن شادی است بلکه آن رایحه توانایی انتقال احساسات به دیگران را نیز دارد.

همچنین، طی این مطالعه پژوهشگران دریافتند احساسات دیگر مانند ترس نیز دارای رایحه هستند. نتایج این مطالعه به نوعی تاییدی بر پژوهش های پیشین است که نشان داده بودند برخی احساسات منفی دارای بو هستند و البته این برای نخستین بار است که این مساله برای احساسات مثبت نیز نشان داده می شود.

پژوهشگران برای جداسازی دقیق ترکیب شیمیایی بوی شادی همچنان باید پژوهش های بیشتری انجام دهند اما می توان از هم اکنون کاربردهای بالقوه آن را تصور کرد. به عنوان مثال، عطرهای شادی یک از مواردی هستند که می توانند رنگ واقعیت به خود بگیرند. رایحه درمانی نیز می تواند توسعه یابد تا به افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب کمک شود.

شاید شگفت انگیزترین نتیجه این مطالعه درک گسترده‌تر ما از چگونگی برقراری ارتباط بین احساسات باشد و همچنین این که احساسات ما چگونه به طور بالقوه از طریق بستر اجتماعی و حالات احساسی افرادی که در اطراف ما هستند، دستخوش تغییر می شود.

 

 اخبار   علمی  -  عصر  ایران 


ویدیو مرتبط :
کیمیدی بو، بو حسین بن علی دی - ولی پیری - بی نظیر - 94

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خدمت نیمه وقت برای مادران دارای فرزند معلول



 


مدیرکل امور مجلس سازمان بهزیستی کشور در حالی از تصویب طرح «تسهیلات شغلی و استفاده از خدمت نیمه وقت مادران شاغلی که دارای فرزند معلول هستند»، در مجلس شورای اسلامی خبر داد که با توجه به مشخص نشدن طریقه تامین بار مالی، طرح یادشده از سوی شورای نگهبان به مجلس عودت داده شده است.

داود عزیزی در گفت وگو با ایسنا همچنین اعلام کرد؛ طرح مذکور در حال حاضر در کمیسیون اجتماعی مجلس در دستور کار قرار دارد و پس از اصلاحات انجام شده مجدداً به شورای نگهبان ارسال می شود. به گفته وی بر اساس قانون قبلی تنها زنان کارمند رسمی و ثابت که دارای فرزند معلول بودند، می توانستند از خدمت نیمه وقت استفاده کنند، اما در مصوبه جدید، قید «رسمی و ثابت» از قانون قبلی حذف شده است. مدیرکل امور مجلس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به موارد دیگر این قانون ادامه داد؛ بر اساس مصوبه مجلس، همچنین «محدودیت سه سال» برای استفاده از قانون خدمت نیمه وقت برای مادرانی که فرزند معلول دارند، اعمال نمی شود و مادران می توانند برای چند سال یا حتی برای تمام مدت خدمت خود در سازمان متبوع از قانون خدمت نیمه وقت استفاده کنند.