دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

در شرایط آلودگی هوا لبنیات بیشتری مصرف کنید



 

 

 

در شرایط آلودگی هوا لبنیات بیشتری مصرف کنید

 

هیدروکربورهای سرطان زا ناشی از سوخت ناقص مواد سوختی، انواع فلزات سنگین مثل سرب کهبا سوختن ترکیبات نفتی مثل بنزین و گازوئیل در هوا منتشر می شوند و گاز خطرناک منواکسید کربن از جمله این ترکیبات هستند.

 

برای کاهش صدمات به دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش در شرایط آلودگی هوا مصرف شیر و لبنیات را افزایش دهید.

 

به گزارش مهر، مصرف شیر و فرآورده های آن سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده می شود. از سوی دیگر به دلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتری های مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می کنند التهابات و بیماری های دستگاه گوارش را کاهش می دهد. کاهش التهاب ها در مقابله با نقش رادیکال های آزاد که به صورت آلایندهها وارد بدن شده اند، نقش موثری داشته به سلامت بدن کمک می کند.

 

به اعتقاد متخصصان تغذیه، مصرف دوغ و ماست های "پروبیوتیک" برای مقابله با آلاینده های هوا انتخاب بهتری به شمار می روند. آلاینده های موجود شامل ترکیبات مختلفی است که از طریق هوای تنفسی وارد بدن شده، آثار مخرب آن روی بافت های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق برجای مانده در طولانی مدت ابتلا به پوکی استخوان را تشدید می کند.

 

از سوی دیگر در زمان آلودگی هوا، جذب ویتامین "د" از طریق پوست به شدت کاهش می یابد. به همین دلیل در شهرهای بزرگ که معمولا هوای آلوده دارند، کمبود ویتامین "د" از شیوع بالایی برخوردار است. بر اساس آخرین تحقیق کشوری60 درصد زنان تهرانی به صور مختلف دچار کمبود ویتامین "د" هستند.

 

به گفته دکتر ربابه شیخ الاسلام مدیر بهسایت ایران، افرادیکه کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می گیرند.

 

وی ادامه می دهد: به دلیل آنکه گیرنده های فلزات دو ظرفیتی در بدن انسان به صورت رقابتی عمل می کند در صورتیکه این گیرنده ها، قبلا با فلزات مورد نیاز بدن مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار می گیرد. یکی از راههای پیشگیری از آلودگی هوا مصرف بیشتر لبنیات و اشباع کردن این گیرنده هاست.

 

دکتر شیخ الاسلام، علاوه بر سایر اقداماتی که در شرایط وارونگی هوا برای مقابله با آثار مضر آلودگی بر سلامت می بایست انجام شود، بر توجه به تغذیه مناسب تاکید داشته، می گوید: تغذیه متعادل و مناسب با در دسترس قرار دادن مواد مغذی که هر یک به طریقی بافت های بدن را در برابر آثار مخرب ذرات آلاینده یاری می کنند، نقش موثری در حفظ سلامت بدن دارد.

 

دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه نیز توصیه می کند: در هوای آلوده، مصرف شیر افزایش یابد، زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزم و کلسیم، خنثی کننده سموم است. این متخصص تغذیه می افزاید سعی کنید، ماست و دوغ به مقدار فراوان بنوشید و اگر ماست با ذائقه شما سازگار نیست، دوغ رقیق را به همراه گل محمدی به دفعات زیاد مصرف کنید.

 

تاکید بر مصرف فرآورده های شیری کم چرب برای کمک به افرادی است که به مشکلات قلبی- عروقی مبتلا هستند. گروه شیر و لبنیات در هرم مواد غذایی به عنوان منابع خوب کلسیم و ویتامین "د" شناخته می شود به همین دلیل، همواره برای پیشگیری و مقابله با گسترش پوکی استخوان بر مصرف شیر و لبنیات تاکید شده است.

 

هر ساله با آغاز سرد شدن هوا، افزایش آلودگی به خصوص در شهرهای بزرگ به موضوعی مهم تبدیل می شود. عوارض ناشی از افزایش آلاینده ها بر سلامت مردم، اهمیت توجه به این مشکل را بیشتر می کند.

 

هیدروکربورهای سرطان زا ناشی از سوخت ناقص مواد سوختی، انواع فلزات سنگین مثل سرب که با سوختن ترکیبات نفتی مثل بنزین و گازوئیل در هوا منتشر می شوند و گاز خطرناک منواکسید کربن از جمله این ترکیبات هستند. در اثر پدیده گلخانه ای در فصل سرما، این گاز به اضافه بقیه گازهای مضر به سطح زمین بر می گردند و وارد ریه های ما می شوند.

 

آلودگی هوا روی بافت های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق تاثیر فراوانی دارد. همچنین مطالعه اخیر محققان علوم پزشکی نشان می دهد، افراد جوانی که در مناطق آلوده به دود زندگی می کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی قرار دارند.

 

آلودگی هوا همچنین بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ ناشی از آن را زیاد می کند. این اتفاق معمولا در افراد مستعد بیماری قلبی عروقی مانند کسانی که بیش از 60 سال دارند یا کسانی که سابقه نارسایی قلبی دارند، رخ می دهد.همچنین کسانی که دچار ناراحتی ریوی مزمن به خاطر استعمال سیگار هستند یا دیابت دارند، بیش از دیگران در معرض خطرات قلبی عروقی ناشی از آلودگی هوا قرار دارند./عصرایران


ویدیو مرتبط :
لامپ کم مصرف ضد دود، ضد بو و ضد آلودگی هوا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بنزین آب دار در ایران تولید شد/ کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت



اخبار ,اخبار علمی ,بنزین آب دار

 

اخبار علمی - توسط محققان یک شرکت دانش بنیان؛
بنزین آب دار در ایران تولید شد/ کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت

بنزین آبدار از جمله بنزین های پاک است که با ورودش به چرخه سوخت، آلودگی هوا را از بین خواهد برد این محصول به تازگی توسط محققان یک شرکت دانش بنیان در ایران نیز تولید شده است. پیش از این ژاپن و آمریکا به این فناوری دست یافته بودند.

ایرج بازرگان ایده پرداز بنزین آبدار در گفتگو با خبرنگار مهر گفت:ایده بنزین آبدار در سال 2007 از کشور ژاپن گرفته شده و ما نیز با انجام آزمایشاتی توانستیم به صورت پیشرفته بنزین آبدار را تولید کنیم.

وی افزود: بنزین آبدار، حاوی بیست در صد آب است که در مقایسه با بنزین های معمولی با وجود آب از مزیت های فراوانی برخوردار است.

این محقق یک شرکتهای دانش بنیان با بیان اینکه مخلوط آب و بنزین مشکلاتی را به وجود می آورد، گفت: با وجود اینکه بنزین و آب به راحتی مخلوط نمی شوند و مخلوط این دو منجر به کاهش ارزش حرارتی سوخت می شود اما ما توانستیم این مشکل را حل کنیم و پس از پنج سال تلاش موفق به تولید بنزینی پاک، حاوی بیست درصد آب شدیم که این محصول در کاهش آلودگی های هوا تاثیر گذار است.

بازرگان با بیان اینکه در بنزین آبدار املاح مضر حذف شده است، اظهار داشت: بنزین حاوی بیست درصد آب، عدد اکتانی نزدیک به پنج برابر کمتر از بنزین معمولی دارد که همین، دلیل بر کاهش آلودگی هوا است و همچنین مصرف سوخت خودرو نیز کاهش پیدا می کند.

وی در خصوص تولید بنزین پاک اظهار امیدواری کرد و گفت: طی مذاکراتی که با پتروشیمی اراک شده است، قرار است بنزین پاک یا همان بنزین آبدار وارد چرخه سوخت شود.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح بنزین آبدار در برخی کشورهای دیگر دنیا نظیر آمریکا نیز در حال اجرا است. این طرح به ماشینها کمک می کند تا از مخلوط آب و بنزین استفاده کنند. در نتیجه استفاده از این محصول میزان انرژی مصرفی افزایش و گازهای گلخانه ای و آلودگی محیط زیست کاهش می یابد. محققان در خارج از کشور در تلاش هستند تا برای استفاده بهینه از این بنزین قطعاتی نیز برای خودروها تولید کنند.

اکنون طرح هایی نظیر خودروهای هیبریدی، خورشیدی و الکتریکی نیز برای کاهش آلودگی و استفاده بهینه از انرژیهای پاک در حال استفاده است.
اخبار علمی - مهر