دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

رصد حفره عجیب بر سطح خورشید + تصویر



اخبار علمی - رصد حفره عجیب بر سطح خورشید + تصویر

ناسا فیلم ویدئویی جدیدی را منتشر کرده است که در آن حفره‌ای عظیم بر سطح خورشید قابل مشاهده است.

این حفره عظیم به شکل یک مربع با چرخش خورشید بوضوح قابل مشاهده است؛ ناسا این فیلم ویدئویی را در روزهای پنجم تا هفتم مه (15 تا 17 اردیبهشت) تهیه کرده است.

 

به گفته محققان ناسا، یک دلیل ساده برای این اثر وجود دارد که به نام حفره تاجی (coronal hole) شناخته می‌شود؛ حفره تاجی اغلب به شکل مربع دیده شده و محلی است که بادهای پرسرعت خورشیدی را به فضا می فرستد.

 

حفره تاجی در طیف نوری ماوراء بنفش شدید، تیره دیده می‌شود، چراکه ماده کمتری در این طول موج منتشر می‌شود.

 

در این فیلم ویدئویی همچنین الگوی نور سوسو زننده‌ای درون حفره تاجی قابل مشاهده است که در اثر رشته‌های پلاسما ایجاد شده‌اند.

 

حفره تاجی در جنوبی‌ترین بخش خورشید واقع شده است و به همین علت شانس رسیدن طوفان‌های خروشیدی به زمین بسیار کم است.

 

ناسا اوایل سال جاری میلادی بهترین تصویر را از یک فوران عظیم خورشیدی در کلاس X تهیه کرد؛ در این تصویر، فوران مواد تا ارتفاع 1046 کیلومتر بالاتر از سطح خورشید دیده می‌شود.

 

فوران خورشیدی 24 مارس 2014 با استفاده از 4 تلسکوپ فضایی شامل طیف‌نگار تصویربرداری منطقه رابط (IRIS)،‌ رصدخانه دینامیک خورشیدی (SDO) و تلسکوپ تصویربرداری طیف‌سنج انرژی خورشید (Rhessi) متعلق به ناسا و تلسکوپ Hindo آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن و رصدخانه زمینی Dunn Solar در نیومکزیکو رصد شد.

 

اخبار , اخبار علمی , سطح خورشید

ایجاد حفره‌ عظیم تاجی در بخش جنوب خورشید

 

اخبار , اخبار علمی , سطح خورشید

تصویر بی‌نظیر تلسکوپ IRIS از فوران خورشیدی 24 مارس 2014

 

اخبار , اخبار علمی , سطح خورشید

جزئیات بسیار دقیق از لکه‌های خورشیدی فوران 24 مارس توسط رصدخانه زمینی نیومکزیکو

اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
15 عدد از عجیب ترین حفره های سطح زمین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رصد یک حفره عظیم روی سطح خورشید / تهدید بزرگ برای زمین



اخبارعلمی,خبرهای علمی,خورشید

 روی سطح خورشید چه خبر است؟

ایسنا گزارش داده که دانشمندان ناسا پس از بررسی اتمسفر یا کرونای خورشید متوجه یک حفره عظیم تیره رنگ در سطح این ستاره شدند. محققان اما می‌گویند جای نگرانی برای زمینی‌ها نیست.

 

حفره عظیم و سیاه‌رنگ در بخش میانی خورشید تشکیل شده است که از احتمال وقوع یک طوفان خورشیدی قدرتمند خبر می‌دهد.

تصاویر بدست آمده از کرونای خورشید توسط ماهواره رصد خورشیدی یا SDO شکار شده که حاکی از احتمال وقوع طوفان خورشیدی جدید است.

دانشمندان ناسا معتقدند که حفره‌های موجود در کرونای خورشید عامل اصلی فوران پلاسمای خورشید در فضا هستند. در بیشتر موارد مقداری از پلاسمای خورشید از نیروی جاذبه این ستاره فرار کرده و به فضای اطراف پرتاب می‌شود. در واقع پلاسمای فعال خورشید خطرناک‌ترین تهدید برای ساکنان زمین است.

تصاویر بدست آمده از ماهواره رصد خورشیدی همچنین نشان‌دهنده نقاط خروج ذرات باردار از سطح خورشید است. خروج این ذرات باعث تیره‌تر شدن حفره‌های موجود در کرونا می‌شود.

تولید بادهای مغناطیسی قدرتمند خورشید هم تعادل میدان مغناطیسی زمین را برهم زده و طوفان‌ مغناطیسی یا جئومغناطیسی ایجاد می‌کند. در صورت افزایش قدرت بادهای خورشیدی ساکنان زمین با یک تهدید بزرگ مواجه خواهند شد.