دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

زحل و دو قمر آن در لباس کریسمس+تصاویر



اخبار علمی - زحل و دو قمر آن در لباس کریسمس+تصاویر

فضاپیمای کاسینی ناسا تصاویری از زحل و دو قمر آن به نام‌های تیتان و انسلادوس را در آستانه کریسمس منتشر کرد.

 کارولین پاکو، رهبر تیم تصویربرداری کاسینی در موسسه علوم فضایی بودلر در کلرادو، گزارش شده است.

دو نما از انسلادوس که در بسته ارائه‌شده کاسینی به چشم می‌خورد که نشانگر بسیاری از گسست‌ها، شکستگی‌ها و پشته‌هایی هستند که سطح این قمر یخی را تزئین کرده‌اند.

انسلادوس یک توپ برفی سفید و درخشان است و به دلیل وجود 100 چشمه جوشان (geyser) در ناحیه قطب جنوب آن و همچنین افشاندن ذرات یخی ریز به فضا معروف است. بسیاری از این ذرات به شکل برف به سطح این قمر بازمی‌گردند.

از آن جا که دانشمندان معتقدند این چشمه‌ها مستقیما به یک مخزن زیرسطحی شور، غنی از مواد آلی و آب مایع مرتبط هستند، انسلادوس میزبان یکی از در دسترس‌ترین نواحی قابل‌زیست فرازمینی در منظومه شمسی است.

در بسته ارائه‌شده کاسینی همراه با زحل و انسلادوس، مجموعه‌ای از تصاویر با رنگ‌ طبیعی از بزرگ‌ترین قمر زحل به نام تیتان وجود دارند.

دوربین کاسینی جو مبهم و نارنجی رنگ این قمر را بررسی و ویژگی‌های تیره و لکه‌لکه آن را در نواحی قطبی رصد می‌کند.

این مشخصه‌ها، دریاچه‌ها و دریاهای متان و اتان مایع هستند که تیتان به دلیل وجود آنها معروف است.

قمر مزبور تنها مکان دیگر به جز زمین در منظومه شمسی به شمار می‌آید که دارای مایع ثابت بر روی سطحش است، اما این مایع‌ها اتان و متان بوده و آب نیستند.

در قطب جنوب تیتان یک گردباد چرخان مرتفع و مجزا از بخش تاریک جو آن وجود دارد. جو تیتان و محیط سطحی آن از جهات خاصی به جو آغازین زمین شباهت دارد.

خود زحل نیز دارای عجایب فراوانی است و قطب جنوب این سیاره که هم‌اکنون در فصل زمستان به سر می‌برد، بسیار متفاوت از قطب شمال آن است که بهار را سپری می‌کند.

کاسینی در سال 1997 پرتاب شد و ماموریت آن برای ارسال تصاویر بیشتر از زحل تا سال 2017 ادامه دارد. 

 

تصویر کاسینی از زحل در لباس کریسمس

اخبار ,اخبار علمی ,سیاره قمر

 

تعامل دینامیک بین تیتان و حلقه زحل

اخبار ,اخبار علمی ,سیاره قمر

 

بزرگ‌ترین قمر زحل (تیتان) و رئا

اخبار ,اخبار علمی ,سیاره قمر

 

زمستان در نیمکره زحل

اخبار ,اخبار علمی ,سیاره قمر

 اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
عملیات اکتشافی زیر دریایی ناسا در قمر زحل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

"انسلادوس" پیچیده‌ترین قمر زحل + تصاویر



اخبار علمی - "انسلادوس" پیچیده‌ترین قمر زحل + تصاویر

دانشمندان با بررسی تصاویر قطب جنوب "انسلادوس" بیش از ۱۰۱ فوران آبفشان در این قمر کشف کردند.

دانشمندان با تجزیه و تحلیل داده‌ها و تصاویر مدارگرد کاسینی ناسا، در "انسلادوس" قمر یخ زده ی سیاره زحل ۱۰۱ فوران آبفشان که از اقیانوس زیر سطحی این قمر سرچشمه می‌گیرد، کشف کردند.

 

اخبار,اخبار علمی,

 
دانشمندان با بررسی تصاویر قطب جنوب "انسلادوس" بیش از ۱۰۱ فوران آبفشان در این قمر کشف کردند.

اخترشناسان با تجزیه و تحلیل تصاویر تهیه شده توسط فضاپیمای کاسینی طی یک دوره هفت ساله، از وجود ده‌ها آبفشان (geyser)  بخار آب و یخ در نزدیکی قطب جنوب قمر انسلادوس خبر دادند. نخستین‌بار در سال ۲۰۰۵ وجود این آبفشان‌ها بر سطح قمر یخ‌زده زحل با استفاده از تصاویر کاسینی مشخص شد، اما منشأ آنها همچنان مورد بحث و اختلاف نظر محققان قرار دارد.

برخی محققان معتقدند که این آبفشان‌ها در اثر حرارت اصطکاکی ناشی از ساییده شدن دیواره‌ها بهم ایجاد شده‌اند؛ اما برخی دیگر بر این باورند که آبفشان‌ راهی برای رسیدن به اقیانوس آب به شکل مایع در عمق پوسته یخی انسلادوس هستند.

 

اخبار,اخبار علمی,

 
 تصویری هنری از ساختار داخلی و اقیانوس زیر سطحی انسلادوس، این آب زیر سطحی با فشار زیاد پوسته یخی را شکسته و بصورت آبفشان فوران می کند.

در این صورت انسلادوس می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌های احتمالی میزبانی از حیات در منظومه شمسی باشد. محل‌های ۱۰۱ آبفشان جدید با داده‌های جمع‌آوری شده توسط فضاپیمای کاسینی در ۲۰۱۰ مقایسه شد که نشان می‌دهد، هر فوران با یک نقطه داغ در ارتباط است و این حرارت نمی‌تواند از طریق ساییده شدن دیواره‌ها به یکدیگر تولید شود.

به گفته کارولین پورکو سرپرست تیم تصاویر فضاپیمای کاسینی در موسسه علوم فضایی در بولدر این آبفشان‌ها یک پدیده نزدیک به سطح نبوده و ریشه در اعماق قمر انسلادوس دارند.

 

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران