دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

درمان تنبلی چشم کودکان با عینک Amblyz



عینک Amblyz،تنبلی چشم،درمان تنبلی چشم کودکان

لنز‌های عینک Amblyz دارای ال‌سی‌دی‌های قابل برنامه ریزی است

 

عینک پیشرفته برای درمان تنبلی چشم
محققان دانشگاه ایندیانا آمریکا عینک پیشرفته‌ای به نام Amblyz را ارائه دادند که می‌تواند برای درمان تنبلی چشم به‌کار گرفته شود.
برای 2 تا 3 درصد کودکانی که به تنبلی چشم مبتلا هستند و یا چشمان ضعیفی دارند، گزینه‌های درمانی وجود ندارد. از آن جا که ضعف بینایی معمولا در نتیجه تضعیف سیگنال‌های چشم به مغز رخ می‌دهد، کودکان ناچارند چند ساعت در روز از چشم‌بند یا قطره برای تقویت چشم ضعیف‌تر استفاده کنند. این امر می‌تواند بچه‌ها را دچار استرس یا با همسالان خود بیگانه کند.


لنز‌های عینک Amblyz دارای ال‌سی‌دی‌های قابل برنامه ریزی است. لنزی که بر روی چشم تنبل قرار گرفته است، در هر 30 ثانیه به مدت چند ثانیه تیره می‌شود تا عملکردی مشابه با چشم‌بند داشته باشد. از آنجایی که کودکان مبتلا به تنبلی چشم معمولا دچار سایر مشکلات بینایی مانند نزدیک بینی یا آستیگماتیسم نیز می‌شوند، Amblyz به اصلاح بینایی آنها در زمانیکه از این عینک استفاده نمی‌کنند می‌پردازد.


محققان در این پژوهش اثر Amblyz را در مقایسه با چشم‌بند‌های سنتی در 33 کودک سه تا هشت ساله مبتلا به تنبلی چشم مقایسه کردند. در طول یک آزمایش سه ماهه، یک گروه به مدت دو ساعت در روز از چشم‌بند و گروهی دیگر از عینک Amblyz به مدت چهار ساعت در روز استفاده کردند. در پایان آزمایش، هر دو گروه با وجود تفاوت در نوع درمان، به نتایج مشابهی دست یافتند. این کودکان به طور متوسط قادر به دیدن دو خط از یک نمودار بودند.


Amblyz تنها پروژه‌ای نیست که به دنبال راه حل‌های خلاقانه برای درمان تنبلی چشم می‌گردد. در سال‌های اخیر چندین گروه از محققان بازی‌های ویدئویی را ایجاد کردند که ادعا می‌کنند این بازی‌ها می‌تواند تنبلی چشم را درمان کند. اما Amblyz وسیله‌ای متفاوت است به این دلیل که سازمان غذا و دارو آن را به عنوان یک وسیله پزشکی تایید کرده است.
منبع: isna.ir


ویدیو مرتبط :
درمان تنبلی چشم کودکان باعینک های الکترونیکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان تنبلی چشم با عینک‌های الکترونیکی


تنبلی چشم یا «آمبلیوپی» (Amblyopia) یک اختلال رایج در میان کودکان است. حدود ۲ تا ۳ درصد از کودکان به تنبلی چشم دچار هستند. این عارضه در دراز مدت منجر به کوری می‌شود.

مجله دیجی کالا - فرزانه احسانی مؤید: تنبلی چشم یا «آمبلیوپی» (Amblyopia) یک اختلال رایج در میان کودکان است. حدود ۲ تا ۳ درصد از کودکان به تنبلی چشم دچار هستند. این عارضه در دراز مدت منجر به کوری می‌شود.

ساخت عینک‌های الکترونیکی برای درمان تنبلی چشم کودکان

اگر در اوایل سنین رشد کودک رشته‌های عصبی میان مغز و چشم به‌خوبی رشد نکنند، عارضه‌ای به نام همان تنبلی چشم به وجود می‌آید. در این هنگام یکی از چشم‌ها دچار ضعف می‌شود و فرد عادت می‌کند که بیش‌تر با آن چشم قوی‌تر خود کار کند. به مرور زمان، قدرت بینایی چشم ضعیف‌تر تا حدی تحلیل می‌رود که مغز کاملا سیگنال‌های دریافتی از آن را نادیده می‌گیرد.

به مرور زمان، قدرت بینایی چشم ضعیف‌تر تا حدی تحلیل می‌رود که مغز کاملا سیگنال‌های دریافتی از آن را نادیده می‌گیرد.
در صورتی که در سنین ابتدایی رشد که هنوز مغز و چشم و عصب‌ها در حال کامل شدن هستند، اقدام به درمان نشود، چشمی که ضعیف‌تر بوده به مرور کاملا قدرت بینایی‌اش را از دست می‌دهد.

در حال حاضر دو روش درمان برای تنبلی چشم اجرا می‌شود: یکی چشم‌بند و دیگری قطره‌های چشمی. ولی هر دوی این روش‌ها که ساده هم نیستند، باید طبق یک برنامه‌ی منظم انجام شوند. باید چشمی که از سلامت برخوردار است، را بست یا به هر نحوی جلوی دیدن با آن را گرفت تا چشم تنبل مجبور به کار شود. ریختن قطره هم روش دیگری است که چشم سالم را تار می‌کند و تمرکز دیدن بیش‌تر روی چشم ضعیف تحمیل می‌شود.

ساخت عینک‌های الکترونیکی برای درمان تنبلی چشم کودکان

محققان به تازگی عینک‌های الکترونیکی‌ای ساخته‌اند که در درمان تنبلی چشم موثر است. این عینک‌ها برنامه‌ریزی می‌شوند تا تمرکز مغز روی چشم ضعیف‌تر بیش‌تر باشد. آزمایش‌های اولیه نشان می‌دهد که این روش نیز می‌توان به قوت دو روش قدیمی موثر واقع شوند.


عینک‌های الکترونیکی «آمبلیز» (Amblyz) که به منظور درمان تنبلی چشم طراحی شده‌اند، لنز LCD و باتری لیتیومی قابل شارژ دارند. این عینک برای مدت زمان مشخصی که برای آن تعریف می‌کنید، جلوی دید یکی از چشم‌ها (چشم سالم) را می‌گیرد.

در اولین آزمایش این عینک سی و سه کودک ۳ تا ۸ سال آن را به چشم زدند. یک گروه از این افراد روزی ۴ ساعت عینک می‌زدند (که شیشه‌ی چشم سالم، هر ۳۰ ثانیه یک بار تار می‌شد) و گروه دیگر روزی ۲ ساعت چشم‌بند می‌بستند. سه ماه بعد بینایی این بچه‌ها معاینه و مشخص شد که بهبود بینایی چشم تنبل در هر دو گروه تقریبا یکسان بوده است.

نتیجه‌ی آزمایش این هفته به جلسه‌ی سالانه‌ی آکادمی چشم پزشکی آمریکا در لاس وگاس ارایه شد. سازمان مدیریت غذا و دارو صلاحیت کارکرد این عینک را تایید کرده و حالا به قیمت ۴۵۰ دلار از مراکز تخصصی سلامت چشم قابل خریداری است.

ساخت عینک‌های الکترونیکی برای درمان تنبلی چشم کودکان