دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

رکوردشکنی تازه در دنیای سلولهای خورشیدی



اخبار علمی,خبر های علمی,سلولهای خورشیدی

گروهی از محققان در آلمان موفق به تولید صفحات خورشیدی ارگانیکی شده اند که از حیث تبدیل پرتوهای خورشیدی به الکتریسیته رکوردشکن شده است.

به گزارش مهر، شرکت Heliatek که در زمینه فناوری های خورشیدی در آلمان فعالیت دارد دست به اقدام خبرسازی در این عرصه زده و سلولهای خورشیدی ارگانیکی تولید کرده که ضریب بازده کاری آنها ۱۳.۲ درصد است.

این شرکت پیشتر و در سال ۲۰۱۲ به محصولی با ضریب ۱۰.۷ درصد دست یافته بود. در همان زمان مدیران Heliatek اعلام کردند که در نظر دارند سلولهای خورشیدی ارگانیکی با بازده کاری ۱۵ درصد تولید کنند و حالا فاصله چندانی تا این هدف ندارند.

محققان این شرکت با استفاده از فناوری سلول چند تقاطعی محصول جدید خود را ارایه کرده اند.

کارشناسان استفاده از مواد ارگانیکی در ساخت این دسته از سلولهای خورشیدی را گامی جدی در راه توسعه این فناوری عنوان می کنند زیرا نسبت به سایر مواد دیگری که در ساخت سلولهای خورشیدی به کار گرفته می شوند ارزانتر بوده و در عین حال انعطاف پذیری بیشتری هم دارند.

برگ برنده نوآوری در این محصول جدید به واکنش ایده آل به نور کم خورشید و تولید چشمگیر برق توسط مواد ارگانیکی آن مربوط می شود که آن را از سایر محصولات مشابه مستثنی می کند.

این سلولهای رکوردشکن تلفیقی از سه ماده جاذب مختلف هستند که هر یک برای تبدیل نور سبز، قرمز یا نزدیک به مادون قرمز طول موجی به خصوص به برق اختصاص یافته اند.

اخبار علمی - مهر


ویدیو مرتبط :
روشهای نصب مرسوم سلولهای خورشیدی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سلولهای خورشیدی با نخود فرنگی




 

ساخت کارآمدترین سلولهای خورشیدی با نخود فرنگی

 

 

ساخت سلولهای خورشیدی با نخود فرنگی

 

 

محققان با جداسازی بخشی از ساختار پروتئینی گیاه نخود موفق به ارائه شیوه ای جدید برای ساخت سلولهای خورشیدی با توانایی جذب بالای انرژی شده اند.

 


در صورتی که ذخیره سازی انرژی نامحدود خورشید امری ساده به شمار می رفت اکنون بشر با بحران گازهای گلخانه ای ناشی از استفاده از سوختهای فسیلی مواجه نبود و در حالی که سیستمهای خورشیدی در بیابانهای داغ به طورت متعادلی کار می کنند تنها قادر به تامین بخشی کوچک از انرژی مورد نیاز انسان بوده و نسبت به میزان تقاضای انرژی کاملا ناکارامد به شمار می روند.

 


اما راه حلی جدید از منبعی غیر قابل انتظار می تواند این مشکل ناکارایی سیستمهای خورشیدی را حل کند، منبعی که بخشی از منابع غذای انسان را تشکیل می دهد.

 


دانشمندان با جداسازی بخشی کوچک از کریستالهای PSI از ساختار پیچیده گیاه نخود اعلام کردند این کریستالها توانایی نورزایی را داشته و می توان از آنها به عنوان شارژر های کوچک باطری استفاده کرد و یا هسته کارآمدترین سلولهای خورشیدی را با استفاده از آن طراحی کرد.

 


به منظور تولید انرژی سودمند گیاهان از نانو موتورخانه بسیار پیچیده ای برخوردارند که با استفاده از نور خورشید به عنوان منبع اصلی انرژی فعالیت کرده و بازده کوانتمی مناسبی برابر ۱۰۰ درصد دارد.

 


این ساختار "سیستم نوری I" یا PSI نام دارد و دانشمندان با جداسازی این بخش از برگهای گیاه نخود و کریستالی کردن آن موفق به ساخت یکی از اصلی ترین بخشهای سلولهای خورشیدی پربازده شدند.

 


به گفته دانشمندان این تحقیقات با هدف نزدیک شدن به فرایند تولید انرژی است که گیاهان با استفاده از آن نور خورشید را به قند تبدیل می کنند. آلبرت اینشتین در سال ۱۹۰۵ با استفاده از فیزیک کوانتومی و فوتونی اصول بنیادین عملکرد انرژی نور را شرح داد.

 


زمانی که نور در برگهای گیاه جذب می شود به الکترونی که برای محافظت از واکنشهای بیوشیمیایی مانند تولید قند در گیاه مورد استفاده قرار می گیرد، انرژی می رساند.

 


به گفته دانشمندان در صورتی که بتوان به نحوه تولید قند مورد نیاز در گیاهان پی برد، کشف بزرگی رخ خواهد داد که استفاده از آن نیازمند حل ساختار نانو موتورخانه های گیاهی و درک عملکرد آنها است.

 


از آنجا که مرکز واکنشی PSI ساختاری رنگدانه ای- پروتئینی به شمار می رود که وظیفه تبدیل فتوسنتزی انرژی نور به دیگر انواع انرژی را دارد می توان هزاران نمونه از این مراکز واکنشی را با دقتی بالا در ساختارهای کریستالی گرد هم آورد تا بتوان از آنها برای تبدیل انرژی نور به الکتریسیته برای استفاده در ابزارهای مختلف استفاده کرد.