دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

زعفران اعتیادآورتر است یا "سی4 "؟



اگر می خواهید با کاربردهای عجیب موادی مثل زعفران ، آرسنیک و یا ماده منفجره سی - 4 آشنا شوید این مطلب را مطالعه کنید.

 

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران،در دنیای امروز مواد طبیعی و مصنوعی زیادی وجود دارند که هر کدام از آنها دارای خواص و کاربردهای متفاوتی هستند. در عین حال این مواد گاهی دارای اثرات و کاربردهای عجیبی هستند که باعث تعجب بسیاری از افراد می شود. در این مطلب قصد داریم تا شما را با بعضی از این مواد و کاربردها و اثرات عجیب آنها اشاره کنیم.

 

 

منفجره سی - 4,آرسنیک

 

 

DDT

این آفت کش معروف که از قدمت زیادی برخوردار است در سالهای اخیر به دلیل اثرات بدی که بر روی محیط زیست و موجودات زنده می گذرد ممنوع شده است. اما در دهه 1950 میلادی مشخص شد که استنشاق مقدار مشخصی از این ماده باعث ایجاد سرخوشی در افراد می شود. این کشف باعث شد تا برای مدتی بعضی از افراد با استفاده از این ماده و ترکیب گازی حاوی آن به سرخوشی مصنوعی می رسیدند.

 

 

منفجره سی - 4,آرسنیک

 

 

زعفران

این ادویه خوش رنگ و خوش بو در بسیاری از غذاهای ایرانی و همچنین غذاهای بسیاری دیگر از کشورها به عنوان طمع و رنگ دهنده استفاده می شود. اما باید گفت که زعفران می تواند بسیار اعتیاد آور نیز باشد. در زمان قدیم نیز از این ماده به عنوان دارویی نشاط آور برای مبارزه با افسردگی استفاده می شده است.

 

 

منفجره سی - 4,آرسنیک

 

انواع سم ها

در طول تاریخ بسیاری از انواع سم ها و زهرها به عنوان مواد دارویی و یا مخدر مورد استفاده قرار می گرفتند. برای نمونه تعدادی از مرتاضین هندی برای فرو رفتن به حالت خلصه زهر مار کبری را استنشاق می کردند. بر اساس شنیده ها بعضی از کوهنوردان در قرن 19 میلادی از سم " آرسنیک" برای افزایش توان تنفسی خود استفاده می کردند.

 

 

منفجره سی - 4,آرسنیک

 

 

ماده منفجره C-4

این ماده منفجره یکی از موثرترین مواد انفجاری در جهان است که قدرت تخریب آن حتی از " TNT " نیز بیشتر است. جدیدا در تحقیقات ارتش آمریکا مشخص شده است که تعدادی از سربازان برای بدست آوردن سرخوشی این ماده منفجره را در حالی که در پوشش پلاستیکی پیچیده شده است می جوند.

 

 

منفجره سی - 4,آرسنیک

 

قارچ و کپک روی کتاب

حتما شما هم تاکنون با کتابهایی که مدت زمان زیادی را در کتابخانه باقی مانده و لایه ای از گرد و غبار بر روی آنها وجود دارد رو به رو شده اید. در بسیاری از اوقات انواع قارچ ها و کپک ها بر روی این کتابها لانه می کنند و در صورتی که شخص بدون از بین بردن آنها از کتاب استفاده کند با تاثیراتی مشابه مواد روانگردان و همچنین تهوع و کم خوابی رو به رو می شود.

 

 

منفجره سی - 4,آرسنیک

 

سنبل الطیب

این گیاه که به عنوان " علف گربه " نیز شناخته می شود مورد علاقه گربه ها است و باعث می شود تا اثری مشابه داروی روان گردان بر روی گربه ها ایجاد شود. اما این گیاه از زمان های بسیار قدیم به صورت معجون و به عنوان دارو برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گرفته است.

 

منبع:باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خواص زعفران



 

 

زعفران

 

 

زعفران ، گیاهی است چند ساله كه دارای پیاز می باشد این پیاز دارای غلاف قهوه ای رنگی است. این گیاه در جنوب غربی آسیا، جنوب اسپانیا و جنوب اروپا روییده می شود. دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و 3 رشته كلاله قرمز رنگ می باشد. قسمت مورد استفاده گیاه زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن می باشد. كلاله زعفران حاوی چربی، املاح معدنی و موسیلاژ است. تکثیر زعفران منحصرا توسط غده زیر زمینی بنه ( کورم ) متداول است. عطر و بوی زعفران به علت وجود اسانس بی رنگ تروپن دار و یك تركیب اكسیژن دار و همراه با سینئول به نام سافرانال می باشد. طعم زعفران مربوط به هیتروزید تلخ پیكروكروسین است. رنگین بودن زعفران مربوط به وجود ماده ای به نام كروسین می باشد.

 

زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران بدست می آید در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 كیلوگرم گل زعفران بدست می آید كه وزن 5 کیلوگرم زعفران تازه بعد از خشك شدن به یك كیلوگرم می رسد.

 

 

ارزش غذایی زعفران

زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا می باشد زعفران موجب كاهش چربی و كلسترول خون می گردد. زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پیشگیری كننده از بیماریهای قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و كاهش دهنده فشار خون است. از گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بیماریهای پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، یرقان، پیش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شكم ، درمان معده درد و درمان کم خونی استفاده می شود.

 

زعفران به هضم غذا کمک می کند و تقویت کننده معده می باشد و به عنوان مسکن بویژه در دردهای لثه کاربرد دارد.

 

 

زعفران گیاه ضد افسردگی

مصرف زعفران در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است. بر اساس تحقیقات امروزی نیز نتیجه گرفته شده است که زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس تب سنتی به زعفران خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند. بر طبق نتایج این تحقیقات استفاده از زعفران در غذا و نوشیدن حداقل یك فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می شود. زعفران افزایش دهنده تمرکز حواس است و در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون موثر می باشد زعفران در درمان دردهای عصبی و کم خوابی موثر می باشد.

 

 

زعفران عامل پیشگیری از کاهش دید در سالخوردگی

بر اساس تحقیقات مرکز دانشگاهی ایتالیا زعفران در تنظیم کارکرد سلولهای بینایی موثر است و سلولهای بینایی را در مقابل آسیبها محافظت می کند و از پیشرفت بیماریهای چشم جلوگیری می کند و موجب احیای سلولهای آسیب دیده چشم می شود. زعفران در درمان اختلالات لکه زرد شبکیه که در سنین سالخوردگی ایجاد می شود موثر است. مصرف زعفران در رژیم غذایی از پیشرفت بیماریهای ژنتیک چشم جلوگیری می کند و به همین علت مصرف متعادل آن به سالخوردگان و افراد مبتلا به بیماری های چشم توصیه می شود.

 

 

خواص ضد سرطانی زعفران

زعفران خواص ضد سرطانی دارا می باشد و به عنوان یك داروی ضد تومور و جمع كننده رادیكالهای آزاد عمل می‌كند. بر اساس تحقیقات پزشکی ثابت شده است که مواد آنتی اكسیدان موجود در زعفران خواص ضد سرطانی دارا می باشند. بر اساس نتایج این بررسی بنظر می رسد که استفاده از زعفران، از بروز توالی های ژنی سرطان زا جلوگیری می كند و در ترمیم مولكول های دی ان ای آسیب دیده تاثیر بسزایی دارد.

 

 

مضررات مصرف بی رویه زعفران:

مصرف بی رویه زعفران مضر می باشد و باعث استفراغ، كاهش ضربان قلب، خون ریزی از بینی، خون ریزی از پلك ها و لب و موجب سر گیجه، بی حالی، زردی پوست و عوارض خطرناك دیگر می شود که این عواقب حتی می تواند منجر به مرگ شود.

 

 

زعفران عامل سقط جنین و یا برطرف کننده سخت زایی :
رقیه و سحر کامران سامانی در پژوهش خود با موضوع درمان سخت زائی با مصرف زعفران در همایش زعفران داروی گیاهی هزاره سوم ارائه شد، نشان دادند که خوردن زعفران در زمان حاملگی، شخص را برای زایمان آسان آماده می کند. بر طبق پژوهش آنان مصرف زعفران در دوران بحرانی بارداری یعنی سه ماه اول که دوران تشکیل اندام‌ها ست می‌تواند به جنین صدماتی وارد نماید. مصرف زعفران در سه ماه اول حاملگی باعث افزایش هورمون پروستاگلاندین در رحم شده و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم دارد و در نتیجه احتمال سقط جنین را به همراه دارد اما مصرف متعادل آن پس از سه ماه اول دوران بارداری مفید است و مادر را برای زایمان آسان آماده می کند. زعفران موجب خاصیت ارتجاعی در نسوج رحم می گردد و زایمان را آسانتر می سازد.

 

زعفرانی که پس از سه ماه اول حاملگی مصرف شده است تاثیر خود را چند ساعت قبل از زایمان با شروع شدن درد و با دریافت عصبی گیرنده های درد و تولید هورمون پروستا گلاندین که درهنگام وضع حمل باعث انقباض ماهیچه های دیواره رحم می‌شوند و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم و اثر شل کنندگی سرویکس دارد می‌ گذارد بنابراین با مصرف صحیح زعفران میزان پروستا گلاندین در رحم در زمان تولد نوزاد را افزایش داد و از سخت زائی جلوگیری کرد.

 

 

مقدار مناسب و مجاز مصرف زعفران در ماه:

مصرف سه گرم زعفران برای هر نفر در ماه بسیار سالم و سودمند می باشد و مصرف بیش از 5 گرم آن برای هر نفر در ماه مضر می باشد. اما مصرف 5 گرم زعفران در یك وعده غذائی می تواند منجر به مرگ انسان گردد.

 

 

نگهداری از زعفران:

زعفران را باید دور از نور و رطوبت نگهداری کرد زعفران را درظروف شیشه ای یا فلزی دربسته نگهداری نمایید. توجه داشته باشید اسانس زعفران قابل تبخیر شدن است، بنابر این درب ظرف زعفران را ببندید درصورت باز ماندن درب ظرف زعفران اثرات داروئی و کیفیت آن كاهش می یابد.

 

 

مصارف زعفران :

زعفران به مواد غذایی عطر و رنگ مخصوص می دهد و به همین جهت از زعفران در صنایع غذایی مانند سوسیس سازی، در شیرینی سازی مانند تهیه پودرهای کیک، در داروسازی مانند داروهای ضد افسردگی، در نساجی مانند رنگ کردن پارچه های ابریشمی، در تولید مشروبات الکلی و غیر الکلی بعنوان طعم دهنده طبیعی و در صنایع لبنی و غیره استفاده می شود.