دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

در آسمان سال ۲۰۱۲ چه اتفاقاتی خواهد افتاد ؟



 

سال 2012 , اتفاقات سال 2012

 

هر سال ، هر ماه و هر روز وقایع رصدی بسیاری در آسمان بالای سر ما رخ می دهد که گاه به آنها اهمیت می دهیم ، با شور فراوان به تماشایشان می نشینیم وگاهی هم بدون هیچ توجهی از آنها می گذریم . رویدادهای رصدی از آن مواردی هستند که به خاطر عدم آگاهی عمومی جامعه شایعات بسیاری را با خود به همراه دارند. با هم نگاهی به مهمترین پدیده های رصدی سال ۲۰۱۲ می اندازیم تا ببینیم آیا اتفاق خاصی قرار است رخ بدهد که در گذشته شاهد آن نبوده ایم!؟

 

مهم ترین رویدادهای رصدی که در طول یک سال رخ می دهد و برای ما قابل اهمیت است می تواند پدیده هایی مانند: خسوف (ماه گرفتگی) ، کسوف (خورشید گرفتگی) ، مقارنه ، اختفا یا یک گذر باشد.

 

اکثر این رویدادها مانند مقارنه سیارات،  به علت مکان قرار گیری زمین و زاویه دید ما نسبت به آن ها رخ می دهند و اگر در سیاره دیگری باشیم همچین مواردی را مشاهده نخواهیم کرد. همانند مقارنه سیارات اورانوس و زهره در تاریخ ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۰ . این دو سیاره را می توانید پس از غروب خورشید در غرب آسمان کنار یکدیگر مشاهده کنید . مقارنه ی دیگری که به آنها می توانیم اشاره کنیم ، مقارنه زهره و زحل در ۷ آذر ۹۱ و عطارد و مشتری در ۲ خرداد ۹۱ است . اصطلاح مقارنه زمانی به کار می رود که از دید ناظر زمینی دو جرم سماوی در آسمان در کنار  یکدیگر قرار بگیرند.  در طول سال مقارنه های مختلفی از قبیل مقارنه ماه و سیارات ، ماه و ستارگان ، سیارات و ستاره ها و … رخ می دهد که ذکر تمامی آن ها در اینجا امکان پذیر نیست. اجتماع سه سیاره  مریخ ، اورانوس و نپتون در یک سوی آسمان در ۲۱ مهر ۹۱ نیز پدیده ایست که بسیار تماشایی است.

 

کسوف ها و خسوف ها نیز پدیده های دیگری هستند که در طول سال های مختلف شاهد آن ها بوده ایم.در سال ۲۰۱۲ شاهد دو ماه گرفتگی جزئی در تاریخ ۸ آذر ۹۱ و ۱۵ خرداد ۹۱ و دو خورشید گرفتگی زیبا یکی در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۹۱ و دیگری در ۲۳ آبان ۹۱ خواهیم بود که البته هیچکدام از آن ها در ایران قابل مشاهده نیستند .

 

در زمان رخ دادن پدیده های رصدی مختلف، ساکنان بخش هایی از زمین ممکن است قادر به رویت آن رویداد نباشند. این امر در اکثر پدیده هایی که مدت زمان کوتاهی دارند وجود دارد.

 

برای مثال می توان به گذر زهره از مقابل خورشید اشاره کرد که در۱۷ خرداد ماه ۹۱ رخ می دهد. این گذر برای ایران در زمانی قابل مشاهده است که زهره تقریبا به مرکز خورشید نزدیک شده است و ما آن را به طور کامل نخواهیم دید، به طور حتم برای برخی از کشور ها نیز قابل مشاهده نیست .

 

یکی دیگر از آن پدیده هایی که هر ساله امکان وقوع آن وجود دارد اختفای سیاره یا سیارکی با ماه است ، بدین معنی که ماه از مقابل سیارکی عبور می کند و برای مدت زمانی آن سیارک در پشت ماه مخفی خواهد شد. بعضی از اختفاهایی که در سال ۲۰۱۲ شاهد آن ها خواهیم بود اختفای ماه با سیاره عطارد در ۲۴ آبان ۹۱ و اختفای ماه با سیاره مشتری در ۲۵ تیر ۹۱ است.

 

هنگامی که یک سیاره خارجی در آسمان ناظر زمینی در نقطه مقابل خورشید قرار بگیرد اصطلاحا گفته می شود آن سیاره در وضعیت مقابله قرار گرفته است ، می توانیم مقابله سیاره مشتری در تاریخ ۱۲ آذر ۹۱،  سیاره زحل در ۲۸ فروردین ۹۱ و سیاره مریخ در ۱۶ اسفند ۹۰ را در طول سال ۲۰۱۲ تماشا کنیم .

 

سال 2012 , اتفاقات سال 2012

 

تمام وقایعی که ذکر شد گوشه کوچکی از وقایعی است که در طول یک سال رخ می دهد . مجموعه کوچکتری از این وقایع هم ممکن است در طول یک روز رخ بدهد و یا شاید شاهد هیچکدام هم در روز خاصی نباشیم .

 

در اینجا قصد اشاره به وقایع تاریخ ۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ را داریم که مورد بحث افراد زیادیست . در این روز می توانیم به تماشای سیاره مریخ و مشتری در شامگاه، سیاره زحل در اوایل نیمه شب ، سیارات عطارد و زهره در صبحگاه بپردازیم. لازم به ذکر است که سیاره مشتری در این تاریخ در کنار خوشه پروین و ستاره الدبران قرار دارد که پدیده ی زیبا و مناسبی برای عکاسی است.

 

صورت فلکی که در سرسوی آسمان قرار دارد نیز صورت فلکی ارابه ران است که تمام مدت شب در آسمان به طور کامل دیده می شود.

 

در طول تاریخ آن چه که ما از خورشید می دیدیم این بوده است که در آسمان حرکت می کند و در طول سال بعضی از صور فلکی را می پیماید ، یعنی در بازه های زمانی یکسان، در صور فلکی خاصی قرار دارد . خورشید در این ماه در برج قوس قرار دارد . همچنین سن ماه در این تاریخ هفت روز است و در حالت تربیع اول قرار دارد که به سوی ماه کامل پیش می رود  .

 

همانطور که اشاره شد وقایع نجومی مختلفی که به آن ها اشاره شد در سالیان متمادی به وقوع پیوسته و در آینده نیز رخ خواهند داد . این رویدادها سال های سال است که رخ می دهند و هیچکدام قرار نیست موجب اتفاق خاصی بر روی زمین شوند . علل ایجاد تمام آن ها به وسیله منجمان از گذشته تا به امروز مشخص شده و کاملا برای ما آشکار هستند . می توانیم با خیالی آسوده به تماشای زیبایی های خلقت بنشینیم و بدون هیچ هراسی از پایان دنیا از آن ها لذت ببریم.


ویدیو مرتبط :
اتفاقاتی که تا 2050 در دنیا اتفاق خواهد افتاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ادعای جدید تهیه كننده فیلم «جنگ ستارگان»: جهان در سال ۲۰۱۲ به پایان می رسد!



 

 

جهان درسال2012به پایان می رسد

جورج لوكاس تهیه كننده فیلم جنگ ستارگان ادعا كرده است كه جهان در سال ۲۰۱۲ به پایان خواهدرسید.

  

به گزارش سرویس «حوادث» ایسنا، به نظر می رسد لوكاس در طول نشستی با استیون اسپیلبرگ و ست روگن كمدین و هنرپیشه با موضوع بحث و تبادل نظر در باره یك پروژه فیلم سازی این ادعای خود را مطرح كرد.

 

روگن در مصاحبه ای با روزنامه تورنتو سان چاپ كانادا در این باره گفت: جورج لوكاس در آغاز این جلسه به طور جدی و حدود نیم ساعت تشریح كرد كه چرا تصور می كند كه عمر جهان تا سال ۲۰۱۲ به پایان خواهد رسید و تاكید می كند كه این اتفاق واقعا رخ خواهد داد.

 

روگن افزود: در ابتدا تصور می كردم شوخی می كند اما بعد فهمیدم كه لوكاس واقعا جدی حرف می زند.

 

به گزارش روزنامه تورنتو سان، ایده به آخر رسیدن دنیا در سال ۲۰۱۲ از این باور منشاء می گیرد كه تقویم باستانی مایان كه از ۳۱۱۴ سال پیش از میلاد مسیح آغاز می شود، در روز انقلاب زمستانی ۲۱ دسامبر سال ۲۰۱۲ به پایان می رسد و این نقطه روز آخر دنیا است./خبرگزاری ایسنا