دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

روزه، زخم معده نمی آورد



 

 

 

زخم معده

 

 

روزه داری هیچ گاه منجر به بروز زخم معده در افراد نمی شود.

دكتر شهرام آگاه افزود: برخی از مردم تصور می كنند كه با گرفتن روزه، به بیماری زخم معده مبتلا می شوند، در حالی كه این تصور اشتباه است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: افرادی كه مبتلا به زخم معده نیز هستند، هیچ گونه مشكلی با گرفتن روزه برایشان پیش نمی آید و وضعیت بیماریشان وخیم نمی شود.

وی با بیان این كه روزه هیچ تاثیر منفی در پیشرفت بیشتر بیماری های گوارشی نمی گذارد، ادامه داد: اگر این بیماران و حتی كسانی كه از ناراحتی سوءهاضمه رنج می برند، داروهای خود را ماه رمضان به موقع مصرف كنند، به آسانی می توانند روزه بگیرند.

وی در عین حال افزود: گروه بسیار كمی از بیماران هستند كه زخم هایی در معده دارند كه با گرسنگی بیش از اندازه، دردشان بیشتر می شود كه گرفتن روزه به آنان توصیه نمی شود..../تحلیل:ایرنا


ویدیو مرتبط :
علت زخم معده و زخم اثنی عشر چیست ؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اگرازبیماری زخم معده رنج می برید!!



زخم معده

ضايعات سايشي در مخاط دستگاه گوارش را اصطلاحاً زخم مي نامند و مکان زخم مشخص کننده نام آن است . اگر زخم در ناحيه ي معده باشد ، به آن زخم معده گفته مي شود . معمولاً افراد مبتلا به اين زخم ها ، به طور طبيعي عصبي و از نظر اجتماعي فعال و بسيار حساس مي باشند . اين بيماري در اثر عفونت هليکوباکترپيلوري و يا ناهنجاري هاي عصبي و شيميايي که باعث اختلال در مقاومت طبيعي مخاط معده مي شود ، به وجود مي آيد . براي درمان اين بيماري زير نظر پزشک از آنتي بيوتيک ها ، آنتي اسيد و ساير داروهاي لازم استفاده مي شود .

اگر زخم نسبتاً پيشرفته باشد ،‌بيمار بايد مدتي در خانه يا بيمارستان استراحت و برنامه ي غذايي ويژه اي را رعايت کند . توصيه مي شود افراد مبتلا ، تعداد وعده هاي غذايي خود را افزايش داده و ميزان مصرف غذا در هر وعده را کم کنند و غذاهاي پروتئيني نيز بيشتر مصرف کنند ، چرا که پروتئين ها مانع تأثير منفي اسيد معده بر ضايعات بافتي معده مي شوند . از بين همه ي غذاهاي پروتئيني ، مصرف شير در حد مناسب يکي از انتخاب هاي غذايي خوب است . در بعضي افراد مبتلا به زخم معده ، مصرف غذاهاي سرخ شده در روغن و غذاهاي غني از فيبر و الياف گياهي سخت ، باعث تشديد درد مي شود .

در مجموع توصيه مي شود افراد تحت درمان بيماري زخم معده از مصرف بعضي ادويه ها ( مثل فلفل قرمز و سياه ) ، الکل و قهوه ( کافئين دار و بدون کافئين ) اجتناب کنند و يک رژيم غذايي مناسب شامل همه ي گروههاي غذايي به مقدار کافي و لازم را رعايت نمايند و در صورت وجود کمبود مواد مغذي از مکمل هاي آن ها استفاده کنند . رعايت نظم در ساعات غذاخوردن و تعداد وعده هاي مصرفي نيز از عوامل مهم در مراقبت از بيماران مبتلا به زخم در زمان طولاني است .