دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

دلفین ها را بیشتر بشناسیم



دلفین,عکس دلفین,زندگی دلفین ها

دلفین ها را بشناسیم
دُلفین‌ها پستاندارانی دریازی از راسته آب‌بازسانان هستند که رابطه نزدیکی با نهنگ‌ها و گرازماهی‌ها دارند. اجداد این جانوران جفت‌سمانی بودند که نزدیک به ۵۰ میلیون سال پیش برای پیدا کردن غذا از خشکی به دریا وارد شدند. به صورت تقریبی ۴۰ گونه دلفین وجود دارد که در ۱۷ سرده گوناگون رده‌بندی شده‌اند.
بدن دلفین‌ها در طی میلیون‌ها سال به تدریج برای زندگی در آب تطابق یافته است. دلفین‌ها و دیگر آب‌بازسانان برای حرکت در آب باله دارند و دمشان همچون ایجادکننده پیش‌رانش کار می‌کند. بدنشان نیز به گونه‌ای است که برای شنای هر چه سریع‌تر در آب و ماندگاری برای مدت زمان بیشتر در آن با یک بار نفس‌گیری مناسب است.

دلفین‌ها همانند بسیاری دیگر پستانداران فرزندانشان را زنده به دنیا می‌آورند و به آن‌ها شیر می‌دهند. آن‌ها از توانایی‌هایی چون تولید سونار و شنوایی بسیار قوی برای یافتن طعمه‌هایشان بهره می‌گیرند. غذای این جانوران را ماهی و سرپایان تشکیل می‌دهند. نهنگ قاتل تنها دلفینی است که پستانداران بزرگ دریایی را نیز شکار می‌کند.

دلفین,عکس دلفین,زندگی دلفین ها

اعضای دو تیره عمده دلفین‌های اقیانوسی و دلفین‌های رودخانه‌ای در همه آب‌های آزاد جهان و همچنین در بعضی رودخانه‌های در امتداد آب شیرین یافت می‌شوند. آن‌ها از جمله باهوش‌ترین جانوران روی زمین هستند و روش‌های منحصر به فردی برای شکار و برقراری ارتباط دارند. شکل‌های گوناگون ارتباطی در میان اعضای گروه‌های بعضی نژادهای دلفین به عنوان نوعی فرهنگ شناخته شده‌اند. به دلیل توانایی‌های هوشی بالا، ظاهر دوستانه، و جنب و جوش همیشگی‌شان، دلفین‌ها از گذشته در طول تاریخ توجه انسان‌ها را به خود جلب کرده‌اند.

دلفین,عکس دلفین,زندگی دلفین ها

دلفین ها حیوانات باهوش و شادی هستند. آنان بسیار بازی گوش اند و البته گاهی اوقات میشنویم که کمک های بسیار مهمی به انسانهایی که در دریا گرفتار شده اند میکنند. دانستنیهای بسیار جالبی در باره مغز، ویژگی جسمی و رفتار این موجود بامزه( از نظر رفتار) وجود دارد که در اینجا به ۱۰تا از اینها اشاره شده.  
- کوچکترین دلفین دریاها پرپیز در دریای کرتز زندگی میکند که طولش ۱٫۵ متر و وزنش ۵۰ کیلوگرم میباشد. بزرگترین نوع دلفین در اُرکا وجود دارد که جنس نر آن تا ۸ متر رشد میکند و وزنش تا ۶ تن هم میرسد.
- دلفین ها گوشهای(سن سرهای شنوایی) بسیار قوی دارند بطوری که میتوانند فرکانس های خیلی ضعیفی را دریافت کنند که از انسان و یا هر موجود دیگری بعید است.
- دلفین های آزاد تنها نیمی از مغز خودشان را مورد استفاده قرار میدهند و این در مورد دلفین هایی که در باغ وحش متولد میشوند هنوز ثابت نشده است.

دلفین,عکس دلفین,زندگی دلفین ها

-دلفین ها بصورت گروهی (کوچک و بزرگ) زندگی میکنند، که برخی از این گروه ها شامل ۱۰۰۰تا ۸۰۰۰ هزار دلفین میباشد و در هر گروه دلفین های ماده در مرکز قرار میگیرند و توسط دلفین های نر محاصره میشوند.
- دلفین ها از دسته پستانداران میباشند و برای قدرت ماهیچه هایشان به اکسیژن جو نیاز دارند.جالب اینه که آنها فقط ۰٫۵ ثانیه از اکسیژن هوا تنفس میکنند و میتوانند ۱۵ دقیقه نفس خود را حبس کنند. دلفین های باتل نوز(نوع خاصی از دلفین ها) ۲ تا ۳ دقیقه بینی خود را از آب بیرون می آورند تا بتوانند نفس خود را بیشتر حبس کنند.
- دلفین ها با ایجاد صداهایی به شکل تلگراف یا موسیقی با هم ارتباط برقرار میکنند. سن سرهای شنوایی آنها میتوانند صدایی با بسامد ۲۵۰Hz تا ۲۰۰KHz را دریافت کنند با این توانایی آنان قادرند تصویر دقیقی از جزئیات زیر دریا را به دقت نقشه یا عکس به هم ابلاغ کنند هرچند فاصله آنها خیلی زیاد باشد.
 - ماهی، هشت پا و صدف از غذاهای مورد علاقه دلفین ها هستند. هرگاه هر کدام از آنان به منبع غذایی میرسد با ایجاد صداهایی دیگر دلفین ها را باخبر میکند تا شکاری دسته جمعی داشته باشند، این نوع شکار دلفین ها بسیار مفید برای ماهی گیران و دیگر شکارچیان دریا نیز میباشد.
- دلفین ها شنا گران، غواصان، شیرجه زنان خیلی ماهری هستند. برخی میتوانند ۴۰ کیلومتر را در نیم ساعت طی کنند و ۳۰۰ متر به عمق دریا بروند و ۶ متر به بیرون از سطح آب بپرند و البته نوع خاصی از آنان (باتل نوز) میتوانند ۳۰ دقیقه نفس خودشان را حبس کنند.
- دلفین ها کمکهای زیادی به انسانها میکنند. اونها به ماهی گیران کمک میکنند تا ماهی بیشتری را صید کنند، به غواصان کمک میکنند تا کشتی های غرق شده را پیدا کنند، از غرق شدن شنا گران در دریا جلوگیری میکنند و حتی به پزشکان کمک میکنند تا خیلی از مشکلات رفتاری کودکان را درمان کنند.
منبع:Asemoni.com


ویدیو مرتبط :
پارک دلفین ها.....حرکت حرفه ای با دلفین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برج زیبای آزادی را بهتر بشناسیم



برج آزادی نماد شهر تهران است که در سال ۱۳۴۹توسط معمار ایرانی، حسین امانت به یادبودجشن‌های ۲۵۰۰ساله شاهنشاهی ایران طراحی و ساخته‌شد. این برج، تا قبل از انقلاب ۱۳۵۷ به نام «برج شهیاد» معروف بود هم اکنون به «برج آزادی» معروف گردیده‌است.

در مراسم آغاز به کار این برج که در سمت غرب شهر تهران قرار دارد محمدرضا شاه پهلوی و همسرش شهربانو فرح دیبا حضور داشتند و منشور حقوق بشر کوروش بزرگ (نخستین نوشته حقوق بشر از کوروش کبیر، پادشاه هخامنشی) برای نخستین بار در این مکان پرده‌برداری شد.

میدان آزادی

برج آزادی در ا یران، نمونه ‌ای از نماد و نشانه‌های شهری به طراحی و اجرای حسین امانت است که معماری شاخص آن، تلفیق طاق‌های معماری قبل و بعد از اسلام و تبدیل آن به نمادی زیبا به لحاظ معماری است. در این طرح، معمار حتی به جزئیات اجرای بنا و نحوه چیدمان سنگ‌های نماد دقت وافری مبذول داشته تا در نهایت جز جز اجزا به کل واحدی بدل گردند

تاریخچه


تاریخچه برج آزادی به سال ۱۳۴۵ هجری شمسی بر می‌گردد. در این سال طرح یک نماد معرف ایران بین معماران ایرانی به مسابقه گذاشته شد و در نهایت طرح مهندس حسین امانت‌، بیست و چهار ساله و فارغ‌التحصیل دانشگاه تهران برنده و برای ساخت انتخاب شد.

عملیات بنا برج آزادی در یازدهم آبان ۱۳۴۸ خورشیدی آغاز شد و پس از بیست و هشت ماه کار، در ۲۴ دیماه ۱۳۵۰ با نام برج شهیاد به بهره برداری رسید.

میدان آزادی

معماری برج آزادی تلفیقی از معماری دوران هخامنشی، ساسا نی و اسلامی است. این بنای سه طبقه دارای چهار آسانسور و دو راه پله و ۲۸۶ پلکان است. در محوطه زیرین آزادی چندین سالن نمایش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و... قرار دارد. طول این بنا ۶۳ متر، ارتفاع آن از سطح زمین ۴۵ و ارتفاع از کف موزه ۵ متر است. [۴] گفته می‌شود در ساخت برج آزادی چهل و شش هزار قطعه سنک بریده و پرداخت شده به کار رفته‌است.


نمای برج آزادی


میدان آزادی از نمای قائم (تصویر ماهواره‌ای) دارای نمایی مستطیل شکل است. در تصویر افقی از روبرو، به مانند یک سرباز هخامنشی تصور می‌شود.

میدان آزادی