دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

دوستی گیاهان گوشتخوار با مورچه‌های محافظ!



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دوستی گیاهان گوشتخوار با مورچه‌های محافظ!

به گفته محققان، گیاهان گوشتخوار كوزه دار می‌توانند دوستان با ارزشی در بین مورچه‌های محافظ داشته باشند و از خدمات آن‌ها بهره ببرند.

ایسنا  : گیاه گوشتخوار كوزه دار (pitcher-plant) با نام Nepenthes bicalcarata در جنگل‌های باتلاقی در بورنئو زیست می‌كند.

این گیاه به خودی خود گوشتخوار بسیار كارآمدی نیست. برگ‌های كوزه مانند آن فاقد دیواره‌های لغزنده و مایع چسبنده، قابل ارتجاع و به شدت خورنده‌‌ای است كه خویشاوندانش را به چنین دام‌های مرگباری تبدیل كرده است. با این حال این گیاه ظاهراً ابزار پشتیبانی غیرمعمول خود را دارد كه مورچه ای به نام Camponotus schmitzi است.

 

این گیاه گوشتخوار دارای پیچك‌های بادكرده واقع در پای هر كوزه است كه حكم مسكن مورچه‌ها را دارند و همچنین دارای یك منبع غذایی به شكل شهد در لبه‌های كوزه است.

مورچه های محافظ نیز قادرند دهانه كوزه را تمیز كنند تا آن ‌را برای گرفتن طعمه به اندازه كافی لغزنده نگه دارند. آنها به شپشه‌هایی كه ممكن است گیاه را بجوند، حمله می‌كنند. این مورچه‌ها همچنین بقایای طعمه بزرگ را از كوزه بیرون می‌كشند كه در غیر این صورت فاسد می‌شوند.

مورچه ها در زیر لبه‌های كوزه كمین می‌كنند و به طور سیستماتیك به هر نوع طعمه گیاه كه در تلاش برای فرار از دام‌ است، حمله می‌كنند. همچنین تحلیل‌های ایزوتوپ نیتروژن نشان داد كه فضولات این حشرات كود مفیدی برای گیاه است.

دانشمندان گیاهان دارای مورچه های محافظ و فاقد مورچه‌ را مقایسه كرده‌اند و دریافتند گیاهان دارای مورچه محافظ عملكرد بهتری دارند.

 

«ونسانت بازیل» محقق و زیست‌شناس دانشگاه مونپلیه معتقد است: مورچه‌های همزیست نشان‌ داده‌اند كه برای تغذیه و بقای گیاهان میزبانشان مهم‌اند.

گیاهان گوشتخوار دارای مورچه، برگ‌های بزرگ‌تر و بیشتری تولید كردند و شاخ و برگ بالغشان هم از لحاظ نیتروژن سه برابر غنی‌تر بودند. وجود نیتروژن برای مولكول‌های آلی مانند پروتئین‌ها و DNA كلیدی است. تحلیل رنگدانه برگ نیز نشان داد، بدون حضور مورچه‌ها گیاهان علائمی از محرومیت غذایی از خود بروز دادند.

گیاهان دارای مورچه همچنین كوزه های بزرگتر و بیشتری داشتند و به نظر می‌رسد مورچه‌ها، شپشه‌های جونده كوزه غنچه‌ را می‌رانند و سبوهای آن‌ها حجم بزرگ‌تری از شكار را نگه می‌دارند.

 

«لارنس گاوم» دیگر محقق این پروژه با اشاره به خاك‌های محیط‌های گرمسیری كه در آن‌جا گیاهان زیست می‌كنند، تأكید می كند: این تركیب گوشتخواری و همزیستی گیاه-مورچه در قلمرو گیاهی یك سازگاری بی‌نظیر و عالی برای بهره‌برداری از خاك‌های از لحاظ مواد غذایی فقیر است.

این امر می‌تواند این موضوع را كه چرا گیاه Nepenthes bicalcarata طول عمر و رشد رویشی استثنایی از خود نشان می‌دهد و به ارتفاعی تا 20 متر در قلمرو جنگل می‌رسد كه یك ركورد گینسی است توضیح دهد.

نتایج این تحقیق در مجله PLOS ONE‌ منتشر شده است./ایسنا


ویدیو مرتبط :
گیاهان گوشتخوار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خواص گیاه آ لوئه ورا - ملکه ی گیاهان



 

گیاه صبر زرد با نام علمی آلوئه ورا از جمله گیاهان با ارزش دنیاست در واقع داروخانه ای ست در یک گیاه آلوئه ورا برگهای ضخیم پهنی دارد که به تدریج باریک می شود و ظاهری شبیه کاکتوس دارد.این گیاه ،فرشته ی بیابان و ،گیاه جادویی ،زنبق بیابانی ،گیاه دارویی وملکه ی گیاهان نیز نامیده می شود .بومی مناطق گرم و خشک بوده و دراستان های جنوبی ایران مخصوصا،بوشهر و هرمزگان رشد می کند.

وقتی برگ آن بریده می شود ژلی از داخل آن خارج می شودکه اثر دارویی شگفت انگیزی دارد

برگهای آن از 3 قسمت:پوست،لایه ی لعابدارو ژ ل تشکیل شده است که مهمترین قسمت آن ژل می باشد ودر صنایع آرایشی،غذایی و دارویی کار برد دارد

 

صبر زرد

در حال حاضر این گیاه در صنایع غذایی شامل : کمپوت،نوشابه ،دوغ...در صنایع آرایشی به صورت کرم،لوسیون،شامپو و،صابون..و در صنایع دارویی به صورت کپسو ل و قرص جوشان...ارائه می شود.

 

استفاده ی مستقیم از ژل گیاه

می توان برگهای گیاه را قطع کرد.در محل قطع شده ژل بی رنگی نمایان می شودکه می توان از آن برای درمان آفتاب سوختگیُ-مرطوب کردن پوستو نرم کردن اگزمای زیر چشم ...استفاده کرد.

این ژل در معرض هوا به مرور زمان تغییر رنگ می دهدو به رنگ قرمز مایل به سیاه در می آید

آلوئه در زبان عربی به معنای تند و تیز و تلخ می باشداین گیاه اثرات جانبی دارو را کاهش می دهد و قدرت ایمنی بدن را بالا می برد و از تجمع سموم در بدن جلو گیری می نماید. همچنین درد را تسکین داده وژل به دست آمده از آن از تولید عفونت جلو گیری می کند.

البته در بین240گونه آلوئه ورا فقط 4 نمونه ی آن دارای ارزش غذایی است.

ژل این گیاه دارای ویتامین های:آ ،ب1،ب2،ب6،ب12،ث ،ای واسید فولیک و نیاسین است.

ژل خوراکی آن شامل بیش از 75 ماده ی مغذی و 20 نوع ماده ی معدنی(کلسیم ، سدیم ،آهن ، پتاسیم ،منگنز و مس و روی...)و 18 نوع آمینو اسید و12 نوع ویتامین می باشد و تنها گیاهی است گه آمینو اسیدهای مشابه و ضروری بدن را می سازد.

 

فهرستی از خواص دارویی آلوئه ورا

- تقویت کننده ی بدن

- مفید برای معالخه ی آسم

- بر طرف کننده ی سوء هاضمه

- مفید برای معالجه ی صرع

- تصفیه کننده ی خون

- درمان کننده ی اگزما

- درمان کننده ی اسهال خونی

- کنترل کننده ی قند خون

- مفید در التیام زخمها:به این منظور شیرابه ی آن را روی زخم بمالید

- بهترین کرم مرطوب کنند ه :برگها را شکسته و ژل آنرا روی پوست می مالند

- التیام زخمهای به جه مانده از آکنه

- مفید برای پوکی استخوان

- مفید برای فشار خون

- تنظیم کننده ی کلسترول

- مفید در کوچک کردن سنگ کلیه

- درمان زخم معده

- درمان میگرن

- درمان همورویید

- پیشگیری کننده ی سر طان

- درمان جوشهای سطحی پوست

- ضد چربی پوست

- ضد چربی خون واوره

- جلو گیری از سفید شدن مو

- کمک به رشد مو

 

 

طرز ساختن ماسک آلوئه ورا

2ق س دانه ی جو را به صورت پودر در آورید با 1ق چایخوری شکر قهوه ی وا مقداری روغن آلوئه ورا و 1 ق چایخوری آبلیمو را مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید به آرامی پوست را با آن ماساژ دهید.

 

طرز استفاده ی خوراکی

گیاه را شسته3-2سانتی متر از آنراداخل مخلوط کن ریخته همراه نوشیدنی منا سبی مثل آب میوه یا ماء الشعیر میل کنید.

 

در موارد تسکین درد یا از بین بردن جوش

بعد از شستن محل مورد نظرروزانه 5 -6 مرتبه ژل گیاه را در محل ماساژ داده تا جذب شود.

 

طرز نگهداری:

برگ را بعد از برش در کاغذ پیچیده پایین یچخال قرار دهید در این شرائط تا 3 ماه سالم می ماند.

 

نکته :گیاه حتما باید در شرایط طبیعی و آب و هوای گرم و آفتاب شدید رشد کند واز خصوصیات آن رنگ سبز روشن با خالهای سفید در قسمت پایین برگ می باشد لذا آلوئه ورای گلخانه ای که عموما برگهای آن کوچک ورنگ سبز تیره دارند خواص دارویی چندانی ندارند.

 

عوارض جانبی

مصرف بیش از حد ژل (مصرف روزانه۱ گرم به مدت طولانی)ممکن است باعث عدم تعاد ل آب و الکترولیت بدن-ضایعات کلیه و...شود.

 

موارد منع مصرف

هنگام تهوع-استفراغ-دردهای شکمی و ضعف شدید نبایداز این ژل مصرف کرد.

 

احتیاط:برای مصرف بیش از ۲ هفته باید با پزشک مشورت نمود