دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

راهکارهایی برای تغییر عادات غذایی نادرست



 

 

 

دکتر حمیدرضا فرشچیدکتر حمیدرضا فرشچی  www.novindiet.com

 

متخصص تغذیه و متابولیسم و فوق تخصص دیابت و چاقی از انگلستان

 

یکی از اصول کاهش وزن و رژیم لاغری، تغییر عادات غلط غذایی می باشد. آیا این جمله برای شما آشنا نیست؟ "من باید تغییر کنم ولی چه کنم که شکست خورده و خسته و سر در گم شده ام"، شاید شما نیز برخی مواقع این جمله یا مشابه آن را زیر لب با خود زمزمه کرده اید.

تغییرعادات غذایی اغلب اوقات کاری سخت و غیر ممکن به نظر می رسد، و اصولا ترک کردن هر عادتی سخت است.  در واقع بسیاری از ما انگیزه کافی برای تغییر عادات خود را نداریم در حالی که عادات غلط رفتاری ممکن است اثرات نامطلوبی را بر سلامت فرد داشته باشند.  ما به برخی رفتارهای غلط علاقه داریم چرا که ممکن است ما را خرسند سازند. در حالی که عادات غلط رفتاری شما بر سلامت تان اثر نامطلوب می گذارند.

 

در ذیل یک استراتژی برای کمک به تغییر شما و حذف عادات غذایی نامطلوبتان را گرد آوری نموده ایم:

 

* چند یا چندین روز زمان می برد تا عادت غذایی نامطلوبتان را ریشه کن کنید:

 

برای شروع، یک عادت نامطلوب غذایی که دوست دارید آن را تغییر دهید و یا حذف کنید را انتخاب نمایید. و یا می توانید یک عادت غذایی سالم که دوست دارید جزیی از عادات غذایی شما گردد را انتخاب کنید. سپس زمانی را برای شروع اصلاح عادت غذایی مورد نظر برای خود در نظر بگیرید. برخی متخصصین معتقدند که برای کسب اطمینان از تغییر رفتار، حداقل در حدود 21 روز برای اصلاح یک رفتار زمان لازم است بنابر این به روزی که برای شروع اصلاح رفتار در نظر گرفته اید 21 روز را اضافه کنید و آن را به عنوان نقطه نهایی اصلاح رفتار خود در نظر بگیرید و سپس به موازات اینکه اصلاح مذکور را حفظ می کنید به سراغ اصلاح بعدی بروید. در ضمن باید یک الزام برای خود پیدا کنید که از برنامه 21 روزه خود پیروی خواهید نمود(برای مثال یک جایزه برای خود در نظر بگیرید که به آن نیاز دارید و...)

 

شروع اصلاح رفتار غلط : فرض می کنیم روز موعود یعنی اولین روز از دوره اصلاح رفتارتان  فرا رسیده است و اکنون زمانی است که می خواهید تلاش در جهت اصلاح رفتار غلط غذایی را شروع کنید. برخی پیشنهادات مفید به شرح زیر می باشند:

 

1_اهداف خود را بنویسید: یک اثر جادویی در نوشتن کلماتی که در زندگی شما کاربرد دارند وجود دارد، لذا از نوشتن اهداف خود پرهیز نکنید. متخصصین پیشنهاد می کنند اهداف خود را به صورت عباراتی مثبت و با مثبت اندیشی ثبت کنید. برای مثال  به جای نوشتن ( می خواهم از شر این بدن چاق و بدقواره و ظاهر نا مطلوب خود رها شوم ) بنویسید که (می خواهم یک انسان لاغر و تندرست گردم)، شروع به نوشتن کنید به موازات اینکه یک هدف مثبت را ثبت می کنید عادت رفتاری شما نیز تغییر خواهند کرد.

 

2_دلایل خود برای تغییر و یا حذف عادت تان را ذکر فرمایید: نوشتن دلایل شما را مجبور خواهد کرد به اینکه در مورد عادات غلط غذایی که در زندگی شما ایجاد شده اند فکر کنید و اینکه پس از اصلاح و تغییر عادات غلط غذایی، زندگی شما چگونه خواهد شد. این راهکار به شما کمک می کند که به عملکرد مثبت و ثمربخش تری برسید. در نظر گرفتن و مقایسه نمودن خود با افراد همسن و سال که کیفیت زندگی بهتری دارند در ایجاد انگیزه برای تغییر رفتار غلط شما می تواند موثر باشد.

 

3_الگوهای جایگزین را پیدا کنید: برای مثال اگر شما در حال تغییر دادن عادات غذایی تان هستید، باید زمانی از روز که عادات غذایی شما معمولا در آن زمان، نامطلوب می گردد را بشناسید و یک فعالیت و الگوی جدید رفتاری را برای این جور مواقع ابداع کنید. خیلی از افراد چاق مثلا صبحانه را از رژیم غذایی خود حذف می کنند بدلیل آن که سبح دیر به محل کار نرسند. در حالی که اگر فقط یک ربع ساعت زودتر برخیزند نظم غذایی را از صبح خواهند داشت.

 

یا به عنوان مثال: خیلی از افراد چاق در طی روز که مشغول کار هستند از خوردن امتناع می نمایند ولی در ساعات عصر هیچ کنترلی برای غذای دریافتی خود ندارند. شما می توانید با نظر یک متخصص تغذیه الگویی جایگزین برای این عادت خود داشته باشید چرا که ثابت شده است شیفت غذا از صبح به عصر حتی اگر حجم آن را افزایش ندهید منجر به چاقی خواهد شد.... / تحلیل :عصر ایران



ویدیو مرتبط :
عادات غذایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه‌هایی برای تغییر عادت غذایی غلط



 

 

 

عادت غذایی

 

 

 

چاقی یک بیماری مزمن است که اضافه وزن غیر طبیعی بدن تعریف می‌شود که اثرات بسیار مخربی بر روی انسان دارد. به کسی چاق گفته می‌شود که شاخص توده بدن او از عدد 30 بالاتر باشد و به فردی دارای اضافه وزن می‌گویند که شاخص توده بدن او از 25 تا 30 باشد.

به گزارش ایسنا، خود چاقی بیماری کشنده‌ای نیست، اما با بسیاری از بیماری‌ها چه مستقیم و چه غیرمستقیم ارتباط دارد مانند افزایش فشار خون، آترواسکلروز (سخت‌شدن جدار رگ‌ها)، بیماری‌های کبدی و صفراوی بیشتر سنگ کیسه صفرا، آرتروز، اختلالات تنفسی، واریس، نازایی، مسمومیت حاملگی، پرمویی زنان، چربی بالای خون و از همه مهمتر احساس محرومیت اجتماعی و حقارت.

برخی از علل چاقی:

1- فشارهای درونی، استرس‌ها و افسردگی‌ها

2- اختلال تغذیه‌ای مانند دریافت زیاد انرژی و کمی فعالیت

3- مصرف بعضی داروها مثل داروهای ضد بارداری، ضدافسردگی و ضداضطراب و کورتون‌ها

4- عوامل ژنتیکی ، 30 درصد علت چاقی‌ها را شامل می‌شود.

از تمامی این عوامل اختلال تغذیه‌ای و یا اگر بهتر گفته شود عادات بد غذایی از همه مهمتر است، به طوری که اگر شخصی علاوه بر نیاز روزانه‌اش هر روز یک نان سوخاری (که بسیار کالری کمی دارد) اضافه بخورد، بعد از 20 سال پانزده کیلوگرم اضافه‌وزن پیدا خواهد کرد. ذخیره اصلى انرژى بدن، چربى است. اگر انرژى دریافتى بیش از انرژى اى باشد كه به مصرف مى‌رسد، افزایش بافت چربى، گریزناپذیر خواهد بود. بنابراین بر وزن بدن افزوده مى‌شود.

پیشگیری از چاقی:

- افزایش میزان تحرک و داشتن فعالیت فیزیکی منظم

- با افزایش سن به دلیل کاهش سوخت و ساز چربی های چاقی اتفاق می افتد بنابراین افراد باید در همه سنین ورزش کنند مخصوصا در سنین میانسالی داشتن یک برنامه ورزشی منظم به تناسب اندام و پیشگیری از چاق شدن کمک می کند

- داشتن عادات خوب غذایی از جمله آرام غذا خوردن و خوب جویدن غذا از عواملی است که در پیشگیری از چاقی موثر است

- استفاده از رژیم های غذای که از نظر میوه جات و سبزی جات تازه غنی هستند و همچنین نرمش های مکرر نه تنها از بروز چاقی جلوگیری می کنند، بلکه از ابتلا به بیماری هایی نظیر سرطان و بیماری های قلبی- عروقی نیز پیشگیری می کنند.

- پرهیز از خوردن غذاهاى چرب و پر نمک و غذاهای حاضرى و نوشابه های گاز دار

- حفظ آرامش و پیشگیری از تنش های روانی می تواند در کنترل وزن موثر باشد بسیارى از مردم در پاسخ به عواطف منفى مانند ملال، اندوه یا خشم، شروع به خوردن مى كنند

- کم کردن مصرف مواد غذایی نشاسته ای ، موادی مانند برنج، آرد برنج و غذاهایی که از آن تهیه می شود، ذرت، غلات بو داده، ماکارونی، باقلا، سیب زمینی، عدس، نخود، لپه، لوبیا، بیسکویت و کیک.

 نکات مهم در کنترل وزن:

1- چاقی یک بیماری مزمن است و مثل هر بیماری مزمن دیگری نیاز به زمان دارد.

2- هرگز در درمان چاقی خود از دارو استفاده نکنید، چرا که دارو دارای عوارضی می‌باشند.

3- در درمان چاقی خود هیچگاه عجله نداشته باشید، یادتان باشد که رژیم غذایی با کاهش وزن تدریجی علاوه بر اینکه قابل تحملتر است، عوارضی نداشته، تقریباً غیر قابل بازگشت می‌باشد.

4 – مصرف داروهای ضد اشتها برای کوتاه مدت با نظر پزشک مشکل چندانی ندارد . اما این نوع داروها کمک به تغییر عادت غذایی نمی کند و داشتن عادات غذایی خوب برای داشتن وزن مناسب بسیار حائز اهمیت است .

چند توصیه برای تغییر عادت غذایی غلط:

1. روزانه 8 تا 6 لیوان آب بنوشید.

2. دربین غذا از نوشیدن آب بپرهیزید.

3. قبل ازصرف غذا سالاد میل کنید و از صرف نمک اضافه در غذا خودداری کنید.

4. سعی کنید وعده های اصلی غذا ( صبحانه – نهار – شام ) حذف نگردد، زیرا در اینصورت ناچار به ریزه خواری خواهید شد.

5. مصرف چای کمرنگ ولی بدون قند وشکر ، دو ساعت بعد از غذا مانعی ندارد.

6. برای صرف غذا ازبشقاب های کوچک استفاده کنید.

7. صرف غذا باید در کمال آرامش و صورت گیرد و از عجله خود داری کنید .

8. درحالت های اضطراب و استرس غذا نخورید.

9. وقت خود را بجای ریزه خواری با فعالیت پر کنید.

 درمان‌ چاقی:

درمان‌های چاقی به چهار دستة دارویی، استفاده از وسایل و شیوه‌های مخصوص مانند سونا و ماساژ درمانی ، جراحی و رژیم‌ درمانی تقسیم می‌شوند..../تحلیل:عصرایران