دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

درمان سرطان با کمک جلبک‌ها



اخبار , اخبار علمی,درمان سرطان با جلبک‌,روش درمان سرطان با جلبک

 

یک تیم تحقیقاتی استرالیایی و آلمانی توانستند با مهندسی ژنتیکی جلبک‌ها سلول‌های سرطانی را بدون آسیب دیدن سلول‌های طبیعی از بین ببرند.

روش‌های موجود برای درمان سرطان از جمله شیمی درمانی، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد اما به سلول‌های سالم هم آسیب وارد می‌کند و موجب عوارض جانبی نامطلوبی برای بیماران می‌شود.

در این بررسی محققان تاکید کردند: توانایی در انتخاب و از بین بردن سلول‌های سرطانی در حالیکه به سلول‌های سالم آسیبی وارد نشود نکته کلیدی در درمان‌های ضد سرطان است.

محققان در این حوزه درمانی و از طریق به کار بردن نانوذرات مبتنی بر سیلیکا تا حدودی موفق بوده‌اند، اما این فرآیند پرهزینه است و باید از مواد شیمیایی سمی در انجام آن استفاده شود. اکنون با استفاده از نانو ذرات‌های مبتنی بر سیلیکای جلبک که طبیعی و کم هزینه‌تراست، محققان قادر خواهند بود داروهای ضد سرطان را بدون آنکه به سلول‌های سالم آسیب وارد کند به سلول‌های سرطانی برسانند.

محققان این ذرات را از طریق مهندسی ژنتیکی جلبک که به دلیل جداره‌های سلولی‌شان منحصرهستند، تولید کردند. آن‌ها جلبک را تغییر داده بنابراین پوشش سیلیکایی سلول‌ها با پروتئینی پوشش داده می‌شود که به آنتی بادی‌ها متصل می‌گردد.

 

این آنتی ‌بادی‌ها که بخش بزرگی از سیستم ایمنی بدن انسان را تشکیل می‌دهند به سلول‌های سرطانی که به بدن حمله می‌کند، می‌چسبند. با پنهان کردن داروهای ضد سرطان در جلبک محققان اطمینان دادند این داروها به طور مستقیم به سلول‌های سرطانی رسیده بدون آنکه با سلول‌های سالم تماسی داشته باشند. 

 

اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
موسسه تحقیقات،درمان و آموزش سرطان (مرکز جامع سرطان)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان سرطان خون با کمک ژل موضعی



اخبار,اخبار علمی ,سرطان خون

نتایج حاصل از مرحله اول یک کارآزمایی نشان داده است که یک ژل موضعی تحقیقی بطور موثری می‌تواند مبتلایان به نوع خاصی از سرطان خون را که روی پوست تاثیر می‌گذارد، درمان کند.

به گزارش ایسنا، ژل موضعی Resiquimod، آسیب‌های ناشی از غده سرطانی را کاسته و ممکن است سلول‌های سرطانی را در بیماران مبتلا به مراحل اولیه لنفوم سلول تی پوستی (CTCL) که نوع خاصی از لنفوم غیرهوچکین است، از بین ببرد.

درحال حاضر بجز کاشت مغز استخوان هیچ درمانی برای CTCL وجود ندارد؛ اگرچه این پژوهش نشان می‌دهد که ژل موضعی می‌تواند سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.

آلیان روک، استاد دانشکده پزشکی پرلمن در دانشگاه پنسیلوانیا و مولف اول و پژوهشگر ارشد این تحقیق گفت: نتایج کارآزمایی نشان می‌دهد که resiquimod به نحو موثر و بی‌خطری جذب پوست و مناطق ورای زخم‌های درمان‌شده می‌شود. این ژل همچنین باعث ارتقای پاسخ ایمنی و ترمیم زخم‌های درمان‌نشده می‌شود.

به گفته محققان، این نخستین درمان موضعی است که قادر به پاکسازی بافت‌های آسیب‌دیده‌ درمان‌نشده است و به بهبود کامل در برخی بیماران می‌انجامد.

این یافته‌ها موجب امیدواری بیمارانی می‌شود که از انواع دیگر درمان، از جمله انواع خاص شیمی‌درمانی موضعی و نوردرمانی، نتیجه‌ای نگرفته‌اند.

در این کارآزمایی، 12 بیمار که قبلا در مراحل اولیه سرطان CTCL به طور میانگین شش بار تحت درمان قرار گرفته بودند، با مقادیر متغیر ژل resiquimod و در بازه‌های زمانی متفاوت تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران به مدت 16 هفته مقادیر معینی از ژل را بر روی قسمت‌های آسیب دیده پوست مالیدند. اما تعدادی از بیماران که از مقادیر بیشتری از ژل استفاده کردند، بعد از هشت هفته شاهد پاکسازی کامل سلول‌های بدخیم بودند.

پس از ارزیابی نهایی مشخص شد که بخش‌های آسیب دیده پوست این بیماران در 75 درصد موارد بهبود عمده و قابل توجهی داشته و در 30 درصد آن‌ها ضایعه پوستی به طور کامل از بین رفته است.

ژل resiquimod برخلاف سایر درمان‌ها، آسیب‌های درمان‌نشده را نیز ترمیم کرده و در بیش از 90 درصد بیماران، بهبود 50 درصدی را در پی داشت. دو نفر از بیماران که یکی از آن‌ها به مدت 15 سال بدون نتیجه گرفتن از درمان درگیر CTCL بوده است، شاهد ریشه‌کن شدن کامل بیماری‌شان بودند.

این تحقیق در مجله Blood منتشر شده است. 

 

 اخبار  علمی  -  ایسنا