دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

راز درمان ایدز در دل مرجان‌های دریایی!



اخبار ,اخبار علمی ,راز درمان ایدز در دل مرجان‌های دریایی

 

اخبار علمی - راز درمان ایدز در دل مرجان‌های دریایی!

متخصصان موسسه ملی سرطان استرالیا موفق به استخراج پروتئینی جدید از مرجان‌های پَردار شده‌اند که مانع از ورود ویروس ایدز به سلول‌های میزبان می‌شود.

به گزارش ایسنا، چندین سال پیش متخصصان مرکز علوم دریایی استرالیا گونه‌ای از مرجان‌های پردار را از آب‌های شمال استرالیا صید کرده و همراه با 200 هزار نمونه دیگر در موسسه ملی سرطان «کورین رامسار» نگهداری کردند. وقتی متخصصان در حال آزمایش روی این مرجان‌ها بودند به تاثیر فوق‌العاده آنها در جلوگیری از آلوده شدن سلول‌های T شکلِ سیستم ایمنی به ویروس ایدز پی بردند. نتایج این مطالعه در 29 آوریل طی کنفرانسی اعلام شد و اگرچه این مطالعه در مراحل اولیه است اما این کشف امیدها را برای استفاده از ترکیبات حاصل از مرجان‌ها در درمان موثر ایدز تازه کرده است.

متخصصان موفق به کشف پروتئینی به نام cnidarin از مرجان‌های پردار شدند که می‌تواند از ورود ویروس ایدز به داخل سلول‌های T شکل جلوگیری کند. این مرحله در واقع مهمترین مرحله تکثیر و گسترش بیماری ایدز محسوب می‌شود. پروتئین cindarin به صورت انحصاری تنها در یک نوع مرجان نرم مشاهده می‌شود اما با این حال متخصصان هنوز نمی‌دانند که این پروتئین دقیقا چه نقشی در حیات این مرجان‌ها ایفا می‌کند. اعتقاد متخصصان بر این است که توانایی بازدارندگی cindarin در مقابله با ایدز ناشی از خصوصیت منحصر به فرد این پروتئین است.

به گزارش ایسنا به نقل از مونگابی، متخصصان موسسه ملی سرطان کورین رامسار اعلام کردند: پروتئین cindarin با پیچیدن به دور سلول ایدز از اتصال این ویروس با سلول‌های میزبان جلوگیری می‌کند و این یک خصوصیت منحصر به فرد است که تاکنون در هیچ پروتئین دیگری مشاهده نکرده‌ایم. در نتیجه به نظر می‌رسد پروتئین cindarin دارای مکانیسم عملکردی منحصر به فردی است.

اگرچه این احتمال وجود دارد که در صورت استفاده از این پروتئین با هدف پیشگیری از ایدز، ویروس HIV در تقابل با پروتئین cindarin مقاوم شود اما با این حال به دلیل اینکه این پروتئین در مقایسه با سایر روش‌های درمانی از یک مکانیسم متفاوت در مبارزه با عفونت ایدز استفاده می‌کند لذا بهره‌گیری از این شیوه درمان، اختلالی در سایر روش‌های درمانی مرسوم ایجاد نمی‌کند.

بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تا پایان سال 2012 میلادی در جهان 35.5 میلیون نفر به ویروس ایدز آلوده شده‌اند که احتمالا در همان سال دو میلیون و 300 هزار مورد جدید آلودگی به این ویروس رخ داده اما یافتن پروتئین جدید می‌تواند خبر بسیار امیدوار‌کننده‌ای برای درمان این بیماری مهلک باشد. 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
رفتارهای جالب مرجان های دریایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راز سرقت‌های عجیب بانکی، در دل رباینده رسیدهای بانکی!



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دستگیری سارقانی که از سطل زباله رسید بانکی می‌دزدیدند

راز سرقت‌های عجیب بانکی، در دل رباینده رسیدهای بانکی

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان البرز از انهدام باندی خبر داد که با ربودن کاغذ رسید بانکی از داخل شعب اقدام به جعل مدارک و نهایتا برداشت غیرمجاز از حساب بانکی مالباختگان می‌کردند.

سرهنگ محمد مهدی کاکوان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در پنج مهرماه سال جاری فردی 38 ساله به نام «محسن» به پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات البرز مراجعه و مدعی شد که 18 میلیون تومان پول از حسابش کسر شده است، گفت:‌ این فرد در اظهارات خود عنوان کرد که با وجود عدم برداشت پول از حسابش، مسئولان بانک مدعی هستند که وی 18 میلیون تومان از حسابش برداشت کرده است.

وی با بیان اینکه پس از ثبت اظهارات شاکی تحقیقات برای تعیین صحت و سقم اظهارات این فرد آغاز شد، گفت: ماموران با حضور در شعبه محل افتتاح حساب شاکی و تحقیق از مسئول پرداخت باجه و بانک دریافتند؛ فردی با ارائه کارت ملی‌ اقدام به برداشت وجه از حساب شاکی کرده اما با وجود تشابه اسم و شهرت ارائه دهنده کارت ملی با صاحب حساب، تفاوت‌هایی نیز دارد.

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات البرز با بیان اینکه کارآگاهان با بررسی اطلاعات حساب «محسن» دریافتند که سارق یا سارقان احتمالی از شهر «فومن» در شمال کشور اقدام به خرید اینترنتی با اطلاعات حساب شاکی کرده‌اند گفت: اکیپی از کارآگاهان به فومن اعزام که توانستند این فرد را در مخفی‌گاهش دستگیر کنند.

کاکوان با بیان اینکه کارآگاهان در بررسی منزل مسکونی «ناصر» توانستند مدارکی را پیدا کنند که نشان می‌داد این فرد به کمک فردی به نام «نسرین» اقدام به سرقت از حساب‌های غیر می‌کرد، گفت: این فرد با همکاری «نسرین» با ارائه مدارک جعلی از حساب دیگران برداشت غیرمجاز می‌کرد.

وی با بیان اینکه بررسی‌ها از سوابق «ناصر» نشان داد که وی کارمند بانک بوده که به دلیل تخلفات متعدد از کار برکنار شده است، گفت: ناصر در اعترافات خود عنوان کرد که با حضور در شعب مختلف بانکی کاغذهای رسید را از سطل زباله یا از پشت باجه‌های بانکی جمع‌آوری و از آنجایی که به ادبیات بانکی آشنا بوده با شعبه مورد نظر تماس و در مورد شماره حساب درج شده در کاغذ رسید از مسئول باجه سوالاتی می‌پرسید.

کاکوان با بیان اینکه این فرد با استفاده از نام و نام خانوادگی صاحبان رسید بانکی و دیگر مشخصاتی را از مسئول باجه می‌پرسید سپس اقدام به جعل مدارک می‌کرد، گفت: در برگه دوم رسیدهای بانکی امضاء پرداخت‌کننده موجود است و ناصر با استفاده از اطلاعات کاغذ رسید اقدام به تهیه مدارک جعلی می‌کرده و با استفاده از این مدارک از حساب افراد سرقت می‌کرد.

رییس پلیس فتای البرز با بیان اینکه متهم در اظهارات خود عنوان کرد که قرار بود که این بار نسرین با استفاده از مدارک جعلی و امضای مالباختگان اقدام به برداشت وجه از حساب غیر کند، گفت: تاکنون متهمان به دو فقره سرقت به این شیوه اعتراف کرده‌اند و در اعترافات خود دیگر همدست خود را که اقدام به جعل مدارک شناسایی می‌کرده را نیز معرفی کردند.

کاکوان با بیان اینکه این افراد همراه با پرونده متشکله در اختیار مقام قضایی قرار گرفته‌اند، به کاربران توصیه کرد از آنجایی که در رسید بانکی، اطلاعات حساب و امضای پرداخت‌کننده موجود است از انداختن رسیدهای بانکی در پشت باجه یا سطل زباله بانک خودداری کنند./ایسنا