دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

سیب‌های فاسدی که به باتری‌های مفید تبدیل می‌شوند



اخبار علمی,خبر های علمی,سیب‌های فاسد

محققان موسسه فناوری کارلسروهه (KIT)، با تغییر کاربری سیب‌های دور انداخته شده از آنها برای ساخت باتری‌های سدیم یون ارزان با کارایی بالا استفاده کردند.

به گزارش ایسنا، این پیشرفت در صورت توسعه بیشتر می‌تواند برای نیرودهی به لوازم برقی، ساخت ابزارهای الکترونیکی جدید و استفاده در ابزارهای ذخیره سازی با باتری‌های لیتیوم یون به رقابت بپردازد.

یک تیم به رهبری پروفسور استفانو پاسرینی و دکتر دانیل بوشهلز، با خشک کردن سیب‌ها و بهره برداری از محتوای 95 درصدی کربن آنها به ایجاد "کربن سخت" پرداختند.

کربن سخت یک ماده الکترودی ارزان اما با عملکرد بالا است. آند مبتنی بر کربن آنها دارای یک ظرفیت خاص 230 mAh / g است و تخریب کم حتی پس از 1000 بار شارژ و تخلیه است. شاخص کولمبیک (coulombic) این الکترودها، بر روی عدد بسیار بالا 99.1 درصد تثبیت شده است.

به علاوه، محققان برای این باتری‌های یک کاتد سبزتر با کارایی بالاتر را توسعه داده‌اند. آنها با قرار دادن چندین لایه از اکسید سدیم بر روی هم، به ماده‌ای دست پیدا کردند که از نظر کارایی با کاتدهای لیتیوم- یون مقایسه می‌شود اما در این شیوه جدید 90.2 درصد از شارژ پس از 600 دوره کاملِ شارژ و تخلیه شارژ باقی مانده و شاخص coulombic بر روی عدد 99.9 درصد قرار می‌گیرد.

با وجود اینکه باتری‌های لیتیوم- یون می‌توانند مقدار مناسبی از انرژی را در یک بسته کوچک جای دهند ولی از مواد گرانقیمت و خطرناک مانند کبالت تشکیل شده‌اند. اما باتری‌های سدیم- یون که توسط این محققان تولید شده‌اند با وجود کارایی بالایی که دارند از مواد ارزانقیمت تولید شده‌اند.

به گفته محققان، کارایی باتری‌های سدیم- یون حدودا 20 درصد کمتر از انواع لیتیومی است.

آنها بر این باورند که مواد کاتدی جدیدشان کارایی نظیر باتری‌های لیتیوم- یون را دارند.

این باتری‌های سدیم- یون جدید هنوز تجاری نشده‌اند. اما بنظر می‌رسد که به دلیل استفاده از "کربن سخت" در این باتری‌ها و ارزانقیمت بودنشان، از آنها استقبال شود.

اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
سیب زمینی کوچکتر از باتری قلمی!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یک ماده داروئی مفید در سیب، پیاز و چای سبز!



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

یک ماده داروئی مفید در سیب، پیاز و چای سبز!

لخته شدن خون یا ترمبوز (Thrombuz)، در شریان‌ها و رگ‌ها رخ می‌دهد و جریان خون را محدود می‌کند و ممکن است از جای خود رها شده و به سایر بخش‌های بدن سرایت کند.

به گزارش جام نیوز، دانشمندان ادعا می‌کنند، یک نوع مواد داروئی در سیب‌، پرتقال و پیاز وجود دارد که از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند.

آنها معتقدند که rutin که در چای سیاه و سبز نیز وجود دارد، در آینده می‌تواند برای درمان و جلوگیری از حملات قلبی و سکته‌ها، مورد استفاده قرار بگیرد.

محققان دانشگاه هاروارد (Harvard)، دریافتند که این ماده در مسدود کردن آنزیم خطرناکی که باعث شکل‌گیری لخته خون می‌شود (PDI)، کمک می‌کند. این آنزیم هنگام شکل‌گیری لخته خون در شریان‌ها و رگ‌ها، به سرعت رها می‌شود.

محققان در این تحقیق، قابلیت 500 ماده مختلف را در مسدود کردن این آنزیم بررسی کردند و دریافتند که rutin از همه آنها موثرتر می‌باشد. آنها دریافتند که این ماده باعث جلوگیری از لخته شدن خون در شریان‌ها و رگ‌ها می‌شود.

محققان امیدوارند در آینده نزدیک از این ماده برای درمان بیماران در معرض حملات قلبی و سکته، استفاده کنند.

لخته شدن خون یا ترمبوز (Thrombuz)، در شریان‌ها و رگ‌ها رخ می‌دهد و جریان خون را محدود می‌کند و ممکن است از جای خود رها شده و به سایر بخش‌های بدن سرایت کند.

اگر لخته شدن در یکی از شریان‌های اصلی که به قلب منجر می‌شود رخ دهد، باعث حمله قلبی می‌شود. همچنین لخته شدن خون در شریان‌های مغزی نیز منجر به سکته می‌شود./جام نیوز