دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ساخت ژل درمان آفت‌های دهانی توسط پژوهشگران ایرانی



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

ساخت ژل درمان آفت‌های دهانی توسط پژوهشگران ایرانی

پژوهشگران ایرانی موفق به ساخت ژل مؤثر در درمان آفت‌های دهانی شدند.

دکتر فرهاد شفیعی در حاشیه کنگره بین المللی مواد دندانی گفت: ساخت ژل گیاهی موثر در درمان آفت‌های دهانی برای نخستین بار در دنیا از موفقیت‌های پژوهشگران ایرانی در حوزه مواد دندانی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده است.

وی ادامه داد: این ژل تاکنون به تایید معاونت پژوهشی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران رسیده است. همچنین در ایران ثبت اختراع و در ایالات متحده امریکا نیز به ثبت رسیده است.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران آفت را از ضایعات مخاطی دهان برشمرد و افزود: بیمار مبتلا به آفت دهانی به هنگام صرف غذا و صحبت کردن دچار درد و ناراحتی می‌شود.

شفیعی گفت: فقط 20 ثانیه استفاده از این ژل التیام آفت دهانی را بدنبال دارد و بدون توجه بیمار ضایعه آفت دهانی در مدت 24 تا 48 ساعت بهبود می‌یابد.

وی اظهار امیدواری کرد: در شرکت دانش بنیانی تحت عنوان کاوشگران سلامت بنیان در مرکز رشد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بتوانیم این محصول را تولید و صادر کنیم.

بر اساس این گزارش، نخستین کنگره بین‌المللی مواد دندانی ایران با همکاری دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن دندانپزشکی ایران که از 17 آذر ماه در سالن شهید دکتر هدایت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شده است، فردا به کار خود پایان می‌دهد./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
‫علل ایجاد آفت دهانی و بهترین روش های درمان آن‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آفت دهان از تشخیص تا درمان



 

 

 

آفت دهان از تشخیص تا درمان


آیا تا به حال روی زبان یا لثه های خود درد و سوزش احساس کرده اید؟ اگر این طور بوده، حتما تا مدت ها آب خوش (ببخشید، غذای خوش مزه) از گلویتان پایین نرفته و هر بار تا عمق سرتان درد گرفته است. تا به حال چیزی درباره «آفت» شنیده اید؟...

آفت دهان هم مانند هر نوع زخم دیگری، نوعی ضایعه است که به علت از بین رفتن بخشی از پوشش داخلی دهان یا لثه و در قسمت داخلی گونه ها به وجود می آید. این بیماری به طور معمول در خانم ها بیشتر دیده می شود و حدود یک پنجم مردم جامعه به آن مبتلا می شوند. اگرچه افراد در هر سنی در معرض ابتلا به آفت هستند ولی در ۱۰ تا ۴۰ سالگی شایع تر است.


● آفت چه حسی دارد؟
گزگز یا سوزش، ممکن است یک روز قبل از بروز ضایعه آفت وجود داشته باشد. در ۲ تا ۳ روز اول، ضایعات به شدت دردناک هستند و فرد مبتلا در خوردن و صحبت کردن مشکل خواهد داشت.


● چه می بینید؟
آفت به شکل ضایعه ای منفرد یا متعدد، کوچک، سطحی و با لبه های کاملا مشخص است که با یک لایه خاکستری رنگ پوشیده شده و هاله ای قرمز در اطراف دارد.


● چه بیماری هایی شبیه آفت هستند؟
برخی از ضایعات ممکن است شبیه آفت باشند مانند تبخال، برفک، آنژین ونسان (که نوعی عفونت و آبسه گلو است)، زخم ناشی از ضربه و آسیب و ضایعات ناشی از کمبود ویتامین B۱۲، اسیدفولیک یا آهن. خوب است بدانید که کمبود ویتامین های B۱، B۲ و B۶ از عوامل تشدید کننده آفت هستند.


● با آفت دهان چه کار کنیم؟
هدف از درمان، کنترل درد، کوتاه کردن زمان بهبود ضایعات و جلوگیری از ایجاد ضایعات جدید است.
بهترین روش برای پیشگیری از ضایعات و کوتاه کردن دوره بیماری، سرکوب باکتری استرپتوکوک با آنتی بیوتیک های موضعی است که پزشک تجویز می کند. بسیاری از افراد خودسرانه کورتون خوراکی مصرف می کنند اما باید این دارو را پزشک پس از معاینه در صورت لزوم تجویز کند. متاسفانه بیماری بسیاری از بیماران پس از قطع درمان، عود می کند. این گروه از بیماران باید در پی عارضه و مشکلی اصلی باشند که باعث ضعف دستگاه ایمنی شده است و با تقویت دستگاه ایمنی و پرهیز از استرس، احتمال بروز آفت را کمتر کنند.

منبع:salamat.ir