دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

دیسك كمر در جوانان شیوع بیشتری یافته است



 

دیسك كمر در جوانان شیوع بیشتری یافته است

 

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: متاسفانه در سال های اخیر سن ابتلا به دیسک کمر پایین آمده و این بیماری در جوانان شیوع بیشتری پیدا کرده است.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا منطقه کویر، دكتر رضا ابوسعیدی مهمترین علل شیوع دیسک کمر را مربوط به وضعیت نشستن و بلند کردن اجسام سنگین از زمین بدون آمادگی بیان كرد و افزود: مردم در ابتدا روی بیماری دیسک کمر بسیار حساس هستند و این سوال برای آنها مطرح است که آیا نیاز به عمل جراحی دارند یا خیر؟

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: اکثر موارد بیرون زدگی دیسک کمر(هرنی) با انجام فیزیوتراپی، آموزش و ورزش درمان می شوند و تنها تعدادی از آنها نیاز به عمل جراحی دارند. اما از آنجا که افراد بدون آگاهی از این مطلب دست به مداوای سنتی می زنند مشکلات آنها نه تنها برطرف نخواهد شد بلکه بیشتر هم می شود.

دكتر ابوسعیدی تصریح کرد: عمده انرژی ما صرف همین موضوع و قانع کردن بیماران برای رعایت نکات ضروری صرف می شود و اگر عمل در زمان مناسب صورت نگیرد ممکن است تبعات جبران ناپذیری سلامت وی را تهدید کند.

وی اضافه کرد: دو دلیل اساسی که منجر به نتیجه نگرفتن افراد از عمل جراحی می شود عبارتند از اول اینکه مردم سعی می کنند درمانهای غیر جراحی را امتحان کنند ( ماساژهای غیراصولی که موجب تشدید بیماری آنها و آسیب رسیدن به سیستم عصبی آنها می شود) و دوم اینکه بعد از انجام عمل جراحی دوباره به شیوه قبلی زندگی خود برمی گردند و توجهی به دستورات پزشک خود ندارند.

این متخصص مغز و اعصاب خاطر نشان کرد: بیمار وقتی که درد کمر در ناحیه تحتانی داشته باشد و یا استراحت ۴تا۶ هفته برای او جواب ندهد با نظر پزشک جراح، عمل شده و این عمل به میزان زیادی باعث بهبودی وی و از طرفی کاهش خطر آسیب نخاعی می شود.

دکتر ابوسعیدی یادآوری کرد: همان طور که ذکر شد بیمار بعد از عمل نیز باید دستورات پزشک را رعایت کند چرا که در غیر این صورت باعث آسیب رسیدن به نخاع شده و برای بیمار بسیار خطرساز خواهدبود.

وی اظهار داشت: اگر به نخاع فرد آسیب وارد شود احتمال ترمیم آن بسیار کم بوده و ممکن است فرد دچار ناتوانی در راه رفتن و بی اختیاری ادرار و مدفوع شود.

این متخصص مغز و اعصاب تذکر داد: بیماران باید توجه داشته باشند در حال حاضر درمان دارویی قطعی برای هرنی دیسک کمر وجود ندارد و داروهای موجود صرفا مسکن و ضد التهاب هستند.

دکتر ابوسعیدی تصریح کرد: بهترین درمان دیسک کمر در مراحل اولیه، کاهش وزن، پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین، اصلاح وضعیت نشستن ، پرهیز از خم و راست شدن مکرر و انجام ورزشهایی است که منجر به تقویت عضلات شکم و کمر می شوند.

وی در ادامه گفت: در ناحیه کمر ۵ دیسک وجود دارد که ممکن است به یک یا چند تای آنها آسیب وارد شود.

دکتر ابوسعیدی گفت: مشکلات دیسک کمر می تواند منشاء ارثی داشته باشد اما این مورد به ندرت دیده می شود.

این متخصص جراحی اضافه کرد: بیماری دیسک کمر در سنین ۴۰تا ۶۰سال بروز می کند ولی متاسفانه در سالهای اخیر در قشر زیر ۳۰سال و بیشتر در میان پسرهایی که در باشگاههای ورزشی وزنه های سنگین را جابجا می کنند یا بر اثر پرش از ارتفاعات شیوع بیشتری پیدا کرده است.... / خبرگزارى ایسنا


ویدیو مرتبط :
كمردرد كمر درد و دیسك كمر ورزش در طب فیزیكی و توانبخشی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شیوع خشکی چشم در جوانان به علت استفاده مداوم از رایانه



شیوع خشکی چشم در جوانان,علت شیوع خشکی چشم در جوانان,بیماریهای عفونی و آلرژیک چشم

شیوع خشکی چشم در جوانان به علت استفاده مداوم از رایانه

عضو هیئت مدیره انجمن چشم پزشکان ایران با اشاره به اینکه خشکی چشم اغلب در افراد مسن شایع است، نسبت به شیوع این عارضه در جوانان هشدار داد و گفت: اخیرا جوانان نیز به علت تماشای مداوم مانیتور در مدت زمان طولانی با این مشکل مواجه شده‌اند.

دکتر  فیروزه رحیمی با بیان اینکه تعدادی از مراجعه‌کنندگان به درمانگاهها افرادی هستند که با عارضه خشکی چشم مواجه شده‌اند، به خبرنگار مهر گفت: این عارضه گاهی خفیف و گاهی آن قدر شدید است که زمینه‌ساز بروز مشکلات چشمی دیگری می‌شود.

وی در توضیح علائم خشکی چشم گفت: خشکی چشم در مراحل اولیه با نشانه‌هایی نظیر سوزش، قرمزی، احساس وجود جسم خارجی در چشم و در فرم شدیدتر با اشک‌ریزش همراه است.

این فوق تخصص قرنیه راهکارهای درمان و پیشگیری از پیشرفت این عارضه چشمی را به این شرح برشمردکه خشکی چشم در مرحله خفیف توسط قطره‌های اشک مصنوعی، استفاده از پمادهای نرم کننده سطح چشم، استفاده از عینک‌های آفتابی، قرار نگرفتن در مقابل باد، دود سیگار و محیط‌های با آب و هوای خشک معمولا قابل درمان است.

وی افزود: استفاده از کمپرس آب گرم در موارد شدیدتر بیماری کمک‌کننده است. گاهی در موارد شدید ممکن است مجبور شویم مجاری اشک را ببندیم تا اشک پایداری بیشتری در چشم داشته باشد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با اشاره به بیست‌وسومین کنگره بین‌المللی انجمن چشم‌پزشکان ایران گفت: در روز ششم آبان ماه، پانلی پیرامون بیماریهای عفونی و آلرژیک چشم برگزار خواهد شد که اداره آن بر عهده بنده است.
وی ادامه داد: کیس‌های پیچیده و جالب در رابطه با بیماریهای عفونی و آلرژیک چشم نیز در این پانل معرفی می‌شوند.

این فوق تخصص بیماریهای قرنیه و سگمان قدامی با بیان اینکه همچنین در سمپوزیومی که برای روز پیش کنگره ترتیب داده شده است به تازه‌های درمان بیماری‌های سطح قرنیه از جمله خشکی چشم خواهیم پرداخت، گفت: کارگاهی نیز با موضوع انواع تصویربرداری‌های کاربردی در چشم پزشکی خواهیم داشت.

 

در این کارگاه درباره یکی از انواع تصویربرداری از سطح قرنیه که معمولا درعمل‌های جراحی روی قرنیه نظیر لیزیک، لازک و ... کاربرد دارد، به تفصیل مباحث علمی کارآمدی ارائه می‌شود.
بیست‌ و سومین کنگره بین المللی انجمن چشم‌پزشکی ایران از ششم تا نهم آبان‌ماه امسال در محل مرکز همایشهای رازی تهران برپا خواهدشد./مهر