دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

سیارک چیست؟



سیارک,سیارک چیست؟,ویژگی سیارک ها

 سیارک چیست؟
سیارک‌ها سیارات بسیار کوچکی هستند که از صخره و فلز ساخته شده‌اند. سیارک‌ها معمولاً اجسام نامنتظمی هستند و بر گرد خورشید حرکت می‌کنند. هزاران سیارک در منظومه خورشیدی ما وجود دارند . بسیاری از آنها میان مدار مریخ و مدار هرمز مشتری قرار گرفته‌اند و گرد خورشید می‌گردند. دسته‌ای دیگر از آنها در مکان‌های دیگر منظومه خورشیدی یافت می‌شوند.به نظر می رسد علت اینکه اغلب آن‌ها در فاصلهٔ مریخ و مشتری دیده می شوند این است که احتمالاً در مدار بین این دو سیاره، سیارهٔ دیگری نیز وجود داشته است که به علت جاذبهٔ شدید مشتری متلاشی شده است و سیارک‌ها پدید آمده باشند.
به سیارک‌هایی که بر اثر نیروی گرانش سیاره‌ها در مداری گیر افتاده باشند «سیارک اسیر» می‌گویند. در این صورت سیاره مزبور به گرد سیاره بزرگ‌تر می‌گردد.

 

سیارک,سیارک چیست؟,ویژگی سیارک ها

 سیارک 234Ida  و قمر آن Dactyl


نزدیک‌ترین سیارک به زمین، توتاتیس نام دارد. سنگ آسمانی ״توتاتیس ״ دارای حدود۸ / ۴ کیلومتر طول و۴ / ۲ کیلومتر عرض است. این سنگ آسمانی تقریبا هر چهار سال یکبار به دور ستاره خورشید می چرخد و مدار آن از درون مدار سیاره زمین به دور خورشید آغاز شده و به خارج از مدار سیاره مریخ ، ختم می شود. از آنجا که هم زمین و هم ״توتاتیس ״ به طور دائم در حرکتند، فاصله میان آنها نیز بسیار متغیر است .به طور معمول این سنگ آسمانی را میتوان در مناطق بدور از نور شهرها، با کمک دوربین دو چشمی ساده نیز رصد کرد.

 

سیارک,سیارک چیست؟,ویژگی سیارک ها

 سیارک 2004FH  که در مرکز صفحه آنرا در حال حرکت می بینید. شیی که به صورت نور درخشان از مقابل دوربین به سرعت عبور میکند یک ماهواره است.


در آغازین روزهای ژانویه ۱۸۰۱ جوزپه پیاتزی (۷ جولای ۱۷۴۶ - ۲۲ جولای ۱۸۲۶) جرمی را در آسمان رصد نمود که ابتدا یک ‌دنباله‌دار به نظر می‌رسید ولی زمانی که مدار آن به درستی تعیین گردید، مشخص شد که سیاره بسیار کوچکی است، آنقدر کوچک که آن را در رده جدیدی به نام سیارک‌ها دسته‌ بندی کردند. پیاتزی آن را سرس نامید. تا چند سال بعد سه سیارک جدید دیگر کشف شدند و تا پایان آن قرن صدها عدد از آنها شناسایی شده بودند. تا به امروز تعداد این سیارکها به چند صد هزار رسیده است و هنوز اکتشاف آنها ادامه دارد. تعدادی از سیارکها چنان کوچکند که از زمین قابل رؤیت نیستند اما بزرگترین آنها همان سِرِس است که تاکنون شماره یک را بر پیشانی خود دارد.

 

سیارک,سیارک چیست؟,ویژگی سیارک ها

 

نام گذاری سیارک‌ها
همینکه مدار سیارکی مشخص می‌گردد، عددی به ترتیب زمان کشف بدان نسبت داده می‌شود و به دنبال آن نامی می‌آورند که نام را معمولاً کاشف بر می‌گزیند مثلاً ۱ سرس. در آغاز نامهای زنانه از اسطوره‌های یونان و روم انتخاب می‌شد.بعدها نامهایی از نمایشنامه‌های شکسپیر و اپراهای واگنر برگزیده شدند. بسیاری از سیارک‌ها را کاشفان به نامهای زنان، دوستان و حتی سگها و گربه‌های خود نامیدند.همواره نامهایی مونث به کار رفته‌است، جز در مورد چند سیارک که مدارهایی نامتعارف دارند نامهای مذکر نهاده شده‌است.

 

ارزش اقتصادی
سیارک‌ها می‌توانند برای تأمین مواد و آب مورد نیاز برای ساخت تجهیزات فضایی و مداری به کار روند.هم‌اکنون بسیاری از مراکز پژوهشی مرتبط با فناوری فضایی در حال مطالعه امکان سفر به سیارک‌ها و برداشت از ذخایر طبیعی آن‌ها هستند.


به تازگی و با کشف یخ آب بر سطح سیارک تمیس-۲۴، ایده‌هایی به منظور برداشت آب از سیارک‌ها جهت تولید آب مصرفی فضانوردان و تأمین اکسیژن و هیدروژن توسط الکترولیز آب برای مصرف تنفسی و یا سوخت فضاپیماهای آینده مطرح شده است. اگر مدار سفرهای فضایی آینده را بتوان به گونه‌ای طراحی کرد که هر بار سیارک دارای ذخایر یخ آب در مسیر قرار داشته باشد می‌توان به سادگی تأسیسات لازم برای یک ایستگاه سوختگیری فضایی را روی آن سیارک بنا نمود.

 

تأسیساتی تمام اتوماتیک که انرژی تابشی خورشیدرا توسط صفحات خورشیدی دریافت و به الکتریسیته تبدیل خواهد کرد سپس با استفاده از این انرژی الکتریکی، یخ آب موجود در خرده‌سیارک را با یک اجاق میکروویو ساده ذوب کرده و در ادامه آب حاصله را با یک دستگاه ساده الکترولیز به هیدروژن و اکسیژن خواهد شکاند. در انتها هیدروژن و اکسیژن به دست آمده در مخازن جدا از هم ذخیره خواهد شد. این طرح هنوز در مرحله ایده قرار داشته و عملیاتی نشده است.

 

سیارک,سیارک چیست؟,ویژگی سیارک ها

 سیارک 951Gaspra  اولین سیارکی به حساب می آید که با جزئیات دقیق و بالا مورد تصویربرداری قرار گرفت.


برای معدن‌کاوی بر روی سیارک‌ها باید بتوان روی آن‌ها فرود آمد و این کاری است سخت و شاید هم ناممکن. به این خاطر دانشمندان در اندیشه راهی برای بازایستاندن سیارک‌های پیرامون زمین از چرخش هستند. برای این کار جیپ‌هایی در نظر گرفته شده که با نیروی موشکی کار می‌کنند. برای یک سیارک با قطر ۱۰۰ متر که ۴ بار در روز حول محور خود می‌چرخد، ۲۹ تن سوخت نیاز است تا از چرخش بازداشته شود.
منبع : noojum.com
 


ویدیو مرتبط :
سیارک ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ملاقات یک سیارک با زمین از فاصله ۳۲۵ هزار کیلومتری



 

 

ملاقات یک سیارک با زمین از فاصله ۳۲۵ هزار کیلومتری

 

زمین هفته آینده در انتظار ملاقات با سیارکی به اندازه یک راکت فضایی خواهد بود که از فاصله ای ایمن و بدون ایجاد هر گونه تهدیدی از کنارش عبور خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیارک ۲۰۰۵YU۵۵ از فاصله ۳۲۵ هزار و ۸۷ کیلومتری از زمین، فاصله ای نزدیکتر از ماه به زمین عبور خواهد کرد و پس از آن در میان فضا ناپدید خواهد شد. این سیارک تیره و کربنی وسعتی در حدود ۳۹۶ متر دارد و پس از سه دهه برای اولین بار به نزدیک ترین فاصله اش از زمین دست پیدا خواهد کرد.

به گفته "توماس ستاتلر" یکی از اخترشناسان بنیاد ملی علوم آمریکا این سیارک جرمی خطرساز نیست و می توان از آن به عنوان فرصتی مناسب برای مطالعه بر روی سیارکها استفاده کرد. ناسا به همراه بنیاد ملی علوم قصد دارند از روز جمعه رصدهای تلسکوپهای راداری خود را به منظور نقشه برداری از سطح و ساختار شیمیایی این سیارک آغاز کنند.

سیارکی با ابعاد مشابه ۲۰۰۵YU۵۵ تا سال ۲۰۲۸ از نزدیکی زمین عبور نخواهد کرد. ناسا می گوید در حال حاضر بیش از هزار و ۲۶۲ سیارک خطرساز و بزرگتر از ۱۵۴ متر در نزدیکی زمین به دور خورشید در حرکتند و ۲۰۰۵YU۵۵ یکی از همین سیارکها است که احتمال برخورد آن با زمین صفر خواهد بود، دست کم در قرن حاضر مسیر این سیارک به گونه ای نیست که بتواند با زمین برخورد کند.

بر اساس گزارش ان بی سی، با این همه در صورتی که سیارکی به این ابعاد بر روی اقیانوس فرود بیاید می تواند زمین لرزه ای با شدت ۷ ریشتر و امواج سونامی به ارتفاع ۲۱ متر به وجود آورد. احتمال وقوع چنین برخوردهایی یک بار در هر ۱۰۰ هزار سال است.... /  خبرگزارى مهر